icon

Čo by ste robili na mojom mieste? Prebrala som švagrinej robotu..

13. dec 2019

Zdravim žienky..som tu na MK uz dlhsi cas ale teraz musim takto anonymne..Ide o moju prácu a moju svagrinu resp. aj zvysok manezlovej rodiny..Stahovala som s muzom uz tehotna do ineho mesta ..v tom istom meste byva aj svagrovci, a svokrovci..ked mi koncila materska svagrina vtedy otehotnela a kedze som bola zufala ze kde pojdem pracovat svagrina mi navrhla aby som ju isla zastupit do jej prace ze vsak ona ide na matersku teraz a za tie tri roky si najdem nieco zatial mozem pracovat tam ze mi to vybavi u sefky..jej sefka vtedy zacala hladat na jej miesto tak jej to prislo vhod..ta praca je zhodou okolnosti taka ktoru som aj ja robila predtym takze som mala skusenosti co sefke len vyhovovalo..takze som to miesto dostala..svagrina nastupila na matersku porodila..a odvtedy uz ubehli pomaly tri roky..svagrina sa chysta vratit na svoje povodne miesto ..ja som tu stale v tejto praci pretoze za tie tri roky som sa tu neskutocne uchytila.(skusala som si hladat aj pracu inde ale nikde to nebolo ani zdaleka tak dobre ako tu).neilen ze ma ta praca bavi a viem si dobre zarobit ( čo nam velmi pomohlo nakolko mame hypoteku, a dovtedy sme zili len tak od vyplaty k vyplate) ale velmi som si sadla aj so sefkou a kolegynami. Az tak dobre ze sefka uz nechce svagrinu zobrat naspat ale chce si tam nechat mna..vraj je somnou velmi spokojna a ze svagrinu tam drzala len preto lebo nemala za nu nahradu..vraj pracu velmi flakala robila často kiksy a stale sa na nieco stazovala...Svagrina sa to dozvedela a teraz som samozrejme po celej rodine vykreslena ako svina ktora jej prebrala miesto..svokrovci zacali na mna naliehat ze mam dat laskavo vypoved a uvolnit svagrinej jej povodne miesto..ze toto sa nerobi ze ona mi pomohla sa zamestnat a ja jej spravim toto..sefka a kolegyne chcu aby som zostala a sefka sa vyjadrila ze aj ked dam vypoved tak zoberie svagrinu naspat len kym za nu nenajde zas nahradu..lebo uz dlhsi cas rozmyslala ze ju vyrazi..co by ste robili vy na mojom mieste?..mna ta praca fakt bavi ..sefka mi vychadza v ustrety aj co sa tyka času lebo vie ze mam dieta v skolke..aj dobre zarobim vdaka comu sa zlepsila aj situacia u nas v manzelstve kedze sme sa dost zvykli hadat pre peniaze..teraz si vieme aj odlozit aj si dopriat..len svagrina ma teraz nenavidi..neboli sme ani predtym nejake kamosky ale tolerovali sme sa...moj muz nechce ani pocut o tom ze by som dala vypoved..so sestrou sa nikdy nemuseli takze mu je fuk ci bude urazena..

dskjhfdlkdjhl
14. dec 2019

@laila22 presne toto si ja myslim, sefka vyzera byt nekorektna potvora, podarilo sa jej rozhadat rodinu a zaklatelka este bude prekvapena, ako si ju tam oblubili a ako ju tam chcu😉

autor
14. dec 2019

@janage ale ja som posielala viac ziadost..nemozem za to ze mi odpovedalo len 7 firiem a pozvali ma na pohovor..ci mi chces ty povedat ze vsade kam si za zivot poslala ziadost ta aj zavolali na pohovor???

gaja78
14. dec 2019

Pocuvaj, mas len dve moznosti, zobrat to, alebo nezobrat to. Nerad sa tuto na fore, je to tu kazdemu jedno si myslim. Tvoja volba, tvoja zodpovednost. Nazorov tu je az az, tak sprav ako to ty citis, s tym, ze v kazdom pripade si ponesies nasledky (myslim aj v pozitivnom aj v negativnom zmysle)

lussyl5
14. dec 2019

Tak ja to vidím tak,ak zo zákona švagrinú do tej práce musia zobrať tak nie je čo riešiť nech sa vráti ak ju musia zobrať tak či tak bude mať šancu posnažiť sa zlepšiť sa a trochu sa aj o udržanie dobre plateného miesta posnažiť.Ak bude napriek tomu prácu flákať a nebude sa snažiť je úplne v poriadku ak ju prepustia a ty v takom prípade môžeš v pokoji nastúpiť na to miesto naspäť a na vymýšľance rodiny a švagrinej sa vykašľať.Ak ju po opätovnom prijatí prepustia bude to morálne v poriadku lebo švagrina dostane šancu uspieť a bude len na nej ako sa posnaží miesto si aj udržať.Ak neuspeje a prácu bude daľej flákať tak nevidím prečo nenastúpiť do práce ktorú ovládaš lepšie.Zase mne príde neférové musel o prácu prísť niekto kto sa naozaj snaží kvôli flákačovi ktorého tam aj tak nechcú.A tým že sa vráti šancu dostane.

janage
14. dec 2019

Nerozumieme si anonym. Ja hovorim o tom, ze ak si rozposielala aktivne mnozstvo ziadosti tak tych pozvani na pohovor bolo velmi malicko 7 za 3 roky. To su ani 3 za rok.

janage
14. dec 2019

A inak ak si si ty za 3-roky taka sikovna nenasla pracu tak ta svagrina tesne po rodicovskej myslis ma ake sance? Teda vam bude dobre budete si odkladat a oni budu zivorit z jedneho platu?
Za seba povedala by som, ze ma velmi tesi ze,su so mnou a mojou pracou taki spokojni, ze sa mi velmi dobre pracovalo s nimi, ze si vazim ze mi dali sancu. Ale az budu mat svagrinu vyriesenu potom nech daju vediet. Lebo napriek vsetkemu citim lojalitu voci nej voci tomu ze mi povedala o moznosti pracovat v tejto firme( stale si sa mimochodom nevyjadrila ci by si o tejto pozicii vedela bez svagriny) a teda ak som postavena pred moznost ci ja alebo ona. Tak odchadzam. Isto to chapu.
Sefka si ta zrejme chce podrzat lebo uz si hotovy zamastnanec, svagrina zas kym sa dostane do toho, ma mensie dieta zrejme, teda bude viac vypadavat. No kto ho vie. V kazdom pripade najprv nech si poriesia oni. Lebo sa moze,stat ze v obehu za par dni bude verzia, ze ona by svagrinu neprepustila keby si sa ty nevyjadrila, ze to miesto chces.

lussyl5
14. dec 2019

Ešte pre rýpalky: Niektoré ste asi nepostrehli že švagrinu v tej práci držali len pre to že namali náhradu nájsť človeka ktorý bude makať a snažiť sa v akejkoľvek práci nie je až také ľahké ako by sa zdalo.Ak žena ktorá prácu fláka odíde na RD vždy je riziko že ju bude zastupovať niekto lepší a je jedno či je to rodina alebo niekto cudzíc. Niektoré sa tu vyjadrujete tak ako keby firma bola sociálny ústav alebo čo.Áno švagriná autorky má právo sa vrátiť sa na svoje miesto ale plat bude dostávať za prácu a za výsledky.Ak tie výsledky nebudú uspokojivé má šéfka právo vyraziť ju ak má adekvátnu náhradu lebo vedenie firmy žiada výsledky aj od tej šéfky.Vrátiť sa po materskej na "svoje" miesto ,flákať povinnosti a myslieť si že ma tam musia držať len preto že som tu bola pred materskou tiež nie je celkom OK.

janage
14. dec 2019

@lussyl5 otazka je ci vobec tu nahradu hladali kym tam bola a boli s nou taky nespokojni. Na jednej strane tu sikovnu zamestnankynu za 3 roky pozvali len na 7 pohovorov, na druhej neschopnej nedali vypoved lebo nevedeli najst nahradu. No velmi zvlastne.

janage
14. dec 2019

@lussyl5 ja ako sefka ak by takto flakal zamestnanec by som necakala pasivne kym pojde na matersku ale riesila omnoho skor. Ved hadam ked obsadzovali poziciu nebola jedina na pohovore. A to fakt vsetci ostatni za tie roky su neschopni?

popolusska
14. dec 2019

Ak ma svagrina zmluvu na dobu neurcitu a ty na dobu urcitu, tak je situacia jasna. Sefka ju musi po navrate prijst spat, alebo najst zakonne relevatny dovod na prepustenie. Ak jej pracu doteraz oficialne/pisomne neupomienkovala, tak naozaj netusim, ako ju chce zakonne legalne vymenit a cim to chce zdovodnit. Pokial ide o teba, vedela si, ze je to na zastupovanie, mala si sa obzerat po novej praci. Tri roky su dostatocne doba. Uprimne, mne je tvojej svagriny luto-pomohla vam a teraz jej nechces vratit miesto. A pokial ide o kvalitu jej prace-tu mala hodnotit sefka, nie ty. Ak sa na nu pisomne nestazovala, musi ju prijat naspat...

zuzi0911
14. dec 2019

Stále len šéfka a co kolegyne? Tie sa k ničomu nevedia vyjadriť? Aj oni majú pocit, že tam bola zbytočná, alebo ty sa len snazis nejakým spôsobom ospravedlniť. Za 3 roky si si nenasla nič iné, no mne to príde, že sa len kryjes tým o sefke a pritom sama nechceš odísť, lebo sak dobrá práca, super plat a mnoho iného.
Mali ste medzi sebou dohodu. Tu dohodu, by som neporušila a vysvetlila to aj sefke tak.
Každopádne situácia o ničom. A nechcela by som to riešiť.

ivana11155
14. dec 2019

@sasa1310 nie je pravda. Nie vždy na každej pozícii vidíš po 3mesiacoch ci na to človek má alebo nie. Ú náročnejších až po cca roku. Autorka nepíše o akú robotu sa jedná. Niekto môže vyzerať na začiatku motovidlo a neskôr sa zobudí a je z neho super zamestnanec a na druhej strane sú ľudia ktorý sú problémovi, ohováracni, stále sú s niekym v konflikte a to sa neprejaví do 3mes.bohuzial.

15barbara1512
15. dec 2019

Fíha no zložité ale.asi by som to.svagrinej neurobila svedomie by mi to nedovolilo urobiť takýto podraz sa ani nečudujem.ze sa celá rodina hnevá mala prácu a teraz príde kôli tebe lebo.ti pomohla keby nie jej tak možno by si pracovala inde a nebol by tento problem...buď mi budú peniaze štát zato alebo ma budú nenávidieť a budem sa trápiť ..ťažko tazko

15barbara1512
15. dec 2019

A spomínaš ak dobre čítam že táto šéfka tam.je už 2r s švagriná už 3roky na rodicaku a vracia sa hmmm a to ako môže akože šéfka porovnat jej prácu keď nebola jej podriadena...a predtým tá šéfka čo asi bola spokojná keď ju tam nechala a resp ak bola kolegyňa s terajšiu šéfkou tak si nesadli a haha teraz má príležitosť sa jej zbavit

sashabb
16. dec 2019

@15barbara1512 a spomína taktiež, že táto šefka s ňou spolupracovala už aj predtým 🙊

kamitomi
16. dec 2019

Bože ženy, vy ste tu niektoré tak hnusnééé. Vyjadrujete sa tak akoby sa autorka nesnažila nájsť prácu. 7 pohovorov je málo? A to odkiaľ viete? To akože u nás na Slovensku je dobrá práca, na jednu zmenu s dobrým platom na každom rohu? To že je šikovná môže potvrdiť len zamestnávateľ. Keby to bolo také jednoduché tak tu nemáme toľko mamičiek čo hľadajú prácu na doma, či vlastne akúkoľvek ako tak normálne platenú prácu, pri ktorej netreba dochádzať 50 km alebo tam pracovať od nevidím do nevidím. A naviac, koľko inzerátov je daných len na oko no pritom firma už má kandidáta vybraného. Viem o čom hovorím. Tiež viem čo je to hľadať prácu, keď ste pracant ale miesta sú tri a uchádzačov 300 a medzi nimi 3 "tlačekový". Tu sa ani neoplatí čokoľvek písať, vždy sa tu nájdu dokonalí mudrlanti ktorý spochybnia všetko na svete.....Katastrofa

ladyvi
16. dec 2019

@kamitomi presne tak, to iste si moze hovorit jej svagrina. Za dobrotu na zobrotu. A tu to sedi uplne. A navyse sa mi opat raz potvrdilo, ze my zeny sme strasne slepice. Ohovaracky, intrigy, donasacky, vratane tej sefky, ktora by mohla byt trochu profesionalna a objektivna, a keby nastupila svagrina, tak by bolo to iste s recami, ale voci autorke.

lussyl5
16. dec 2019

@ladyvi
@kamitomi Súhlasím, verím tomu že autorka príspevku môže byť v tej práci lepšia,verila by som aj tomu že jej švagriná tú prácu flákala je pravda že sú pozície kde je nájsť náhradu zložitejšie a zaučenie nového človeka zdlhavejšie, môže byť aj to že švagrinú tam držali lebo nemali náhradu a chápem že autorku šéfka chce lebo je ozaj lepšia a som aj za to aby autorka to miesto mala ak je ozaj lepšia a svedomitejšia,ALE celá táto aféra nemusela vôbec vzniknúť keby šéfka trochu rozmýšľala čo vypustí z úst.Ak zo zákona musí švagrinú zobrať naspäť tak či tak ,tak nemala ani autorke ani nikomu inému hovoriť nič o tom ako bola s tou švagrinou nespokojná a ako prácu fláka a že ju plánovali prepustiť(čo tiež môže byť pravda,ozaj s ňou mohli byť v práci nespokojný,ale nemala to nikomu vešať na nos)Keby sa s autorkou rozlúčila s tým že s ňou do budúcna ráta a plánuje ju prijať naspäť nemala nikomu nič rozprávať o tom či by prepustila švagrinú alebo kohokoľvek,pekne mala nechať švagrinú nastúpiť na svoje a miesto,nechať zapracovať po materskej s tým že ak s ňou bola nespokojná mala priamo tú švagrinú upozorniť na chyby a priamo povedať že ak sa nebude snažiť môže byť prepustená a na rovinu povedať že má za ňu náhradu lebo šéfka má plné právo žiadať výsledky a aj prepustiť ak sa niekto nesnaží.A v pokoji by mohla potom tú švagrinú prijať.Aj tak by mala celá rodina reči ale bolo by to stále o inom keby švagriná takto bez rečí dostala šancu ukázať sa a zlepšiť sa v práci ak čosi nebolo v poriadku ako takéto reči poza chrbát.Skrátka keby šéfka držala hubu a neskoršie prepustila švagrinú za nejaké preukázateľné pochybenie nebolo by to také zlé.

1gabriela13
16. dec 2019

V takýchto situáciách si treba vždy položiť otázku ako by si sa cítila ty na mieste toho druhého? V tomto prípade na mieste svagriny. Bolo by to fér? To je úplne jedno ako si ona svoju prácu robila resp nerobila, ako vychádzala zo šéfkou, s kolegyňami. Vy dve ste sa dohodli na niečom a to je podstatné. O tom nehovoriac že ak má zmluvu na dobu neurčitú tak ju musí zobrať s5. A ty akože máš zmluvu na určitú? Ved keď dobre viem, tak sa na dobu neurčitú dá predĺžiť len na jeden rok. Ja osobne by som pouvazovala o tomto v rámci zachovania normálnych vzťahov v rodine, ktoré sú podľa mňa dôležitejšie než práca, ktorú si môžeš nájsť vždy inú, no rodinu nie.

irusa
30. jan 2020

No ako to nakoniec dopadlo ?

janezz
30. jan 2020

@1gabriela13 ja si myslím, že aj keby švagrinú šéfka zoberie naspäť, tak tie vzťahy už sú a budú naštrbené, toto len tak neodpustí...popravde ani ja by som to neodpustila a nezabudla, úplne by som rozviazala kontakt s takou osobou..toto je chyba šéfky, že to mala riešiť nejako inak...ak má zmluvu na dobu určitú a švagriná na dobu neurčitú, je to jasné

innapnirhu
30. jan 2020

Necitala som komentare iba tie prve, mozno to tu uz niekto napisal ale ja byt tou svagrinou urcite sa nechcem vratit tam kde ma nechcu, a poriadne by som sa nad sebou zamyslela ze nieco teda robim zle a musim popracovat na svojej pracovnej moralke... Plus teda ak by som sa vratila tak by som (casom) stratila tu robotu aj ja nie len ty, takze by sme boli obe bez tej prace, ja by som ti ju prenechala aby si mohla mat super pracu aspon ty... Ale to som ja, clovek so sebakritikou... Je mi luto tvojej situacie lebo aj ked to znie ze to je z tvojej strany nefer, keby som bola ta svagrina tak by som ozaj porozmyslala skor nad mojim pristupom

annamalaga
8. apr 2021

Ahoj ako ste dopadli? Robíš tam alebo zostala tam švagriná.

lili205
30. sep 2021

Ake bolo nakoniec rozuzlenie? Fakt by ma to zaujímalo 😁

15barbara1512
30. sep 2021

@lili205 asi sa nedozvieme😀😀

lili205
30. sep 2021

@15barbara1512 veru, asi to tak dobre pre autorku neskončilo 🤷‍♀️

cacianka
30. sep 2021

@lili205
@15barbara1512
Napísala anonymne, nedá sa pozrieť nick či je aktívna

lavender273
1. okt 2021

@lili205 aj ja chcem vediet 😁😁

lienka.7
Autor odpoveď zmazal
jana_eyre_2
1. okt 2021

Už tak či tak ta kvôli tomu neznáša, keď dáš výpoveď nemyslim si že jej vzťah k tebe sa napraviť.. jediné čo dosiahnes bude že stratis dobrú prácu kde o teba majú záujem.. nech sa so švagrinou porozprava šéfka a vysvetlí jej to - veď je stále jej zamestnanec a je to najmä jej rozhodnutie.. neurobila si nič, čo by bolo voči švagrinej nefér, hoci to tak môže vyznievať.. ako tiež by ma to mrzelo, verím že to je moc nepríjemne pre obe strany..