Čo by ste poradili 56-ročnej žene, ktorej stroskotal vzťah?
Čo by ste poradili 56 ročnéj žene do budúcnosti? Po stroskotaní takmer 30 r. vzťahu, žije v prenajatéj garzonke.Nemá vlastný byt, s partnerom deti nemali.Doteraz má odpracovaných len 12 rokov na trvalý pracovný pomer.Plus viac rokov pracovala na živnosť ale mala velmi nízky príjem a neodvádzala odvody do socialnej poisťovne.Zvyšné roky nepracovala.Nárok na dôchodok nebude mať keď nemá odpracovaných 30 rokov.Teraz má prácu na trvalý pracovný pomer, plus cez víkendy dokladá tovar a pracuje na pokladni.Odkladá si peniaze.Ale sily jej ubújajú a ani zdravie už neni ideálne.Obáva sa budúcnosti, ľutuje minulosť.Ďalší vzťah už neplánuje, nechce si nájsť muža z bytom.Čo by ste tejto žene konkrétne poradili do budúcnosti? Prosím neriešte jej minulosť.Ďakujem.
@anonym_autor Nech pozbera zvysok odvahy a zacne robit v Rakusku/Nemecku opatrovatelku. Nasetri si zrejme viac ako ked bude robit na SVK a naozaj poznam dochodkynu (kamoskina mama), ktora po 60ke zacala s opatrovanim v Nemecku a stale opatruje (mala 70 minuleho roku). Samozrejme sla bez nejakej velkej znalosti jazyka, par naucenych fraz zo slovnika, tak zacinala.
@silvike myslím si že treba maturitu a potom kurz opatrovateľský
ujo ma 68 a stale manualne pracuje robi tzv hodinoveho manzela tj manualna praca
mama ma 66 rokov stale opatruje jej kamosky tiez robia bezne este v tomto veku
netreba sa opustat
Nech je tento pribeh vystrahou pre ostatne spekulantky, na koniku je ich dost. Povinne precitat!
A dotycnej zostava uz asi len zacat poriadne makat ked doteraz v podstate nic nerobila. Mozno sa zamerat aj na opatrovanie v zahranici, ak vie aspon nejaky jazyk, myslim take opatrovanie v domacnosti kde by mala vyriesene zaroven aj ubytovanie. Urcite by som si uz nezacinala dalsiu zivnost v dnesnej dobe, ak jej to v minulosti neslo.
Tak hlavne sa podaktoré zabrzdite a prestaňte moralizovať nad tým, prečo robila, nerobila, čo a začo. Nech dá pani dokopy všetky dokumenty, doklady, zmluvy, čo má, výučný list, všetko, zanesie do SP, dá prerátať aktuálny stav, poradí sa, koľko ako jej to vychádza, nevychádza. Samozrejme, pracovať, v rámci možností šetriť korunky. V dostupnej vzdialenosti sa poinformovať o sociálny obecný byt, niektoré obce majú voľné. To je najschodnejšie riešenie. Nepúšťala by som sa do hypoték, živností ani podnikania. Priveľký risk a vek a zdravie už pôjdu skôr dole vodou. AK má pošramotené zdravie, skúsiť ID, ak nie, možno aj druhú prácu, brigádne.
A plus, úrad práce jej vie preplatiť rekvalifikačný kurz v rámci nestrať prácu, vzdelávaj sa, aj tie drahšie do cca 1200 Eur. Treba sa poinformovať na ÚPSVARE najbližšom.
No sorry, ale pani 30 rokov ležala hore bachorom a figu robila. Vytvorená rezerva nula, vzdelanie nula, starostlivosť o seba evidentne tiež nula. Kombo lenivá, blbá a odkopnuta po päťdesiatke je žiaľ vražedné. Má desať rokov na to, aby odmakala tých prevalanych 30. To je krute, ale inú možnosť nemá. Skúsiť ten obecný byt a inak len drieť ako mulica. 🤷🏼♀️
Však má 56 robíš z nej už neschopačku, kľudne môže pracovať ešte 20 rokov, poznám plno ľudí čo robia aj po 70tke, prinajhoršom môže sedieť dakde na vrátnici, mala pracovať predtým, a že odišla s holou ritou po 30 rokoch je len jej problém, zjavne veľmi múdra nebude, nech odkladá len pekne, to mala robiť aj tých 30 rokov neviem kde sa zabudla, a že sa jej nechcelo robiť predtym ani nekomentujem
Toto čítať povinne všetky, čo sa nasťahujú s kufrom k frajerovi do jeho nehnuteľnosti, investujú tam svoje peniaze a potom sedia doma lebo malé deti ( aspoň do 18) a nedá sa nájsť práca predsa a ony predsa deti nemôžu nechať samé, kopce, zákruty a iné výhovorky, čo všetko sa nedá. Len aby sa do roboty nemuselo chodiť. No a potom to takto dopadne. Ale táto pani, teda ani deti nemala, tak nerozumiem, kam zmizli všetky jej peniaze za 30 rokov. Keď nemá absolútne nič. Či sa nechávala iba živiť mužom?
Však má 56 robíš z nej už neschopačku, kľudne môže pracovať ešte 20 rokov, poznám plno ľudí čo robia aj po 70tke, prinajhoršom môže sedieť dakde na vrátnici, mala pracovať predtým, a že odišla s holou ritou po 30 rokoch je len jej problém, zjavne veľmi múdra nebude, nech odkladá len pekne, to mala robiť aj tých 30 rokov neviem kde sa zabudla, a že sa jej nechcelo robiť predtym ani nekomentujem
@zuzubb007 podľa mňa tá pani je sama autorka
@anonym_autor spravit si opatrovatelsky kurz a do rakuska
Nie, pani už nie je mladá, v jej veku boli kedysi ženy už na dôchodku. V tomto veku už má mať clovek zázemie a nezačínat od nuly. Keď bola doteraz lenivá a neschopná a parazitovala na mužovi, tak sa bude musiet do konca života potlkat. Spraviť si základný kurz nemčiny a smer Rakúsko opatrovať starých ľudí.
Takto dopadnú zufale zeny ktoré sa prisaju na chlapa, nemajú vlastne zazemie, financie .Tie šikovne majú svoju vlastnu nehnutelnost , majú sa kde vrátiť.Situacia je najľahšia keď sa dvaja zoberú a nehnutelnost nadobudnú spolu v manželstve,Zeny vždy treba myslieť na zadné vratka, keď chlapovi prdne v hlave aby bol záložný plán .Potom tu čítame nemám kde ist, nemám financie.A preto si niektore chlapa rýchlo poistia detmi, tlačia na dopisanie na list na vlastníctva, bytu, domu ktore nadobudol sam lebo same nic nedokážu.To su tie vychcane zeny.Ale túto pani, nedosiahla za 30 rokov vôbec nic, to je záhadou
Asi sa nechala zivit chlapom a ona oddychovala, tak teraz druha polovica zivota bude ťažká kvoli jej naivnosti
Hypotéku aspon na garzonku v jej veku jej banka asi neposkytne že?
@anonym_autor už jedine do podnájmu .
No pani je este mladá. Ma len 56 rokov. Dôchodkový vek sa zvyšuje. Bohužiaľ na to mala myslieť skôr. Nema ani deti, co robila keď ma len tak málo odpracované? To nie su bohvie aké vyhliadky do budúcna. Nech skúsi sa nejak rekvalifikovat. Aby mala vzdelanie, aby našla lepšiu prácu. Ale uprimne. Želám vela šťastia. Predpokladám, ze pani nema ani ziadne úspory, nič.....
@anonym_c1094b No 56 už nie je mladá kočka ani náááááááhodou
Všetko má riešenie. Nech sa pani nerúti.
Oddýchnutá je ale vek človek neoklame, starne a kazí sa zdravie.
@anonym_autor tak je sakra rozdiel ci si doma oddychovala roky alebo vkuse pracovala, ono asi bude z tých lenivsich ked dobrovolne nepracovala aj ked nebola zabezpečená .zmýšľanie ozaj na urovni základného vzdelania, nemá deti ani príbuzných? Možno ešte niečo na staré kolená podedi.
nejdem súdiť, je v situácii v akej je. Žiť v podnájme a pracovať, pokiaľ sa bude dať. Alebo to opatrovanie, urobiť si kurz a opatrovať hoci v zahraničí a striedať sa v podnájme so ženou s podobným osudom pri turnusoch.
Zaujímalo ma, čo tu ženy poradia, ale ako vždy sa tu zišli okrem pár výnimiek ženy, čo zjedli múdrosť sveta. Pani si pýtala rady, nie mudrovanie. Ľahko sa rozpráva, keď nechodíte v jej topánkach. Ja nemám slov na tento národ. Áno treba robiť do 100ky aj a byť ešte spokojní, dobre to je takto. Uvedomte si, že nie každý sedí v kancelárii alebo má prácu, kde bude mať energiu aj v 70ke.
@anonym_autor prečo ste sa za 30rokov nezobrali do pana? Takto by si aspoň niečo vlastnila. to ste žili v tej garzonke? Alebo on si ta proste vydržival a ty si mala zlatú klietku? Ach... Ďalšia stará dievka co nemysli na budúcnosť a len si užíva.. Začal ti život, práve teraz. To co dnes riešia mladí 30tnici, na hanbu musíš riesit ty. Budíček
@anonym_autor jedine robit a odkladat. smutny pribeh.
@anonym_autor Tento príspevok som ráno čítala na FB, na stránke Priznania zlatokopiek. Čiže zbytocne tu radite a rozculujete sa. Predpokladám,že téma je založená len za účelom rozprudenia diskusie..
@anonym_autor Tento príspevok som ráno čítala na FB, na stránke Priznania zlatokopiek. Čiže zbytocne tu radite a rozculujete sa. Predpokladám,že téma je založená len za účelom rozprudenia diskusie..
@daniela242 ano to je možné, avsak verím ze takýto príbeh je realita, a ze plno starych slečien ma takúto alebo podobnú situáciu. Ak nie teraz, o pár rokov určite.
@silvike nie, práve tým silovým tréningom si bunky obnovujes. Ale väčšina Slovákov sa po 50tke už len ľutuje a nič pre seba nerobí. Ja mám skoro 40, cítim sa stále akoby som mala 20. Cukrovka, nadváha, vysoký cholesterol, vysoký krvný tlak, to sú "choroby" životného štýlu, ktoré vôbec nemusia byť, Keď mi povie 85 ročná babka, že už starne a má zvýšený tlak, tak budiš. Ale nie 56 ročná žena. Len treba aj niečo pre to spraviť, a nie len sedieť na riti.
@anonym_c188b1 Mas pravdu ale pockaj led pride menopauza to uz nie je ontom ze mas energiu ako 20r,aj ja som mal v 40 ale mam 43 a fakt mi tej energie ubuda a to cvicim kudy den a zdravo sa stravujem,no proste energia ako keby vyprsala.
Nemá deti a má odpracovaných tak málo rokov? Pani je podľa mňa lenivá. Nezostáva jej nič iné len doháňať resty z mladosti - pracovať a odkladať peniaze. A aj tak to dopadne tak, že si nájde nejakého chudáka chlapa s bytom aj keď teraz hovorí, že "nechce".
Zaujímalo ma, čo tu ženy poradia, ale ako vždy sa tu zišli okrem pár výnimiek ženy, čo zjedli múdrosť sveta. Pani si pýtala rady, nie mudrovanie. Ľahko sa rozpráva, keď nechodíte v jej topánkach. Ja nemám slov na tento národ. Áno treba robiť do 100ky aj a byť ešte spokojní, dobre to je takto. Uvedomte si, že nie každý sedí v kancelárii alebo má prácu, kde bude mať energiu aj v 70ke.
@dee01 netreba robit do 100vky, ale treba najma robit ked sa ma robit a ked este tu energiu clovek ma, ale to sa v tomto pripade nestalo. A treba pouzivat rozum a mysliet aj viac ako mesiac do buducnosti. Lebo tato pani zjavne nemyslela, ked takto dopadla. A preto nech sa poucia vsetky podobne. Rady dostala, ci si z nich nieco vezme je uz len jej vec…
@silvike nie, práve tým silovým tréningom si bunky obnovujes. Ale väčšina Slovákov sa po 50tke už len ľutuje a nič pre seba nerobí. Ja mám skoro 40, cítim sa stále akoby som mala 20. Cukrovka, nadváha, vysoký cholesterol, vysoký krvný tlak, to sú "choroby" životného štýlu, ktoré vôbec nemusia byť, Keď mi povie 85 ročná babka, že už starne a má zvýšený tlak, tak budiš. Ale nie 56 ročná žena. Len treba aj niečo pre to spraviť, a nie len sedieť na riti.
@anonym_c188b1 Mozno sa obnovuju do istej miery ale stale starnes, stale. Nikdy nemladnes. Sily skratka ubudaju, nepribudaju.
Nie, pani už nie je mladá, v jej veku boli kedysi ženy už na dôchodku. V tomto veku už má mať clovek zázemie a nezačínat od nuly. Keď bola doteraz lenivá a neschopná a parazitovala na mužovi, tak sa bude musiet do konca života potlkat. Spraviť si základný kurz nemčiny a smer Rakúsko opatrovať starých ľudí.
@anonym_4aee87 Tak ona zrejme zila v tom, ze zazemie ma. Ktovie co bolo dovodom rozchodu atd.

No pani je este mladá. Ma len 56 rokov. Dôchodkový vek sa zvyšuje. Bohužiaľ na to mala myslieť skôr. Nema ani deti, co robila keď ma len tak málo odpracované? To nie su bohvie aké vyhliadky do budúcna. Nech skúsi sa nejak rekvalifikovat. Aby mala vzdelanie, aby našla lepšiu prácu. Ale uprimne. Želám vela šťastia. Predpokladám, ze pani nema ani ziadne úspory, nič.....