Chytá chlapov po 40tke druhá puberta?
Ahojte, len mi takto na večer vŕta hlavou otázka, čo sa to deje s chlapmi okolo 40-tky. Doma máme serióznu krízu s manželom, pritom nemáme žiaden skutočne vážny problém, ktorý by nebolo možné jednoducho vyriešiť. Ale on doslova vyrýva pre hlúposti. Odrazu si začal pozerať samé luxusné dovolenky, drahé autá a vkuse hovorí iba o tom, čo všetko by mohol mať a kam všade by mohol ísť, keby nemal nás (mňa a deti). Po príchode z práce robí iba to, čo uzná za vhodné on, chodí športovať, doma mi s ničím nepomáha, nemá záujem ísť s nami na žiaden výlet, ani len obyčajnú prechádzku, stále hovorí iba o tom, ako sa chce konečne venovať sám sebe. Dokáže tu pol dňa preležať na gauči a potom sa presunúť na pol dňa na terasu a vôbec ho neštve, že deti majú posledné dni prázdnin a kvôli nemu sedia doma, rovnako ako to, že ja tu od rána do večera behám, varím, upratujem, venujem sa deťom, nemám čas si ani na minútu sadnúť. Pretože ON má dovolenku na regeneráciu svojich síl a ja sa nemám starať do toho, ako ju strávi. Je doma druhý týždeň a neboli sme ani na krok, pritom ešte pred dovolenkou deťom nasľuboval aquaparky, dinoparky, lanové dráhy, zoo a neviemčo ešte. Včera som sa trošku posťažovala kamarátke a ona mi vraví, že doma má úplne to isté. Muž vkuse len fitko, plaváreň, masáž, nulový záujem o spoločné aktivity, dookola hovorí iba o tom, ako sa už bude venovať iba sebe, ide na pivo, celý večer ho niet, potom sa zvalí k telke a nechce sa ani rozprávať so ženou, to, ako strávili deň deti, ho nezaujíma. Je toto normálne a bežné aj v iných domácnostiach? Však hádam, keď som raz otec rodiny, tak mám voči deťom a žene nejakú zodpovednosť. Je v poriadku mať čas pre seba a svoje záujmy, ale tak nejako v norme, aby ostal čas aj na deti, aj chod domácnosti, ale nie, že JA (muž) a Vy (žena a deti).
Klasická kríza stredného veku... je to taká chuť potrtkať ešte na staré kolená mladé mäsko 🙂
Tak môj muž má po 50-tke a toto leto si kúpil motorku. Vraj to bol odjakživa jeho sen a povedal si, že keď si ho nesplní teraz, tak už nikdy. Nemala som námietky. Radšej, nech jazdí na motorke, než keby si chcel zajazdiť na novej babe. 😁
Môj muž bude mať 43 ... ja teda som mu nikdy nezakazovala, neprikazovala, keď chcel ísť s kamarátmi na túru, na pivo, išiel, samozrejme po splnení povinností voči rodine atď. ... furt je rovnaký, žiadnu "krízu stredného veku" na ňom nebadám ... hádam len to, že sa mu zväčšuje plešina, to musím veľmi jemne na neho, na to je moooc citlivý 😀
Fìha, a kam chodí na masáže?
Možno som čudná no hold nie sme všetci rovnakí "ja by som sa sním nemaznala.....rodinu sme si založili spolu a keď ju nechcel mať tak mal premýšľať keď bol na to čas....čo tam po kríze stredného veku...ja toto neuznávam....niesom žiadna stíhačka ale uznávam rovnoprávnosť....čo je to za veta?....čo všetko som mohol mať a kde všade som mohol byť?
....čo všetko si mohla mať a kde všade si mohla byť aj ty?....nech je rád že má rodinu a zdravé deti....a keď nieje šťastní tak nech ide kade ľahšie....snáď som ťa neurazila...vzťah je o kompromisoch a nie o vyčitkách...ja by som sa s ním nemaznala....prajem pekný zvyšok večera
Klasická kríza stredného veku🙂mladost v prdeli, doma deti, žena povinnosti, práca ..a pocit, že všetko musí stihnúť, lebo starne.Tak sa zajtra vyber s deťmi sama nebudeš sa mu prosiť.Ja mám 44 r a čo počúvam od kamarátok každému sviha iným spôsobom.
Tak je to klasická kríza stredného veku... Každý chlap to má nejako inak. Jeden kupuje autá, ďalší dovolenky, ďalší chce čas iba pre seba, ďalší začne niečo vášnivo zbierať, ďalší si nájde milenku 🤷 ono to je najviac citeľné ak má muž v strednom veku ešte stále malé deti. My v 40tke už budeme mať 15r syna a v 43ke bude mať 18 a pôjde si už po svojom. A my to tak aj plánujeme, že po 40tke si začneme konečne užívať. V mladosti povinnosti, kariéra, dieťa, po 40tke budeme cestovať, skúšať nové veci, vrátime sa k starým koníčkom a nájdeme si nové, už nebudeme mať také výdavky, peniaze pôjdu na nás, mladý si pôjde na svoje veci zarábať sám, tak ako my sme zarábali hneď po strednej škole a popritom sme študovali a ešte sme sa stihli aj počas výšky zobrať a kúpiť si vlastný byt. Ale tí muži, čo majú po 40tke stále malé deti to zvládajú horšie - polka života v cudu, decká na krku a majú pocit, že vlastne si ten život vôbec neužili, len povinnosti, práca, žena, deti a chcú sa aspoň nejakým spôsobom presunúť akoby naspäť v čase do obdobia, keď boli mladí a nemali starosti.... Netreba to až tak prežívať, kým ťa neodvádza a nepremarni všetky rodinné peniaze, tak je to ok, skús ho skôr podporiť, nájdite si nejakú spoločnú aktivitu, choďte na tú dovolenku, deti strcte k babke, vráťte sa do "bezstarostných" čias, splňte si sny. Život je naozaj príliš krátky na to, aby ho človek strávil iba povinnosťami
Tak ja a môj manžel sme sa brali ako 39 r.takže u nás také niečo nehrozí, možno tak o 10.rokov.
Naplno sa venuje rodine, každú voľnú minútu doslovne. A ide má poraziť keď si aj na WC nechá otvorené dvere, lebo deti to vyžadujú 🤣🤣🤣
Áno u mužov nastáva môj si dal po 40 prvé tetovanie a má ich už viacej ,kúpili sme dom a celý si ho rekonštruuje svojpomocne ale na rodinu nezabúda po 40 mu pribudli ešte dve dcéry takže jedna má 10 a druhá 14 teraz takže stihol toho dost
No u nás je zatiaľ pohoda, muž si kúpil nové auto a ďalšiu motorku, ale to je za mňa v pohode. Rodine sa venuje, nemôžem sa sťažovať. A to sme mali tretie dieťa v 39, takže ani tá teória, že tí, čo majú v 40 malé deti chytá druhá puberta u nás neplatí. Ja si myslím, že kto si užil za mladi v 40-tke nemá potrebu vymýšľať. Ale asi je to dosť individuálne u každého človeka.
Moj bude mat o 2 mesiace 43 a nic take sa u nas nekona..on sa vyburil do 38, kym sa nenarodila prva dcera, je to ten najlepsi otec. Skor mu je luto, boji sa, ze ked budu decka konecne vo veku, kedy sa bude s nimi chodit dat po aquaparkoch, kolotococh, horach, atd., on uz nebude stihat a bude stary.
Môj má 42 a dve deti(3 a 6) a venuje im každú voľnú chvíľu, keď príde z práce hra sa s nimi , ide na ihrisko, celé leto chodíme po výletoch a pobytoch spolu s deťmi a nemal ani jeden deň pre seba. Nakúpi vzdy , niekedy aj navarí , venuje sa záhradke..... Keby mi chlap povedal že kde mohol byť keby nás nemal a trávil čas , tak ako píšeš, tak by to bol pre mňa znak že už nás nemá rád a lepšie by mi bolo bez neho ako s ním.
@zoro9836 ja sa s tým názorom 100% stotožňujem, prečo má žena robiť všetko a muž nič, či má žena čakať kedy ho to prejde? Tiež máme nárok na čas pre seba a chlap ktorý to nevidí a nechá ženu makať okolo detí a domácnosti celé dni samu tak si podľa mňa vôbec neváži.
@janickacrazy ale Ved on si neuziva ked 2t len vegeti na gauci a sere na rodinu. To je daky zachvat lenivosti depresia alebo vyhoretost. Vrchol sebeckosti.
Čo mám v rodine chlapov tak sa mi zdá že áno chytilo ich to. Ale každého svojským spôsobom asi. Jeden cvičí doma,chodí vyobliekany, všade chodil nabaleny viac jak jeho žena a mal na každú príležitosť aj zo tri kusy outfitu. Nakoniec si našiel frajerku.
Druhý je zas lenivý, tiež dokáže celé dni prelezat pred tv a žena robí na záhrade ,v dome, a potom sa sťažuje že sa mu nevenuje ,že on je sám. Tiež naj iba aby na bicykel chodil,alebo riešil svoje,stále na mobile,rieši stále svoju váhu ,koľko pribral,koľko schudol.
Ale oboch toto chytilo až keď mali deti odrastené, po 40 také, ale deti mali v 22-24.
A vieš čo ja nechápem?! Ze nezoberies deti na ten výlet sama!! Keby to tak bolo ako píšeš, by som sa ho ja na tvojom mieste len spýtala ci ide aj on alebo nie?! A každý deň by som behala s deckami po výletoch alebo zajednala rovno niekde nejaký pobyt. Nech si doma na tom gauči v neupratanom dome bez jedla leží sám.
A prečo ste nešli bez neho na výlety, aquaparky? Lebo popravde fakt o týždeň končia prázdniny a deti kvôli lenivému či ľahostajnému otcovi nikde neboli? Zbal deti ešte dnes a bežte na cely deň sa kúpať
A cele prazdniny ste nikde neboli? Ci len uz tieto dva posledne tyzdne?
nečítala som diskusiu, z vlastnej skúsenosti ti nenapíšem, môjho partnera som spoznala práve v tom veku okolo 40. takže naše začiatky boli možno jeho druhou pubertou, ale tak zase bol rozvedený, žil sám, mohol si robiť, čo chcel. To sa tak hovorí, že muž po 40. čaká, že príde druhá miazga a príde prvý infarkt....Prečo ste s deťmi sedeli doma? Muža by som odignorovala, chodila s deťmi na výlety, na kúpalisko, na upratovanie by som sa vykašlala, na varenie tak isto. S deťmi by som sa najedla vonku a on nech si niečo uloví. Večer by som si sadla k nemu na terasu a dala vážny rozhovor. Povedala by som mu, že tie reči, čo by všetko mal, keby nás nemal, nech si láskavo nechá pre seba. Tiež by som bola niekde inde, keby som si nenarazila jeho, ale muža, ktorý má trojnásobný plat a záujem o rodinu. Pre mňa ale bola prioritou láska a ešte stále je, je mi ľúto, že to on cíti ináč. Ale ak sa chystá v takomto spolužití pokračovať, nech to povie na rovinu, lebo spolubývajúceho, ktorý nemá záujem o mňa, o deti ani o domácnosť, nepotrebujem.
prestan varit upratovat starat sa o neho ...nech ie ake by to boo keby vas nemal .. namiesto toho dozic detom prazdniny a vezmi ich niekam aspon ten posledny tyzden ...
Nezmenis chlapa zmeň seba deti už celkom malé nebudú...urob si aj ty " dovolenku" hoc aj doma.jedlo z donášky.pre seba a deti .jeho nerieš.vsak keby si ho nemala.tak ušetris...choď na kozmetiku.na plaváreň...ber deti na výlet.vyuzi s nimi posledné voľné dni...že nebude doma poriadok tip top? No a čo? Ide o niečo iné...
Myslím,že to nie je vždy kríza stred.veku,hoci po cca 40r aj muži,aj ženy nejako prehodnocujú sny.
Skôr,čo tak sledujem,tak rodiny,kto.vazny problém neriešis,riesia z nudy hlúposti.
Čo taký muž po 40r,kedy jeho najväčším problémom je,kde zajr na masáž,či do fitka,môže robiť?
@elementissa Já jsem odešla z domu v 19ti, moji rodiče měli 41 let a teda podle jejich plánů to vůbec, ale vůbec nedopadlo. Takže Vám držím palce, ale velké děti nejsou zárukou úspěsného zvládnutí krize středního věku.
Jaaj zeny smejem sa, moj si kupil moped , stal sa z neho fashionista, ale kupili sme stary dom na chatu tak chodi makat tam 🤣. Budem parafrazovat: radsej stary dom, ako mladu konkurentku.
Môj dostal ako 45r mimino a môžete sa staviť,že na žiadnu ,,druhú pubertu" mu nezostáva čas, sila a ani peniaze(o to sa postarám zase ja🤣)

Raz dávno som o tejto kríze styridsiatnikov čítala článok. Bolo to strašné dlhé, strašne obšírne preberané, ale zapamätal a som si len jednu vetu. "Chlap zrazu zisti, že čas kamene priani a tuzob na jemný piesok rozomlel a chytí ho panika" Ta veta vysvetľuje viac ako celý článok.