icon

Čo by ste robili na mojom mieste? Prebrala som švagrinej robotu..

13. dec 2019

Zdravim žienky..som tu na MK uz dlhsi cas ale teraz musim takto anonymne..Ide o moju prácu a moju svagrinu resp. aj zvysok manezlovej rodiny..Stahovala som s muzom uz tehotna do ineho mesta ..v tom istom meste byva aj svagrovci, a svokrovci..ked mi koncila materska svagrina vtedy otehotnela a kedze som bola zufala ze kde pojdem pracovat svagrina mi navrhla aby som ju isla zastupit do jej prace ze vsak ona ide na matersku teraz a za tie tri roky si najdem nieco zatial mozem pracovat tam ze mi to vybavi u sefky..jej sefka vtedy zacala hladat na jej miesto tak jej to prislo vhod..ta praca je zhodou okolnosti taka ktoru som aj ja robila predtym takze som mala skusenosti co sefke len vyhovovalo..takze som to miesto dostala..svagrina nastupila na matersku porodila..a odvtedy uz ubehli pomaly tri roky..svagrina sa chysta vratit na svoje povodne miesto ..ja som tu stale v tejto praci pretoze za tie tri roky som sa tu neskutocne uchytila.(skusala som si hladat aj pracu inde ale nikde to nebolo ani zdaleka tak dobre ako tu).neilen ze ma ta praca bavi a viem si dobre zarobit ( čo nam velmi pomohlo nakolko mame hypoteku, a dovtedy sme zili len tak od vyplaty k vyplate) ale velmi som si sadla aj so sefkou a kolegynami. Az tak dobre ze sefka uz nechce svagrinu zobrat naspat ale chce si tam nechat mna..vraj je somnou velmi spokojna a ze svagrinu tam drzala len preto lebo nemala za nu nahradu..vraj pracu velmi flakala robila často kiksy a stale sa na nieco stazovala...Svagrina sa to dozvedela a teraz som samozrejme po celej rodine vykreslena ako svina ktora jej prebrala miesto..svokrovci zacali na mna naliehat ze mam dat laskavo vypoved a uvolnit svagrinej jej povodne miesto..ze toto sa nerobi ze ona mi pomohla sa zamestnat a ja jej spravim toto..sefka a kolegyne chcu aby som zostala a sefka sa vyjadrila ze aj ked dam vypoved tak zoberie svagrinu naspat len kym za nu nenajde zas nahradu..lebo uz dlhsi cas rozmyslala ze ju vyrazi..co by ste robili vy na mojom mieste?..mna ta praca fakt bavi ..sefka mi vychadza v ustrety aj co sa tyka času lebo vie ze mam dieta v skolke..aj dobre zarobim vdaka comu sa zlepsila aj situacia u nas v manzelstve kedze sme sa dost zvykli hadat pre peniaze..teraz si vieme aj odlozit aj si dopriat..len svagrina ma teraz nenavidi..neboli sme ani predtym nejake kamosky ale tolerovali sme sa...moj muz nechce ani pocut o tom ze by som dala vypoved..so sestrou sa nikdy nemuseli takze mu je fuk ci bude urazena..

katka164
13. dec 2019

...kašli už na to😉pozerám sa na to tvojimi očami,a možno toto je len voda na mlyn pre tvoju švagrinú,ktorá by si možno časom našla iný dôvod,na šírenie fám v rodine😉rozumné ženy si to vedia medzi sebou vydiskutovať a tie ostatné sa potrebujú ponosovať tretej,štvrtej,desiatej osobe...

ivana11155
13. dec 2019

Som prekvapená z reakcií. Vôbec nemusia švagrinu zobrať naspäť aj keď podľa zákona by mali. Ak jej dieťa dovŕši 3roky stráca ochrannú dobu a po 3rokoch veku dieťaťa ju môžu v pohode vykopnut pre nadbytocnost, samozrejme s odtupnym. Firmy to takto robia roky a nikto sa nad tým nepozastavuje. Ani by nič nevysudila, keď by to dala na súd. Počúvaj muža a ostaň v robote. A otoc si to z druhej strany, keď dáš výpoveď a budeš bez prachov a potom sa budete s mužom hádať pre peniaze bude ti lepšie? O inom by bolo keby muž nebol na tvojej strane a priklonil sa k svagrinej a svorke. A co tu každý drista o vzťahoch v rodine, precitaj si milión tém tu na koníkovi aké vedia byť švagriny a svokry zle. Hlavne, rozhoduje sa šéfka, koho bude zamestnávať. Nerozhoduje o tom švagriná a ani ty.

autor
13. dec 2019

sefka mi povedala ze ak prikyvnem ze ostanem resp. ze tam chcem aj dalej robit tak svagrinej hned ako nastupi oznami aby si zacala hladat ine miesto..a vraj jej to oznami aj teraz dopredu ze s tym nema problem..staci ked ja poviem ze tam chcem zostat..ja viem ze je to od nej krute a neprofesionalne ale takto mi to oznamila..ze aj ked mi teraz skonci zmluva tak ma potom chce prijat naspat

gaja78
13. dec 2019

Tak to uz zalezi od tvojho svedomia. Nikto na MK neponesie zodpovednost za tvoje rozhodnutie. Jedna vec je, ze mas pravo zostat ak ta sefka chce, ale za akých okolnosti?? Tusim sa to vola Pyrhovo vitazstvo, alebo tak nejak

autor
13. dec 2019

@ivana11155 ja som snou nikdy nemala bohvieake vztahy nehovorim ze sme sa nenavideli alebo co ale neboli sme nejak extra kamosky..ani so svokrou sme si dvakrat nesadli aj ked sa tolerujeme..ale to nepisem preto aby som sa obhajovala..len mi vadi ako tu kazda druha na mna kyda ze ako som jej vrazila noz do chrbta aneviem co ešte..akokeby som neviem co robila aby ju nevzali spat..ja som predtym nevedela ako ona stoji v tej robote..aky tam maju na nu nazor..ani co si o nej mysli sefka..to som sa vsetko podozvedala az tam postupne..ale opakujem ja som na svagrinu nikdy nekydala prave naopak..nerobila som nic preto aby som ju odtial vystvala..ani som necakala ze mi ta robota tak sadne..ja si neviem predstavit ked odtial odidem kde pojdem robit..nam tie peniaze co tu zarobim tak pomohli ze to by ste neverili..vieme si odlozit nehadame sa s muzom viem aj mame prispiet na lieky co som doteraz nemohla lebo som nemala z coho..proste uplne sa nam polepsila situacia ..nehovoriac o tom ze je to praca kde nemam stresy lebo mi ta praca ide a zo vsetkymi si tam dobre rozumiem..a teraz ked si predstavim ze sa mam toho vsetkeho vzdat a zas sa vratit do starych kolaji

sasa1310
13. dec 2019

nemala si bohvieaké vzťahy, asi také, že ona bola taká zlatá a ponúkla ti svoje pracovné miesto. Fakt hrozný vzťah

veronika3184
13. dec 2019

nechce sa mi to citat ale v skratke, doba urcita ta neochrani pred nezodpovednostou. Ked si neplnis povinnosti ako mas, naozaj ta mozu prepustit pre neplnenie pracovnej discipliny. Myslim ze 3 pisomne upozornenia stacia a si jasny. Takze tak ci tak svagrina poleti

veronika3184
13. dec 2019

nehnevajte sa ale zamestnanca co flaka svoju robotu by som nikdy v svojej praci nechcela a nenavazajte sa tolko do autorky. Keby svagrina pracovala ako ma, vtedy by to mohlo byt moralne zle ale ked je lajdacka, bohuzial. Uz vas vsetky vidim ako mate svoju firmu a drzite si tam lajdaka, ked mate moznost zobrat niekoho zodpovedneho.

janinka007
13. dec 2019

Precitala som toho dost, ale... u nas vo firme nezobrali ani jednu zenu po rodicovskej. Vzdy si nechali tu, co bola na zastupovanie.

veronika3184
13. dec 2019

A tiez vacsina z vas pracuje a uz vidim ako chcete v svojom kolektive takyto problematicky typ ked mozete mat niekoho normalneho. Kazda jedna by ste chceli v kolektive autorku ako lajdacku svagrinu

sasa1310
13. dec 2019

@veronika3184 lajdák odchádza v skúšobnej dobe. Obzvlášť v súkromných firmách

vrabcek15
13. dec 2019

Nečítam to úplne celé (tak neviem, či sa už niekto pýtal) ala rada by som sa spytala v akej sfére pracuješ?

gaja78
13. dec 2019

Na jednej strane mas pravdu, na druhej strane je to nefer voci svagrinej. To co si sa o nej dozvedela v praci, nie je tvoja vec, na pracu ta doporucila ona, dohoda medzi vami, aj ked nepisana bola, ze je to zastup na materskej. Aj ona sa po materskej chce mat financne dobre, aj ona si chce prilepsit, aj ona chce mat vyhody, ktore si vdaka nej zazila aj ty. Ste rodina, ona ti pomohla, sefka nech si robi co ona uzna za vhodne, to co nakoniec s nou spravi, je medzi nimi dvomi, asi si aj uvedomujes ze nekonas spravne - z tvojho postoja totiz vyplyva ze si sa uz rozhodla, preto sa radis tu a ocakavas ze ta tu podporia, urcite ta hryzie svedomie, preto si dobre rozmysli plusy a hlavne aj minusy rozhodnutia. V kazdom pripade vela stastia. P.S. ja by som nevahala a zdekovala sa, nestali by mi tie peniaze za ludske hodnoty, to je ale len moj nazor.

veronika3184
13. dec 2019

a este ma napadlo ze ak by ti teraz zmenili zmluvu na dobu neurcitu, si uz so svagrinou na jednej lodi, lebo budete mat rovnake zmluvy a ju mozu potom pre nadbytocnost prepustit.

veronika3184
13. dec 2019

@sasa1310 niekto sa ale pretvaruje a ked uz si je isty a dostane zmluvu na neurcito, zacne lajdacit.

sasa1310
13. dec 2019

@veronika3184 vieš čo, ono to väčšinou toho človeka dobehne. Aj toho, čo sa pretvaruje, aj toho, kto nejedná fér a bez chrbtovej kosti. Vždy je to len otázka času

lucmirka124
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
13. dec 2019

Neviem ako ostatne zeny, ale ja by som strasne chcela vediet, co je to za super robota, ked za tri roky autorka nic lepsie nenasla a kludne sa kvoli tomu rozhada aj s rodinou🙊

autor
13. dec 2019

@lucmirka124 ale to zas nebolo tak ze ona vyviala neviem ake usilie aby ma tam zobrali na jej miesto..ona mi len povedala ze vsak sa tam teraz uvolni ked ide ona na matersku a svojej sefke oznamila ze ma svagrinu ktora hlada robotu..a ta jej odkazala ze nech si poslem ziadost..normalne ma zavolali na pohovor..a vela rozhodlo to ze som toto uz predtym robila a ze som vedela robit aj s programom aky pouzivaju oni..ze ma do toho nemuseli zaucat ..jasne ze som jej vdacna ze sa o mne zmienila aj vsetko ale zas to neberte tak ze ona tam neviem ako lobovala za mna,.niektore tu pisete akoby ona tam musela neviem co robit aby ma zobrali..to tak vobec nebolo..

vrabcek15
13. dec 2019

@dskjhfdlkdjhl ja som zase nezamestnaná, že by som sa prihlásila na pohovor 😉😂😂však niekedy sa stane, že kde sa dvaja bijú výhra tretí 😂😂😂🙈😂😂(tak nám možno šancu) 😂😂😂😂

adrika25
13. dec 2019

Nič opúšťam tuto diskusiu, nástup tam, nechať si vyhodiť rodinu, spoločne so svojim mužom si nato pripite a budte so sebou spokojný...logicky ak by sa tvoja švagriná nezmienila o tebe v živote tam nejdem a nerobíš....ak nevieš čo ideš konať úprimne mi tá je ľúto. Pekný večer

loginexistuje
13. dec 2019

je normalne ze spomenula sefke ze hladas robotu a je uplne bezne ze zenu po 3 rokoch na materskej uz nevezmu spat resp rozviazu jej pp po navrate
normalne povedz sefke ze by si tam rada ostala a hotovo

po troch rokoch doma ked zena vypadne najma zo specifickej prace je uz navrat horsi ako nastup absolventky lebo ma dieta co moze byt chorlavew

veronika3184
13. dec 2019

To si ich potom na tom pohovore presvedcila, lebo svagrina je aka je, a jej odporucanie nejaku velku vahu nemalo. 🙂

maculikkkk
13. dec 2019

Asi by bolo najlepsie nech zoberie svagrinu(zo zakona ju nemoze vyhodit) a ked ju vyhodia potom, tak maju za nu nahradu(tebe 🙂)

lucmirka124
13. dec 2019

Lobovat prosikat nemusela ...doporucila ta,bola si na pohovore vzali ta. Pozri mam 2 svagrinne a ani jednej by som toto nespravila. Keby som neviem ako zarobila. Ak ste sa dohodli na niecom nechapem tvojmu postoju.zeny su panovacne. pozri z diskusii je jasne ze mas deti aj ty aj svagrinna..( su to bratranci sesternice) idete pokazit vztahy vasim malym detom preto ze sefka hlada lahsiu cestu??a vas 2 nadobro rozostve. Co to znamena pre detska?ked vy dve si nebudete vediet prist na meno.Ja ti verim ze si sikovna a bavi ta to... ale kedze toto cele sa deje vo vasej rodine nemala by si brat ohlad len na peniaze.niesi pre svagrinnu cudzia osoba zena co tam nastupila. Sefka to s tebou vobec riesit nemala. Mala si Vas obidve zavolat do Kancla vylozit karty ako zamysla. Dohodnut z oboma.ty teraz vidis iba peniaze zamestnanie a to ze si ta tam chcu nechat. Vidis aj co bude dalej??? Ked ty tam ostanes a svagrinna bude muset hladat pracu??? Ja som tiez teraz na materskej a budem muset hladat daco. Niesom zaujata ze ma ide dakto vytlacit z fleku.postoj tvoj a tvojho muza voci jeho sestre je zarazajuci. Ako tu jedna pani pisala ked vam to nevadi ze to takto bude .Co uz?mali ste nie moc fajn vztahy takto budu uz nacisto v haji

jukov
13. dec 2019

neriešila by som to ani s nadriadeným ani s rodinou, je to na vedení fy., ak máš zmluvu na zastupovanie počas MD, keď švagriná odovzdá papier o ukončení MD musia ju prijať späť (aj keď obratom ju môžu prepustiť z organizačných dôvodov - pracovný pomer skončí uplynutím výpovednej doby), a teba prepustiť s okamžitým skončením prac.pom., ak máš zmluvu "obyčajnú" na dobu určitú, švagrinú musia prijať späť (viď vyššie) a tebe po dobe určitej buď predĺžiť zmluvu, alebo dať na neurčito, alebo prepustiť aj teba, vyznie to hnusne, výpoveď si nedávaj, ÚP je to šum a fuk, ako ste sa dohodli so švagrinou, nedostaneš ani floka, tým, že nedáš ty osobne výpoveď v práci, nebrániš švagrinej v tom, aby nastúpila na svoje pracovné miesto

ledgerka
13. dec 2019

Ber pracu, zmaz temu 🙂

autor
13. dec 2019

@adrika25 ale co zo mna robis svinu???..ja mozem za to ze ju chcu prepustit..alebo moj muz nebodaj???..

autor
13. dec 2019

@lucmirka124 postoj mojho muza nie je az ta zarazajuci kedze svagrina je od neho starsia a od malicka ho brala skor ako pritaz alebo votrelca nez ako surodenca..nikdy si k nemu nevytvorila vztah..a tak je to aj doteraz..on sa s nou snazil velakrat zblizit ako bat so sestrou ale ona nikdy nemala zaujem takze az take zarazajuce to zas nie je..

marryen
13. dec 2019

tak to sme Ti asi veľa nepomohli, akurát máš z toho ešte viac zmatok, nakoľko polovica radí ostať a polovica nechať miesto švagrine. Tak držím palce, nech sa rozhodneš akokoľvek..... keby sa dal vrátiť čas, tak najlepšie riešenie bolo vôbec nenastúpiť na to miesto, ale hľadať niečo dlhodobé, nie na zastupovanie sama a bol by kľud...