Čierna ovca kvôli očkovaniu

9. dec 2021

Ahojte ženy dala som sa očkovať keďže mi nedávno kamarát 34 r umrel na covid už mám dve dávky len odkedy sa z mužovej strany dozvedeli že som očkovana tak som s a jeho rodine stala čiernou ovcou keďže hlavne obe sestry môjho muža a ich manželia sú prostí očkovaniu normálne sa somnou aj prestali baviť..akoby som niekoho zabila .a tým že ja môj muž zvažuje očkovanie keďže vidí že nemám z toho žiadne následky už na mňa kydaju že aj jeho som donútila aby išiel .a že keď nám z toho dačo bude nemáme ísť plakať ..ako nechápem

anjelicek26
9. dec 2021

No ludia su blbi a netolerantni, co k tomu dodat. Ja absolutne neriesim, ked sa niekto nezaockuje, prakticky ma to vobec nezaujima. To, ze to u ludi 60+ nechapem, je uz vec druha. Ale nekecam do toho nikomu, nikto mi nedava to pravo, maju /nemaju vlastny rozum... Predychavaj a skuste zmenit temu... im to dojde - mozno - casom. Alebo najneskor, ked to bude povinne.

andrea_ff
9. dec 2021

Absolutne sa tym netrap. Dobre si urobila a v rodine sa na tuto temu nebav. Je to tvoja osobna vec.
Keby si sa dala zaockovat proti kliestovej encefalitide, ci rakovine krcka maternice...tiez by sa do toho starali?
U nas chvala bohu vsetci ockovani v uzsej rodine....v sirsej uz mame bohuzial, co sa vakciny nedozila moja teta 66rocna a teraz uz 9 den je na plucnej ventilacii svokrin brat 53 rocny neockovany.

sissy27
9. dec 2021

no ja neviem či ti má čo byť ľúto, že sa s tebou takíto ľudia nebavia... a tým "takíto" nemyslím to, že nie sú očkovaní alebo že očkovanie odmietajú, ale že kvôli tomu dokážu človeka odvrhnúť. Veď ich život tvoje očkovanie nijako neovplyvní, zato ich hlúposť má žiaľ dopad na všetkých okolo.

rora
9. dec 2021

A nie je to tak ze si nasli len zamienku pre ukazanie svojej zloby? pokial je clovek normalny, absolutne by neriesil druheho takymto sposobom, mna to tiez nezaujima kto je, kto nie je... nemam pravo sa na nieco take ani vypytovat. za takymi svagrinkami by mi ani luto nebolo a isto by boli posledne za kym by som sa isla vobec zdoverit s hocicim....

dazdovka
9. dec 2021

Ahoj, vobec sa s nimi o tom nemusis bavit, kasli na nich. Ja som zase v nasej celej zaockovanej rodine jedina nezaockovana, mam na to svoje dovody, ktore oni zas nechapu, ale nie je to tema, ktora by medzi ludmi, ktori maju k sebe zakladny ludsky respekt, mala byt zdrojom vasne. Respektujeme sa navzajom (dufam), kazdy ma svoje dovody pre svoje rozhodnutie.

lucka114
9. dec 2021

Kašli na nich. Ja som z našej rodiny, myslím "moju" stranu rodiny, tiež jedina zaockovana a tiež na mňa pozerajú jak na... Že som neinformovana nesledujem "odborníkov" a pod... Je to každého vec a nech sa.kazdy stará o seba
.....

mimka1402
9. dec 2021

Úplne ti rozumiem, deje sa mi to isté. Ale mne už to nie je ľúto, keďže takýto človek mi nestojí za trápenie.
Ja som očkovaná, z týchto forov počúvam ako len očkovaní urážajú neočkovanych a pritom v realite sa stretávam s úplným opakom. Ani nevravím koľko ľudí mi povedalo, že umriem do roka, dvoch. Že všetkých nakazim, že ich nakazim spike proteinom či o tom aká som hlúpa, lebo Bukovský tvrdil niečo iné😀. A o ďalších nezmyselných rečiach ani nevravím. Ja chápem, že niekto má obavy sa očkovať. Ale nerozumiem takému to správaniu. Či už vytváranie konšpiračnych teórii či takéto urážky ľudí, ktorí sa rozhodli nezaplnovat nemocnicu aby čím skôr sa mohla vykonávať aj biela medicína...

cacianka
9. dec 2021

Keď niekto slope, fajčí, tabletky hlce ako lentilky, hormóny kortikoidy hala bala, niekto aj iné matroše, žere pokazené jedlo.....to nikoho netrápi, veď daj si aj do druhej nohy a pod.
Aaaale očkovanie je niečo marťanské .
Budova noha, kašli na nich. Debilom nevysvetliš

0silvia0
9. dec 2021

Byt ciernou ovcou nie je zle, v priamom prenose mozes pozorovat odkryvanie charakterov... len to pozoruj, nepripustaj si to.

emka530
9. dec 2021

Ja teda nechápem ten dnešný svet...koľko zloby a nenávisti je medzi ľuďmi, najhoršie že v rodinách sa kazia vzťahy :( na jednej online duchovnej obnove bolo prednasane, že za posledny mesiac písalo 17 ľudí že očkovanie im rozbilo rodinu, manželstvá :( keď sa jeden očkuje a druhý nie, že to zasialo nenávisť medzi nimi...ja to nechápem, hlava mi to neberie...kde je rešpekt? Láska? Úcta? My s mužom ešte očkovaní nie sme, ale zvažujeme...a očkovaní ľudia sa k nám správajú neraz ako by sme lepru mali...a antivaxeri vypisujú siahodlhé az nenávistné prispevky na našu adresu ako to očkovanie je zle.. muž sa bude asi ako prvý, rešpektujem ho že ide do toho, akurát sa budem prvé týždne o neho báť...
Autorka, hlavne že ste s mužom zajedno, nedajte si vziať vašu jednotu, držte spolu nech sa deje čokoľvek..

nika1971
9. dec 2021

Kasli na nich...aspon budes mat od nich pokoj...hlavne, ze manzel stoji pri tebe...chranis seba aj okolie...oni nech si robia co chcu...ja mam aj ocko aj neocko okolo seba...ale kazdy z nas sa toleruje a nerozpravame si blbosti ...

fajnova
9. dec 2021

Panebože kedy už toto skončí? Sprostí ľudia sú aj zaočkovani aj nezaockovani. Ja som taký istý človek ako som bola minulý rok, predminulý... Nechápem z akého dôvodu by sa mal niekto ku mne správať inak len preto, že som nezaockovana. Už fakt serte na to a nestarajte sa do druhých. Mali by sme držať spolu, tolerovať sa a ukázať tým, ktorí nami manipulujú veľkého fakera. Toto už je neskutočné, ako sa ľudia k sebe chovajú. Ani zvieratá toto nerobia. Vďaka Bohu ja mám okolo seba väčšinou normálnych ľudí, ktorí neriešia takéto debiliny.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
9. dec 2021

jednym uchom dnu a druhym von.

soldi
9. dec 2021

Chora doba toto. Ked riesime ci niekto je alebo nie je ockovany a prikladame tomu nejaky vyznam 🤦‍♀️

cubo2
9. dec 2021

"a že keď nám z toho dačo bude nemáme ísť plakať" - tak na tomto sa len schuti zasmej. Neviem, kolko maju rokov, ale ak dostanu covid a budu mat tazky priebeh, tak sa budes smiat ty. Ak si nemala vedlajsie ucinky bezprostredne po podani vakciny, dalsie uz mat nebudes, to sa nemusis bat. Vakcinu na COVID imunitny system cloveka zlikviduje do niekolkych dni, pretoze je to cudzia latka. Nic po nej v tele nezostane (iba protilatky a pamatove bunky). Takto to funguje.

Otec mojej kolegyne, 70 rocny pan, dostal covid asi tyzden po tretej davke ockovania. Mal iba miernu teplotu. Na treti den ho nasla na balkone spokojne fajcit. Ockovanie funguje.

mimka1402
9. dec 2021

@emka530 Ak smiem. Ono nie je problém to neočkovanie vo všeobecnosti, určite nie. Skôr to, že bohužiaľ zatiaľ ozaj neockovani sú infekcnejsi, teda väčšiu nálož vírusu. Ja ti vravím od môjho blízkeho priateľa a jeho názor. Ten je na Covidovom oddelení ako lekár už dlhší čas. On nie je proti očkovaným a neočkovanym. Sami mame ľudí rôznych ľudí okolo seba, ktorí mu vravia silné nezmysly, ale jeho to frustruje, že koľko ľudí im umrie na oddelení a zbytočne. Keď mu umrela mladá žena matka 2 detí, on ako lekár to veľmi ťažko znášal. A pritom si je istý, že keby bola zaočkovaná dnes to ešte je. Nemala pridružené ochorenia.
A to nemyslím nijak v zlom. Je ťažké dnes niečomu veriť a ja tomu chápem. Mrzí ma, že neočkovani. Ktorí proste nie sú hlúpi ani nič len majú obavy sú hneď braní ako tí zlí hoaxeri. Bohužiaľ v každej skupine sa nájdu rôzni ľudia

0silvia0
9. dec 2021

Ono covid je taka 3 svetova vojna medzi ludmi. Nebojuje sa zbranami, ale vlastnymi charaktermi. Aj vo vojne sa bojovalo, aj teraz bojujeme. Su aj obete na zivotoch na oboch frontoch, ludia su aj priami, aj kolaboranti, aj taki aj onaki, tak ako to bolo v beznych vojnach. Mozeme si vybrat na ktorej strane budeme stat. Medzi velkohubymi vykrikovacmi (na oboch stranach) alebo medzi rozumnymi ludmi (na oboch stranach ocko-neocko). Staci sa len rozhodnut, je to jednoduche.

zdenusa4
9. dec 2021

Ignoruj ich. Ako t im neberieš ich názor, tak nech ťa nechajú dýchať s tým tvojím. Neurobila si nič zlého. Ignoruj a keď tak obmedz návštevy a hotovo

bloger
9. dec 2021

Máš právo sa chrániť nemusíš nikomu nič vysvetľovať. Si jednoducho zodpovedná a rozumná a žiadna ovca ako zvyknú týchto ľudí nazývať. Ak sa nechcú baviť tak nemusia. Možno ak budú mať osobnú skúsenosť tak pochopia. Všetko dobré nedaj sa.

lenka2710
9. dec 2021

Ja som mala toto iste s mužom, keď sme medzi rečou povedali, že ideme na druhú dávku! Švagor dobre ze nie zo stoličky nevyskocil, že či nám sibe, kto sa vám bude starať o deti, keď sa nám čosi stane 🤦‍♀️ atď, mne skoro oči vypadli, že čo mu je!
A reči mal, že on si to v živote nedá pichnúť, že sa radšej bude chodiť testovať a bla bla a vieš čo?? Už si to dal pichnúť aj on so ženou, takže toľko k tým silackym rečiam, že nikdy a v živote!
Kašli na to, jedným uchom dnu a druhým von

elizabet173
9. dec 2021

obmedzila by som s nimi kontakt, ak by nerešpektovali, že si sa rozhodla inak, len úbohý človek dokáže útočiť na iného človeka a hnevať sa na neho preto, že má iný názor. Som za očkovanie všetkými desiatimi, je to jediná cesta, ako túto sviňu poraziť, ale nikdy by som nikoho nepresviedčala, aby sa dal očkovať, ani môjho partnera, keby sa rozhodol inak, považujem to za osobnú vec každého z nás.

annm81
9. dec 2021

V prvom rade argumentovať vecne na túto tému sa dá len s ľuďmi, ktorí dokážu akceptovať iný názor bez toho aby to prenášali do osobných vzťahov (a takých nie je veľa), alebo s ľuďmi, s ktorými nemáš príliš osobný vzťah. Takže diskusie na tému covid s touto rodinou nikdy nezačínaj. Ak sa muž zaočkuje, jednoducho to nespomínaj. Nemyslím, že spoločnosť je momentálne nejak výnimočne rozdelená. Takto isto sa rodiny vedeli na smrť pohádať kvôli politike. Veď si spomeň, ako bola spoločnosť rozdelená kvôli Ficovi, alebo Mečiarovi.

liljana
9. dec 2021

Uplne ignoruj, blokuj reci o ockovani v rodine a povedz im to na rovinu, ze to nechces pocuvat. Inak odchadzas. Kazdy nech si urobi po svojom, kazdy je sam zodpovedny za svoj zivot. Urob to, co uznas za vhodne. Ak sa chces dat ockovat, zaockuj sa. Ak oni nechcu, zase ich vec, maj to na salame.

autor
9. dec 2021

Viete čo je najhoršie že aj švagor dobre poznal toho kamaráta čo umrel na covid a ani to ho nepresvedčilo aby k tej vakcíne trochu zmenil postoj

janulka182
9. dec 2021

hlavne, ze vsetci neockovani maju plnu hubu toho, ake rozdiely sa robia a aki su diskriminovani. ale ja stale a stale vidim nevrazivost lez zo strany neockovanych. tak isto aj na fb. ockovani nepridavaju neustale statusy a neobranuju si vlastnu "pravdu". zato ti neockovai pridavaju neustale videjka, statusy a tie ich zarucene "pravdy" o ockovani. vsimol si to uz niekto okrem mna?

liljana
9. dec 2021

Nechce sa mi pisat to iste, skopirujem svoj oprispevok z inej diskusie. Je smutne, ze ludia nemaju vlastny rozum a rodiny sa rozhadaju kvoli spravodajskym hram tajnych sluzieb.

Inak problem nie je iba s covidom, ze sa spolocnost rozdelila na za a proti ockovaniu. Bezi tu hybridna vojna. Rusko je stara imperialna velmoc a plati pre nich, cim horsie u "nepriatela", tym lepsie pre neho. Rozdeluj a panuj. Preto je tu v poslednych rokoch tolko hoaxov. Ruske tajne sluzby maju velke call centra a bohate skusenosti z KGB, kde pracuju trollovia a vyrabaju falosne informacie. Putin bol sam sefom KGB a ovlada spravodajske hry.
Preco v Portugalsku nie su hadky o ockovaniu. je daleko a mimo. Nie je v centre historickych ruskych zaujmov. Byvale socialisticke krajiny v strednej Europe su ako prve na rane.

martinka13
9. dec 2021

Môžu byť radi, že si muža nahovorila. Zrejme to pochopia až po zlej osobnej skúsenosti (ktorú im samozrejme neprajem). Teš sa, že máš zdravý rozum a úsudok.

lucyla38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cubo2
9. dec 2021

@liljana som rad, ze to tu niekto spomenul. Stale ten isty narativ - EU je zla, fasisticka, NATO je teroristicka organizacia, Prezidentku ovladaju Americania a Rusko to je najsamlepsia zem, ochranca vsetkych Slovanov, co chrani tradicie, Putin je zaruka mieru a tak celkovo tam skacu same jednorozce po zelenych lukach. Odkial asi tak vietor fuka. Komplet vsetci to zeru jak seno z Facebooku.