icon

Chorobný poriadok u matky

26. dec 2021

Ahojte to aj vaše matky su take chorobne poriadkumilovne? Sme u nej od štvrtku a uz je to na nevydržanie.. 🤦‍♀️

Strana
z2
ludka1402
26. dec 2021

Tak chodte radsej domov, pre dobre vztahy.
Svokor mojej kamosky umyval okna, lebo ich v noci zadychali, rozumej rano boli na spodnej liste zarosene, tak ich najprv dosucha preutieral a potom s okenou prelestil cele okno. A v kazdej izbe, v ktorej boli len par minut hned vysaval. Nemohla si nechat salku na stole par sekund, uz jej ju umyval. Ale ona chodi z Anglicka na cca. tyzden. Naposledy si radsej zaplatili hotel, presne kvoli tej poriadkumilovnosti.

autor
26. dec 2021

@ludka1402 moja mama robi toto iste…vsetko hned upratuje.. ako my sa nehadame nemame zle vzťahy zeby som musela ist prec ale je to hrozne no🤣

viestta
Odpoveď bola odstránená
kiki68
26. dec 2021

Min svokor je taky, vzdy to tych par hodin nejak dame a ideme. Maly tam narobi rambajz a oni to hned upratuju 😀 ako nic take extra, iba ako dieta. Vytiahne par hraciek z krabice a vankuse z gauca. Ale pre nich je to asi dost . Ako na par hodin to clovek prezije a potom ide po svojom.

autor
26. dec 2021

@viestta dobre.

kate_cs
26. dec 2021

Ja som to zažila včera, boli sme na návšteve u blízkej rodiny. Nebudem radšej konkrétna. Ale máme malé deti, no boli hladné a tak muž otvoril chladničku, že im ide aspoň rožok s maslom natrieť (na stole ani nikde nebolo žiadne jedlo, pitie, nič). Dobehol pán domáci “Čo ideš robiť?!” “Deti sú hladné, idem im natrieť aspoň rožok s maslom.” Zavolal na manželku “Poď im rýchlo natrieť rožok!” Muž sa ho spýtal čo sa deje, ci je to taký problém. “Ty tu narobíš neporiadok a ja to tu nebudem potom hodinu po tebe upratovať!!!”
Stále len chodil po byte a kontroloval čo kto robí, čo je kde položené, lebo on to po návšteve upratovať nebude.
Deti si nemali kde ani rozložiť hračky, ktoré dostali od Ježiška, lebo “sa nedá tadeto chodiť” 🤦🏼‍♀️ Škoda slov. To sme tam boli len poobede, keby som tam mala žiť, skončím vo väzení, alebo na psychiatrii.

autor
26. dec 2021

@kiki68 joooj moj maly tiez bordel narobí tak mu beha za zadkom upratuje a krici na neho ze robi bordel haha take nepohodlie

autor
26. dec 2021

@kate_cs fuuu vazne? Tak toto je sila.. hlavne ked na navsteve, no dieta malo asi ostat hladne a bez darčekov. Niektori ludia by sa fakt mali zamyslieť aspon na sviatky teda .. stale len aby nebol bordel len nic nerobiť.. tak si netreba volat navstevy nech budú sami vo svojom laboratoriu

mimikarol
26. dec 2021

Aj ja som taká. Strašne mi vadí na zemi každá smietka. Minule som pustila robotický vysávač, potom som umyla podlahy a keď sa uschli som ešte povysavala normálnym vysávačom dom. Iné mi až tak mega nevadí, ako tie podlahy. Na to si potrpim. Neviem len tak sedieť a oddychovať keď sa doumyva umývačka. Musím ten riad ísť vybrať. Alebo neviem ísť spať bez toho, aby som si nachystala práčku a hend ráno ju pustím. Dnes som už 2x vysavala a ešte budem. Cez leto k nám prišiel svokor, vyzul sa a začal chodiť po dome bosý, ja som myslela že ma slahne 🤦 Uvedomujem si to že sa správam ako šialená niekedy, aj muž mi dnes povedal že to preháňam. Ale mne sa zdá že je tu stále bordel. Ja dokonca keď pozerám film a vidím ako chodia v topánkach po dome tak ma to strašne ruší

diewcatqoo
26. dec 2021

@kate_cs tak keby mi navsteva isla sama do chladnicky bez toho, aby sa ma opytala, tiez by mi to prekazalo. Neznasam, ak mi niekto cudzi chodi do chladnicky a ani ja by som si nikdy nedovolila chodit niekomu do chladnicky bez toho, aby som sa opytala, ci mozem.

mirage
26. dec 2021

@mimikarol fuu, u nas by si to neprezila. ja sa bezne vratim z auta obuta domov, ak nieco zabudnem.. a potom behame po tej spine v ponozkach 🙂 umyjem raz za tyzden.

autor
26. dec 2021

@mimikarol och ty si ale.. to sa ti vazne chce? Ja radsej oddychujem alebo sa venujem prijemnejsim veciam, vysavam 1x do týždňa

andrejka1974
26. dec 2021

@mimikarol tak to preháňať ,ale je to na tebe je kazdy je ini ja upratujem keď je to naozaj treba a ak je čas

renab
26. dec 2021

My sme tiez raz zazili taky extrem na navsteve. Pani domaca po kazdom, kto presiel po koberci uhladzala vlas...🤭
Som poriadkumilovna, ale toto bol extrem.
Sama na sebe pozorujem, ze uz nepotrebujem tolko upratovat ako kedysi. A ked pridu starsie deti raz do roka domov, nechcem im robit stres tym, ze budem stale okolo nich behat s prachovkou a vysavacom.

kate_cs
26. dec 2021

@diewcatqoo nebol to nikto cudzí. Bol to byt matky môjho muža, vyrastal tam. Na rozdiel od pána domáceho. On jej aj povedal, že ide deťom urobiť niečo jesť, keďže sme tam boli dlhšie a nebolo žiadne jedlo. Ona o tom vedela, nechcela som to zbytočne rozvádzať, nikdy nevieš čo si kde kto prečíta…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lala123
26. dec 2021

@mimikarol ako chapem ta, každý mame svoje ale to mas fakt čas na vsetko ? Ako ja tiež pri dvoch deťoch vysavam dva krat za deň ale mam stále pocit, že nič nestiham . Neviem si predstaviť, že sedím konecne pokojná doumyva umývačka a idem ju hneď vybrat...

mimikarol
26. dec 2021

Baby ja nechodím do roboty, takže mám času kopu. Jasné že sa mi nechce stále upratovať ako trafenej, ale neznesiem bordel. Strašne ma to znervózňuje. A mám rada keď máme pekný poriadok. Ani spať by som nešla keby mi ostane napr neupratana kuchyňa alebo obývačka. Dlážky umývam kazdy druhý deň, a len to mi zaberie cca 45 minút, máme veľký 176m2 dom, takže mám tu čo robiť. Keď je tu bordel tak som s toho nervózna. Každý máme dáku úchylku.
Voľakedy som takáto nebola, skôr som bola bordelarka ale vekom sa to dako premenilo

romea
26. dec 2021

Vola sa to obsedantno kompulzivna porucha a dá sa to liecit, v tom prípade ze je to už extrém to upratovanie a človek je z bordelu stále nervózny a v napati

0silvia0
26. dec 2021

@mimikarol a neda sa ti to nejako vyliecit? 😁Ved byt nonstop napata kvoli poriadku musi byt hrozne...

stary_ujco
26. dec 2021

Uz som to tu pisal. Boli sme na návšteve a pan domaci doniesol flasu červeného vína, k tomu každému papierovu servitku. A vzapati došiel s cisticom skvrn a troma handrami. Polozil to na gauc vedla nas s tým, ze keby sa daco rozlialo, nech to má poruke...
A tiez som mal kedysi taku svokru, doslova mi upratovala pod rukami. Pri nasom.odchode z navstevy uz stala s mopom v ruke. S vekom ju to prešlo...

mimikarol
26. dec 2021

@0silvia0 😁 ja neviem. Podľa mňa je moj muz na vine. On stále bol nespokojný keď sme začali spolu bývať že máme neporiadok. Teraz je to naopak, jemu neporiadok nevadí. Ja keď vidím nezasunutu stoličku, alebo riad v drese to je úplny hnus. Keď pozerám film obdivujem ako majú pekne upratané, raz som vypla tablet lebo si ľahol v topánkach do postele 😁 Asi mi prepína s toho že som roky doma. Ale má to vyhodu, môže nám prísť nečakaná návšteva

mimikarol
26. dec 2021

@stary_ujco s nimi by som si rozumela. Ja mám na lete rada aj to, že sa môžeme vyuzuvat vonku. A keď vleti donutra mucha 🤦 Ježiš to nenávidím, to je moja nočná mora.

rude_baby
26. dec 2021

@mimikarol ja ta uplne chápem, som nervózna z neporiadku. Neexistuje mat riad v dreze, alebo ist spať a mat bordel na linke...

0silvia0
26. dec 2021

@mimikarol tak na mna to este neprislo🤩 my mame s muzom rozne standardy poriadku. To, co vadi mne, nevadi jemu a co nevadi jemu, vadi zasa mne. Vacsinou si kazdy hajime svoj bordel🙈

mimikarol
26. dec 2021

@rude_baby že? Ja to tiež nemám rada. Ráno vstanem a hneď by bol bordel? Alebo že vstanem a usteliem posteľ, to je taká automatika. Neviem či je to porucha alebo len poriadkumilovnost. Ja mám všade kde v dome zvyknem piť kávu tie papiere pod šálky, alebo vreckovky v každej izbe.

20erika07
26. dec 2021

Vyrastali sme tak, bolo to akoze hrozne pre nas deti, nesmela byt smietka na zemi, koberce vzdy vycesane, bez omrvinky, ziadna kvapka na zemi, na zrkadle bozechran, vlas na zemi ( 3baby doma) , este aj na sedacke ked sme sedeli a zodvihli sa museli sme ju zahladit , nemohli sme sa zašpiniť, nemohli sme nemat kominy v skrini ,proste my sme doma boli ako na vojne. Dennodenne doma za to krik. Som povedala , ze ja taka nebudem. Moj muz vyrastal opacne, to mi tiez velmi vadilo . Nejaka zlata stredna cesta panuje u nas a tak mi to vyhovuje.
Dnes je mama stale podobne na tom, ale vacsinou je sama, dokonca ma psa a macku co nehrozilo kedysi. Ked ideme k nej, vychutnávam si ked ma niekde prach, smietku, kvapku, hned zacinam preboha mami to preco nemas utrete a preco tu taky prach a co tie chlpy, boze ja by som tak nemohla zit 😄 v ramci srandy samozrejme ale presne chape co jej tym naznacujem 🙂

anickaaa6aaa
26. dec 2021

@mimikarol no mna by trafilo. Byt doslova otrokom domu a byt stale v napätí a nervozna zo salky v dreze. Mam rada poriadok, ale kludne zaspim aj s riadom v dreze😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
26. dec 2021

@mimikarol
Máš deti? Ja som bordel pri troch deťoch prestala prežívať, lebo by som skončila na psychiatrii. Keď sa mi asi 3x stalo, že som povysávala a vyumýváa podlahu a 10minút po tom mi tam mala vykydla jedlo, som si povedala, že končím. Život nie je o upratovaní a udržiavani dokonalého poriadku.

Strana
z2