icon

Chronický klamár

novylogin
5. nov 2013

ahojte nie som tu nova iba som si zalozila novy nick. nechcela som aby ma niekto spoznal.
tak k veci : som vydata a mam syna. s manzelom sme spolu 2 roky a v podstate od zaciatku nasho vztahu klame. nepytajte sa ma preco som si ho teda brala. proste som bola zalubena a zaslepena. nepotrebujem pocuvat prednasky som si vedoma toho vsetkeho co sa deje.
Pred svadbou som sa ho pytala ci je nieco co by som mala vediet na to mi odpovedal ze nie. ked uz som bola tehotna nasla som ale v papieroch rozne doklady o viacerych pozickach a veci zo sudu (financie) a tak isto aj lekarsku spravu od psychiatra (patologicky hrac) dokonca sa aj liecil v banskej bystrici.(prekonal to ale vsetci vieme ze to je diagnoza na cely zivot) klame ma neustale co sa tyka penazi. stale mi vravel ako sme na tom dobre a pritom si poziciaval peniaze od kamaratov a znamych a nosil mi ich domov ako vyplatu. jedno obdobie dokonca rano odchadzal do prace a pritom po tyzdni mi zvonil doma jeho kolega ze preco neni v praci. proste klamar klamar. jeho otec mu dal 900eur aby si manzel urobil autoskolu na autobus. ale manzel dostal akysi skrat a vsetky peniaze prehral a prestavkoval. vtedy sme sa skoro rozviedli no slubil mi ze uz mi nebude klamat a ze vsetko ohladom penazi mi bude hovorit. bohuzial znova som sa dozvedela ze mi klamal pretoze si zobral pozicku 400eur . ktore priniesol tak isto domov ako vyplatu to bolo v tom obdobi ked nechodil do prace. ja fakt neviem uz mi slubil ze sa zmeni a ze mi uz nebude klamat. chcem mu verit! nechcem sa rozviest .chcem zachovat rodinu .mame syna .jednoducho neviem si predsatvit ze mam zostat sama. co na to povedeia moji rodicia? existuje nejaka diagnoza klamar? da sa to liecit? zmeni sa? nechcem sa rozviest ale tak isto s nim nechcem byt za kazdu cenu. viem ze teraz vsetky mi budete vraviem ako sa mam zbait a odist ale nieje ine riesenie? prosimvas poradte mi

tyssa
5. nov 2013

vie ze tebe staci ze ti to slubi a burka je na chvilu zazehnana,.
teraz si predstav-nebudes mat na chlieb pre dieta lebo peniaze prehra, nebudes mat na najom, zacnu ti zvonit veritelia, co ked si vezme pozicku od niekoho, a vymahat ju bude nafetovana 100 kg hlavohrud, ktora ti rovno vykopne dvere, myslis ze takych ludi zaujimaju zeny a deti, co ked ta zmlatia, aby mu ukazali ze to myslia vazne a odkazu ze ak nezaplati druhe bude dieta??? /toto sa realne stalo,../
alkoholik, gambler, nasilnik, manipulator - co najskor prec

novylogin
autor
5. nov 2013

CHCEM SA ESTE OPYTAT : kolko vyjde celkovo taky rozvod? co ak nemam peniaze? bude mi nejaky pravnik priedeleny? alebo mozem sa sudit aj bez pravnika? viem ze sudny poplatok je 66 eur .

zutera
5. nov 2013

@novylogin a víš to určitě že nikde nic víc? Vím že se ti teď asi zdam zlá ale já hold po té skušenosti nikomu nevěřím. Já bych ti doporučovala se rozvést-jen tak oficiálně! Žít spolu můžete dál. Když si připouští chybu tak to jistě pochopi.Chranis sebe a malého.Žít s takovým člověkem v manželství je sebevražda. Oficiálně manželé nebudete, ale ve vztahu pokračujte.Možná ho to nakopne a začne sekat dobrotu.Nebude si tebou tak jistý a vic se třeba posnazi

zutera
5. nov 2013

Ano.Rozvod je za 66 €.Můžou ti to i odpustit jak si na mateřské.Právníka nepotřebuješ. Ten je u rozvodu na nic

kveta
5. nov 2013

@novylogin Fidka79 to vystihla. Bohuzial.

novylogin
autor
5. nov 2013

@zutera dakujem

katrinka8
5. nov 2013

@novylogin - ahoj, necitala som vsetko, co Ti baby pisali. Ale mas asi len 2 moznosti - bud teda odist, alebo moznost c. 2 - co je asi narocnejsie na cas a na nervy. Navsteva psychiatra (alebo psychologa) a nasledne liecenie + dat na sud ziadost o zrusenie BSM, myslim, ze v takomto pripade by sa Ti to mohlo podarit. V pripade, ze by Tvoj manzel robil dlhy, robil by ich len sam sebe, proste ako ochrana Tvojej casti spolocneho majetku. Neviem ppesne, ci to ide, ale treba sa na to popytat. Cim skor, tym lepsie - skus vyhladat nejakeho pravnika, nech Ti v tejto veci poradi. Plus skus navstivit psychologa a tiez sa skus opytat na radu, co s manzelovou poruchou. Na toto uz treba naozaj odbornikov, aj na zdravie aj na financie, inej cesty asi niet...

zutera
5. nov 2013

@tyssa jako kdyby si mě z duše mluvila.To je opravdu tak.Já jsem živí důkaz.Půjčovala jsem si na čtvrtku chleba abych mohla dát aspoň malé jest.Já pořád hladna jakmile došli vypůjčené penízky ☹.I lichvare jsem si zažila.Denně slyšela ať si dávám velký pozor na dcerku a podobně. Toto už nikdy!

zutera
5. nov 2013

@novylogin není za co moje.Bude to těžké ale stojíme tady z hokama za tebou.Tak kdyby cosi piš.Aspoň nějako by jsme pomohli.Co holky???🙂

katrinka8
5. nov 2013

@novylogin - kukam, ze Ti poradili uz baby aj to zrusenie bsm - skus sa na Urade prace opytat aj na bezplatne pravne sluzby, nieco take by malo existovat:
http://www.legalaid.sk/
https://www.sak.sk/blox/cms/sk/sak/adv/cpp
Neviem, odkial si, skus tuto popozerat 😉

novylogin
autor
5. nov 2013

@katrinka8 asi to tak aj urobime dakujem

@zutera dakujem ste fakt zlati ja na toto forum chodim uz dlho a velmi som sa bala napisat v pravom nicku lebo vacsinou tu citam take osocovanie az mi je z toho zle ale toto som necakala velmi pekne dakujem 🙂
@katrinka8 dakujem pozrem to aj ked niecom este rozhodnuta o rozvode ale to bezpodielove vlastnictvo urcite pozriem a popytam sa aj na tie sluzby na urade kedze som na materskej .dakujem

iveta71
5. nov 2013

@novylogin
ja viem len jedno - je to diagnóza a lieči sa to ale nevylieči. Stretla som sa s tým osobne aj u kolegu v práci, aj u kamarátky. Je to diagnóza gambler alebo patologický hráč a lieči sa to na Prednej Hore dosť úspešne. Poviem ti rovno - nijaká iná cesta neexistuje, iba odborná liečba v ústave 2 mesiace. A keď nepomôže, tak znova a znova. Sľuby sú totálna zbytočnosť. Je to porucha mozgu a nikdy sa nevylieči, iba potlačí ako alkoholizmus. Musíš počítať s tým, že do smrti budeš mať doma financie v rukách ty a manželovi peniaze vydeľovať a bude ti hlásiť, kde ich utratil. Kolegova manželka to tak urobila - dala mu peniaze iba na autobus, prípadne desiatu. Jeho výplata išla na účet, kam nemal prístup. Zatiaľ to 3 roky funguje. Tak sa pokús manžela zlomiť na liečenie a potom už len bojujte. Veľa šťastia

cecil36
5. nov 2013

@novylogin zazila som, a som rada, ze moj ex je uz len moj ex 😀 Ale k veci, zavislak (to je jedno na co je zavisly) ti dokaze naslubovat hory doly, len, aby sa z toho pruseru vyvliekol a opät mohol nerusene zavislacit. Nie, neexistuje sposob, ako by si ho mohla zmenit, ako by si mohla vyriesit jeho problem. To dokaze len on sam. Uprimne, ked uz bol aj v BB a nic, neverim, ze sa to podari. Nepodcenuj protivnika, nikdy nevies s akym kalibrom pride nabuduce. To, ze ma teraz peniaze pozicane len od znamych moze byt pravda aj nemusi, moze to byt pravda dnes a nemusi byt zajtra. Neviem, aku radu ti dat, lebo jedina (teda ak chces zit dalsich xy rokov bez dlhov) je utekat rychlo prec alebo rozdelit BSM z dovodu patologickeho hracstva. A este raz: On sa nezmeni, lebo nechce, jemu to tak vyhovuje, bavi ho to, ten adrenalin pri hrani a stavkovani je jeho davka, ktoru musi uzit vtedy ked to na neho pride. A ty si vtedy len nejaka hlista neurcita postava v jeho zivote.

cecil36
5. nov 2013

@novylogin ani mojmu ex nepomohli pobyty v BB.

cecil36
5. nov 2013

@novylogin co sa tyka sudu, pravnika nemusis mat, navrh napise podla predlohy aj cvicena opica. Dieta ti bude zverene automaticky. Ani 66 eur nemusis platit ak mas nizky prijem akebo si na RD.

mamavera
5. nov 2013

@novylogin ale je iné riešenie - dúfaj, že sa zmení a čakaj, kým ti narobí ďalšie dlhy, ktoré budeš splácať do konca života. Dlhy, ktoré narobil počas manželstva, určite platiť budeš, ak nemáte rozdelené BSM, čo zrejme nemáte. To by som urobila na tvojom mieste hneď, ako by som zistila, že mi zatajil nejaké dlhy.

lupape
5. nov 2013

@novylogin ako keby si písala o mne. až na to že my mame dve deti a o všetkých dlhoch som sa dozvedela až keď sme čakali druhé dieťa

awalancha3
5. nov 2013

...tu nejdo o to, že tvoj manzel je klamár..... toje len sekundárny prejav jeho primarneho problému..... gamblerstvo, je regulerna diagnoza a ako vieme patologický hráč s tým neprestane, može mat viac ci menej dlhé obdobia abstinencie, ale znovu a znovu sa bude k tomu vracať... on si jednoducho nemože pomocť, nemoze si uvedomit co robi, tak ako si to tu my teraz uvedomujeme- v tom je tá psychická porucha...... takže, hoci je to pre teba zdanlivo najtazsie riesenie-treba rozvod, rozdelenie majetku...... a to čo najskor, ihned, okamzite to rieš, zanedlho pridu veritelia a dostanes sa do takeho stavu, ze sa tak ci tak rozvedies, ale uz nebudes mat peniaze ale len dlhy a roky spackaneho zivota.
Velmi dobre ti tu radia, myslim, ze tie to zeny tu, ihned pochopili zavaznosť problemu. Ak nemas na normalneho pravnika obrat sa na centrum pomoci....... vela pomože aj internet. Len rieš, ihned rieš, nikto nehovorí, že nemozete byt priatelia, ci spolu už ako rozvedení spávať, že nemozete robit rodinné výlety......ale ty budes mat istotu že neprídes o strechu nad hlavou a nebudes sa topit v cudzích dlhoch......Tvojmu manzelovi nič nebrani, aby hned zajtra isiel do nebankovky a pozical si, napokon, vies iste, ze nema dalsie pozicky? nebankovky sa rady ozyvaju az vtedy ked dlh utesene narastol....... Konaj, konaj, konaj........

zahradka76
5. nov 2013

Tvoj muz je patologicky hrac, je to choroba ako drogova zavislost. http://lesk.azet.sk/clanok/95664/vsetko-o-patol...

jabadaba
6. nov 2013

@novylogin prec od neho. Bohuzial. Skvelym tatinom moze zostat aj nadalej. Ale bez toho, aby vas s dietatom stiahol na dno, co pride celkom isto az mu raz zas riadne prepne. Nebude Ti asi po chuti splacat dlhy zvysok zivota, ze? Vsetko to totiz pojde na ukor dietata. Chces dietatku povedat, ze nemozes mu dopriat to ci ono lebo super ocinko presustroval peniaze a musite teda platit veritelom namiesto toho, aby ste si vy dopriali? Ani fakt, ze navari ci uprace to nevytrhne. Toto je prilis riskantny partner do zivota nech to znie akokolvek tvrdo. Zivot sa nemazna tak preco si ho komplikovat vesanim si na krk kdejakeho partnera?

seemani
6. nov 2013

@novylogin tak ma napadlo, čo tak zbaviť ho svojprávnosti? samozrejme z jeho súhlasom a s diagnózou od lekára by sa to predsa malo dať. Tam by šanca bola, pretože bez tvojho súhlasu nemôže nič urobiť, nič podpísať, nič vybrať, žiadne penaize, proste nič.. Všetko by si mu musela odklepnúť. Ak sa naozaj chce zmeniť,a zožiera ho to, toto je jediná cesta. A ešte sa priprav na tú facku, keď zistíš, koľko dlhov v skutočnosti máte, to ťa ešte prekotí... 😒

kristiii
6. nov 2013

@novylogin nečítala som všetko, ale platí hneď úvodná rada neviem už od koho: Utekaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten začiatok čo si písala v úvodnom príspevku, akoby si písala môj život s exom. Nezmení sa, nech ti to slúbi milionkrát, prečo by to robil, keď ti to môže slúbiť aj po miliónprvý. A ty opäť raz prídeš na ďalšie a ďalšie dlhy a ani tie bohužial nebudú podledné. Tak to proste je. Písala si že ste spolu tuším 4 roky, to je snáď dosť dlhá doba na zmenu, AK BY O ŇU NAOZAJ STÁL. Lenže on nestojí, ver tomu že len ty si tá čo sa preto trápi, on nie. Ak by to tak bolo, miesto ďalších dlhov by už dávno navštevoval odborníkov.

cecil36
6. nov 2013

@seemani nemyslim, ze by s tymto akykolvek chlap suhlasil. Druha vec je, ze choroba na pozbavenie svojpravnosti musi byt trvala a nie docasna, a to patologicske hractvo je velmi diskutabilne ci by preslo, kedze to nie je definovane ako trvala dusevna porucha. A tretia vec, ak on si napoziciava pri pozbaveni svojpravnosti od nejakych magorov, tak ho a jeho rodinu tak ci tak budu obhanat.

seemani
6. nov 2013

@cecil36 to je pravda, no to ma nenapadlo, že úžerník požičia hocikomu.. Moc sa nevyznám vtomto, že ako to s tou svojprávnosťou, len mi to tak prebehlo hlavou 😀 ale to keby sa dozvedelo jeho okolie, bol by na posmech, takže to by asi fakt nesúhlasil. potom už ostáva len jediné.. ale to už si musí sama zadávateľka premyslieť.

haslerka27
6. nov 2013

precitala som do polovicky,po tu autoskolu,nema zmysel dalej....nezodpovedny darebak

klincek
6. nov 2013

@novylogin nezmeni sa, pokial nepadne na dno a sam nebude chciet vstat.
a na dno padne len tak, ze uz nebude mat kto podrzat..je to krute, ale opytaj sa niekoho, kto sa venuje liecbe zavislosti, potvrdi ti to. takze hned rozdelit BSM, rozviest sa, a dufat, ze si uz poradi sam. ak nie, nezmozes uz nic-ale hlavne mu nedovol stiahnut vas so sebou.
mam kamaratku, mala to uplne rovnake. vzala si chlapa, o ktorom netusila, co je zac..stavky, pozicky a dlhy..dokazal to tutlat celych 8 rokov!! minuly rok sa rozviedli, a ked odchadzala zo sudu, poslala mi smsku "Rozvedena 😅". nic viac ani nemusela, viem, ako sa jej ulavilo..tiez ma dcerku a je na vsetko sama, ale aspon sa uz nezoziera strachom, ake "prekvapenie" prinesie zajtrajsok.

sissmiss
6. nov 2013

@novylogin CPLDZ

gretocka
6. nov 2013

ahoj, necitala som rady ostatnych dievcat, ale asi cele klamanie vychadza zo zavislosti na automatoch ak som to spravne pochopila. Takze bud to bude chciet riesit a pojde sa liecit, alebo nema zmysel aby dalej ohrozoval vasu rodinu. Poznam rodinu, kde muz hral, mali kopec dlhov a ked uz boli na dne, zena mu dala podmienku. Kedze mu na rodine naozaj zalezalo, dal sa liecit. Odvtedy je cisty a vztah tych manzelov je dnes lepsi ako kedykolvek predtym.... Bola to dlha cesta a vyzadovala a vyzaduje vela usilia zo vsetkych stran (zeny, muza aj deti), ale ustali to.
Je to vsak jeden z mala pripadov, kedy zavisly clovek objavi tak silnu motivaciu, ze so zavislostou skonci....

kristiii
6. nov 2013

@novylogin pardon 2 roky ste spolu, čítala som ešte raz úvod, ale aj to je dosť dlhá doba na zmenu. Inak ešte som si teraz všimla že raz si písala že bol na liečení a že to "prekonal", potom si písala že 900 eur čo dostal na autoškolu prestávkoval, sama si trošku protirečíš, nemyslím to v zlom, ale mám pocit že ty chceš strašne veriť že sa zmení ale prečítaj si po sebe ten úvod, predstav si že to napísal niekto iný a skús si spraviť sama úsudok. Ešte k tomu, niekto tu písal že ani nejde tak o klamára ako o gamlera, myslím že tvoj chlap je 2v1, keby bol len gamler tak všetky napožičiavané peniaze prestávkuje a prehrá ale on ti ich nosí domov ako svoju výplatu, čo je ešte horšie pretože ty koľkokrát ani nevieš že sa zase niečo deje

rebeka7501
6. nov 2013

@novylogin s patologickým hráčom a klamárom je to ako s alkoholikom, ktorý si to nevie priznať. Každého presviedča, že to má pod kontrolou a ak mu niečo nevyjde tak sa kajá. A neustále dokola. A čo povedia rodičia na to, že sa rozvedieš ? Nebudeš ani prvá a ani posledná. Myslíš, že tvoji rodičia budú nadšení z toho, ak raz príde exekútor ? A keď sa i rozvedieš, nikde nie je napísané alebo dané, že nemôžeš byť naďalej s bývalým manželom. Alebo ak chceš, ostaň v manželstve s chorým človekom a trp. A to len preto, že nechceš ostať sama, prípadne kvôli názoru okolia. Ak sa k vám pridá exekútor, určite vám bude všetkým veselšie.