Čo by sa muselo stať, aby ste prerušili kontakt so súrodencom?
Čo by sa muselo stať, aby ste prerušili kontakt so súrodencom?
Dedičstvo v jeho prospech, okradol by vás, prebral by vám partnera... čokoľvek.
Môj otec sa prestal rozprávať s rodičmi aj súrodencami, po tom čo jeho mama rozdelila svoj majetok a otcovi sa obrátila chrbtom, a jednala s ním jak s handrou. Pritom otec jej najviac pomáhal a najviac sa o nich staral. Brat len brať peniaze vedel a sestra tiež kapitola o sebe🤷🏼♀️ 5 rokov nekomunikujem s nimi ani ja.
Neviem si predstavit,co by sa muselo stat,aby sme sa rozhadali. Ja vzdy stojim pri surodencoch,nech sa cokolvek deje a vo vsetkom sa snazim najst to dobre. Ale tak my sme normalna rodina,nemame cierne ovce. Ale ako sa poznam aj tej ciernej ovci by som sa snazila pomoct pokial by sa dalo.
Môj otec sa prestal rozprávať s rodičmi aj súrodencami, po tom čo jeho mama rozdelila svoj majetok a otcovi sa obrátila chrbtom, a jednala s ním jak s handrou. Pritom otec jej najviac pomáhal a najviac sa o nich staral. Brat len brať peniaze vedel a sestra tiež kapitola o sebe🤷🏼♀️ 5 rokov nekomunikujem s nimi ani ja.
@anonym_6dcfd2 toto ja nepochopím nikdy… a pritom to nie je ojedinelý prípad…
Ja mam surodenca, medzi nami je vacsi vekovy rozdiel (je to 6 rokov). Od maleho decka som sa o neho starala, bola som s nim bezne doma, ja som bola na zakladke, on v skolke. Vtedy za komunistov to bolo bezne. Nikdy sme sa spolu nehravali ani nic, oblubene dieta som ja nebola. Kazdy mal svojich kamaratov. Nemam si s nim co povedat, nemame vobec nic spolocne. Myslim, ze sa bavime len kvoli rodicom. Ak sa pominu, mam uz len otca, tak sa nase cesty definitivne rozidu. Bohuzial, aj takto to niekedy chodi. Uz sa ho ani nic nepytam, oznamim veci ked treba nieco. Ale nepoznam vobec jeho sukromie.
Od brata slabocha ma odstrihla závistlivá a hlavne lakomá švagrina. Karma ju však dobehla.
@anonym_401e24 a ako
Prestal sa so mnou bavit, je narcis. Nechce a neda sa s nim normalne komunikovat.
@minenkaa neverím tomu, že ste mali všetci rovnako všetko ako píšeš. Možno by si sa divila,ako vnímajú Vaše detstvo ostatní súrodenci. A to tak, že že ste nemali všetci všetko rovnako. Preto nemáte žiadny vzťah.
@anonym_0adfc0 Deti ani nemaju mat uplne do bodky vsetko rovnako. Lebo kazde dieta je individualita a maju kazdy ine potreby. Kazde dieta,ma prave dostat to, co prave ono so svojou povahou, charakterom, schopnostami potrebuje. Jehi surodenec moze potrebovat nieco uplne ine. A podla toho maju rodicia k detom pristupovat, podla indivudualnych potrieb dietata.
Oženil sa 🤣
Moj brat je drogovo zavisly a nonstop terorizuje rodicov, ohrozuje seba aj ostatnych. Aj keby prestal neviem si predstavit obnovit vztahy
@anonym_c0fe6f Mám to tak isto. Neviem, či sa to niekedy bude dať napraviť...a to sme dvojčatá. 😔
Veľmi mi ublížil.
ja mám s bratmi fantastický vzťah a nemá nás čo rozdeliť, taktiež aj naše deti majú medzi sebou pekné vzťahy aj keď sú každý v inom štáte navštevujú sa
My sme sa s bratom odcudzili už dávno a vlastne sa odcudzil aj od zvyšku rodiny, keď nám pred 20 rokmi tragicky zomrel otec, on skončil na drogách a už nikdy nebol taký ako predtým.
Nič. Ja som sa nikdy na nikoho nehnevala a nikdy sa ani nebudem. Sice sme nikdy v rodine nemalu vztahy zeby sme sa stretavali, ale obcas si zavolame a blahozelame v určité sviatky ale hnevat by som sa nevedela.

Ti, co pisete, ze sa brat ozenil, odcudzil sa a ako za to moze nova manzelka. Ehm, mozno mu manzelka ukazala, ze tie vztahy v jeho rodine su toxicke a da sa existovat aj inak. Vobec ho k nicomu nemusela nutit. Proste stacilo vidiet, ze sa da fungovat bez toho, aby bol niekto nonstop ohovarany alebo niekto slepo uprednostnovany alebo vyuzivany a pod. Poznam viacero ludi, u ktorych to takto je a ano, casto byva manzelka povazovana rodinou manzela za harpiu a rozvracaku rodiny, pritom prave manzelka je ta, ktora muza napomina, aby sa aspon obcas ozval rodicom.