Cítim neistotu
Ahoj žienky, nedávno som tu písala tému o novom vzťahu. Všetko sa vyjasnilo, stretli sme sa, ubezpečil ma, že ma ľúbi a nič sa nezmenilo, len keď ma prácu, venuje sa tomu a nie mobilu. Ok. V stredu šiel na služobku, pracuje vonku fyzicky, zima, malo času, neozyval sa, bol unavený, chápem. Ja som mu písala občas, aj skúsila zavolať no márne. Potom mi len krátko napísal že maju toho veľa, že nemôže mať mobil so sebou atď, že ostávajú aj cez víkend a ze ma ľúbi. Ok. Tak ja som mu občas v priebehu dna napísala, ved ze si potom prečíta aspoň. Včera keď už sa neozval od štvrtka obeda, skúsila som volať, tak až poobede mi dvíhol v rýchlosti, že ahoj zavolam ti neskôr, vzali mi otca do nemocnice a zložil. Az ma zamrazilo, lebo ma s rodičmi pekný vztah a ma ich rád. Aj mi bolo ľúto, že som mu toľko písala a volala, hoci to bolo v rámci toho, že na neho myslím. No po tel.som mu už len napísala, nech si so mnou nerobí teraz starosti, ozve sa ked sa to upokojí, nech je pri rodinke teraz, ja počkám a ze ho ľúbim a ockovi želám veľa zdravia, nech to nie je nič vážne. Neozval sa, ani som nečakala, viem ze musí mať strach a starosti. Len cítim v sebe taky nepokoj, neistotu. Ja som priveľmi citlivá, riešim veci inak a nech mam akékoľvek trápenie, práve s milovanou osobou komunikujem, aspoň sporadicky. Preto nie som zvyknutá na takéto mlčanie, a napadá mi kadečo, ci sme vôbec spolu ešte, ci sa ešte ozve... Asi len potrebujem počuť podporu, a vedieť že možno muži niektorí sú takí a ze sa určite ozve. Asi je to aj tým, že sme sa dlho nevideli, a ani sme počas tých dní nekomunikovali. Chápem ho, od tej včerajšej sms sa mu neozyvam, lebo viem ze musí mať strach a myšlienkami je inde, len sa cítim ako keby som ani vo vzťahu nebola, netuším čo s jeho ockom je, kedy a ci ho ešte uvidím... Preto sa len modlím za jeho ocka a dúfam, že sa časom ozve. Pre mňa je takáto situácia úplne nová, taka odmlka.
@maciatkolulu - práveže som čítala 🙂. To práve autorke to vadí, že sa neozýva, veď preto sem aj píše. Nie je istá vzťahom, keď sa jej dlhšie neozýva. Sestre to zasa nevadí, ju som spomenula, ako príklad, že nie každý vie telefonovať a nemá sa, o čom rozprávať. Tak len počúva, čo druhý vraví a pritakáva.
@radkanika no co, ako to dopadlo?
ja tiež čakám na nové správy, že čo vlastne 🙂 ale keďže je už týždeň, asi sa jej ozval, povedal jej že ju ľúbi a všetko je ok..však počkajme si na víkend
@lalia87 vsetko je ok. Mal toho vela a nechcel ju podla mna zatazovat, ved ten vztah je iba v zaciatkoch. Pravdepodobne s otcom je to vaznejsie ako sa zdalo a on nevedel, kde mu hlava stoji.
Chlapi riesia veci podla dolezitosti. A chory otec a starosti boli na prvom mieste.
Ja sa len obavam, ze autorka temy si to v buducnosti poserie sama, ak si bude v hlave vymyslat desiatky scenarov, ze co on si mysli/robi/chce/nechce......... mala by zvolnit, byt mu oporou a nie na vsetko pozerat len z jednej - tej jej - stranky. Ved on ma aj svoj zivot a ona donho zatial patri len okrajovo. Vztah sa musi vyvijat, pomaly, ak ma byt uspesny a dlhodoby. Takze by mu mala byt oporou v tomto tazkom obdobi a nie riesit, ci a kedy sa ozve a ocakavat ze on necha celu rodinu a otca a pobezi za nou.
Ak nebude opatrna, pokazi to.
Ahoj, rozhodla som sa napisat ako to dopadlo, niektore ste sa tu aj pytali, a aj mozno tym, ktore budu mat raz podobnu situaciu, a tiez tym, ktore hned vo vsetkom vidia svinu chlapa, ktory podvadza, klame a pod. Vsetko je v poriadku. Je pravda, ze sa sice ozval az v pondelok, a stretli sme sa az v stredu, ale jeho dovody a vysvetlenie mali hlavu aj patu, miluje ma a ja milujem jeho. Stihacka, ako ste tu mnohe pisali rozhodne nie som, sme spolu kratko a ucime sa navzajom komunikovat, vyhoviet si a najst kompromis. Ja uz si zvykam, ze su chvile, kedy sa neozyva dlhsie, ale som uz pokojna, lebo viem, ze je to preto, lebo ma v hlave plno starosti, pracu a povinnosti. On zas pochopil, ze je pre mna dolezite, aby sa mi aspon na chvilu ozval, nech viem, ze na mna mysli a sam navrhol, ze urobi vsetko preto, aby som co najviac citila, ze ma lubi, hoci nie je v tej chvili pri mne. A skutocne vidim, ze sa snazi, ozve sa mi ked sa mu da. Dolezite je, ze vieme, ze chceme by spolu, ze sme si slubili, ze nech sa deje cokolvek tazke ci zle, spolu to zvladneme a jeden druheho podrzime. Takze baby, hlavne tie negativistky, netreba hned niekoho podryvat, ked sa potrebuje mozno len vyzalovat, alebo sa trapi v danej chvili a hned ho zakopavat pod zem urazkami. A tie, ktore ste mi priali a pomahali pozitivnym myslenim, dakujem. Naozaj velka vdaka.
@radkanika tiež by ma zaujímalo, kolko ste spolu, lebo ozve sa ti v pondelok, potom pride až v stredu, kolkokrat ste sa vobec videli za tento tyzden? predpokladam, ze je piatok,tak zas bude odcestovany. ved vy sa este ani len nemozete poznat.
a som rada, ze ste si to vyjasnili, ale nezabudni, ze ty si si sem prisla po radu, tvoja diskusia znie citim neistotu, takze hovori o tom, ze si si nebola ista a podla toho co si napisala, sme sa tu podaktore vyjadrili co nam z toho vychadza. bohuzial, neboli to slova ktore si si predstavovala, ale bolo to to, co nam z toho vychadzalo, takze nazyvat niekoho negativistkou, v prvom rade si nou bola ty, lebo si si cely vikend šklbala vlasy nad tym, preco sa neozyva..
@cammille dakujem a nie neboj, poznam sa. Pre mna su zaciatky vztahu trochu tazke, kym sa naucim cloveku doverovat, zazila som tazke chvile v zivote, ale postupne krok po kroku to ide a ja som pochopila, ze nemam dovod neverit mu.
@moni244 a? kazdy vztah je iny. Tvoj nazor respektujem, ale je stale len tvoj.
@lalia87 suhlasim s tebou, chcela som tym len povedat, ze nie je vsetko hned take cierne, ako sa na prvy pohlad niekedy zda. To je vsetko. A ano, samozrejme ma kazdy pravo napisat si svoj nazor a aj si mysliet svoje, ale tak moje obavy a ani "predpovede" niektorych sa chvalabohu nepotvrdili. Vidime sa tolko, kolko nam nase situacie dovoluju, a nejdeme sa predsa ani brat, spoznavame sa, to vsak nevylucuje to, ze sa lubime. Urcite to nie je laska aka bude po roku, ci troch, ale mame obaja volu, chcenie a doveru jeden v druheho. Tot vsjo.
@radkanika chapem, ze ti na vztahu zalezi, ale podla mna nieje celkom normalne volat ci pisat sms x-krat za den... Uvediem priklad. Znamy mal priatelku, kt. mu prezvanala 12x za den, hoci jej povedal, ze ma rokovanie...urazene mu napisala zo 5 sms, preco s nou nekomunikuje. Nakoniec sa rozisli, uz mal toho plne zuby. Nemyslim si, ze je to tvoj pripad, ale jedna sms denne staci, mozno len v style, ako sa ma tvoj otec, verim ze je v poriadku, vecer ked bude cas zavolaj mi... ak sa neozve, uvidis co dalej
@ewisam no nie, toto moj pripad naozaj nie je, aj ked chapem co mi chces povedat. Paradoxne moj byvaly by ti odprisahal, ze neexistuje, zeby som sa takto chovala,pretoze ja som ta, ktora vacsinou neriesi, este aj chlapa posle s kamosmi, nech vypne atd.Proste tuto som v tomto vztahu nejako zblbla, jednak preto, ze je to pre mna novy vztah, novy clovek, iny sposob zivota (vela prace, ja mam zas vdaka praci casu habadej), ten chlap sa mi fakt paci, vyzorom i povahou, nazormi, jednoducho som samu seba nespoznavala v tomto. Ale uz som sa ukludnila a som konecne vo svojom normale. Ale dakujem 🙂
@radkanika Tvoje pocity sú úplne odvodené od toho čo on robí a čo nerobí. Ak povie, že je všetko ok, si aj Ty ok. Ak sa neozýva, ideš sa zblázniť a diskutuješ o tom dookola. To nie je o tom, že máš nový vzťah. To je Tvoje nastavenie. Že dovolíš niekomu aby od jeho správania záviseli Tvoje pocity. Jasne to je vidieť na tom ako píšeš dnes ako si písala cez víkend. Neklam samú seba.
Podľa mňa toto, co robí nie je OK. Ak chlap miluje, tak Ti bude písať na porade pod stolom alebo na záchode, vo výťahu, pred spaním, pri raňajkách..... a nie " keď sa mu bude dať" . Podľa mňa sú to výhovorky.
Aj ten otec - môjmu priatelovi ZOMIERALA mama, išiel za mnou desiatky km a šli sme za ňou SPOLU. A to sme boli spolu par tyzdnov, cize tiez zaciatok vztahu. A nie, že sa Ti neozve kvôli otcovi niekoľko dní!!!!
Nemal by práve tie starosti zdieľať s Tebou?
To že Ťa miluje, nech Ti dokazuje, nielen hovorí.
@catherinah konecne to tu niekto pomenoval tak ako to je a ako by to malo byt.

@timea7
no podla mna ako sa v tej druhej teme pyta na svoju sestru, mysli seba...