Citové vydieranie partnerom
Dobrý deň mamičky, píšem tu preto lebo sa nemám s kým porozprávať. Človek si myslí, že ma priateľov, ľudí, ktorí vás majú radi, ale potom zistíte, že ste sama. Som mamička, mám jedno dieťatko a mám aj manžela s ktorým nežijem. Naše manželstvo malo veľkú krízu a nežijeme už spolu., Žili sme spolu so svokrovcami a poviem vám manžel je na nich naviazaný a nechce si to priznať, už som aj v tomto rezignovala. Keď som otehotnela tak som mu jasne dala najavo, že ak chceme byť sťastný musíme sa osamostatniť. On začal už aj podnikať kroky k tomu. Ale potom sa niečo u nich doma stalo a on to všetko stopol. Ja som po pôrode bola nejaký čas doma u rodičov, aby mi pomohli so všetkým a po pár mesiacov som odišla k manželovi a kedže som s nimi nechcela bývať išli sme bývať do pivnice, teda mala som tam jednu izbu, ktorú som si sama zariadila. Ubehol pol rok a muž ani stavať dom ani na byt. A viete prečo lebo by som ho mohla ošklbať, že vraj o peniaze. Tak som mu navrhla, že nech dom bude napísaný na dcérku, že ja chcem iba, aby sme boli sami, on nesúhlasil, pretože nevie čo z nej vyrastie a môže majetok premrhať. Odišla som k rodičom, už som to nezvládala, na všetko sama, ked som potrebovala peniaze povedal mi, že mám predať topánky, oblečenie a že dostavam rodičovsky prispevok. Teraz mi dal podmienky, že ak chcem s ním žiť tak nemôžem chodiť k svojej rodine, iba maxim. na 3 dni, ani na sviatky nemôžem ísť domov, musím sa vzdať všetkého nároku na majetok, pretože ja nemám nič a ešte by som mohla zhrabnúť jeho majetok, hovorí mi že budem trpieť ked si bude malú brávať, že ak sa vrátim do práce, všetci sa mi budu smiať ako som dopadla, že malej všetko na mna povie ked vyrastie a ze odo mna odíde a že ostanem sama. Povedal mi že má nemá rad, ale že sním musím spavať a že bude chcieť ešte jedno dieta odo mna. Mám ist teraz na svadbu a že on so mnou nepojde a ked som mu povedala, že v poriadku že ho nenutím, ale on nech nečaka že ja snim pojdem na ich dve svadby v juni tak mi povedal, že to čo za zivot chcem zit, že som pomstliva. Viete som zufala nemam už nikoho a neviem čo si mám o tom myslieť, vydiera ma citovo a manipuluje, je to uz psychicke tyranie?
@zltyslonik urcite, vyhladat pravnu pomoc, kontaktovat urady a zacat jednat. Moze zatial dat predbezny navrh na zverenie dcery do opatery a potom riesit ostatne. Lebo chvilu trva, kym najdes dobreho pravnika. Lebo moze mu prepnut v bedne, z mamickou podaju navrh na zverenie dcery do opatery a zrazu je problem. Hlavne sa musi prestat lutovat a zapojit hlavu. Lutovat sa moze neskor.
@evkaap prestaň z hlúpostami ake hambim ON by sa mal hambiť za seba je to chrápuň, majetnický, a gržgroš prvej triedy ved nech ostáne sám a nedaj sa zastrašovať že čo urobi, že ti nedá výživné, utekaj preč pišeš máš rodičov mama ti pomôže s malou postaviš sa na vlastne nohy a samozrejme ked ma peniaze výsoke výživné pre malu dcérku ON by ti zničil zdravie skôr či neskôr kašli mu na jeho majetok,nech ma aj triliony ty maj pokoj a radšej menej penazi ako život pokazený a s chorobou uvedomuješ si vôbec že môžeš s toho psychickeho teroru važne ochorieť čo od neho chceš nič ti neda je manipulátor mamičkár tak čo ešte chceš a hlavné je to psychický tyran a úpir odijd postav sa na vlastne nohy pomocou tvojich rodičov ved ked pišeš že na rodičaku by si mohla ešte zostáť, potom niečo zarobiť v robote samozrejme da ti vyživné tak bude ti dosť na začiatok hlavné moja rada nevracaj sa k nemu čo by ti nasľuboval diamanty nepolepši sa je to tyran a manipulátor držim veľmi palce.
@evkaap ako písali žienky už nado mnou odíď on neho...nemá to cenu byť s ním...Vaša dcérka by v neskoršom veku trpela tým, že jej tzv.otec ubližuje maminke...teraz sa ti len vyhráža, ale zamysli sa nad tým, či by to nepokračovalo ďalej a vyhrotilo by sa to do takej situácie, že by ťa začal mlátiť ako žito a malá by sa nato musela pozerať.....keď ti povedal že musíš s ním spať, lebo on chce s tebou ešte jedno dieťa tak vždy keby mal chuť na sex by si musela byť s dispozícií a keby si nechcela tak byť znásilnil, len aby sa on uspokojil...Moja rada znie moja zlatá ostaň tam, kde si, rozhodne ti je tam najlepšie, teda aspoň za začiatok a potom sa osamostaníš...požiadaj o rozvod, o zverenie malej do svojej starostlivosti...a keďže je taký grázel tak aj o zákaz priblíženia, pretože nevieš či by ti nezobral malú a ty by si ju už nikdy nevidela..čo hádam nechceš....
P.S: ak budeš chcieť môžeš mi napísať aj do osobnej pošty
@zltyslonik presne preto som dala urgent odchod a neodkladko kde musia rozhodnut do 30 dni. A popri tom najst vhodneho terapeuta, pracu, jasle atd. Vsetko je urgent, ale odchod treba realizovat hned. Btw na UPSVaR jej prd pomozu su tam väcsinou riadne truby (vlastna osobna aj profesionalna skusenost). Na trestne musis mat dokazy, vidim tu psychicke a ekonomicke tyranie, ale je to tvrdenie proti tvrdeniu, tazke na dokazovanie...ja som za to najskor veci riesit tak ako som ich napisala.
@evkaap dcérka je krásna, ale tu fotografiu radšej stiahni, nech ťa nikto nespozná a nepôjde mu to hneď zavesiť na nos a on ťa predbehne a podá si o zverenie dieťaťa a budeš sa s ním naťahovať dlhšie ...
sud urci alebo sa doodnite, ale kazdá zena si zasluzi byt stastná
@veronika33 podla mna dalsia ukazka autorkinej naivity, bude mat co robit, aby si opat nanabila nos
Je to psychopat. Pomocobetiamnasilia.sk
vela problemov sa da vyriesit ale toto sa podla mna neda, on je asi prenuty alebo co....
aj keby odisiel od rodiny nic by to nevyriesilo ved on ti nedava peniaze!! ja by som ho hned dala na sud lebo peniaze su pre dieta ono ich potrebuje toto treba cim skor riesit....a nechapem na co chce ci chcel este jedno dieta s tebou??? aby si zivila z rodicaku 2 deti aj seba?? naozaj on je nejak mimo lebo aj keby nemal rad teba ok..ale na dieta nedat ani cent a pritom on ma plno penazi?
naozaj si s nim uz nic nezacinaj ani keby sa chcel osmostatnit lebo to moze dopadnut este ovela horsie
To musi byt strasne. Kazda zena by mala byt stastna a ie zit s takymto tyranom. Treba to hned zacat riesit a domahat sa rychleho vybavenia. Treba mysliet na deti a tie si takeho rodica nezasluzia. Nemozu sa predsa pozerat na to ako ta nici to nici aj ich. Na ne by si mala mysliet v prvom rade😢
Bože, až mi stislo srdce ako som to čítala 😢
Ako ti radili, požiadaj o rozvod + zverenie malej do tvojej opatery + výživné. Prestaň s ním komunikovať osamote, ale iba v prítomnosti tvojej rodiny. Nesmieš v žiadnom prípade cúvnuť. Manipulátori aj malé ústupky vidia ako svoju prevahu. Ale akonáhle narazia na človeka ktorý sa zasekne strácajú svoju istotu a robia chyby. Viem to zažila som.
Prosím, nechoď už za farárom, ani za tou pošahanou psychologičkou. Radšej sa opýtaj v tejto téme. Vidím, že babám tu nieje takýto príbeh ľahostajný a radi ti aspoň slovkom pomôžu povzbudia. Neboj sa ty vyhrážok, a dbaj na to, aby sa ti vyhrážal v prítomnosti cudzích, alebo tvojej rodiny (nie jeho). Posielam ti veľké srdiečko aby si bola silná. ❤ a máš rodinu, tak sa jej zdôver. Ak nechceš raniť mamu, možno brat ťa vypočuje, alebo ak máš švagrinu -bratovu partnerku (nie jeho sestru samozrejme) len sa už nenechaj manipulovať.
Dievčata, ako vymazem prispevok s fotkou? chcem to radsšj zmazať
@evkaap poziadaj adminao vymazanie prispevku
@evkaap napis administratorke
@evkaap mne sa niečo stane! to sa nedá ani čítať...katastrofa, ako môžeš byť taká hlúpa?..že ťa nemá rád-ty ho máš? prečo?..že mu musíš druhé dieťa porodiť, ani svoju rodinu nevidieť, obmedzovať ťa, zakazuje ti, čo si malé dieťa?...to je sila...utekala by som.
@evkaap myslím, že je úplne zbytočné, aby si sa uberala smerom, že mu budeš dokazovať, že Ťa manipuluje alebo týra. Vieš čo tým urobíš? Pravý opak ako čakáš. Máš do činenia s človekom, ktorý Ti určuje kedy a za akých podmienok môžeš navštevovať svojich rodičov, máš do činenia s človekom, od ktorého musíš utekať. Čím skôr, tým lepšie. Skús kontaktovať bezplatnú non stop linku pre ženy zažívajúce násilie 0800 212 212. Jeho o NIČOM neinformuj. A už vonkoncom o tom, že Ťa manipuluje alebo týra.
Ono to v takýchto vzťahoch je ťažké, lebo obete sa stanú závislé na páchateľovi, až tak, že nedokážu veľmi často na prvý krát odísť. Preto potrebuješ pomoc niekoho, kto sa tejto problematike venuje a má skúsenosti.
Ale u Teba je ešte iný faktor a tým je viera. Ak budeš mať v sebe silne, že ste manželia, ak v sebe máš veľmi silnú vieru, tak neviem, či Ti je pomoci v tomto prípade.
Určite potrebuješ pomoc, lebo niečo Ťa ťahá k človeku, ktorý Ti povie, že Ťa nemá rád. Buď je problém v Tvojej viere, že veríš tomu, že keby si ho viac milovala, zmeníš ho (nezmeníš) alebo nemáš dosť rada seba aby si to videla a neskôr zastavila. Ak toto si nevyriešiš, nepochopíš seba, svoje vnútorné motivácie, aj keby si sa ho zbavila, príde podobný týpek.
Dievcata, neviete mi poradit kolko stoji taky pravnik, ked sa chcem rozviest?
@evkaap nakontaktuj sa na centrum pravnej pomoci v sidle tvojho kraja.
Pomozu ti.
http://www.centrumpravnejpomoci.sk
Nie je nad keď si žena spraví decko s psychopatom. 😢
@evkaap ach jaj. no tie rady farara ma vytocili...
Poobzeraj sa po jeho fare, ked tam bude mat hole dlazky a steny, jednoduchu postel, na polici jednu bibliu, a na stene jeden kriz AZ POTOM ..ti moze davat prednasky o tom aky je majetok nedolezity.
Dalsie vec... vy ste manzelia, to je jedno ci ste sa brali na urade ci v kostole, v kazdom pripade mate BSM /bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov/ ...takze akym pravom, on ma kecy ako ho oberies o jeho majetok, dokonca ani na dieta by pripadnu nehnutelnost nedal, ze i dieta ho moze po case obrat 😒 no to je aka drzost. Ved mate od uzavretia manzelstva spolocny majetok, vsetko co ty i on zarobi, je vase spolocne.
nehnutelnost, peniaze atd. Jedine ze by nieco mal vylucne darom od rodicov ci inych svojich pribuznych.
No ale hlavne ze ti pred Bohom sluboval ako ta bude milovat a ctit... no eh , ani jedno ani druhe.
Ma ta akurat za matrac na sex a rodenie "jeho" deti. az tak sa v tom nevyznam, ale ked si uz taka krestanka, skus aj cestu anulacie manzelstva.. on neplni sluby,...nemiluje ta, necti, nezivi teba ani dieta, odopiera ti bsm.
@evkaap vyhrazat sa ti moze, debil. Anulacia manzelstva totiz nie je v jeho moci. To je dost zlozite aj pri padnych dovodoch a rozhoduju o tom cirkevne sudy, vobec nie on.
inak ja na tvojom mieste ak by sa to podarilo, co je na dlhe roky...tak anulaciu beriem, ako sorry vyzera byt manipulator a skupan, este k tomu mamickar... z toho dobre necakaj.

@evkaap mila evka, precitaj si nieco o manipulatoroch. Ked sa zacnes efektivne branit, sklapne a zo zvesenymi usami bude utekat prec. Mala by si byt na seba pysna, ze si dokazala od neho odist. Nie kazda to dokaze. Daj si dceru zverit do svojej starostlivodsti. Do navrhu daj aj vetu, ze chces, aby sa z dcerou stretaval len v tvojej pritomnosti napr kazdy druhy vikend. Dcera je mala, nebyvate spolu, nepozna ho, mohla by mat citovu ujmu. Poziadaj o vyzivne pre seba aj dceru. Co najskor, vcera bolo neskoro. Ak das dieta do jasiel, mas narok na prispevok 280€, prides ale o rodicovsky prispevok. Na urade prace ti urcite poradia. Co sa tyka farara a psychologicky, poslala by som ich doprdele. Tvoj muz je manipulator, narcis a egoista, kto nezazil, nepochopi. Snaz sa zacat so sebou nieco robit. Nie koli sebe, ale koli tvojej dcere. Nedovol, aby trpela a pozerala sa na to, ako si nicis zivot z takym clovekom. Takze hlavu hore, nadych a urob prvy krok za novym, lepsim zivotom.