icon

Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?

31. jan 2023

Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja. Ako ja nemám problem urobiť mu večeru keď som doma skôr. Ale čakala by som, že keď som v práci dlhšie ja, tak ma tá večera bude čakať tiež na stole. To potom len povie že poďme si niečo objednať že on je unavený alebo sa spyta či nejdem teda niečo urobiť... Už ma to vytáča popravde. Hlavne že keď donášku navrhnem ja, keď sa mi nechce alebo nemáme čas, tak je to velký problém a neviem hospodáriť s peniazmi.Tak ma to zaujíma, ako to máte vy doma. Akoze inak máme super vztah aj poupratuje aj navarí keď mu po pripomeniem a vymyslím :D ale toto ma vytáča neskutočne. Fakt mám niekedy pocit, že tí chlapi sú z inej planéty.

jankaa26
2. feb 2023

@denisah6 tak by sa to pacilo aj mne.

ropucha6
2. feb 2023

@denisah6 preco by sme ta kamenovali, mate diametralne odlisnu situaciu ako autorka.

betulinka1
2. feb 2023

Moj mal tiez taky pokus na úplnom zaciatku spolužitia, ze ženské prace a mužské prace. Som mu povedala, ok ja ostanem doma a budem sa starat, budem oddýchnutá, nachystam mu vsetko co potrebuje a on mi bude davat svoju vyplatu. Asi vsetky vieme ako to skončilo 🤣🤣🤣 vari aj vysava, aj si ranajky prichysta aj nakupuje 😉 od vtedy nepadlo o starani sa o chlapa ani slovo 🤣🤣

h2
2. feb 2023

@denisah6 Nevidím ani najmenší dôvod na "kameňovanie".

sashenka222
2. feb 2023

@h2 to je sice pravda... ale taktiez autorka pise, citujem: "Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?
Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja."
Takze moja odpoved je: Ano robim mojmu muzovi jedlo do prace, robim mu ranajky, aj obedy, a aj veceru.
Mozno autorkin manzel iba poznamenal, ze by bol rad, keby to NIEKEDY robi aj ona, kedze vidi, ze ostatni si nosia domácu váru z domu 😀

h2
2. feb 2023

@sashenka222 Ja doma varím a môj muž si to berie do práce. Ale nechystám mu to, nebalím do krabičiek. Autorka písala, že keď balí sebe, zbalí aj mužovi. Čiže NIEKEDY to robí. Ale asi nevidí dôvod robiť to jemu, keď to nerobí sebe. Čo je pre mňa osobne tiež logické.

h2
Autor odpoveď zmazal
monikamarmon
2. feb 2023

Ja robím aj desiatu teda raňajky, aj večeru všetku k tomu plus deťom a sebe zvlášť, večer robievam zapekanky, pizzu, vafle, praženicu parky vymýšľam stále nové veci a baví ma to, som rada keď môžem niečo dobré urobiť čo aj chuti... 😊 Ale v lete na chate si obedy objednával, začali sme zase robiť všetko doma až keď sme boli na byte, bmdufam ze tento rok budeme mat už kuchyňu 😊

sccarlet
2. feb 2023

Nie neobsluhejem ho takto. Ani on mňa. Obsluhujem deti a aj jedlo si buď zabali alebo keď nestíha zabalíme ja, alebo ja iniciatívne. Ale nie tak žeby som mu ako malému decku chystala.

sccarlet
2. feb 2023

@sashenka222 tých ktoré si nosia z domu je málo. A keď im tak ženy pripravujú tak asi ich chcú obsluhovať. Ja osobne nepoznám ani jednu zenu ktorá by pripravovala dospelému chlapovi jedlo pod nos a balíka mu ho do prace. Manžel si vezme sám keď chce čo chce a koľko chce. Variť pre rodinu je jedna vec, ale chystať jedlo na desiatu a obed dalsia je ďalšia. Ak by on takto rozmaznával mňa tak potom by som aj ja.

98
2. feb 2023

@sccarlet ja mu do krabičky zabalím, ale len preto, že neznášam hrnce v chladničke :D. Ale moja mama nevlastnému otcovi ešte aj do tašky balila... 🤯🤯😵‍💫

letfenixa
2. feb 2023

@autorka už sa tu toho popísalo veľa. Nie, nezdá sa mi správne, aby tvoj muž čakal na teba, čo bude na večeru, keď prídeš domov neskôr. Dokonca ani keď prídete cca naraz, nemusí na teba čakať. Rovnako nevidím dôvod, aby si mu balila jedlo do práce, ak to on nerobí pre teba.

natalka13
2. feb 2023

Varime spolu alebo kazdy zvlast.
Krabicky si chysta kazdy naco a kolko ma chut. On ranajkuje doma ja v praci.

sidicek
2. feb 2023

Ako nechcem nikoho uraziť, ale niektoré ste tu ako pribrzdene, ci mate problém s pochopením písaného textu. Véd keď ste na MD, RD alebo už o 12 doma ,tak snáď sa nebudete porovnávať so zadavatelkou, čo pracuje niekedy aj dlhšie ako jej muž.

pajdab
2. feb 2023

Ked robil muz tak, ze dochadzal navecer, tak som chystala minimalne veceru teplu doma... Obcas aj do prace ked bolo vhodne jedlo na prenos, ze mal teply obed z domu, pripadne sem tam nejaka sucha svacina. Ranajkuje sam, maximalne mu vecer poviem - mame kolac alebo kupila som ti biely jogurt k cerealiam, atd. Aby nezabudol, co moze hladat, lebo inak by si to nevsimol..... No a ked nemal tak si kupoval rano alebo chodil na obedy... Momentalne ked chodi na nepravidelne tyzdnovky tak mu zabalim napr. Jedno teple jedlo na prvu veceru, jedno jedlo ma zavarane, berie si aj zavarane mäso. Tak to ma napr. Na 3 vecere. Na prvy den mu viem zabalit aj svacinu a zvysne dni chodi na obedy a napr. Posledne 2 vecere si kupi na izbu nieco... Pripadne mu zabalim vajicka a spravi si na tu veceru... Svacinu dcere chystam ja aj keby bol doma, deti obriadim..... Ked bola situacia, ze som isla na "brigadu" na 1 den do prace (som na materskej) a bol doma s malym, tak som mala vopred navarene prenho aj pre deti. On varit nevie a ani to ohrievanie nevyzerá bohvie ako. Irituje ma, ked všetko nalozi na tanier a takú kuču potom praskne do mikrovlnky... Ale uz sa naucil ohrievat tekute jedla na sporaku, no knedlu na paru neda, radsej ju oschne v mikrovlnke.. Ked niesom doma a je nuteny si zobrat jedlo sam, tak nieco len odtrhne z chladnicky ako pes. Ked je v chladnicke posledny oblozeny chlebik na tanieri zakryty foliou, tak pridem domov a v chladnicke najdem prazdny tanier s odhrnutou foliou bokom.... U nas to je takto, no ja sa za to nehnevam 😁 zasmejem sa.. Ked som bola chora a diktovala som mu ako uvarit polievku, uvaril... Nic moc, ale bola.....

simca06022011
2. feb 2023

Ranajkujeme doma, chystam dcere, ak tak z "veci na pulte" si vezme a je, detto vecere su take rozne. Obedy mame varene, a jeme spolu posledne roky.
ALE ked sme chodili do prace, ziadne ale ziadne chystanie som nerobila. Kupi si sam/naobeduje sa, ani som sa nepytala a neriesila. ANi sebe som jedlo z domu nenosila, na co aj. AK by chcel, moze si zabalit z predosleho dna. Vybavene. PO praci sme chodili bud spolu na vecere, alebo si nieoc na rychlo urobili,a lebo prisli domov tak neskoro ze uz sme mali veceru za sebou niekde mimo.
Pre mna je najhorsie a uplne demotivujuce v domacnosti, ked zacne o tomto basnit, ako to kto kde ma nachystane a ako mamicka ho caka, babicka ho caka a neviem co, neviem koho... Ja nie som jeho mamicka ani babicka a ani sluzka, nastastie nevidim ani v okoli, ze by chlapi boli digitalni. Ked sa vari, dostane, ked jem a robim si jest, jasne aj jemu urobim. Ale cielene vyckavat nikoho s jedlom nebudem. Hlavne, ked ma rucicky a presne ako ti to prekaza = JEHO ani nehne aby chystal jest, aj ked je doma, je doma skor alebo rovnako ako ja, ma vymyslene, ma chut na nieco. Lebo unava, lebo toto a hento... ono pri par prekarackach som teda povedala, ok, uvarim ti to, vyloz/naloz pracku, poskladaj pradlo a povysavaj. A aj so psom treba ist... jaaaaj to uz nieeee, to si mam stihnut ja. Cize si dal co nasiel. Hlavne on si varenie predstravuje tak, ze restauracie sa mozu skryt, proste to musi byt "kulinarsky zazitok" vzdy. Inak presne poznam tie hlasky ako neviem hospodarit, ked si objednam jedlo :DDD ale ked on vyzerie polku restauracie, alebo on si chce objednat, to je v pohodicke :D

simonettasimonova
2. feb 2023

Ešte toto by som nerobila

sisaka
2. feb 2023

Veľmi som zvedavá na odpoved na otázku od @h2, ako fungujete v rezortoch, kde sú bufetové stoly. Muž rozkáže od stola a vy mu donesiete na čo ma chuť, alebo sa ho ani nepýtate a donesiete mu presne to čo sebe, alebo popri vás chodi a ukazuje a vy mu naberate?

Neverim, že toľko žien ešte stále obskakuje doma mužov, akoby boli chromí, či kdesi na vrchu rodinnej hierarchie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Našťastie mám úplne normálneho muža, ktorý si v živote nesadol za stol, že žena naberaj mi, alebo by čakal, že mu budem obedy chystať a baliť. Mne by sa to priečilo aj naopak - na raňajky chceme jesť na čo mame chuť, nie to, čo mi niekto pod nos vopchá, ak samozrejme jeden z nás robí nátierku, či praženicu, tak sa opýtame, či si dá i ten druhý, inak si dá každý to, na čo má práve chuť. Keď varíme, síce varíme pre všetkých, ale každý si naberie podľa svojej chuti koľko čoho chce, čo si muž zoberie do roboty na obed ma absolútne netrápi, ako netrápi jeho, čo budem jesť ja, sme dospelí, vieme si zabaliť, či kúpiť, syn ma blízko školu, takže chodi na obed domov, zoberie si tiež sám, doma nie je nik, kto by ho obskakoval.
Navečeru varím, kto chce je, kto nechce neje, nestriehnem na muža pri hrncoch, aby som mu rýchlo nabrala, keď otvorí dvere na dome. On sa naje kedy chce a čoho chce.
V sobotu jeme v reštaurácií a v nedeľu varieva muž.
Pre mňa obskakovanie dospelého človeka nie je prejav lásky, ale ukazovanie vlastnej dôležitosti a nenahraditeľnosti - bezo mňa umreš hladom, lebo si nevieš sám ani len nabrať, či chleba odkrojiť, nie to ešte uvariť.

simca06022011
3. feb 2023

@sisaka ja to považujem skôr tak, že sú tí chlapi na spodku hierarchie. Niekde na úrovni detí. Obslúžiť, posadiť, uložiť niekde, skontrolovať ci sa vycikali umyli, pripomínať veci, podávať veci.... ja sa divím, ze niektorí sami sebe nejdu na nervy. Inak tiež mam takého co to skúša dlhé roky :D

h2
3. feb 2023

@sisaka Som veľmi rada, že si to sem napísala. 🙏 Už som si začínala myslieť, že som asi ja tá divná. A môj muž tiež, veď tomu by to tiež vadilo, keby som mu išla vydeľovať, čo, kedy a koľko môže zjesť.

h2
3. feb 2023

@simca06022011 Presne tak! Keď napíšem, že pre mňa je nakladanie druhému na tanier ponižujúce, tak mi tu píšu, že im to nevadí, ich to neponižuje, keď majú mužovi naložiť, robia to radi a s láskou. 😁 Až na to, že ja som nemyslela, že je to ponižujúce pre nich, ale pre tých chlapov.

agajka22
3. feb 2023

@h2 a to este keby ste videli ako moja mama chysta otcovi oblecenie od ponoziek az po vetrovku

zobaka
3. feb 2023

@agajka22 🥹😂

denkatn
3. feb 2023

ja myslim, ze kazdy to mame inak, ze nie je mozne aby sme boli rovnako nastavene, niekto moze vnimat nakladanie muzovi na tanier ako prejav lasky. ak su obidvaja v tom stastni, tak je to spravne. kazdy ma hladat svoje riesenia.

simca06022011
3. feb 2023

@agajka22 😂 no moj ked sa mu rozpadne nejake pradlo, tak je zvyknuty na vzor z domu, ze pride a zahlasi mi, ze "nemam ponozky", "nemam slipy"... tak posledne som mu ja na to odpovedala "potrebujem nove podrpsenky, aj nohavicky by sa zisli". Vyplestil oci na mna a odpochodoval :D liecba sokom sa to vola :D skoda ze mi to trvalo roky, preotze mi to bolo kedysi trapne, rozpadli sa mu veci, nekupil nove, chodil von v lete v "spodkoch", moja mama ostala zhrozena, ked chlap 30+rocny vystupi z mercedesu v spodnych trenirkach ako po dedkovi... tak som mu proste veci nakupovala, a davala do skrine.. ale tomu je u nas tiez koniec 😂

zobaka
3. feb 2023

Zeny ja som toho svojho "vycvicila" ale mam prihodu, ked mal 30 rokov a sedeli sme so svokrou v obyvacke, bolo cca 22hod. a moj muz zahlasil som hladny (to robi stale este😂) a do svokry vosiel mamickovsky blesk, ze dal by si si reznik? urobim ti a do mna vosiel blesk hnevu a vravim im to nemyslite vazne toto 🤐

simca06022011
3. feb 2023

@zobaka ja mam zážitok, že mamička 30tnikovi šnúrky viazala, myslím ze to naozaj robila provokacne :D naozaj. Cupla si, js ti zaviaže, nech sa nezohynas... ze som vtedy nerozbehla kade ľahšie ľutujem:D

zobaka
3. feb 2023

@simca06022011 😂 ja neviem aka budem svokra, tiez svojho syna velmi milujem, ja sa skor bojim, ze budem ziarliva svokra, ze nebudem mat chlapceka doma 😂 Myslim, ze je niekedy problem v odputani sa a niekedy to fakt moze zasahovat aj do 50tky a potom musia zeny zakladat taketo temy 😂

denisah6
Autor odpoveď zmazal
autor
3. feb 2023

@simca06022011 mňa dostalo keď mi môj raz zahlásil že sa mu urobila diera na pokožke, že či mu zaštopkám 😂 ani som mu nemusela nič hovoriť, pohľad mu stačilo na to aby to už viac neskúsil.