Čo by ste robili na mojom mieste? Prebrala som švagrinej robotu..
Zdravim žienky..som tu na MK uz dlhsi cas ale teraz musim takto anonymne..Ide o moju prácu a moju svagrinu resp. aj zvysok manezlovej rodiny..Stahovala som s muzom uz tehotna do ineho mesta ..v tom istom meste byva aj svagrovci, a svokrovci..ked mi koncila materska svagrina vtedy otehotnela a kedze som bola zufala ze kde pojdem pracovat svagrina mi navrhla aby som ju isla zastupit do jej prace ze vsak ona ide na matersku teraz a za tie tri roky si najdem nieco zatial mozem pracovat tam ze mi to vybavi u sefky..jej sefka vtedy zacala hladat na jej miesto tak jej to prislo vhod..ta praca je zhodou okolnosti taka ktoru som aj ja robila predtym takze som mala skusenosti co sefke len vyhovovalo..takze som to miesto dostala..svagrina nastupila na matersku porodila..a odvtedy uz ubehli pomaly tri roky..svagrina sa chysta vratit na svoje povodne miesto ..ja som tu stale v tejto praci pretoze za tie tri roky som sa tu neskutocne uchytila.(skusala som si hladat aj pracu inde ale nikde to nebolo ani zdaleka tak dobre ako tu).neilen ze ma ta praca bavi a viem si dobre zarobit ( čo nam velmi pomohlo nakolko mame hypoteku, a dovtedy sme zili len tak od vyplaty k vyplate) ale velmi som si sadla aj so sefkou a kolegynami. Az tak dobre ze sefka uz nechce svagrinu zobrat naspat ale chce si tam nechat mna..vraj je somnou velmi spokojna a ze svagrinu tam drzala len preto lebo nemala za nu nahradu..vraj pracu velmi flakala robila často kiksy a stale sa na nieco stazovala...Svagrina sa to dozvedela a teraz som samozrejme po celej rodine vykreslena ako svina ktora jej prebrala miesto..svokrovci zacali na mna naliehat ze mam dat laskavo vypoved a uvolnit svagrinej jej povodne miesto..ze toto sa nerobi ze ona mi pomohla sa zamestnat a ja jej spravim toto..sefka a kolegyne chcu aby som zostala a sefka sa vyjadrila ze aj ked dam vypoved tak zoberie svagrinu naspat len kym za nu nenajde zas nahradu..lebo uz dlhsi cas rozmyslala ze ju vyrazi..co by ste robili vy na mojom mieste?..mna ta praca fakt bavi ..sefka mi vychadza v ustrety aj co sa tyka času lebo vie ze mam dieta v skolke..aj dobre zarobim vdaka comu sa zlepsila aj situacia u nas v manzelstve kedze sme sa dost zvykli hadat pre peniaze..teraz si vieme aj odlozit aj si dopriat..len svagrina ma teraz nenavidi..neboli sme ani predtym nejake kamosky ale tolerovali sme sa...moj muz nechce ani pocut o tom ze by som dala vypoved..so sestrou sa nikdy nemuseli takze mu je fuk ci bude urazena..
Prečo stále opakuješ, že aj tak ju vyhodia? Ak by ju chceli vyhodiť, tak by to urobili už dávno. Neboj sa, odídeš a už to nebude pravda a aj ten tvoj kolektív zmení zmýšľanie raz dva, že ako im tam chýbala a jedno s druhým.
a načo hovoríš celej rodine, že chce šéfka švagrinú vyhodiť a potom zobrať teba naspäť? To ako myslíš vážne, toto zavesíš na nos svokrovcom keď vieš, že držia stranu dcére? Keď už sa inak nedá, tak si mala potichu odísť ako ti skončí zmluva, švagriná nastúpi a ak ju vyhodia a miesto bude voľné môžeš sa naň prihlásiť.
No... situácia nič moc, ale z každej je predsa východisko. Rozhodne by som to nechala na šéfku, aby to vyriešila ona, ona predsa rozhoduje o personálnych otázkach. Ty si ta, ktorá má najmenej co hovoriť. Kľudne môže pracovné miesto svagrinej zrušiť a Teba zamestnať na novú pracovnú pozíciu. Ale musí jej to vysvetliť ona, ze Ty určite nie si dôvodom pre jej neprijatie z rodičovskej dovolenky. To by som kľudne predostrela sefke, očividne s nou máš v pohode vzťah. Ak by to nebola ochotná riešiť šéfka, hold, odišla by som ku dňu skončenia zmluvy. Predsa to nie je od Teba férové ku svagrinej bez ohľadu na jej minulý prístup k práci. Asi by som nechcela ani sama žiť a chodit s takýmto pocitom do prace. 🙄 Držím Ti paste.✊✊ 😉
Najlepší plot twist by bol, keby šéfka chcela vyštvať švagrinú, lebo ju nemá rada a pritom robila svoju robotu dobre a toto je jej zámer. 😂
Vôbec sa neobvinuj. To sa mohlo stať aj keby prácu prebral niekto iný ako ty. Kazdopadne švagriná ma nahlásiť oficiálne návrat spať a šéfka sa s ňou musí stretnut a dohodnúť sa čo ďalej. Po 3rokoch RD nie je zamestnávateľ povinný držať konkretnu pozíciu, ale len pracovne zaradenie!!! Toto si ma vyriešiť šéfka a nie vy dve medzi sebou či v rodine. Určite na pozícii zostaň! To že by si odišla neznamená, že šéfka dá tu prácu švagrinej !!!
Môže sa stať že ty odídeš a on ju švagrinej nedá ... to by som urobila na šéfkinom mieste ja určite 🙂
Ja by som odišla
Necitala som všetky komenty, ale tvoja šéfka je absolútne hlúpa a nechapem, ako môže robit šéfku. V prvom rade podľa Zákonníku prace ju musí zobrať naspäť. Ak jej chce zrušiť miesto, musí si splniť ponukovu povinnosť, čiže jej dat prácu aj upratovačky za pôvodný plat, ak to akceptuje. Ak by vytvorila miesto a obsadí teba, švagriná sa môže súdiť o neplatnosť výpovede s nárokom až na 36 platov! A ďalšia vec, odhliadnuc od tvojej nulovej empatie a vďaky. Si 3 roky na jednom mieste. To nemas žiadne ambície sa niekam posunut dalej, na vyššiu pozíciu, za vyšší plat?
@namornicka citaj !autorka to nevravela nikomu.bonzla nejaká kolegyna svagrinej
ešte raz pre vsetky..lebo sa tu musim opakovat ako papagaj: JA SOM PO RODINE NEROZNIESLA ZE JU CHCU VYHODIT..TO UROBILA SVAGRINA!!!!!!..DOZVEDELA SA TO OD JEDNEJ KOLEGYNE A ZACALA TO ROZTRUBOVAT PO RODINE A RODINA SA POTOM OBORILA NA MNA..JA SOM SA LEN BRANILA..ALE JA SOM S TYM PRVA NEPRISLA!!!!!!!!! NEVIEM KOLKO KRAT TO ESTE MUSIM NAPISAT
Vidíš, aj ja som to pochopila tak, že si to svokre povedala v rámci obrany. Mala si sa iba neutrálne tváriť a nie jej hovoriť, že aj tak by ju vyhodili. To vyzerá potom, že spolu so šéfkou spriadaš plány. Proste "nič o tom neviem, mám zmluvu na zastupovanie ..... áno a to kto povedal"? Nech koná šéfka.
@namornicka a co som mala ju nechat nech ma obvinuje?..si nepocula ako na mna spustila...neviem ci by si ty v takej situacii vedela byt ticho a tvarit sa ze nic
Mohla si zahrať prekvapenú. Takto si si posrala vzťahy na dobro. Proste klebetná kolegyňa švagrinej povedala, ty o ničom nevieš.
Presne mohla si sa zahrať, že o ničom nevieš a nie jej povedať, že aj tak by ju vyhodili.
@acrobaleno ale ved ano potom uz aj mna napadlo vselico..po vojne je kazdy general..ale v tej chvili som nevedela co mam ine na topovedat..
Teraz do teba skáče svokra a ty sa brániš. Ak by si nereagovala tak by už nemala dôvod ani motiváciu útočiť, hľadala by vinníka inde. Teraz si už v ich očiach spoluvinník. Je ťažké dať radu ako sa zachovať, ja sama nie som si istá čo by som robila. Ak by vybrali na zástup neznámu a chceli by si ju tam nechať, vinník by bol pre švagrinú anonymný, teraz máš smolu, že si to ty a pokazí to vzťahy v rodine, hoci si to nespôsobila úmyselne. Môže (ale nemusí) sa ľahko stať, že budeš v živote potrebovať od nich pomoc a oni sa ti otočia chrbtom. Nie preto, že by si niečo zlé urobila, ale preto, lebo oni to tak vidia. S tým treba asi počítať a ak si s tým ok tak tomu nechaj voľný priebeh.
@lucmirka124 podľa mňa teraz tie vzťahy ešte napraviť môže. Odíde, švagriná nastúpi a časom. keď city vychladnú, si to vysvetlia a zhodnú sa na tom, že klebetné kolegyne rozniesli nepravdivé fámy.
Nie je to od teba "pekne".možno si fakt toľko tisla do zadku až si sa uchytila...a teraz jasné budeš obhajovať seba prečo tam máš ostať ty.
@zuzkaz91 netisla..ja taka urcite nie som..len som normalne pracovala..ked som nieco nevedela opytala som sa snazila som sa s kazdym dobre vychadzat a plnit ulohy ktore mi boli zverene to bolo vsetko..aj ke to tisnutie do zadku tak potom neviem..
@namornicka Kolegyne vidia aká je situácia a možno sú to aj pravdivé klebety. Keď si dala nejaká kolegyňa tú námahu, aby s tým oboznámila švagrinu, tak na tom niečo bude.
Aj to je zaujímavé, keď niekto si myslí, že vie pracovať veľmi dobre a nevie si nájsť miesto ani pred tromi rokmi, ani teraz s nejakou praxou.
@mpg ja netvrdim ze si neviem najst..ale nie take dobre ako je toto..
Lenze toto miesto nie je tak uplne Tvoje, hoci si sa zrejme snazila, aby bolo. Dopredu si vedela, ze je to zastup.
A mimochodom určite si k švagrinej úprimná a oboznámila si ju ,že ju nemáš veľmi v láske...preto ti určite aj ponúkla ju zastúpiť v práci,kým ona bude na MD a RD..... Žiaľ pre mňa je toto obrovské pokrytectvo a pomlcim o charaktere teba a tvojho manžela... určite ste sa našli....
🤔🤔🤔ťažká situácia...neviem no.....Chápem to aj z tvojho pohľadu/tvojej strany,atak isto aj z jej uhla pohľadu( svagriny)
Keď si rozumieš zo šéfkou ja by som sa snou porozprávala nech ju vezme aspoň na chvíľu a čo ja viem cca po mesiaci keď jej dá výpoveď a uvedie ako dôvod že jednoducho nieje spokojná s výkonom v práci atď....tak je to o inom dostala vypoved pretože mala nedostačujúce výsledky a nie preto že si jej obsadila flek...
Ja ti prajem nech sa to čo najlepšie vyrieši v prospech a dobro všetkých....
Pekný den
autorka radsej zmaz diskusiu ak nechces byt upalena na hranici :D Nemusis sa nikomu spovedat a uz vobec nie cudzim zenamm na internete.
Ja by som odišla. Hľadala si novú prácu. Nech švagriná nastupi. Ak s nou bude zas šéfka nespokojná, nech ju potom vyhodí a ty môžeš zas nastúpiť. Ved v novej práci budeš mat skúšobnú dobu. Takže aj švagriná bude vidieť, že ty nemáš v plane jej zničiť kariéru a šéfka nech si to s nou vyjasni priamo a nie takto cez bohvie koľko ľudí. Aj tak by ju podľa zákona musela zobrať.
Ešte raz, prijať naspäť ju musí nakoľko ju chráni zákonník práce, ad dva ak máš svedomie proste odídeš lebo toto sa nerobí ani nepriateľom nie to rodine, ad tri ak si taká šikovná prácu si isto nájdeš, šup za séfkou, poprosiť ju nech ti napíše dobré odporúčanie a hajde hladať novú robotu. Ak máš svcedomie, morálku a chceš mať ako také vzťahy v rodine odíť.
Ale ty tu hľadáš iba ospravedlnenie svojho konania, ale ospravedlnenie na toto nie je a nebude, nazvi si to ako chceš. A posledné karma je vždy zdarma.

Jedna vec je, že švagriná ma nárok vrátiť sa do práce po rd, druhá vec že šéfka sa jej asi chce zbaviť a chce tie nepríjemnosti preniesť na teba. Tretia vec, tu sa ozaj neodpúšťa, ak si šikovnejšia ako tá druhá, viď väčšinu komentárov.
Osobne by som povedala nadriadenej nech to rieši tak, ako zákon káže a nie aby si to riešila za ňu. Zlá v očiach príbuzných už budeš tak ako tak, a keď nie pre robotu tak príde zasa nejaká iná aféra.