Chystáte ráno mužovi dieťa do škôlky?
Ahojte,chcela by som vedieť ako to chodí inde v rodinách.. mame dve detí ,jedno škôlkarka, druhé bude mať 2r. Odzaciatku ako maly chodí do škôlky ju chystám ja. Aj tak som ranné vtáča takže mi to nevadi ale vadí mi postoj muža.. on leží a spi.. ja mu maku nachystam a az potom vstane a da sa dokopy a idú.. pride mi to nefér...nevien, niekedy ma to strašne vytáča ,ze som ako taka slúžka. A najhoršie ze ešte potom musíme čakať naňho a koľkokrát len tak tak stíhajú na cas do škôlky... Ja mam rada ked si veci zariadim v predstihu a mám čas, on všetko robí na poslednú chvíľu a mna to znervózňuje ze či stihnú prísť a nezavru škôlku alebo tak... No.. dnes sme sa pohádali,mala uz bola v bunde a on ležal s druhým v postelí a mojkali sa.. strašne ma stým vytočil. Rozmýšľam ci nebude najlepšie pre.obe strany,ze ja budem malu vodiť do škôlky ( aj ked som.foma na RD) a on zatiaľ nech čaká s mladším doma dokým prídem a ptm nech si robí ako uzná za vhodné.
Hnevá ma aj to,ze ked pôjdem do práce, bude všetko ohľadne tohto asi na mnee... Neviem si predstaviť ako budeme fungovať a plus ma hnevá ze toto vidía detí a do budúcnosti si môžu brať z neho príklad a robiť to tiež a to sa uz zbláznim. On nemá žiadnu disciplínu a režim, niekedy som taka smutná ze uvažujem ze pôjdeme od seba raz.. ( je toho viac,nielen tpto)
Ja taketo hlúposti neriešim .. ja chodím s deťmi do skoly a škôlky a nevadí mi to.
Ráno keď nie som doma, mužovi aj pekne oblečenie nachystam nech to tam nehľadá ..
Ale keď som doma ráno ja doma chodím s nimi ja ..
Ja chystám oblečenie, muz desiatu do skoly. Zvládajú to v pohode bez toho, aby som im musela niečo pripomínať. Muz robí taxikára, ja riešim úlohy….u nas funguje deľba prace, nemôžu stať všetky povinnosti na ženách.
Si písala, že si ranné vtáča, tak kde je problém? Ráno vstaneš a pripravíš. Aspoň si s malou aj ráno a pekne ju vieš učiť, ako sa má chystať sama, obliecť a tak. Keď budeš chodiť do práce, tak malá už sa pripraví sama a mladšie sa naučí podľa malej. Muža zobudíš skôr a on môže chystať desiatu a raňajky vybavené. Nerieš to čo bude neviem za kedy. Normálne mu to povieš, že takto to bude. Veď nič sa mu nestane, keď vstane o 15 min. skôr. My keď vstávame muž je už preč a keď je doma, že má dovolenku alebo ide lekárovi, tak mi ráno iba zavadzia v mojom tempe a ranných zvykoch. Ty si asi na muža naštvaná ale asi to nebude za tie rána.
keď som bola na materskej, vždy, vždy! som chystala staršiu do škôlky, niekedy som ju aj s mladšou v kočíku odprevadila ja.... som milovala ten ranný rituál, čo by som za to teraz dala, ale pubertiačky sa už chystajú samé ... sa veľmi divím tejto téme
Bud rada, ze sa nemusis trepat so skolkarom a s tym mensim sama. Moj muz odchadza, ked deti spia, takze na ranny zhon som sama 🙂 obehnem skolu, skolku a domov sa vraciam s 2rocnym.
No tak párkrát muž malú nachystal a odviedol do škôlky ale veci - oblečenie, atď som prichystala deň vopred a keď som po ňu poobede prišla hádaj čo nevidím? Raz mala na sebe pyžamo, druhýkrát ju obliekol tak že som sa rehotala na plné hrdlo a učiteľky so mnou, tretíkrát vrch pyžama, atď atď....vraj sa zaspinila tak jej musel dať niečo iné. 🤦🤦🤣🤣 a to vstávanie? To isté neskoro. Aj učiteľky ho už zjazdili, a to robil denné alebo poobedňajšie nie nočné. Pri druhom? Maj ty rozum žeby ju odviedol, stále ja, lebo panko si môže ešte hodinu pospať, tak buď som brala malého zo sebou alebo keď ešte spal tak som ho nechala doma, teraz robí tri týždne od 6 takže ich obidvoch odprevadzam ja, a ten jeden týždeň od 9 a aj keby som sa na hlavu postavila vezme len malú do školy lebo nebude skôr vstávať a samozrejme oblečenie, raňajky, desiata chystám ja + ju ešte ucesem lebo on je chlap a nevie 🤦 najlepšia výhovorka, keď niečo neskusas tak jasné že sa to ani nikdy nenaucis 🤷 takto to máme, škoda reči, už som si zvykla
Ale to sú jednoducho chlapi. Je to trošku pomalšie (česť výnimkám). Skús mu hovoriť čo chceš alebo ako chceš pomoc, tak mu to povedz večer, že ho zobudiš skor. Nie otázkou alebo to proste povieš ako hotovú vec. A s tým jeho meškaním (mala som takého otca - notorický meškač kľudne aj hodinu). Mama to robila tak, že ked bola nejaká akcia, tak mu povedala iný čas. Napr. oslava sa začínala o tretej, tak mu povedala, že sa začína o pol tretej. Aj tak sme meškali ale už to nebolo také hrozné. Fungovalo to. Skús sa zamerať na to dobré, na jeho dobré vlastnosti, čo máš na ňom rada atď.....a to čo nezmeníš nerieš, lebo samú seba naserieš.
Buď rada že máš rodinku ,že ti zavezie malého do skolky .podľa mňa si nevďačná ...ale to len môj názor ,nepoznám ťa ani neviem ale ako píšeš veď normálna vec že mama oblečie dieťa a zoberie ho do škôlky .preboha ...a ty tam ani ísť nemusis .mať tak tvoje problémy
4rocny sa oblecie sam, muz spravi ranajky pre vsetkych, kym ja dospavam a valam sa s mladsou v posteli, potom si dame spolu ranajky, muz maleho zavezie do skolky a ide do prace. Nema s tym absolutne ziaden problem.
No u nás je to úplne inak. Deti u nás chystá iba manžel, keď nejdem do prace, tak ma nechá spat a sam ich vychysta a odvezie do školy. Keď idem do prace, tak mi ich vychysta a ja ich po ceste zavediem.v tomto si priznám, že si ma muz rozmaznal. Teraz ide na sluzobku, tak už mám zase stresy ako to budem stihat
@autorka Teba viac ako tato vec so skolkou hnevaju tie vase odlisne temperamenty, ako pises - na to sa treba zamerat.
Ja poznam take manzelstvo, kde zena vali - pracuje, podnika, maka na sebe, ma viac skol, tri decka, cvici, cestuje, angazuje sa - ale to vsetko sama alebo s detmi, kamoskami, nikdy nie s muzom. Jej muz hnije doma na gauci, on jej skratka nestiha v nicom. Ona je nestastna, ale zmenit to uz nevie, nechce nevladze.. Je to isto extrem, ale ty naznacujes dost podobne situacie, ze on je lenivy z podstaty a ty nie. Ako sa citis pri tej predstave, ze tak budes zit az do konca zivota? Je to znesitelna predstava?
Nie nechystám malú mužovi, pomôžem mu, prichystám mu pre ňu oblečenie, vyčistím jej nos, on jej spraví raňajky, desiatu, učeše ju, pomôže umyť zuby, pomôže s obliekaním, odvezie ju do škôlky. Ja musím ísť z domu už pol hodiny skôr ako oni s dcérou. Ja potom pre ňu idem do škôlky poobede.
Robí to sám a berie to úplne normálne. Ja som si ale nevzala lenivca, ktorý si myslí, že všetko okolo domácnosti a dcéry je moja povinnosť a nerobila som mu obsluhu nikdy a nikdy to ani odo mňa nechcel. My to máme rozdelené úplne rovnocenne.
Ja nechápem niektoré ženy, ktoré tu vypisujú, že "čo robíš z komára somára" tak nech robia svojim lenivým chlapom, čo sa doma hrajú, že sú postihnutí a nič nevedia bez nich urobiť, slúžky aj naďalej. Ja neviem, mne muž ešte sám ráno navrhne, či mi nemá urobiť kávu... Ja mu zas rada navarím, obstarám malú večer, keď si ide on napr. zabehať.
Autorka, ale ty si si ho vzala dobrovoľne, aj s ním mala deti. Tak ho prijimaj takého, aký je. Nesnaz sa ho kontrolovať, ovládať.
@kristinapetronela že ti zavezie? Veď to je ich spoločné dieťa. Ty tiež povieš mužovi, že si mu postrážila dieťa?
@kristinapetronela mas pravdu, ze su to male problemy. Ale tie sa ti nazbieraju, ked sa cele dni len dotahujes s dospelym muzom, ktory sa sprava ako nesvojpravny, potrebuje vsetko dopredu nachystat, potrebuje zaukolovat, potrebuje zoznam uloh a teistokrat pripomenut a aj tak polovicu zabudne. On nevie sledovat cas, on nevie, co ma obliect a dat jest. On nevie nic…Su to male problemy, ale ide ma z toho trafit slak obcas.
Ja sa lwn pytam, ako sa da zit v takej ignorancii a este si mysliet, ze su pani tvorstva?😅
@zmrzlinka2021 zle som napísala .. neviem prečo ale myslela som že nech je rada ,že to funguje a časom bude aj lepšie ...
Keďže som v práci už o pol 6 ráno, manžel chodí na 9.00 chystá deti on. 6r a 3r .. max mu večer vyberiem oblečenie, ale ak tak neurobim nič sa nedeje. Deti vie obliect a odniesť.
Ha
Ja o 6 ráno už pracujem
Nachystam im oblečko, raňajky, staršiemu desiatu a manžel zariadi všetko ostatné.
Cestou do práce ich odvezie a cestou z práce dovezie. 🤷♀️
@almia ved v pohode ja sa len pýtam... Ja som tak 2x nechala spínače deti (2,5r a 4r)ale teda vecer,ked som šla vziať mamu asi 1,5km od domu aby ich išla strážiť.. Cesta tam a späť asi 2min..prvýkrát vydalo ale druhýkrat sa mala zobudila a hukala.... Ale teda ten stres môj bol hrozný
Muz chodi do školy so starším a všetko okolo neho rieši ráno on. Ja večer pripravím oblecenie, pobalim aktovku, ale ráno je v mužovej réžii.
Ak Ti nevadí ráno vstávať, tak chod s malou do škôlky Ty a on nech je s mladším dieťaťom.
Ahoj ano chystam
ano ,nachystam,obleciem a aj zaveziě 3 deti.Aj zaveziem,nielen nachystam.
A toto je fakt problém? Prevo ju nevodíš teda ty? U nás deti obe riešim ja, a nepozastavujem sa nad tým, má viac toho pracovne na pleciach než žena na RD, tak ak máš možnosť ísť ty a spraviť si to podla seba, preco tá kovbojka okolo...
Tak nečakajte na muža a zoberte dceru do skolky Vy.
@shia 🙈 si to asi nečítala...
Keď sme doma obaja, chystame obaja.. keď jeden z nás tak len jeden.. máme dvojčatá, takže ak by v tom období, keď staršia chodila do škôlky a dvojky boli doma bol manžel každé ráno doma, tak by som s radosťou nechala muža doma s deťmi každé ráno a ešte by som aj do potravín vybehla🤷.. moj muž je tiež salamista a ja som nervózny človek, ktorý keď má časový sklz 5 minút, tak ma to vie riadne rozhodiť ... našli sme nejaký balans, muž nechce aby som dostala infarkt a na druhú stranu má pravdu, že keď niečo nebude podľa môjho časového harmonogramu tak sa svet nezrúti 🤷
Tak za tento stav si mozes sama, vsetko za neho robis, tvoj muz nema ziadne povinnosti, byt na jeho mieste, tiez sa valam v posteli kebyze viem, ze mam doma sluzku ktora to za mna spravi.

My sme v zahraničí, kde je materská par týždňov a od ich 6.mesiacov sa pri nich striedame.
Čo v praxi znamená, ze keď mam rannú ja, idem na 07.00 do prace a manžel okolo deti musí skákať sam.
Ak stíham, nachystám aspoň oblečenie. Odnáša a chystá dve deti, školáka a školkarku.
Je medzi nimi 2.5 roka, takže mladšiu sme stále chystali tiež, aj keď ešte nechodila do škôlky, lebo doma nemohla ostať sama.