Cítim neistotu
Ahoj žienky, nedávno som tu písala tému o novom vzťahu. Všetko sa vyjasnilo, stretli sme sa, ubezpečil ma, že ma ľúbi a nič sa nezmenilo, len keď ma prácu, venuje sa tomu a nie mobilu. Ok. V stredu šiel na služobku, pracuje vonku fyzicky, zima, malo času, neozyval sa, bol unavený, chápem. Ja som mu písala občas, aj skúsila zavolať no márne. Potom mi len krátko napísal že maju toho veľa, že nemôže mať mobil so sebou atď, že ostávajú aj cez víkend a ze ma ľúbi. Ok. Tak ja som mu občas v priebehu dna napísala, ved ze si potom prečíta aspoň. Včera keď už sa neozval od štvrtka obeda, skúsila som volať, tak až poobede mi dvíhol v rýchlosti, že ahoj zavolam ti neskôr, vzali mi otca do nemocnice a zložil. Az ma zamrazilo, lebo ma s rodičmi pekný vztah a ma ich rád. Aj mi bolo ľúto, že som mu toľko písala a volala, hoci to bolo v rámci toho, že na neho myslím. No po tel.som mu už len napísala, nech si so mnou nerobí teraz starosti, ozve sa ked sa to upokojí, nech je pri rodinke teraz, ja počkám a ze ho ľúbim a ockovi želám veľa zdravia, nech to nie je nič vážne. Neozval sa, ani som nečakala, viem ze musí mať strach a starosti. Len cítim v sebe taky nepokoj, neistotu. Ja som priveľmi citlivá, riešim veci inak a nech mam akékoľvek trápenie, práve s milovanou osobou komunikujem, aspoň sporadicky. Preto nie som zvyknutá na takéto mlčanie, a napadá mi kadečo, ci sme vôbec spolu ešte, ci sa ešte ozve... Asi len potrebujem počuť podporu, a vedieť že možno muži niektorí sú takí a ze sa určite ozve. Asi je to aj tým, že sme sa dlho nevideli, a ani sme počas tých dní nekomunikovali. Chápem ho, od tej včerajšej sms sa mu neozyvam, lebo viem ze musí mať strach a myšlienkami je inde, len sa cítim ako keby som ani vo vzťahu nebola, netuším čo s jeho ockom je, kedy a ci ho ešte uvidím... Preto sa len modlím za jeho ocka a dúfam, že sa časom ozve. Pre mňa je takáto situácia úplne nová, taka odmlka.
@sibalka21 uz v prvej teme som jej pisala, nech sa ide prejst....a bez mobilu....aspon si skontroluje, na akom leveli zavislosti je...... 😀
mne tiez nejde do hlavy, ze by si nenasiel minutu na napisanie sms, keby co i len sedel na wc..nie je to smskovy typ, dobre, ale jedna sprava za den niekomu koho vraj lubim este snad nikoho nezabila.o com je to potom? a aj ked ma clovek nejake trapenie, starosti, tak je dobre, ked ich ma s kym zdielat v zmysle ze sa ma komu vykecat, sklonit hlavu, kazdy clovek to raz zo seba musi pustit, aj ked nie je z takych tych vylievacov srdca. neviem, mne to pride cudne.
@lalia87 ano, takto to funguje u zien.... zeny sa chcu "delit" so vsetkym, aj s bolestou a starostami. Chalpi su ini. Ked je problem, starost, chcu to "riesit", proste nieco robit. A pisanim smsiek sa nic nevyriesi. A ak je to nieco seriozne a nieco, co on nemoze vyriesit (pokial nie je doktor/neurolog) tak sa stiahne do ulity a nekomunikuje.
Ale potom pride dom a ak doveruje partnerke, potom ho ona moze objat, potom skloni hlavu k nej a necha emocie vypenit. V sukromi. Tvarou v tvar.
Nie cez smsky. Tento je ten typ. A autorka ozaj musi zvolnit. Nic sa nedeje. A aj keby sa dialo a on si zrazu necakane v tej nemocnici nasiel nejaku fesnu pani doktorku/sestricku (ha, ha, lebo fakt v situacii ako tato mysli len na to, ze) tak autorka svojim vrtanim a dozadovanim sa celu situaciu len zhorsi.
@evita_g len tu nejde o kazdy prd, ale o nepriaznivu zivotnu situaciu a ludia, ktorym na sebe zalezi a ktori lubia, tak takuto vec zdielaju s najblizsimi. mi nehovor, ze keby sa nieco zomlelo u vas, ze ti muz ci priatel neda vediet, aj ked neni sms a telefonicky typ. to su dve rozdielne veci neozvat sa a neozvat sa. ved ked niekoho mam rada, tak sa s tym clovekom o to podelim, nech to uz je nejaka radost ci starost. mne sa zda, ze chalan ju ma na haku, ak nema zaujem s nou prebrat nieco, co ho trapi. alebo mozno ma o nu zaujem, ale nie taky markantny, neviem.
moj posledny partner sa mi kolkokrat neozval tri dni, lebo ho bolela hlava. Jeho bolela hlava a srat na to poslat mi sms, ako som docestovala do nemecka. teraz to uz vidim, ake to bolo cele zle. bezny kamos sa mi ozve castejsie nez sa mi ozyval frajer. tam sme pochovavali deda a kondoloval dva dni na to. proste ziadny zaujem., no sak preto je aj byvaly....
@obsadenemeno ale ja nevrtam. Mlčim, neozyvam sa. Píšem tu. Potrebujem to dostať zo seba. A nie, nemám na to kamošky. Takže preto tu a keď sa nechcem sama zblázniť, proste musím. A ze jeho súkromie riešim na nete? Ved nezverejňujem jeho údaje, meno, fotky... Popisujem situáciu.
@radkanika neries to tu,je to zbytocne.Nepomožes si tymto.Ty si ina povaha,on je ina.To,že mu nepises už tak casto je len preto,že si sa prisposobila,ale v podstate si ina...pretože evidentne to potrebuješ.Kazda baba tu ma v niečom pravdu,ale kazda je ina,kazda to riesi o svojom a vnima to po svojom,kazda ma iny nazor,tak ako mate iny pristup aj vy dvaja.Bud to budes akceptovat a nebudes ocakavat ,to co cakas,alebo si najdi niekoho,kto bude na tvojej vlne...
@radkanika preco by si sa mala zblaznit? Ved snad mas vo svojom zivote aj inych ludi, zaujmy a starosti, ktore mozes riesit?
Ved snad nie je ON jedina vec/osoba/zaujem v tvojom zivote? A to po mesiaci?
Nic neboj. Bude to ok. Ozve sa ti. Take it easy. Je to chlap. Riesi to. Neanalyzuje, co ty asi citis, lebo ho to ani nenapadne. On riesi. ty si vymyslas scenare, ze co ked....co ak....a keby..... a ked pride, uvidis, ze som mala pravdu a ze skrutky v tvojej hlave sa proste tocia prilis rychlo.
@radkanika precitala som si tvoju inu diskusiu spred par dni. dievca, ty si na neho namotana a jemu zrejme tym lezies neskutocne na nervy. riesis hoavdiny, oduvas sa zbytocne a toto chlapi nemaju radi. raz ho bombardujes spravami, potom sa mu neozyvas, potom zase riesis toto a tamto. nemas ine veci na starosti? si z neho taka napichana a tak strasne si ho chces priputat az sa chovas divne. a jedine, co z toho moze vyjst tak to, ze ti dotycny da bye bye.
ach, stíhačka znova úraduje... už mu daj pokoj... aspoň nachvíľu.
@mawka uplne si to vystihla..
@radkanika tuším to bolo minulý víkend čo si riešila, že neodpísal na sms. A celý víkend si to tu rozoberala a posielala jeho sms. Prešiel týždeň a zas riešiš. Takto si od seba odženieš každého chlapa, skôr či neskôr. Prídeš mi ako malé dieťa. Tvoju neistotu nikto zvonka nezaplní. Ak sú Tvoje pocity závislé iba od toho ako sa ten druhý chová, či nechová, či zavolá či nie - budeš sa trápiť stále, lebo vždy sa Ti niečo nebude páčiť. Neistota je v prvom rade v Tebe. Žiaden chlap nemá rád stíhačku, ktorej musí na každú sms do minúty odpísať. A vychádzam aj z toho čo si písala minule. Si úplne posadnutá tým ako sa on k Tebe chová. A Tvoje pocity sú závisle a odvodené od jeho správania. Vôbec nie dobrý základ pre akýkoľvek vzťah.
@radkanika Nepis scenare vo svojej hlave. To ze povie, ze nema na vztah cas, lebo s otcom cosi, to znie ako vyhovorka od niekoho, kto s tebou nechce byt. Dovod na rozchod, vies?
On s tebou byt chce (zatial), povedal ti to, tak prestan riesit a chod sa prejst bez telefonu. A zhlboka dychaj.
@radkanika keby chcel tak sa ozve, no chlapec to zahrava do autu. Mozno dufa, ze pochopis, ze o teba nejako extra nestoji a na druhej strane nechce byt ten zly a dat ti kopacky. Tak hra mrtveho chrobaka.
@radkanika ste spoku este kratko, este nemate vybudovany pevny vztah, ocividne sa nudis a nas co riesit, tak si vymyslas taketo hluposti, a to nepisem v zlom, ale pisem to ako osoba, co robila to iste 🙂 chapem Tvoju neistotu, ale to je problem v Tebe, nie v nom, Ty sama si musis ujasnit, ci mu veris alebo nie. Ak ano, tak neries, ked neodpise, akmu neveris, tak to nema zmysel. Ja som mojmu muzovi na zaciatku vztahu tiez takto vypisovala a rozculovala sa, ze co neodpise, ale on mal proste v praci hlavu inde a po praci aj zabudol, ze som nieco pisala, neznamenalo to, ze na mna nemysli alebo ze ma nema rad len mi to takto nepotreboval dokazovat 🙂
Keby moc chcel, ozve sa.
@radkanika chlap ked chce babu a tlaci jej do hlavy ze ju lubi tak sa aj tak sprava. Jednoducho urobi vsetko mozne aby jej zavolal, dali stretko..hoci co. Vyhovorky typu : mam vela prace, nemozem volat..atd. beriem ako ked neni ziadna ina si dobra sem - tam aj ty.
Prepac, ja to tak vidim.
@radkanika Inak, celkom by som bola zvedavá aj na názor tvojho priateľa, čo si on o tomto celom myslí 🙂 Lebo sa to tu začalo deliť na dva tábory: 1. netelefonuje, nepíše = má ťa v paži 2. nie je to telefonický typ, rád si veci vyjasní z očí do očí, keď má na starosti niečo iné, venuje sa tomu, keď je s tebou, celá jeho pozornosť patrí tebe. Daj mu prečítať diskusiu a nech sa aj on vyjadrí a rozlúskne záhadu 😀
@daakotaa chcem Ta ubezpecit, ze to vidis zle 🙂 su skutocne muzi, natolko zaneprazdneni, ze si cas nenajdu. vacsinou sa jedna o muzov, ktori su velmi zodpovedni a (nielen) pracovne zavazky si plnia na 200%. viem, o com pisem, tiez mam takeho doma 😀
napriek tomu, ze sa kolko krat neozval spat, tak viem, ze to nebolo o tom, ze by ma nemiloval, ale len o tom, ze tomu nekladol taku dolezitost ako ja. sme spolu uz 12 rokov a mame tri deti, tak myslim, ze uz ho poznam dost dobre na to, aby som nieco taketo mohla napisat 🙂
@radkanika deti mas opat asi u byvaleho, lebo je vikend a opat pises 😀 napisem ti za mna, ze mozes nanho zabudnut.... Moj terajsi manzel mi volal denne, boli sme non stop v kontakte a ked mal mamu v nemocnici, prisiel si ku mne po povzbudenie...asi rozumies co tym chcem povedat, kebyze ta berie ako blizku osobu, urcite to riesi s tebou, tiez sme v tom case zacinali. A je smiesne, ze tu vkuse riesis kraviny na urovni pubertakov. Nemas realne kamaratky, ktore ti pomozu aj s takymito boliestkami, bud rada, ze si zdrava
@radkanika - ja mám tiež podobného muža. On a telefon...🙂 on a vykecavanie ... 🙂 neviem či som s ním niekedy za tých 12 rokov, čo sa poznáme mala dlhší ako 10 minútový telefonát. SMS skoro nikdy nepíše, že to je len decká. Zavolá, keď sa niečo rieši, napr. som na mieste, ktoré je to poschodie? Odpoviem, zloží. 🙂 Však aj spolu máme nejakých 6-7 euro mesačné platby za mobil. Veci, čo sú dôležité rozdebatíme spolu. Problémy ako nemocnica by mal zaujímali, ale už počujem, čo by mi môj povedal. "Ano, je v nemocnici, bolo mu zle a zatiaľ nič nevieme." Takže by mi povedal, že načo má volať, keď mi nemá čo povedať. Tak ale sme už dlhšie spolu, vie, že napr. keď niekam ide, ma sa mi ozvať, aj sms, stačí, že "som tu". Oni to tam maju v rodine. Mama mu býva ďaleko, nevolajú si nikdy, napíšu si mail, že čo nové, 2-3 vety prehodia.
@maciatkolulu - moja segra ma takeho muza, čo jej aj 2-3x denne volá, keď je preč, že čo nové. Mňa by porazilo, ani my v rodine sa nejako nevykecavame, a segra často znie "uhm, hm, dobre..."
Ahoj,čítala som aj tvoju predchádzajúcu diskusiu a ja si myslím,že keby chcel,tak sa ozve sám. Tiež som toho názoru, že ak je niekto zaľúbený, a práve na začiatku vzťahu hlavne, tak má omnoho väčšiu potrebu byť v kontakte s tým druhým. Nemusia si dvaja vypisovať každú minútu, ale tak snáď aspoň pred spánkom v posteli nech aj odpadávam od únavy, ešte dokážem napísať jednu vetu alebo co... Podľa mňa mu lezies už na nervy. Čomu sa ani nečudujem,lebo na mňa pôsobís dosť otravne a to bez urážky, ale naozaj máš zmýšľanie ako 15 ročná, už podľa tej predchádzajúcej diskusie. V každom prípade, nerozumiem, kde je problém, ak by aj s tebou nechcel byť
Bože, šak si troška váž samu seba! Ja by som nemohla takto doslova zobronit o lásku, ešte aj napíšeš, čo keď ťa opustil atď.. No tak keď mu nie som dosť dobrá,tak osrat takého chlapa,príde iný, lepší.. Ja na tvojom mieste by som hlavne riešila svoje sebavedomie a potom až jeho. Držim ti palce, akože neber ma zle, len proste takéto veci som riešila možno v 15tke a nie ako dospelá žena..

@mawka Ale ja som predsa nepísala, že je na tom niečo zlé komunikovať každý deň. Len proste niektorí ľudia na to nie sú. Nie preto, že by im na druhom človeku nezáležalo, ale možno len nemajú potrebu referovať o každom prde, s prepáčením. Každý človek je iný, platí to aj v tomto prípade. Jej priateľ je zaneprázdnený, pracuje od rána do večera, teraz má otca v nemocnici, má plnú hlavu starostí a na mobil si proste ani nespomenie. Nemusí to byť znak nezáujmu. Aj môže, samozrejme, ale pokiaľ vo všetkom ostatnom im to klape, je zodpovedný, neklame, nevyhovára sa, je k nej úprimný, nebrala by som jeho netelefonovanie ako koniec sveta a koniec vzťahu.