icon

Cítite sa doma len ako slúžka?

10. dec 2023

Ahojte, aky mate nazor? Doma sa citim zle, pre moju rodinu som iba sluzka, kora vsetko spravi, pre deti na skolske akcie vsetko zabezpeci a zriesi. Byvame u svokry v rodinnom dome, ktory potrebuje prerabku vnutry i vonku. Tak isto aj zahrada. Financie na to su. Manzel mi 10 rokov slubuje novu vlastnu kuchynu, co mam vyuziva aj svokra, v kuchyni nie je tepla voda, o umyvacke ani nehovorim, linka 40 rocna v strasnom stave a mohla by som vymenuvat. Kupelna stara, s nefungujucim sprchovym kutom, takze zbytocne berie miesto, poziva sa iba vana. Vsade plesniveju steny, neriesi to. Dievcatam sa prerobili izby, sle steny su uz vlhke... strecha je plocha, ktora tiez zateka. Vonkajsie zabradlie tiez nie su, dvor vyzera strasne. Pred domom a vedla domu sa nieco spravilo, ale len za to, ze som to zacala riesit ja... potom pomohol. Vonkajsi garaz postaveny pred xy rokmi, este jeho nebohy otec to staval, ale samozrejme ziadna omietka na nom bez dveri. Pri dievcatach pomoze, obcas povysava. Chodime do roboty , musim riesit dom u otca, ktory je tiez poschodovy, varit aj jemu, upratovat, plus zahrada aj tam. Ja to uz nezvladam ani fyzicky, ani psichycky, som podrazdena a znechutena idem domov. Hovorim mu to,niekedy aj hucim, placem, on je ticho. Svokra si nieco pyta od neho, na to skoci hned. Neviem, ci takto to ma zmysel vobec dalej fungovat spolu, aj ked ho lubim a on ma tiez. Dakujem ze ste si to precitali.

Strana
z3
autor
12. dec 2023

Ďakujem všetkým za odpovede a názory. Áno, s manželom sa máme radi, ľúbime sa, medzi nami nie je problém. O deti sa spoločne staráme, na výlety chodíme keď môžeme. Jediný problém je bývanie. Ja viem, že by som sa toho mala chytiť ja, aj by som to bez problémov dokázala, ale ja chcem, aby to robil on, spoločne so mnou. Nechcem byť tá osoba, ktorá úplne všetko vybaví.
Otec si rád vypije, ale zas nie je nonstop opitý, ale predsa tam bývať nechcem. V záhrade robí aj on, ja mu pomáham, máme doma všetku zeleninu vypestovanú, takže to sa dá. A keď varím pre nás, tak už aj jemu navarím, a to len cez víkendy, veď varím na viac dní. A niečo si vie aj on sám spraviť.
Ďakujem za rady, určite sa skúsim s manželom porozprávať ešte raz, už som mu toto dala prečítať, tak verím, že sa vzchopí.

zzzzza
2. jan 2025

Dom neskôr predat a ist do nového

luccija
2. jan 2025

A nie je to tak, že sa boji matky niečo tam prerabat?alebo je lenivý v práci maka a nechce mať starosti aj doma?To sú tipy, ktoré musíš postaviť pred hotovú vec zlato v lete ideme malovat a prerábať...ale trpezlivosť máš poriadnu😉jednoducho kvôli zdraviu, pohode to treba spraviť.Ked pracuje fyzicky asi si vie aj sám niečo spraviť ja maľujem sama určite budete potrebovať poradiť čo a ako, keď sú steny plesnivé...jednoducho ho nastav tak, že sa to ide robit

Strana
z3