Čierna ovca rodiny
Teraz som čierna ovca rodiny lebo som kúpila daleksiejo psika s PP. Spolu máme 4 psikov. Od septembra som dala vypoved v praci a mužovej rodine sa nepáči keď teraz nepracujem a vraj musí chudačik ich syn živiť psov. Posledneho papieraka som kúpila na menší úver...chcem si časom založiť chovatelsku stan. rodina je v tomto skeptická lebo malý dvor lebo kto to bude financovať lebo medveď. Muž si ma ani nezastane a naposledy mi vykričal že v žiadnej práci nevydržím dlhšie ako tri mesiace a kto to má živiť a platiť veterinárov. Dal mi tým najavo aby sme sa psov zbavili ale ja nechcem. Čo mám robiť ako argumentovať? Ďakujem
@anonym_e41312 fuha no nemam v plane sa rozvádzať. Nemám sa kam vrátiť lebo s mamou sa nemáme radi robila prieky a zo sestrou sa nerozprávame cez rok
@anonym_autor to je pekne, ze ty nemas v plane sa rozvadzat. A co ak to ma v plane tvoj muz? Nemusis suhlasit, aj tak vas mozu rozviest. S mamou sa nebavis, so sestrou, v ziadnej robote nevydrzis pre "hnusny kolektiv" - este si sa nezamyslela nad tym, ze chyba je v tebe?
Dnes je Den vymyslenych tem na koni alebo Den prihluplych ludi?
@sisa_s 👍
Tak, ale tie šteniatka kým predaš, tak ich musiš tri krat odčerviť zaočkovať, začipovať, plus špecialna strsva pre šteniatka. To, predsa niečo stoji. Čo ti v reali zostane, po odratani všetkych nakladov z tej sumy ktoru si uviedla za jedno šteniatko.
Tak, ale tie šteniatka kým predaš, tak ich musiš tri krat odčerviť zaočkovať, začipovať, plus špecialna strsva pre šteniatka. To, predsa niečo stoji. Čo ti v reali zostane, po odratani všetkych nakladov z tej sumy ktoru si uviedla za jedno šteniatko.
@anna777115 a ešte tie štenatá môžu mať vadu, neuro problém nebodaj ( a to sú stovky € len tak fukot).
Ona proste nechápe.. však dala za psa 1300 tak aj ona bude zisková 1300 za psa🙈
@anna777115 a ešte tie štenatá môžu mať vadu, neuro problém nebodaj ( a to sú stovky € len tak fukot).
Ona proste nechápe.. však dala za psa 1300 tak aj ona bude zisková 1300 za psa🙈
@maca1984 Presne tak. U veĺkych cistokrvnych plemien su problematicke kĺby, tam sa robia opakovane rtg a tie veterinarne poplatky su nehorazne. Tak isto mozu nastat problemy pri porode. Poznam pripady, kde musel veterinar robiť zakaždým cisarky, lebo fena nedokazala normalne porodiiť. Taktiež ustajnenie by mali byť odizolovane zateplene, skrz dobre susedske vzťahy atď.....
@anonym_autor argumentovať? Čím? Ze sa ti nechce robiť? Muž aj rodina majú pravdu...vziat si psa na uver a nepracovať...sa mu nedivím, že je nasraty...
@anonym_autor chybu musis hladat u seba. Ti okolo teba to vidia spravne. Si nezodpovedna, sebecka a este si nedozrela na to ab si bola zodpovedna aspon sama za seba nie to este za svoje (neiste) podnikanie s chovom psov. Alebo si jednoduho leniva a vycurana. Aj to je moznost.
@maca1984 Presne tak. U veĺkych cistokrvnych plemien su problematicke kĺby, tam sa robia opakovane rtg a tie veterinarne poplatky su nehorazne. Tak isto mozu nastat problemy pri porode. Poznam pripady, kde musel veterinar robiť zakaždým cisarky, lebo fena nedokazala normalne porodiiť. Taktiež ustajnenie by mali byť odizolovane zateplene, skrz dobre susedske vzťahy atď.....
@anna777115 ja teda chs nemám, ani nikdy neplánujem, ale svokrovci majú už tretieho psíka z rovnakej chs a počula som od pani čo má tú chs že čo, koľko, za čo.Že to nie je len tak.
My máme psíka z útulku, ale má epilepsiu a jedno vyšetrenie na špecializovanej klinike bola tisícka v čudu.
Tuto krásavica si to predstavuje ako hurvínek válku.
Pripustí psa, fena porodí, ona predá a lehároš kemping
@maca1984
@anna777115
No a nezabudnime, koľko stojí samotné uchovnenie psa/sučky. Účasť na výstavách... To nie je len tak, mať ChS. Iba ak by mala na mysli množiareň.
A ty si myslíš, že mat ChS je len tak? Vieš koľko peňazí do tých šteniatok budeš musieť vrazit?! Ty si kúpila psa za 1300, no zisk tej ChS nebolo 1300 🫣 vies kolko casu a starostlivosti o take steniatka v kvalitnej ChS ludia robia?! Je to mega narocne na cas, energiu i peniaze! To nie je o tom len ich namnozit... ale ako tak čítam tvoje odpovede... tak som si utvorila názor na tvoju osobu... milujem psov, no od teba by som si veru žiadne šteniatko nekúpila. Ľutujem tie zvieratá i tvojho manžela.
@maca1984
@anna777115
No a nezabudnime, koľko stojí samotné uchovnenie psa/sučky. Účasť na výstavách... To nie je len tak, mať ChS. Iba ak by mala na mysli množiareň.
@aniele veď toto. Ale tam sa ona ešte nedostala.Ona vidí len to, že ona dala za psa 1300 € tak aj ona bude na každom šteniatku toľko zisková.
Čistá sprostoto
@anonym_e41312 fuha no nemam v plane sa rozvádzať. Nemám sa kam vrátiť lebo s mamou sa nemáme radi robila prieky a zo sestrou sa nerozprávame cez rok
@anonym_autor Takze si to zhrnme:
1. "mamou sa nemáme radi robila prieky a zo sestrou sa nerozprávame cez rok"
2. V praci: "Vždy som natrafila na hnusny kolektiv"
3. Manzelova rodina je "proti" tebe ak nechce aby si mala tolko psov
4. Manzel sa ta nezastane
Obcas sa treba zamysliet aj nad sebou.
Teraz ma napadol jeden vtip tak ho sem dam, aj ked to nie je myslene na teba: Keď človek zomrie, on sám o tom nevie, ale vsetci okolo su smutní. A presne tak je to aj vtedy, keď je niekto hlúpy: vsetci okolo su smutni, len o tom nevie.
@anonym_autor Takze si to zhrnme:
1. "mamou sa nemáme radi robila prieky a zo sestrou sa nerozprávame cez rok"
2. V praci: "Vždy som natrafila na hnusny kolektiv"
3. Manzelova rodina je "proti" tebe ak nechce aby si mala tolko psov
4. Manzel sa ta nezastane
Obcas sa treba zamysliet aj nad sebou.
Teraz ma napadol jeden vtip tak ho sem dam, aj ked to nie je myslene na teba: Keď človek zomrie, on sám o tom nevie, ale vsetci okolo su smutní. A presne tak je to aj vtedy, keď je niekto hlúpy: vsetci okolo su smutni, len o tom nevie.
@anonym_89c205 alebo- kým nebol facebook len tvoja rodina vedela že si debil.
Pardon , nedalo mi 😁
@anonym_autor pripomínaš mi moju dcéru, akurát že ona má 13. Keď bude veľká, bude mať koňa a stajňu a bude na koňovi voziť deti a to bude jej práca. A kto jej toho koňa a stajňu kúpi? No predsa my! 😄 Tiež som jej povedala, moja, ty sa len dobre vydaj.... Lebo ešte budeš musieť aj toho zaplatiť, kto ti tam bude chodiť hnoj kydať a slamu nosiť. Tak sa sfučala na mňa.
No v tomto príbehu si najväčší problém ty.
@maca1984 samozrejme muž ale príjmy su spoločné tak je jedno kto to platí či?
@anonym_autor 🤦
@anna777115 ja teda chs nemám, ani nikdy neplánujem, ale svokrovci majú už tretieho psíka z rovnakej chs a počula som od pani čo má tú chs že čo, koľko, za čo.Že to nie je len tak.
My máme psíka z útulku, ale má epilepsiu a jedno vyšetrenie na špecializovanej klinike bola tisícka v čudu.
Tuto krásavica si to predstavuje ako hurvínek válku.
Pripustí psa, fena porodí, ona predá a lehároš kemping
@maca1984 Ano, to je vidina velkych prachov za nič robenie, ale v praxi to tak vobec nefunguje.
@maca1984 Ano, to je vidina velkych prachov za nič robenie, ale v praxi to tak vobec nefunguje.
@anna777115 nefunguje.Preto vidno ako veľmi skreslené má predstavy.
Ty si strasne hlupa osoba,neviem akonsinta tvoj muz mohol vziat.Hrozna perspektiva do zivota.
@anonym_autor ty rozvod planovat nemusis, staci ak sa rozhodne tvoj muz a budes rozvedena ani sa nenazdas ako rychlo
mala si zostať v práci. dávať zakaždým výpoveď len kvôli kolektívu je blbosť.
@anonym_ccf83a nie. Vždy som natrafila na hnusny kolektiv
@anonym_autor Taka smola😃😄
Ty nie si čierna ovca, ty si príživníi. Teda ak si reálna osoba s reálnym príbehom.
Neostáva ti nič iné, len si nájsť dobre platenú prácu, aby si tých psíkov dokázala uživiť a zaobstarať im všetko, čo potrebujú. Chudiatka, oni nemôžu za to
@7miriam77 Môžem sa opýtať, to dieťa na fotke je tvoje biologické ?
Ty jediná máš pravdu a všetci okolo sú lietadlá. Čo ti vôbec napadlo brať úver keď nemáš stabilnú prácu? Ostatné je len výsledok tvojej hlúposti.
Boze, ty si ako moja sestra. Neschopna si udrzat robotu, neschopna si na seba zarobit, ale ostatni postarajte sa o mna a o moje drahe konicky. No moja, ked chces chovnu stanicu a milion psov, najskor si na to zarob, jednoduche. Neviem, co chces pocut. Na 100% chapem tvoju rodinu a tvojho muza, a ich vyhrady.
@anonym_ccf83a nie. Vždy som natrafila na hnusny kolektiv
@anonym_autor mozem vediet plemeno?
@anonym_autor Taka smola😃😄
@luccys Presne aj moja sestra takto argumentuje, vzdy ked ju v skusobnej dobe vyhodia. Ze hnusny kolektiv. Nakoniec sa zisti, ze hnusna je od zaciatku ona, a kolektiv na nu len reaguje.
Myslim, ze vascina nepochopila, o co v prispevku ide. Zakladatelka chce chovnu stanicu, preto si kupila psov s papiermi. Iste, potrebuje na zaciatok nejaky kapitat a je skoda, ze ju rodina a hlavne manzel, v tom nepodporuju. Na psoch s papiermi sa da pekne zarobit. Poznam zverolekara, ktory sa tym roky zivil. Nechal to az v dochodku. Dalsi znamy vyskusal mnoho zamestnani, je aj vzdelany a nakoniec sa nasiel vo svojej detskej zalube, akvaristike. Podnika v tom a pekne ho to zivi. Autorka, ak si psickarka, nedaj sa odradit. Uz len to, ze tvoja praca je zaroven tvojou zalubou, je kombinacia na uspech. Drzim palce 🍀

@anonym_955840 čože? A prečo by to bolo týranie? V čom prosím ťa 😤 normálne sa im venujem pomaly viac ako deťom
@anonym_autor ...co ja viem.... nechcelo sa mi to cele citat,.. 🙂 aje to miestny zvyk napisat cim skor najhupejsi nazor, aby nam to hned lajkvali.....🙂 nie? .. potom je to na socialku ze sa nevenujes dobre detom...