icon

Cítite sa ako slúžka v manželstve?

11. feb 2024

Ahojte idem sa vám trochu vyrozprávať. Neviem či som vinná ja alebo kde je problém... S manželom sme spolu 3roky mám 14r. dcéru o ktorú som sa 8rokov starala sama a teraz mám 2r.dcerku s ktorou som na MD. Problém je ten..naozaj neviem či to je normálne a aj vy to tak niektorá máte... Ale ide o to..že môj muž si myslí že som jeho slúžka aspoň mne to tak pripadá... napríklad ide si ľahnúť do postele a stále mi píše na telefón aby som mu čosi podala nieje to raz za čas je to často...teraz mi povedal aby som mu umyla topánky že si ich chce odložiť na ďalšiu zimu...alebo situácia sedíme pozeráme a on mi povie aby som mu podala vodu...často to takto je...veď ja som ochotná ale už mi to pripadá ako zneužívanie...ja tiež fungujem celý deň...tvrdí že žena je nato aby takéto veci robila... veľakrát si tanier neodlozi viem sú to maličkosti...ale ak je to veľmi často...ja sa samozrejme starám o domácnosť niesom jedna z tých žien kde muži varia a podobne...ja po materskej tiež budem chodiť do roboty a aj sa starať o domácnosť...bola som 8 rokov sama takže viem čo to je....dosť ma to ťaží...cítim sa miestami ako odpad...

autor
11. feb 2024

@viestta máš pravdu...začínam sa vzpierat... hovorím už nie...

autor
11. feb 2024

@aurinia veď áno je to v pohode...on keď by mal byť s malou celý deň večer by ho odviezla sanitka na psychiatriu...po svojom sa postará aj on..aj všetko tiež o autá sa stará...no neviem tak asi som vadná ja ma to tak byť..🤔

mabenn
11. feb 2024

je velky rozdiel tieto malickosti robit ako prejav lasky bez vyzadovania, a hlavne obojstranne, verzus vyzadovat to od druheho povysenecky

karolinakr
11. feb 2024

žen je na to, aby taketo veci robila?? on pochadza z ktoreho storočia,sedia na posteli a vykrikuje povely? čo si može spraviť sam, nech si spravi, ak raz za čas požiada, možeš mu vyhovieť, ale určite nie štylom, že ti vydava povely na veci...je to nechutné

wolf_
Autor odpoveď zmazal
selest
11. feb 2024

Tak mu milo povedz nech si vodu poda sam, ze prave oddychujes. A jednou cestou ho popros ci ti moze urobit caj. A podla reakcie sa zariad. Ulohou oboch manzelov je starat sa jeden o druheho a o rodinu aby bol kazdy spokojny a stastny..

rivini
11. feb 2024

No co si si nasla, to mas…zial. Citam, ze ste spolu tri roky a uz mate dvojrocne dieta. Tak asi to nebol nejaky dlhodoby vztah pred manzelstvom. Tu tazko radit, nasla si si patriarchalne zmyslajuceho jedinca a este si sa za neho rychlo vydala…asi sa nezmenil zo dna na den…bol taky vzdy…

lujza123
11. feb 2024

Ked sa ty považuješ za slúžku a pride ti úplne pohode starať sa sama o celu domácnosť, varenie, riady atd…tak muž rýchlo pochopil situáciu a pridal aj ďalšie drobné službičky typu dones, odnes, podaj…Zrejme to všetko plníš bez reptania tak to chlap patrične využíva, taku tradicnu submisívnu zenu musel hľadať ako ihlu v kope sena ze povie a ty mu bežis topanky umyť. Väčšina žien by po ňom tu topánku akurát tak hodila

Aký si to udeláš takový to máš 🤷🏼‍♀️ toto je tvoje nastavenie v hlave a takéhoto si si pritiahla do života

mam1na
11. feb 2024

Mňa najviac dorazilo, že mu máš umyť topánky.

janickacrazy
11. feb 2024

Je to pre teba lekcia do života, musíš sa naučiť hovoriť nie. Ak to nepôjde, tak radšej sama ako s takým chlapom. Ja tiež môjmu podám kľúče alebo mobil, keď vidím, že sa ponáhľa do práce, ale zase ho neobskakujem celý deň ako nesvojprávneho.

janage
11. feb 2024

Precitaj si knihu Máma není služka, máma je dáma.
Polož si otázku keby žil sám kto by mu ten servis robil?
Odpovedaj krátko a vecne. Jasné zlatko hneď keď dozehlim, vynesiem smeti, dovarím, dopijem čaj, kávu atď.
Alebo po pravde. Teraz nestíham. Teraz sa hram s malým, oddychujem, čítam knihu, učím sa jazyk, cvičím
atď Pri topánkach,mám inú robotu, urob to prosím sám.
Jedna vec je niekomu pomôcť, odbremeniť, keď nestíha sám alebo ti to tak vyhovuje. Druhá nechať sa zneužívať z pohodlnosti druhého.
A mimochodom začni ho žiadať aj ty a uvidíš či je ochota obojstranná. Takto to vyzerá, že čím viac si stihala, tým viac ti naložil. Nemusíš zvládať všetko.
Čo tvoj voľný čas? Tvoje koníčky či niečo čo ťa napĺňa?
Začni plávať 😊Hodina, hodina a pol mimo dosah telefónu ti ohromne prospeje a všetci to prežijú. Fakt
A ešte jedna vec. Telefón odkladaj a nenos ho so sebou doma stále. Načo to vlastne robíš? To mate taký obrovský dom, že ste mimo dosah?

janage
11. feb 2024

@wolf_ práve sme spomínali s mamkou na otca rodinnej známej. Sedel za stolom, jedlo nabrané, tanier pred ním a on neje. Na otázku a čo nejete ocku? Odpoveď: nemám lyžicu. Zdravý hoci starý chlap radšej hladný bude akoby sa znížil a zobral si lyžicu lebo to sa ma žena postarať. V tomto prípade dcéra.
A to bolo takých 15 rokov dozadu. Nie v stredoveku.

guliver19
11. feb 2024

Dovoli si k tebe len to co ty mu dovolis. Ty mu tk dovolis takze sa necuduj. Sprav nieco so sebavedomim!!!hroznne sa cita ze si taketo sproste zeny

wolf_
Autor odpoveď zmazal
bluka2
11. feb 2024

Idiotov na svete dosť, ale otázka je, prečo to robíš

janage
12. feb 2024

@wolf_ a to mam ešte lepší reálny zážitok, keď svokra neveste s vážnou tvárou vysvetľovala, že nie je určite pravda, že jej syn zeleninu z jej záhrady ne je. On by si dal, ale treba mu pokrájať a posolit. Nachystať. Mladý zdravý dospelý chlap.😉

cacianka
12. feb 2024

@aceris poznám, keď so prala zo 3 práčky, tak čo sa sťažujem veď automatická práčka oprala.
Holt prišiel na psa mráz, keď sa čudoval a komentoval, že nemá čo nosiť, všetky boxerky a ponožky sa minuli. Drahý, ručičky máš , nemáš digitálne, práčka ti operie. Zase že veď sa nerozumie tej technike. No drahý môj, technika je výsostne mužská vec, keď sa môže práčku obsluhovať neschopná žena naučiť, pre teba to bude hračka. Vetu už pomáha, na mne nechá max roztriedit druhy prádla, on vešia a zvyšuje. Už si váži prácu ženy a hlavne uvedomuje že sme rovnopravni a o domácnosť sa máme starať obaja.

cacianka
12. feb 2024

@ropucha6 pozri, to nie je gro, ja môjmu čistím všetku obuv, lebo je dispraktik a vyzerali a skončili by horšie ako predtým. Jednoducho nedovolím odložiť do botanika špinavé veci.
ale - on obeha obchody, navlaci ťažké veci, odnesie donesie , smeti všetky druhy vynáša iba on, prezlieka postele, vymení uteráky osušky, vyvesi aj zvesi prádlo, maká na dvore aj v záhrade u mojej mami, občas navarí, a plno iných drobností. Mňa doma obsakuje viac ako ja jeho ( pitie, káva, koláčik, podá odnesie).
Takže záleží od všetkých okolností kto komu pomáha a ako si navzájom pomôžeme. Ale nie príkazmi.

alickapusinka
12. feb 2024

Preboha topánky mu máš umyť tie topánky by som mu hodila do postele nech si ich umyje sám. A na smsku typu že mu máš niečo doniesť by som nereagovala.

klaridka
12. feb 2024

A on je digitálny?? Nemá ručičky??

simca06022011
12. feb 2024

moje nervy, a to kolko toto trva..? moj mal na prvej dovolenke taketo maniere, ze lahol si, podaj mi toto a hento, taku studenu sprchu dostal, ze si podal sam. Keby mi pisal (!!!) ze mu mam nieco urobit, tak mu odpisem nech nejaku IA poprosi... :D dojeme, moj nema automaticky odkladanie nacvicine,e tak rovno mu kricim, ze si ma odlozit zo stola... :D no a? ja s kludom upracem kuchynu, nvarim, naservirujem jedlo.. ale odtial potial :D Topanky ja odkladam mimosezonne, takze to by mi nestihol povdat, ale taketo povely by som teda neplnila, bezne mu topanky neumyvam. Periem,zehlim... aj handry pozbieram po dobe (vsak ked uz to robim, nebudem jeho obchadzat), ale zase.. odtial potial.
Proste aj ked skusa, je na tebe, ci sa nechas takto vyuzivat,ako dlho si to tolerovala a ci si si ho proste na to nenaucila...
Moj ma taketo stavy sem tam,napr. v nedelu chcel aby som mu pomahala varit, stylom solnicku drzat :DDD som sa spytala rovno ci mu nepreskakuje :DD kadejake skoc sem skoc tak veci ani nekomentujem velmi, len urobim tik-tak tik-tak a uz chape.. ide sa obsluzit :DDD esze musim dodat, ze nefunguje to ak ma na blizku alebo v nedavnej minulosti bol s mamickou. TO si mozem pisat, to konci len tichou domacnostou ale potom sa to normalizuje.

@cacianka toto s tou prackou som ja tiez vyskusala :DDD a takmer rovnako, lebo vzdy to bolo, ze VED PRACKA PERIE... ved umyvacka umyva.. ved vysavac vysava.. a co babky tetky v potoku prali, vo vedre umyvali, ... :DDD nuz potok mame, ukazala som. Ako neostalo nam to, ja periem a tak, ale nepocuvam uz ze "pracka perie".

autor
12. feb 2024

@janage tak to tiež extrém 🤣🤣🤣

cacianka
12. feb 2024

@simca06022011 a čo tak čistenie wc ? po pár rokoch som sa spýtala, či by neráčil aj on wc umývať a celkovo dať kabínku doporiadku. žš jemu by bolo zle, že by ho napínalo a grcal by. A čo ja ? ja môžem po tvojich hovnách grcať ?!? (myslím obrazne, lebo si sami po sebe kontrolujeme porcelán).
ja že a u vás doma kto čistil ? že maminka. a teraz ? maminka. úúúú to bolo rošambo !! hej ty hrdina, a nie je ti kokotno, aby po tebe a otcovi iba maminka, mmch. stará žena, 70+ - 80+ hajzle pucovala ?! čo je otrokyňa ? taký fukot som spravila, že asi doteraz sa mu hlava točí. tam máš gély, savo, starú handru a špongiu a migaj hajzlík pucovať !
aj teraz pekne povie, prosím ťa vytrieď prádlo, nech nedomiešam, operiem, vyvesím. spravím, ale odvrknem - práčka operie. nech nezaspí na vavrínoch. názorne vidí, že 80 % prádla je jeho, tak nech je ticho. občas síce zadrie, že či si ani nezaslúži oprať tých pár vecí, tak ho schladím, koľko sám od seba a samostatne operie vecí mne...

sasa1310
12. feb 2024

ja sa ti divím s tými vyrehotanými smajlami. Extrém je podľa mňa otehotnieť s človekom po 3 mesačnom vzťahu ešte k tomu, keď ty máš dieťa. To ako si zistila, za tie 3 mesiace aký má vzťah k tvojej dcére? Nerozumiem

aurora33
12. feb 2024

@sasa1310 no čo, autorka sa tu prišla vypísať a už podla mňa pucuje chlapove topanky.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
wolf_
Odpoveď bola odstránená