icon

Chystáte ráno mužovi dieťa do škôlky?

17. okt 2023

Ahojte,chcela by som vedieť ako to chodí inde v rodinách.. mame dve detí ,jedno škôlkarka, druhé bude mať 2r. Odzaciatku ako maly chodí do škôlky ju chystám ja. Aj tak som ranné vtáča takže mi to nevadi ale vadí mi postoj muža.. on leží a spi.. ja mu maku nachystam a az potom vstane a da sa dokopy a idú.. pride mi to nefér...nevien, niekedy ma to strašne vytáča ,ze som ako taka slúžka. A najhoršie ze ešte potom musíme čakať naňho a koľkokrát len tak tak stíhajú na cas do škôlky... Ja mam rada ked si veci zariadim v predstihu a mám čas, on všetko robí na poslednú chvíľu a mna to znervózňuje ze či stihnú prísť a nezavru škôlku alebo tak... No.. dnes sme sa pohádali,mala uz bola v bunde a on ležal s druhým v postelí a mojkali sa.. strašne ma stým vytočil. Rozmýšľam ci nebude najlepšie pre.obe strany,ze ja budem malu vodiť do škôlky ( aj ked som.foma na RD) a on zatiaľ nech čaká s mladším doma dokým prídem a ptm nech si robí ako uzná za vhodné.

Hnevá ma aj to,ze ked pôjdem do práce, bude všetko ohľadne tohto asi na mnee... Neviem si predstaviť ako budeme fungovať a plus ma hnevá ze toto vidía detí a do budúcnosti si môžu brať z neho príklad a robiť to tiež a to sa uz zbláznim. On nemá žiadnu disciplínu a režim, niekedy som taka smutná ze uvažujem ze pôjdeme od seba raz.. ( je toho viac,nielen tpto)

luccija
17. okt 2023

Normálne ako s dieťaťom vstávaj mala už raňajkuje, o 7:45 odchadzate....ale chápem on má kľud pohodu a ešte vytočí teba, že stresujes.Kamaratka má toto s mužom ona je už v práci a učiteľky jej hovoria, že muž chodí neskoro a dcéra žaluje, že sa ráno ponáhľajú, že na ňu kričí, že niekedy rožok jedáva v aute a chce, aby ju nosila mama.Nie je nič horšie ako ráno stresy.Ked si ranné vtáča vstávala by som, ale dohliadala, aby aj on vstal a nerobil ráno dusno.To je o zodpovednosti on vie, že všetko nachystas, pripravis a on len pôjde ..

@petulda333 možno by to bolo lepšie všetci by boli viac v kľude, ale vieš kvôli nezodpovednému chlapovi bude ona lietať hore dole a on bude ležať v posteli a o pár rokov bude chystať 2 deti a on kľud.Niektori muži ako by to robili naschval budem robiť prieky a ona si všetko spraví sama a ja mám kľud🙂

viestta
17. okt 2023

Nad tym, ze nechces mat vsetko na svojich pleciach si mala rozmyslat uz davno. A uz davn si mala robit nieco pre to aby sa tak nestalo. Ked je tych problemov viac,tak ries aj tie. Ale rozculit sa nad tym, ze otec sa mojka s mensim, ale ty uz chces aby masiroval do skolky mi pride tak trosku mimo.
A tiez si myslim, ze za tie roky si uz mohla zistit, ze nie je ranne vtaca. Ja keby mozem pospim tiez, ale musim vstat a fungovat. On nemusi, vie, ze ty vsetko nachystas. Ale ak uz si hore, tak preco by si nenachystala, ked on si rad pospi? A preco ju chystas, vsak skolkara uz staci len kontrolovat. Niektoreho menej, niektoreho viac, ale v podstate sa nachystat vie aj sam.

siska53
17. okt 2023

Tak to nestihnu! Ked, tak jehi sfuknu ucitelky, ze kedy to priviedol dieta! Nase nam dali pocit, ak sa nebodaj stalo, ze este o 8 sme sa motali s detmi po satni.. nekricali, ale ten pocit z ich, z toho pohladu...mozno sa skus dohodnut s ucitelkami, ze ak pride neskoro, tak nech ho trochu sfuknu. A ty to nechaj v jeho sprave. Nenechas mu zodpovednost, nenechas mu niest nasledok svojej lenivosti..tak som to pochopila.
U nas som sice chystala do skoly a chystam teraz uz teda desiate do skoly ja, ale jedno dieta odvadzal ok, druhe ja.. alebo podla potreby obe deti.
Ale ked sme mali prespavacie skolenia, tak to sa musel postarat on a poviem teda, ze prvykrat nedal malemu desiatu, druhykrat tusim zabudol pitie a na tretikrat to uz zvladol.
P. S. Mali sme a mame kopec problemov, ja som sa tiez citila skor ako samozivitelka, bolo to na 95% na mne hlavne.. ale ja som si nejak zvykla prijala to ako fakt. Lenze moj nie je lenivy,.. problemov je vela inych ale.. ustali sme dost vaznu krizu, nie je to lahke ani teraz a po tom vsetkom je to o dost lepsie aj co sa tyka domacnosti a prac v nej..

34katka34
17. okt 2023

Aj keď môj muž ráno spí, lebo ide neskôr do práce, akevi niekedy aj do práce nejde. Vychystam štyri deti do školy škôlky a s dvomi sa vrátim naspäť domov. Vôbec neriešim ani mi to nie je ľúto a necítim sa ako slúžka. Som na RD, škôlku máme 15 minut cesty pešo.

autor
Autor odpoveď zmazal
danyelia
17. okt 2023

Alebo sa s ním normálne dohodni, že Ty sa ráno postaráš o dieťa a škôlku, on si poleží v posteli s druhým dieťaťom a postráži ho, všetko stihnete a nebudete v strese, no ak máš pocit, že Ti vadí, že on sa do starostlivosti zapája málo, nech on zase pomôže Tebe v inej veci, čo robíš bežne Ty (nákup...) Aj tu musí byť nejaký kompromis, nerobte si naschvály, toleruje sa navzájom, mňa tiež muž ráno nebudí o 4:45 hod., aby som mu pomohla s raňajkami, ja ho za to nebudem nútiť, aby kombinoval malej šatičky do škôlky, lebo viem, že to urobím efektívnejšie sama, veď každý nech robí to, čo vie, má na to možnosti a náladu 🤷‍♀️

stanulienkat
17. okt 2023

@henka123123 A prečo si to tak neuveriteľne komplikujete? Vlastne urobíš úplne všetko sama, až na to, že ťa musí hodiť aj s malým naspäť domov. Prečo mu nevysikujes len staršie dieťa, odvezie ho on do škôlky a ide do roboty. Tam nevidím z jeho strany tiež akúkoľvek pomoc, len zbytočné vozenie sa teba a menšieho dieťaťa v aute.

petulda333
17. okt 2023

@luccija ale ved on bude doma s mladsim. Nie sam lezat v posteli. Pisem,pre mna nelogicke. Opisuje situaciu- ona chysta malu do skolky a muz sa mojka s malym. Potom caka za muzom kym sa nachysta a odvedie dceru. Pre mna bez logiky,ved pojdem ja a muz nech sa venuje mladsiemu.

mirka438
17. okt 2023

Ked som v robote tak si deti zobudi, dohliadne na umytie a oblecenie, dceru ako tak ucese a idu do skoly, skolky. Cestou kupia desiatu do skoly. Veci na oblecenie chystam ja vecer pred. Niekedy je zas on v robote takze ja to iste akurat ja s nimi chodim peso, takze vstavame skor. A niekedy sme rano doma obaja takze on vstane a ide zobudit deti. Ja sa este preberam kym sa vsetci poumyvaju. Potom nachystam veci, deti sa poobliekaju, muz si berie starsieho autom do skoly, ja s mladsou dopozerame rozpravku a odchadzame do skolky. My dve kym sa vytrepeme z domu muz sa stihne vacsinou vratit naspat aj s nakupom 😀 potom si dame spolu kavu a den moze zacat

stanulienkat
17. okt 2023

@petulda333 Ale tým pádom ho nenaučí žiadnej disciplíne, ani starostlivosti o deti. Aj ona sa môže váľať v posteli a mojkať sa s menším. Myslíš, že by nebola tomu radšej? Pánovi manželovi je proste pohodlné vyhovovať v posteli. Ona ho chce naučiť starostlivosti o deti.

petulda333
17. okt 2023

@stanulienkat tvoj nazor. Ja to tak nevidim. Necieme ako inak sa stara o deti. Vidim len to,se ona ma stres,lebo on ma na vsetko cas. Mne by toto za stres a hadky nestalo. Ale kazdeho vec. A na druhu stranu,myslim,ze ked pojde do prace,tak to chlap zvladne lebo jednoducho bude musiet. Nie je male decko,se ho musi ona nieco ucit

petulda333
17. okt 2023

@stanulienkat a k tomu valaniu,ved ona je potom doma,moze sa valat a mojkat,on je v praci...tak zas nerobme z tych chlapov vzdy debilov

henka123123
17. okt 2023

@stanulienkat pretoze tam neni kde zaparkovat.nema to po ceste do prace..on ma pracu tu vedla domu..skolka je na druhom konci BA..takze chodime spolu..odtial ideme este pre pecivo alebo ked treba volaco vybavit tak ideme vybavit.hodi ma domov.postavim varit upracem a utekan pre dieta.lebo je len do 12:15h...nemusel by ma vobec rano odviest

luccija
17. okt 2023

@petulda333 bude ležať v posteli s mladším🙂neviem ja by som ho už teraz zvykala na režim a presnosť ešte v škôlke sa to toleruje v škole budu musieť byť presní a deti sa chystať budú 2.Ona doleti zo škôlky a bude robiť jesť mladšiemu...nemusí sa ona obliekať chystať...myslím, že by mal odnasat on ona chystá oblečenie, raňajky...

petulda333
17. okt 2023

@luccija 🙆🙆 ach. Pozri nech robia ako chcu a nech sa hadaju a ma stresy,za mna je to nelogicke.

1mina
17. okt 2023

Ano chystam tiez, ona sa zatial naranajkuje, oblecie, posedi na wecku a vsetko a muz rozospaty vstane za 10 minut sa oblecie a idu 😂 ale nejako mi to nevadi, za jedno ona chce travit cas rano so mnou, a za druhe muz by je stejnak ani neucesal normalne

kris_tin257
17. okt 2023

My máme 4 ročného a 8 mesačnú a vstávajú viac menej naraz, keď mala počuje že je brat hore vždy sa zobudí ... S mužom ideme starostlivosťou napoly ráno, on prebalí prezlečie malú ja sa postarám aby sa malý prezliekol vycikal umyl zuby a prišiel na raňajky zatiaľ robím raňajky pre nás, alebo je to naopak. Každé ráno je to inak podľa situácie no muž pomáha inak by sa to nestíhalo 😊

olivia1425
17. okt 2023

Oblécenie chystám večer, ráno odchádzam skôr ako oni vstavaju čiže raňajky,umyt,oblect,ucesat,odviezť si rieši muž sam

lulu0123
17. okt 2023

Ja nejako nechapem, kde je problem.Mam 3 deti. Starsie 2 chystam rano ja a muz sa zatial da dokopy a odprevadi ich do skoly,skolky.Potom odchadza do prace
Vyhovuje nam to tak.Obcas ich musim vsetkych rano hnat aby stihli.Ale nevidim v tom problem.Kedze som doma,mam na to cas,tak ich vychystam.
Na tvojom mieste by som ju isla odprevadit ja,nechala muza s mladsim a nestvala som sa.

simca06022011
17. okt 2023

Malú som chystala aj vodiča, ale chlap bol hore. Ja by som zobudila všetkých. Aj jeho. Umyť, obliecť, raňajky... dieťa si obuje a dá do bundy pri odchode on. Hádam ho nebude naobliekane dieťa čakať vnútri. Ja neznášam vstávať ale prostr som rodič, musím.
Ja v tom.co opisujes problém tiež vidím. Keď pôjdete so práce obaja, ty sa budeš naháňať s dvoma a ešte ajnseba chystať a on bude lezkat. Okrem toho kazde ráno.zbytocny stres a nervy
Toto sme mali my alemked bola dcéra školáčka. Ja som odmietla ju nosiť. Nič okolo nerobí, takmaspon si zdvihne zadok a odnesie si dieťa. Úplne bez diskusii (zo začiatku som musela chodiť s nimi:D )

simona92101
17. okt 2023

My chystame spolocne.4r si vecer vyberie co si chce obliect,spolu to nakombinujeme,nachystame v izbe na lavicku.muz rano vstane,urobi detom caj/mlieko,nam kavu,zobudi starsiu.kym starsia ranajkuje,vstane mladsia,ja sa venujem mladsej a pijem kavu,muz ide do sprchy..starsia sa sama oblecie,ja ju ucesem,ideme si vsetci aj s 1r umyt zuby,manzel sa medzitym oblecie,dcera sa zatial obuje,da bundu a muz ju odvezie do skolky.zo skolky vyberam v ramci prechadzky s mladsou ja.
Ale ked sme chore alebo mam tazku noc s mladsou tak ani nevstavam,dcera sa s muzom vychystaju sami.
Ked chce muz vylihovat,nech spi cez vikend🤷‍♀️

nika23t
17. okt 2023

No tak vstane neskôr a bude meškať. Naučí sa, keď bude musieť. Ty sa nezapajaj, nechaj ho, nech sa potrápi. No a k otázke, keď som mala skolkarky, všetko okolo deti som pripravila ja, manzel niekedy asistoval, väčšinou robil, čo som povedala,co bolo potrebné. Mne to nevadilo. Aj teraz, keď niekam ideme, všetko pripravujem ja. Ale doplním, že manžel robí iné veci a mňa odľahči, čiže to mame podelene.ale na mňa tak pôsobí Tvoj príspevok, že problém môže byť aj niekde inde. Možno je toho na Teba veľa a manžel si rieši len svoje, skus ho viac zapájať do domacich povinnosti a nechaj ho, nech si to robí svojim spôsobom. Možno to zafunguje 😊

autor
Autor odpoveď zmazal
lucinka12356
17. okt 2023

@almia dvojičky spia doma samé?

nika23t
17. okt 2023

Tak to máš ťažké. Nedivím sa,ze Ta hnevá život a s takýmto partnerom...

autor
Autor odpoveď zmazal
adonish
17. okt 2023

Starsiu dceru chystam do skolky a aj tam s nou chodím, aj ked som na RD. Mladsia chodi s nami. Mame to 20 minut peso (tempom dcery). Ak je muz na homeoffice, ostava s mladsou doma, ak je velmi hnusne, odvezie starsiu. Nic strasne. Oblecenie chystáme s dcerou dopredu, obliect sa zvladne sama. Mozno tym, ze moj muž je povacsine 3 - 4 dni z tyzdna v zahraničí na služobnej ceste, tak vsetko okolo deti riešim ja. Nejako tu pomoc rano nepotrebujem a nevyzadujem, som zvyknuta.
Skus sa s nim porozpravat, ze potrebujes viac pomoci alebo kde vidis problem. Nik Vam do vztahu nevidi a kym mužovi priamo nepovies, nezmení sa nic. Len budes viac frustrovana a nahnevana. Drzim prsty

almia
17. okt 2023

@lucinka12356 áno ..autom to mám do 3minut tam aj späť...takže áno nemám na výber buď zoberiem to ktoré je zobudene alebo nechám spat ...2,5rok maju

nika23t
17. okt 2023

Určite ano. Všetko sa dá, manželstvo je hlavne o tolerancii, o komunikácii. Nezabúdaj na dôležitú vec, keď deti vyrastú, s manželom tu budete jeden pre druhého, deti pôjdu svojou cestou. Ak chceš, skus najskôr Ty spomaliť, ubrať zo svojich nárokov, z vysokého tempa. Potom nech aj manžel skúsi trochu zmenit svoj postoj, trochu aktivity pridať. Každý vzťah je beh na dlhú trať,mate spolu deti, kvôli niečomu ste partneri aj manželia. Určite má zmysel snažiť sa vzťah udržať.

lujza123
17. okt 2023

Ja som ako tvoj muž a dcéra to prežila aj keď som na ňu bola sama. Aj škôlku, aj školu teraz už je na strednej .
Pre mňa sú záhadou ľudia čo stresuju a chodia všade v predstihu (paradoxne moja dcéra je takáto,všetko musí byt podľa plánu a na sekundu presne). Ja mám rada pohodu, kľud, koľkokrát sme prišli do škôlky neskoro že už bola zamknutá a kuchárka nam odomykala dvere.

Pozri mas len dve možnosti : budto robit vsetko sama a tak dokonalo ako ty chceš alebo necháš muža robiť veci jeho spôsobom.