icon

Čierna ovca rodiny

29. okt 2025

Teraz som čierna ovca rodiny lebo som kúpila daleksiejo psika s PP. Spolu máme 4 psikov. Od septembra som dala vypoved v praci a mužovej rodine sa nepáči keď teraz nepracujem a vraj musí chudačik ich syn živiť psov. Posledneho papieraka som kúpila na menší úver...chcem si časom založiť chovatelsku stan. rodina je v tomto skeptická lebo malý dvor lebo kto to bude financovať lebo medveď. Muž si ma ani nezastane a naposledy mi vykričal že v žiadnej práci nevydržím dlhšie ako tri mesiace a kto to má živiť a platiť veterinárov. Dal mi tým najavo aby sme sa psov zbavili ale ja nechcem. Čo mám robiť ako argumentovať? Ďakujem

mischy00
30. okt 2025

Si nezodpovedna a jediný kto ma u vas rozum, je manžel ....toľko k tomu.

petrao2
30. okt 2025

@anonym_autor ty nie si cierna ovca rodiny
Ty si blba jak traky 🤦🏽‍♀️

anonym_7d13f0
30. okt 2025

Ak je toto naozaj reálne , čudujem sa tvojmu mužovi že je vôbec pri tebe. My máme 1 psa s PP a stojí to nemalé peniaze, ale kúpili sme ho na stráženie pozemku lebo máme veľký .
Z chovateľskej stanice milionarka nebudeš. Čo poznám ľudí ktorí majú chovateľské stanice tak chodia do práce, toto majú len ako koníček.

A tiež neviem ako si to predstavuješ-maly dvor , kde tie psy budú ? V kotercoch 1x1m? Výbeh žiadny ? Ho**a všade kde sa pohnes ?
Ty nie si čierna ovca rodiny ale hlúpa ovca rodiny

anonym_6f555a
30. okt 2025

@anonym_autor ach, ty asi vôbec nepremýšľas. Tebe sa zapáči zvieratko a kúpiš ho. Aj ja by som chcela koňa, kravu, ale fakt na to nemám peniaze, zázemie a doma by ma asi zabili. Teraz je tvoja zodpovednosť dať tym psíkom všetko, a nie že sa naucia na vás a potom sa ich vzdate. Je to pre ne šok a stres. A neustále množiť zvieratá, si si istá že je to ok pre zdravie či ich berieš len ako firmu na výrobu produktov?

hellwant
30. okt 2025

Upäla si sa na psov, lebo s ľuďmi nevieš vychadzať- ono človek aj odpoveda, aké to prekvapenie a povie aj kritiku a nebude počúvať príkazy ako si ty praješ. A ty viditeľne toto neznesieš. Dopísal som/dohovoril...Howgh🙂

autor
30. okt 2025
@rozculena

@anonym_autor ty si obyčajná množiteľka,že ťa hamba nefackuje.
🤮

@rozculena prečo ma osočujete že som množiteľka? Psov som si kúpila pre radosť a nie na šteňatá...a vy ma tu osočujete že chudence psy pritom sa im venujem viac ako deckam

aurora33
30. okt 2025
@anonym_autor

@rozculena prečo ma osočujete že som množiteľka? Psov som si kúpila pre radosť a nie na šteňatá...a vy ma tu osočujete že chudence psy pritom sa im venujem viac ako deckam

@anonym_autor tak potom chudata deti

autor
30. okt 2025
@aurora33

@anonym_autor tak potom chudata deti

@aurora33 už si ako moja podarena švagrina

aurora33
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak keď sa venuješ viac psom ako deťom 🥲

maximiliana
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zjavne su vsetci okolo teba ciste zlo, iba ty si lietadlo... chudak tvoj muz a deti... zit s takym sebcom ako si ty, musi byt za trest...

hellwant
30. okt 2025

Ja ta napr. neosocujem, ze si množiteľka. Mne sa nepáči, že ty v manželstve si kupuješ psov pre radosť plus planuješ chs pri malych priestoroch bez predchadzajucej dohody s mužom. Kde ty žiješ. Si v manželstve, v takychto veciach musi byť konsenzus a nie ja chcem. Dupľom, su to zvietata, nie kabelky, či topanky, tie hodiš do skrine či vyhodiš ak nepredas.

tom_i
30. okt 2025

KKS keď ty zvládneš oficiálnu zaregistrovanú chovateľskú stanicu ... tak dovi dopo

rozculena
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor chceš mať chovnú stanicu,čiže budeš rozmnožovať,a pochybujem,že vôbec niečo tušíš o chove akéhokoľvek plemena.........

rozculena
30. okt 2025
@anonym_autor

@alickapusinka nechcem nič na čierno, týchto psov čo mám tak sú doma. S jednym chodím trénovať aby som mohla neskôr uchovniť

@anonym_autor ty si myslíš,že tréning je podmienka uchovnenia?😀

anonym_f56909
30. okt 2025

ja len rozmyslam ze kto by si kupil tak drahe stena z tak otrasnych podmienok, kedze pri kupe psika sme vzdy prisli do chovnej stanice a ukazali nam priestory a pod.

katarinaba
30. okt 2025
@anonym_31eb92

@anonym_162166 viem, co obnasa chovna stanica. Aj obycajny pes. Aj to, ze zo zaciatku vysoke naklady, ale neviem, preco by som mala toto autorke vysvetlovat. Hadam ona sama vie, do coho ide. A manzelia zvyknu manzelky financne podporovat, nie je to nic neobvykle. Aj ja som isla do podnikania s penazmi svojho manzela.Nie v kazdom manzelstve hospodari kazdy so svojimi peniazmi.
Ak by mala robotu a peniaze, nemusi ist podnikat. Nemusi byt este zly clovek, ak nevydrzi v kolektive, ak ma zle vztahy v rodine. Kazda druha mate tieto problemy, tak preco nie ona?

Clovek ide do novych veci s vidinou uspechu a ak je to zaroven jeho konickom, je o to vacsi predpoklad uspechu . Ak kupila stena za 1300€, nevyzera, ze chce mnoziaren. A ano, ak budu jej stena splnat vsetky kriteria svojej rasy, MOZE zan ziskat aj 1300 €. Aj ked nebude, stale sa stenata s papierami predavaju drahsie, ako bez.

@anonym_31eb92 ty si tiez uplne mimo. Ano, do podnikania ale aj inych planov a projektov ide clovek s vidinou zisku, uspechu. Ale kazdy normalny clovek, ktory vie co robi, ide do toho zodpovedne. Normalny clovek najskor spozna plemeno, zacne s jednym. Ona uz teraz ma 4 velke psy, o ktorych nema ani paru, pes jej napadol dieta a este na jedneho psa caka. Aj keby nechcela CHS a mnozit stenata co i len od jednej suky, ja byt jej muzom tak ju vyzeniem na panske len taky hukot. A to hovorim ako clovek co ma tych zvierat naozaj dost. Ale ja si na ne zarobim sama, sama sa o ne staram a hlavne - nikoho neobtazujem.
Kazdy niekde musi zacat, kde inde clovek ziska skusenosti, ale s rozumom. Ja mam CHS na macky a predstav si, po tom, co som vsetko absolvovala a nakoniec nic z toho, som rada, ze som macku sterilizovala a mam svaty pokoj. A to je len CHS na macku, kde nemusis splnat ziadne podmienky okrem zvierata s PP a nazov stanice nesmie obsahovat nazov krajiny 🤦‍♀️.
Ak by mala jedno stena, venovala sa, vzdelavala sa, rozmyslala realisticky, tiez by som ju podporila. Tiez by som povedala, ze by ju muz mal podporit. Ale to co robi ona je masaker.

mysicka36
30. okt 2025

@anonym_autor Ja mám taký pocit, že ty sa do tej celej problematiky tak nevyznáš, alebo máš skreslené predstavy. Za prvé, ChS si môžeš založiť a nemusíš ani vlastniť psa. Pod svojou ChS môžeš chovať aj desať plemien. A ešte taká vec sa ti môže stať, že tie svoje suky ani neuchovníš. Môže mať zlý skus, výdu zlé RTG, alebo povaha. To že máš teraz psa s PP nieje automaticky, že bude vhodný do chovu.

Ja mám teraz napríklad chovného psa veľmi exteriérovo aj povahovo žiadaného a prvé krytie bolo veľmi úspešné, suka mala 12 šteniat. Majiteľka suky mi spravila na nete peknú reklamu a veru môj pes kryl už 6x za tento rok a čaká sa na háranie ďalšej. Poviem ti, že ja so psom som vo väčšom zisku, ako majitelia súk. Za krytie sa platí cca cena čo stojí šteňa daného plemena. Aspoň ja tak pýtam. Ja nemám žiadne starosti a ani náklady, okrem procesu uchovnenia. Zato oni majú (viem, pred 10 rokmi som mala chovnú suku) Veľakrát majú také výdavky, že ak majú menej početný vrh, ledva im to vráti náklady. Samozrejme suka nemôže rodiť stále, na to sú tiež nejaké pravidlá. Môže mať aj problémy, cisársky alebo úmrtie či suky, alebo šteniat. To naozaj nieje o zárobku ale o láske k danému plemenu.

A k tvojmu problému.... No čo ti poviem, na úkor rodiny bezhlavo kupovať psov a nemať prácu, je naozaj na hlavu postavené. Ešte veľa €čiek zhltnú tí tvoji psi a ak si do excelu hodíš výdavky okolo uchovnenia, veterinárov, cena za krytie, tak nakoniec zistíš, že by tvoja CC musela vrhnúť 20 šteniec aby ti to pokrylo náklady. Takže ja sa naozaj nečudujem tvojej rodine, že sa k tomu takto stavajú. Mrzí ma to, lebo možno to aj nemyslíš zle, len jednoducho na to nemáš financie, lebo ani nezarábaš.

thor53
30. okt 2025

@anonym_autor pozri sa z časti maju pravdu. Nechcu aby sa financovali tieto tvoje koničky a priania ked nevidia v tom zmysel a zisk čo je normálne. Navyše sinsi zobrala úver co neni len tak. Určite radim kazdemu verit si a ist za svojimi snami a viem ze by si cakala podporu od tej svojej rodiny ale takto lahko to nefunguje. Odporučil by som ti premysliet si tento plan ked si uz začala, vypracuj si strategiu ako bude stanica fungovat a takisto ako k nej bude prudit cashflow. Ak im to potom odprezentujes nebudu si myslet ze si jebnuta a casom ta minimalne nebudu sudit za to co robis. Ale tsm to asi skonci vela stastia ochranarka:D

anonym_057c88
30. okt 2025

@anonym_autor "Dal mi tým najavo aby sme sa psov zbavili ale ja nechcem"
Tak tahaj aj so psami...

aurora33
30. okt 2025
@anonym_057c88

@anonym_autor "Dal mi tým najavo aby sme sa psov zbavili ale ja nechcem"
Tak tahaj aj so psami...

@anonym_057c88 😂😂😂😂😀😀😂 podla mňa by aj tie psy ušli z toho malého dvorčeka, kebyže majú takú možnosť 😂😂😀

misanthropicdann
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_16b166 za každé šteňa ak budem mať tých 1300€ to sa oplatí nie

@anonym_autor ty si okolo podnikania asi v živote asi ani nešla ak si myslíš ze budeš mat 1300€ zisk na predaji šteňata. Budeš rada ak budeš mat zisk na šteňa par stoviek.
Ešte píšeš ze príjmy sú spoločné, co spravíš keď sa rozvedie a priateľ povie ze si berie psov on alebo bude chcieť aby si mu ich vyplatila?

marca12
30. okt 2025
@anonym_autor

@maca1984 samozrejme muž ale príjmy su spoločné tak je jedno kto to platí či?

@anonym_autor Ci by si takto pisala aj v pripade,keby bol tvoj muz bol bez prace a musela ho zivit. Tebe nie je trapne,ze muz sa nahana,ide sa dodrat a ty nevies ani v jednej robote vydrzat? Poviem ti tajomstvo,v kazdej robote je kadejaky kolektiv. Ty sa musis nastavit a zmenit.

magdalienka11
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_6f81a5 písala ale už dávno a neviem už čo

@anonym_autor nie je tí trápne, že ťa muž dotuje a ja osobne sa nedivím, že im to všetkým prekáža. Spamataj sa, psov si chovaj keď si na ne sama zarobis. Myslíš len na seba, hnus.... prepáč

tiezjedna
30. okt 2025

@anonym_autor nijako. Manžel má pravdu a jeho rodina tiež.

anonym_31eb92
30. okt 2025
@katarinaba

@anonym_31eb92 ty si tiez uplne mimo. Ano, do podnikania ale aj inych planov a projektov ide clovek s vidinou zisku, uspechu. Ale kazdy normalny clovek, ktory vie co robi, ide do toho zodpovedne. Normalny clovek najskor spozna plemeno, zacne s jednym. Ona uz teraz ma 4 velke psy, o ktorych nema ani paru, pes jej napadol dieta a este na jedneho psa caka. Aj keby nechcela CHS a mnozit stenata co i len od jednej suky, ja byt jej muzom tak ju vyzeniem na panske len taky hukot. A to hovorim ako clovek co ma tych zvierat naozaj dost. Ale ja si na ne zarobim sama, sama sa o ne staram a hlavne - nikoho neobtazujem.
Kazdy niekde musi zacat, kde inde clovek ziska skusenosti, ale s rozumom. Ja mam CHS na macky a predstav si, po tom, co som vsetko absolvovala a nakoniec nic z toho, som rada, ze som macku sterilizovala a mam svaty pokoj. A to je len CHS na macku, kde nemusis splnat ziadne podmienky okrem zvierata s PP a nazov stanice nesmie obsahovat nazov krajiny 🤦‍♀️.
Ak by mala jedno stena, venovala sa, vzdelavala sa, rozmyslala realisticky, tiez by som ju podporila. Tiez by som povedala, ze by ju muz mal podporit. Ale to co robi ona je masaker.

@katarinaba dakujem za prednasku, ale nezaujima ma. Precitala som 1 stranu, kde ste ju vsetky sfukli, preto neviem vsetko, co autorka popisala. Zato na 1 strane nebol ani jeden povzbudivy prispevok. Preto som nemala dovod citat 3 strany urazok autorky. Odchadzam z temy. Pekny den.

eva8
30. okt 2025

@anonym_autor predaj psov, splat dlhy a venuj sa detom a manzelovi, kup si akvarium s rybkami a hladaj pracu

danica2711
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor venuješ sa psom? A ako, preboha? Veď ty o psoch vôbec nič nevieš. Možno si si ich kúpila pre radosť, ale iba tvoju, psi z toho veľkú radosť nemajú. Uvedom si, že aby mal pes dobrý život, musíš mu na to vytvoriť podmienky. Štyria psi (a ešte k tomu jeden cane corso, tí potrebujú skúseného chovateľa) na malom dvorku, to je trápenie. Všetky plemená, ktoré si uviedla, potrebujú veľa pohybu - už ťa vidím, ako ich venčíš, o tom si nenapísala ani slovo... Prosím ťa v záujme tých psov, predaj ich ľuďom, ktorí im zabezpečia dobrý život na rozdiel od motania sa na malom dvore a rodenia mláďat, aby jedna bláznivá baba nemusela do roboty

anonym_e0121f
30. okt 2025

Poznam taku jednu osobu, mali dom deti a psov kde bol sen ze po vystavach a vybaveni certifikatov si urobia chovnu stanicu. Vsetky naklady tahal hlavne muz, mal dve prace. Skoncilo to tak ze nezvladali platit domacnost, psov, hypotrlu. Museli predat dom, zbavit sa psov a nastahovat sa do maleho bytu. Prisli o vsetok standard len preto ze zena nepracovala vrazala peniaze na vystavy, trenerov a podobne a jeho plat toto proste nezvladal utiahnut. A ich manzelstvo ostalo v troskach. Bez neho uz nevedela utiahnut nic, ked sa odstahoval, lebo pracovat cele dni a vecere aby zena bola doma ho proste prestalo bavit.

anonym_162166
30. okt 2025
@anonym_31eb92

@anonym_162166 viem, co obnasa chovna stanica. Aj obycajny pes. Aj to, ze zo zaciatku vysoke naklady, ale neviem, preco by som mala toto autorke vysvetlovat. Hadam ona sama vie, do coho ide. A manzelia zvyknu manzelky financne podporovat, nie je to nic neobvykle. Aj ja som isla do podnikania s penazmi svojho manzela.Nie v kazdom manzelstve hospodari kazdy so svojimi peniazmi.
Ak by mala robotu a peniaze, nemusi ist podnikat. Nemusi byt este zly clovek, ak nevydrzi v kolektive, ak ma zle vztahy v rodine. Kazda druha mate tieto problemy, tak preco nie ona?

Clovek ide do novych veci s vidinou uspechu a ak je to zaroven jeho konickom, je o to vacsi predpoklad uspechu . Ak kupila stena za 1300€, nevyzera, ze chce mnoziaren. A ano, ak budu jej stena splnat vsetky kriteria svojej rasy, MOZE zan ziskat aj 1300 €. Aj ked nebude, stale sa stenata s papierami predavaju drahsie, ako bez.

@anonym_31eb92 tvoj muž ťa ale očividne v tvojom podnikaní podporoval. Autorku jej nechce financne podporovat. Autorka je nezamestnaná a na ďalšieho psa si zobrala úver. Z čoho asi otvorí CHS, keď nemá peniaze a je nezamestnaná? A aj keď si kupila psa za 1300€ , tak premňa je množitelka. Lebo tie psi si kupuje len za účelom zisku. A na ich chov nemá ani len podmienky. 4 rozdielne veľke psi na malom pozemku.

anonym_6c4de9
30. okt 2025

Ani sa im nečudujem, nechcela by som ta za nevestu. Mám papierového psa z chovnej stanice ktorú ma lekárka, čiže popri tom sa normálne pracuje, ti ľudia sa neváľajú doma pri psoch 😅 ty musíš mať nejaký problém s ľuďmi možno aj preto sa upinas na zvieratá, tie ti totiž nepovedia že si je…a 🤭