Chorobná žiarlivosť partnera na rodičov
Ahojte žienky, chcela by som sa spýtať, ako by ste riešili chorobnú žiarlivosť partnera na mojich rodičov. Ide o to, že môj partner nemá až taký dobý vzťah so svojou rodinou. Ja mám vzťahy normálne. Ničím neuprednostňujem svojich rodičov, nemám s nimi žiadne prehnané aktivity, nič, úplne normálne. Mám s nimi dobrý vzťah, ale mám už aj deti a manžela, ktorý sú mi prvoradí. Manžela však stále niečo štve čo sa týka rodičov. Všetko mi vykrikuje, neustále mi hovorí, že mám radšej svojich rodičov ako jeho. Niekedy sa musím doslova až báť zavolať svojej mame, resp. s niečim pomôcť alebo nedajbože niečo spolu robiť. V tom momente mi vyčíta, že som dospelá, mám vlastnú rodinu a nemá mi čo záležať na mojich rodičoch, či som malá. Poznám a mám kopec známych čo majú tiež aj deti a majú aj rodičov, chodia spolu na dovolenky, majú kvôli deťom spoločné aktivity a pod. Ja už skoro nič s nimi nerobím a aj tak mi všetko vyčíta. Poradíte mi čo s ním?
@natalym tak to je potom jeho problém...x-krát sme boli sami ja resp. manžel u rodičov a ten druhý nie a nik to neriešil...ale zas sa starám,aby sme mali aj spoločné víkendy ako rodina mimo bytu /nie u rodičov/ ,treba sa nastaviť od začiatku manželstva na asertivitu a voľnosť,nie sa celkom všade spolu ťahať a potom to začne byť na príťaž a problém je na svete
@natalym taká matka to prežije😉 ide o to,aby to prežilo aj manželstvo tých detí,ktoré zrazu "dostali rozum" a tu treba diplomaciu ich manžela,manželky...nie som za uplné uťatie vzťahov,ale korčuľovať v tom tak rozumne,dá sa to....kontakt s tvojou rodinou sa určite dá obnoviť,pokiaľ už nie sú v nebi a teraz na vianoce máš k tomu ideálnu príležitosť,začni ešte dnes,napíš im....
veru tak, zdutý sebecký manipulátor. idem a hotovo kedy chcem a kam chcem. kurviť sa nejdem ani ožierať do baru, tak ťa mám drahý na háku.
raz môj partner v začiatkoch nášho spolužitia mal blbé pripomienky - zmývala som kúpeľňu a spomenula som mu že zajtra prídem neskôr, ideme na piiiivo. začal mať blbé poznámyk, že čo mám čo niekde behať a chodiť s kým na pivo. ja v tom švungu že chce tou špinavou mokrou handrou len po hlave alebo aj po hube, lebo reaguje neprimerane. zostal v šoku a ked predýchal, tak som mu povedala že s kamoškami na kofolu a radlera, ale machersky tomu hovoríme pííívo. odvtedy nemal odvahu mi niečo vyčítať, zakazovať. len si povieme cca kde sme a kedy prídeme, aby sa nemusel báť že sa mi niečo stalo
@laurita1982 a este ma napadlo presne ako radila sardinka alebo ako.to bolo...jeho vycitky otoc proti nemu...presne on ked ti povie ze ho nemilujes ked chces ist za rodicmi...povedz mu nie ty nemilujes nas ked nechces ist s nami...ked sa ho opytas aby ste sli k nejakemu lekarovi a bude ti to vycitat tak mu povedz ze aspon vidno ako mu na tebe zalezi.Ze proste v tomto fungovani vidis jeden velky problem ktory ta ubija a chces to riesit lebo nezarucujes ako to dopadne. U nas to fungovalo...dva krat si rozmyslel ci sa bude separovat od vsetkych alebo bude svoj problem riesit...mozno to pojde pomaly ale necuvaj spat,stoj si za tym...rodicia ta potrebuju aj svoje vnucata. Nedovol aby sa v podstate jeho ,,choroba,, postavila medzi vas
@natalym začni maličkosťou..on nevidí,ale ty vidíš a nie si preto celkom šťastná....
@cacianka všeobecne si myslím,že muži si po čase prestanú vážiť ženy,ktoré nie sú samé sebou a poslúchajú pánov tvorstva na slovo ako dáke slúžtičky...a potom si idú pohľadať tie silné ženy s vlastnou hlavou...môj muž mal kopu nápadníčiek /typ franca nera s dobrým postavením,čo vám budem hovoriť😉/ a vybral si mňa a myslím,že aj preto,že som aká som...a teda slúžtička nie som ani náhodou....
Už je to za mnou, ale je mi ľúto, že som odstrihla svoju rodinu.
@laurita1982 Takže neurob to istí aj Ty ale tiež dávaj pozor ako sa správaš.
@natalym Mozem povedat uplne kludne, ze ja sa takto nechovam ako tvoj mm. Mne su deti a on prvoradi, my mame len svoje programy, svoje vikendy, svoje vylety. Takze asi nie je chyba vo mne, nieze by som sa obhajovala.
@svetkaadamko robi to skoro od zaciatku, laska je slepa. Asi som si hlupo myslela, ze casom sa zmeni, resp. ze pochopi to co iny bere ako samozrejmost. Zial niekedy si vycitam, ze som to mala stopnut davno, ked sme este nemali deti a mala by som zivot jednoduchsi.
@laurita1982 V pohode. Jemu sa to napr. zdalo, že v pohode. Iba bolo blbé že nikdy k našim, ale k jeho rodičom každý voľný víkend.
Moji rodičia už nie sú, je mi to ľúto.
@laurita1982 nečítala som všetky príspevky, neviem ti v tvojom prípade poradiť, lebo nepoznám Váš vzťah. Určite by som to nedopustila a rázne ... veľmi rázne by som sa s ním porozprávala a presadila kontakt s rodinou, a kľudne aj s jeho rodinou ak to pôjde. A začala ten kontakt aktívne a bez utajovania aj činiť!
Možno ťa nabudí môj príbeh, respektíve moja skúsenoť. Nič podobné som nezažila, ale mám 31, mladosť do cca 25 som samozrejme chcela tráviť väčšinu času inak ako s rodičmi a aj som tak trávila (myslím, radšej sviatky s kamošmi, partiou a pod.) Potom ako som si založila rodinu (vydala som sa), tiež som viac inklinovala manželovi a partii ako k rodičom (stretávali sme sa, mám ich rada), ale skôr som si riešila svoj život, ale postupne som s nimi chcela tráviť viac a viac času a hlavne po narodení malého. No a pred dvoma mesiacmi mi zomrel otecko a ja chcem tak veľmi vrátiť čas .... no už nemôžem
@laurita1982 nie,ty si nepochopila mňa...nehovorím že sa máš kašlať na rodičov, ale chápem aj jeho, prečo to robí,čo robí...Lebo on neni zvyknutý na rodinkárčenie, bol odstrčený, tak je logické, že mu je divné,ked ty sa rodinkuješ, vadí mu to odnaveku, čo ste spolu, vravíš 10 rokov,tak je to logické predsa,a že sa to asi tak nezmení.chápem teba. že ak máš dobrých rodičov, tak chceš k nim na stedrý den ist,ale jeho tiež chápem, kedže on k ním nemá žiadny vzťah, že nechce. Ja by som tiež nešla, na stedrý den ani k jednym, ani k našim, ani k svokrovcom, to už tobôž nie. Moja mam vravieva, že každý má byť sám, potom sú návštevy iné dni.
@laurita1982 a ja napríklad tiež som nasratá, keď môj snúbenec vyvoláva s rodinou, a oni vyvolávajú jemu,lebo ich nemám rada, nemáme žiadne vzťahy prakticky,a vadí mi to.To je logické a prirodzené.A najmä,keď viem, že oni ho iba využívajú a zneužívajú jeho dobrotu. Ale každý máme iné vzťahy no
@tinuskamartinuska cize az budes mat deti a vyrastu, bude pre teba normalne sa s nimi vobec nestretavat, lebo si najdu partnera/partnerku......
Mozno by si sa mala pozriet na seba, ci si ty taka super dokonala nezna a milujuca, ved ty podla svojich prispevkov si len sampartia, ty a partner, so svojou rodinou nevychadzas, ani jeho rodinu nemas rada, esteze si ty taka dokonala...... rodina je rodina, a vztahy treba udrziavat. Nevravim, ze byt spolu 24/7, ale aby mi chlap vycital ze raz do tyzdna sa vidim s mamou, hlavne ked byvaju za rohom, tak to veru nie. No ale zase kedze ty mas vztahy s rodinou mizerne, tak chapem, ze sa nechces s nimi stretavat.....ale co ak si ty ta osoba, s ktorou proste nikto nevychadza?
A potom sa prilis fixujes na frajera, cely tvoj zivot sa toci okolo neho lebo nemas ziadne kamosky ani rodinu a to teda nie je dobre pre ziadny vztah.
Je to smutne, ze takto k tomu pristupuje. Osobne by som si tiez zastala a porozpravala sa s nim o rodine. Rodina a dobre vztahy v nej su zaklad, bez toho niet stastneho zivota aspon ja to tak vnimam.
Nečítala som diskusiu, ale tvoj manžel má očividne problém s nízkym sebavedomím.Keďže žiarli na tvoje dobré vzťahy...tak by to bolo aj keď by si mala dobré vzťahy napr. S kamarátkami s kolegami...žiarlil by na každého - teda myslím že by to tak bolo.A bohužiaľ ty keďže si mu to tak dlho tolerovala a obmedzovala kontakt na minimum, si ho v tom nepriamo podporovala...s jedlom rastie chuť.Mala by si to zaraziť, rodina a hlavne rodičia sú naše najbližšie osoby a dávajú nám veľa lásky, inej akú dostávame od partnera...nedaj si to zničiť výčitkami.Toto je prípad kedy by sa človek mal povzniesť nad svoju sebeckosť, na peknom vzťahu s rodičmi predsa nieje nič zlé...môj ocko tu už nieje a veľmi chýba, stále...
@laurita1982 Musí mať veľmi tvrdé srdce. Keď nie ja, tak ani Ty. Väčšinou to býva tak, že to čo chýbalo vo svojej rodine, teší ho keď nájde v novej rodine. V tomto prípade to neplatí. Po 10 rokoch ho už nezmeníš. To
@obsadenemeno pekne si jej to napisala..
@tinuskamartinuska slecna ty si presne ten typ cloveka o ktorom sa tu pise...nie je chyba v rodine, je to prirodzene ziadat rodinu o pomoc,radu alebo.len travit s nou nejaky cas. Jedinu chybu mate v sebe len vy lebo v prirodzenom hladate chyby. Ty sa hnevas na svojho snubenca a preco lebo tvoj zivot nebol prechadzka ruzovou zahradou...aby si si to nepokazila raz tvojim spravanim.
@laurita1982 Akože sory, ale on by ti nedovolil sa postarať o vlastných rodičov? To je chorééé. Detto zachraňovať rodinu za každú cenu to isté. Nie je to normálne, aby ťa dištancoval od vlastných rodičov.
@tinuskamartinuska aby sa rýchlo z neho nestal tvoj bývalý, také stíhačky majú chlapi fakt radi. 😀
@laurita1982 To pochopí až vtedy /až pochopí/ keď ho život nedajbože prefacká. Nedaj mu veľkú možnosť jeho monológu. Postav ho pred hotovú vec v každodennom živote. Bola som s deťmi, idem atď. keď nechceš nemusíš. Viem, že Ti je to veľmi ľúto. Koľkí ľudia by boli šťastní, keby mohli mať svojich rodičov tak blízko ako Ty. Ľúto mi je aj Tvojich rodičov. Teraz sú sebestační, ale čo keď im bude treba podať v starobe pohár vody? Budeš ustráchaná ísť im pomôcť? Buď razajtnejšia.
@laurita1982 tvoj muz neni normalny, nic na tom co robi ohladne tovojich rodicov neni z jeho strany normalne, ani keby sa na to pozriem z milon inych pohladov neni to normalne v ziadnom pripade a pre mna na tvojom mieste absolutne neakceptovatelne, zeny stracate vlastny rozum, vlastne potreby vlastne ja pre muza? to sa nehanbite same pred sebou a pred detmi?
@bielavila Úplne, že presne. Obhajovať donekonečne takéto chovanie a aj mnohé iné. Hlavne, že udržíme rodinu pokope. Deti nemôžu byť bez otca atď. Kto vie ako toto všetko bude ešte pokračovať a stupňovať sa. Zachvíľu tam ani tie deti nebudú mocť.
@monikaparson no co, deti dospeju a vyhodme ich z domu, sak uz maju vlastnu rodinu...... sa mi rozum niekedy zastavuje.....
Mate pravdu, Urobila som chybu, mala som rozmyslat skor a byt od zaciatku razantnejsia v niekt. Veciach. Ale ja hlupa som skor zacala niekdy hladat vinu v sebe a spytovala si svedomie namiesto toho, aby som sa nebala mu odporovat len aby bol spokojny. Som ale rada, ze som sem pisala, vidim, ze ma nepokladate za hlupanu, len zato co je inde prirodzene ze aj ine maju nazor ako ja. Vela ste mi poradili, mozem si aj zato sama, ze som to takto pripustila, musim si to napravit sama, ak to este budem vobec vediet. A narovinu ste mi aj povedali, ze som hlupo ustupovala a nechavam sa tlacit do uzadia, v com mate pravdu, tiez priznavam.
@laurita1982 hlavne sa prestan citit previnilo preto ze nieco chces..
a prestan sa s nim hadat ..jednoducho oznam a na jeho citove vylevy si nevsimaj....ak ba teba bude hulakat ci urazat odpovedz ze nie si ochotna toto pocuvat a odi z miestnosti..kym sa s tebou nebude rozpravat slusne a normalne a nenauci sa akceptovat aj tvoj postoj..
A priprav sa na to ze to bude dlha cesta..vacsinou ked sa nieco kazi roky trva velmi dlho nez sa to napravi..
@laurita1982 inak ty si pekny priklad pomaly varenej zaby..
Ak hodis zabu do hrnca s vriacou vodou tak hned vyskoci..akju ale das do studenej a zohrievas..uvari sa...
Tvoj muz ta proste chce ovladat..heho slovo je zakon..musis posluchnut inak pride trest...vycitky ci ignorovanie..ked to parkrat s usmevom prekonas..uvedomi si ze bude musiet komunikovat inak..

Povedz mu , či by sa mu páčilo , ked k nemu taký vzťah budú mat jeho deti, ked sa osamostatnia . Ze nebudú mat záujem uz o žiadne aktivity s ním, bude um vadiť jeho telefonát a podobne , ci aj potom to bude vnímať tak isto .. Ze ci ich pripadný argument- a co som maly/ mala , ze mam s tebou niekam chodiť , s tebou volat - mu bude tak po chuti . Aj vaše deti vyrastú a asi by nechcel aby sa na nho - človeka , ktorý ich vychoval a miloval najviac na svete - vykašlali , lebo uz maju nove rodiny . Hadam rodičia patria do rodiny vždy a stále nie? Rodina sa manželstvom len rozšíri. Vôbec sa mi nepáči jeho postoj , aj voči tebe je to dosť nepekne . Nech si to celé zváži, lebo ako sa vraví , karma je zdarma 😏