Citový chlad zo strany manžela
V siedmom roku manželstva manžel citovo ochladol. -určite za tým nieje nikto iný. Ako sa mám spravať ja? ☹ Ako ho opat získať?
ono na tych kludnych verzus talianskych manzelstvach nieco bude. u nas napriklad, a co viem, tak aj u mojej sestry, to mame tak, ze sa nejako velmi neanalyzuje, ziadne psychologicke debaty a siahodlhe diskutovanie sa nedeje, komunikuje je zvacsa o beznych dennych zalezitostiach. no a ak je problem, tak vybuch, sopka, kataklizma tak na 10 minut, potom do vecera ticho a rano ideme normalka dalej.
Ja som s tym istym chlapom 30 rokov, sestra 40 🙂
moja prepac ale bude v tom ina zena..obzvlast ked je to take odrazu...radim ti neriesi to, ukaz mu co v tebe a v domove, rodine ma..ale nepodliezaj sa, skus mu proste v tom najlepsom svetle ukazat o co by prisiel a cakaj..drzim palce!
@mahalo vdaka za reakciu ale ja naozaj viem ze ina v tom nie je a proste to beriem takto - ale viem ze je lahke sa zalubit do bezstarostnej mladej kolegyne a este ked je nejaka ochotna ale aj tak mu verim povedal nie tak nie. Nepodliezam ja viem ze to zvladnem vsetko aj sama s dievcatami - aj financne hoc len tak tak a vselijak len nechcem prist o milovaneho cloveka a nechcem aby mali deti neuplnu rodinu :( ale tak proste o lasku sa neprosi, že?
A ver, ze keby za tym bol dovod ktory uvadza, tak by jeho nespomojnost a prejavy dlhsie a neprislo by to takto nahle a sokovo..proste uz dlhsie by sa stazoval, ci clovne alebo by si citila ako sa citovo odputava..a nie ze v kratkom case bum bum...to sa muselo nieco vaznejsie stat a vacsinou je za tym ina zena..moze byt teraz v stave okuzlenia ktore ho casom prejde, mozno nie..ale je lepsie pripravit sa na najhorsie a neboj sa bude to tak ako ma byt aj ked rozumiem ze to musi byt strasne ☹
@monk1 ja ti rozumiem a viem, preco pises to ci pises..len z rodinnej skusenosti...vela zien uz doplatilo na to, ze verilo muzovi ze v tom nie je ina..hovorili presne to iste co ty...on by mi to povedal..radsej si vymyslali pribehy ze to je kvoli tomu ze ju odrazu nelubi atd...v takejto situacii musis proste realne pripustit aj tuto moznost...a o lasku sa veruze neprosi..a viem, ze najdolezitejsie je rodina a preto, som za davanie druhej sanci...ale vsetko ma svoje hranice...som z disfunkcnej rodiny a vzdy som hovorila, ze by bolo lepsie keby nasi nezili spolu..
@mahalo vies nechcem sa zozierat inou preto som sa rozhodla ze v tom ina nie - nepomohlo by ak by som bola ziarliva, hystericka a na nervy - takto som v klude v ramci moznosti a stale mi vravi ze ma lubi a vidim ze je kopka nestastia - a citala som x pribehov a vzdy za tym bola ina aj to viem nie som hlupa ale rozhodla som sa verit - po tom vsetkom bolestivom co mi povedal aj raz ked mal vypite co u nas bola navsteva - naozaj bolestive veci - ze keby aj povedal zalubil som sa do inej - nebolelo by to asi viac
@monk1 mas dobry postoj k veci, aj ked je to na psychiatriu toto vydrzat.
Aj keby za tym ina bola, je lepsie nevediet, lebo ta to usetri chuti vystrajat a vycitat. Hlavne ak chces manzelstvo udrzat.
Mozno sa to podari.
Poznam par, kde si manzel po 15 rokoch uvedomil, ake veci robil svojej zene, ked sa im raz vystazovala exsvagrina na navsteve pri vinku na jeho brata. Povedal, ze v ten vecer sa videl ako v zrkadle. A bolo mu z brata i zo seba zle.
A konecne prestal a uvedomuje si, ze jeho zena mala zlate nervy s nim a vydrz, za co je jej teraz vdacny a obchadza si ju ako narodny poklad.
Sksu vydrzat, mozno bude vdacny ze si to s nim nevzdala aj ked ti povedal take zle veci co by mozno ina uz zabalila a dovi-dopo.
@moonlight1210 presne ai to napisala a je to náročné ale ludia robia blbosti a niw bzdy je za tym treti niekedy to moze byt len psychikou ze clovek nevie kam od dobroty a sam mi povedal ze keby je na mojom mieste davno sa vyrazi
čo furt mate s tym,že ma inu ženu.Ak by mal,odišiel by,a ziadna komunikacia ani poradna by neboli.Maju proste krizu vo vztahu a snazia sa ju riesit.A ja pevne verim,že to ustoja
@mihula Ďakujem ja som ratala s tým ze to tu budu pisat ale verila ze sa najdu aj také co daju odpoveď alebo skúsenosti s tym 🙂 rozmyslal aj nad tym zw bude chvíľu byvat sam ale vidat sa budeme povedala som chod ale nesiel a tiez si myslím ze ak muz chce odísť tak pôjde a hotovo
@monk1 ano,presne tak.Netlač na neho,nechaj ho dychat.Nech sam spravy čo uzna za vhodne a mozno by ozaj pomohlo,keby ste boli chvilu bez seba.Ale ak nemate potrebu byt sami,netreba to riesit.Len jedna moja rada,z vlastnej skusenosti-nič nevyčitat,nevrtat sa v tom čo bolo,uz sa to neda vratit a hlavne neprestat komunikovat aj ked sa ti niekedy nechce,neprestavaj.My sme nekomunikovali aj 3 mesiace,nič,proste nič,chodili sme okolo seba ako nie cudzi ludia,lebo aj ti sa pozdravia,ale my nič.A doslo to tak daleko,že nam nezalezalo uz na druhom.Sme rozvedení dlho,a možem povedat,že dnes dokažeme viac komunikovat ako ked sme boli spolu.Ale čo uz
Zažila som takúto situáciu na vlastnej koži, aj poradňu sme absolvovali, bol ochotný tam ísť. Polroka mi tvrdil, že nikoho nemá.Verila som. Bola za tým iná žena, dovtedy kolegyňa, potom priateľka, skončila ako manželka. Už sú rozvedení. V poradni sa čudovali, čo tam robíme, vraj sme spriaznené duše, ale rovno mi povedali, že som dosť silná žena, aby som dokázala existovať bez muža. To bola rada hodna psychológa. Ja som zostala sama s osemnásťmesačným dieťaťom. Držím palce, aby ste našli pre detičky najlepšie riešenie. Myslím, že ak majú dospelí deti, nemajú uprednostniť svoje vlastné pocity, ale urobiť všetko preto, aby boli deti šťastné. Je to podľa mňa vrchol sebectva, ak niekto povie, že sa pretvaruje, aby boli všetci spokojní. Koľkokrát sa musí pretvarovať žena, keď jej je nanič, je chorá, ale aby bola rodina v pohode. funguje ďalej.
@mihula my komunikujeme normalne len ja uz to nechcem do poradne rozoberat - rozobrali sme to tri mesiace v kuse a riesenie sme nenasli -tak nech na naviguju co dalej - na silu nikoho neudrzim ale nechcem, aby odisiel od nas a keby som sa chovala ako ziarliva hysterka tak ak by tam aj nikto nebol hrozilo by ze by som ho posunula sama do naruce inej
V našom prípade sa nevedel rozhodnúť, až zostala tehotná. A bolo. Po osemnástich rokoch som sa dozvedela, že by nikdy neodišiel, keby nebola tehotná. A do konca života to bude ľutovať. Mal to vraj vtedy riešiť inak.

@monk1 ak je ochotny ist do poradne, je to najlepsi sposob skusit dat veci do poriadku, ak to vsak nie je iba jeho zastieraci manever. Kazdopadne sa z nicoho neobvinuj a hlavne bud pripravena na vsetky mozne scenare, ver mi, za nijakeho chlapa by som ruku do ohna nedala, ani za toho mojho, ktory mi je manzelom 15 rokov, nosi ma na rukach a bozkava zem po ktorej chodim, prepnut totizto moze kazdemu. Chodim po svete s ocami aj usami otvorenymi dokoran a vseobecna definicia chlapa-ci uz so zakladnym alebo VS vzdelanim je: jednoduchy, pohodlny az lenivy tvor, ktory ak ma manzelku co mu navari, postara sa o potomstvo a neodmieta mu sex, nebude si komplikovat zivot blbostami typu lubim ta ale nemilujem, to len v pripade, ak mu nejaka ina srnka pohladka jeho ego a on je zrazu v uzkych a nevie kudy kam.....