icon

Chorobný poriadok u matky

26. dec 2021

Ahojte to aj vaše matky su take chorobne poriadkumilovne? Sme u nej od štvrtku a uz je to na nevydržanie.. 🤦‍♀️

Strana
z2
oli18
26. dec 2021

Moji mladí tu boli dnes na obed, 4+4 deti. Dom je hore nohami. A vieš, čo ja robím? Už pol hodinu sedím s vyloženými nohami a čakám kedy ma chytí pracovný zápal a pôjdem všetko poupratovať, riady poumývať / dcéra časť umyla/ , poháre pulirovať ....
P.S. Poriadkumilovná mama je lepšia, ako špindira, o ktorej je tu nedávno téma 😉

h2
26. dec 2021

@mimikarol Tak ja ešte dokážem pochopiť, že si hneď vykladáš umývačku, alebo chystáš dopredu práčku. Ale načo vysávaš ručne, keď Ti povysával robot a potom si ešte aj umyla dlážky? Veď tam už by nemalo byť absolútne čo vysávať?

yoxinka
26. dec 2021

@h2
Obsedantno-kompulzívna porucha? 🤷‍♀️

romea
26. dec 2021

@yoxinka to som presne písala, obsedantno kompulzivna porucha trpí dotyčný aj okolie ale dá sa to liecit

mimikarol
26. dec 2021

@yoxinka máme 6 ročnú dcéru.

mimikarol
26. dec 2021

@h2 ja si vždy nájdem dáku spinku. Proste mám rada čisté a lesklé podlahy.

h2
26. dec 2021

@mimikarol Každý má rád čisté podlahy. Keď vidím špinku, zodvihnem ju, nebežím pre vysávač, keď som práve doumývala dlážky. Pre Tvoje vlastné dobro to skús až tak neprežívať.

komplikovana
26. dec 2021

ja si tiez pamatam, ze ako decka, sme nesmeli jest v obyvacke a furt musel byt poriadok, riad umyty a utrety, ziadne smietky na zemi. Furt sme trpli, ked mala mama dojst z prace, co zase bude. Soboty nas budila, lebo sa slo upratovat 😀 a niekedy to trvalo skoro aj cely den. No casom si aj sama uvedomila a polavila z narokov. Stale ma poriadok, ale uz sa nenervuje ak sa nieco hned nestihne.

marcellka32
26. dec 2021

@mimikarol prepáč, ale ty nezijes život, ty len prezivas...každý má rád čisto, ale ty to nezdravo prehanas, zajdi za odborníkom, máš diagnózu

luccija
26. dec 2021

@mimikarol potrebuješ mať vždy a všetko pod kontrolou?🙂to robia takí pedanti.Ja mám takú kamarátku strašne ma znervoznovala ako bola stále v krci, prišli sme z vonku s deťmi zarovnavala topánky, mokrou servítky umývala spodky, raz ma nechala stať pod bránou s dieťaťom, lebo ma doma neumyte dlážky a to vedela, ze mám prísť...ale ona za to nemôže bola tak vychovaná jej mama je taká istá:(ale ona sa aj lieči u psychiatra sú tak dokonale, až sú neuroticky.Jej dieťa nemôže nič ani sa zašpiniť, ani jej spadnúť niečo na zem, nebodaj dostať dvojku.Musi to byť veľmi stresujúce byť stále v strehu a strese zvolni.

juliasb
26. dec 2021

@kate_cs ja by som si ale zasa nedovolila otvoriť chladničku inde ako doma. Podľa mňa je to neslušné a keby dakto u mňa otváral chladničku, tak by mi to vadilo

minutka
26. dec 2021

@diewcatqoo myslim ze kazdy pochopil ze ide o svokru. A mna teda viac poburilo nepohostit navstevu. A na vianoce !! Nepredatavitelne

evaachesa
26. dec 2021

@mimikarol prepáč ale ako si písala o tom vysávaní, spomenula som si na túto scénu z priateľov 🤭 😅

mironka
26. dec 2021

@mimikarol ved aky bordel? Ved doma normalne zijete...ved nemate blato na podlahe...ved clovek aby sa bal dychat,ze mu vlas z hlavy padne na dlazku....toto nie

mimikarol
26. dec 2021

Ale no, zas si nemyslite že sa zbláznim z jednej omrvinky. Ja aj malej bez problémov dovolím večerať v obývačke pri telke a dokáže spraviť kvalitný bordel, a nevysilujem, normálne to po nej upracem. Od malička ju vediem k tomu, že si musí udržiavať poriadok, odložiť si po sebe tanier aspoň na umývačku, ale to je absolútny základ si myslím. Ja som doma, mám čas tak mi nepríde nenormálne venovať sa domácnosti cca 2 hodiny denne. A to že si myslím že robotický vysávač nepovysava poriadne je fakt. Metlou zametam málokedy, radšej povysavam. Proste ja mám rada keď sú podlahy čistucke, lesklé. Keď nieje v dome prach, žiadne odtlačky prstov, je kúpeľňa a wcko čisté. Zas si nemyslite že dostanem záchvat keď niečo nebude na svojom mieste. Áno, znervózňuje ma keď je neporiadok, nerada odchádzam z domu keď nieje niečo upratané, viem si načasovať veci tak, že pred odchodom je všetko ako má byť. A ak je toto porucha, čo podľa mňa nie je, ale beriem že každý na to môže mať iný názor, tak určite by som nemala potrebu liečiť sa. Držím sa hesla, že aj skromný dom je pekný, keď je čistý. Ja to mám takto rada, nikomu tým neublizujem. Každý nech si vedie svoju domácnosť ako vie a chce. Keď niekomu vyhovuje upratovat, čistiť, umývať a utierať 2 hodiny denne tak nech to robí, keď to niekomu stačí robiť 2 hodiny týždenne tak nech to robí 2 hodiny týždenne. V živote by som si nedovolila niekomu napísať alebo povedať že " bože, ty vysávas raz týždenne, mala by si sa dať liečiť".

kate_cs
26. dec 2021

@juliasb keď raz budú tvoje deti dospelé a prídu k tebe s vnúčatami a povedia ti “Mama, deti sú hladné, idem im do kuchyne urobiť jesť.” Asi by si nepovedala “Nie! Je to neslušne!” Ale ok, každý to berieme inak.

eeffka
26. dec 2021

@mimikarol 2hod denne venujes domu? 50hodin mesacne? 600hodin rocne... naozaj si myslis ze si OK a v norme? Ja vysavam denne aj 2x lebo chodim bosa na HO, trva mi to 8minut a sme 3vlasate zeny. Bezne sa nevysava 2x.

mimikarol
27. dec 2021

@eeffka samozrejme. Je rozdiel aký veľký byt/dom človek má. My byvme vo veľkom, 176m2, 4 izby, dve veľké chodby, práčovňa, špajza, ešte mám takú menšiu miestnosť na čítanie. To trvá keď to človek chce udržiavať. Tie dve hodiny sú absolútne minimum. Väčšinou mi to trvá aj viac. Keď sme žili v byte čo mal 61m2 tam by som mala toto všetko hotové za 30 minút.

juliasb
27. dec 2021

@kate_cs prepáč, nevšimla som si, že ide o babku. To je potom samozrejme iné

eeffka
27. dec 2021

@mimikarol si otrok domu, nie je normalne nevediet zaspat lebo mas niekde spinavy hrncek. Ocividne si nepochopila, nevadi.

rude_baby
27. dec 2021

@mimikarol podľa mňa su 2 hodiny denne ok, ak nerobíš... Keď budeš robiť a budeš chodiť z prace o 16.30, robiť s deťmi ulohy, variť a potom 2 hodiny upratovať, to už bude aj podľa mňa cez ciaru 🤗

mimikarol
27. dec 2021

@rude_baby jasné že 2 hodiny sú ok. Je to absolútne minimum. Ako keď som nad tým tak rozmýšľala tak väčšinou je to viac ako tie 2 hodiny. Samozrejme že keď budem pracovať už na to nebudem mať čas ani energiu.

Strana
z2