icon

Čo by ste robili v takejto situácii?

6. mar 2022

Ahojte.. potrebujem sa asi len vyrozpravat a nestranny nazor na situaciu, co by ste robili vy. Mam 25 rokov, tri deti a s priatelom zijeme v dome ktory patri mojim starym rodicom takze nemame este ani nic vlastne. Priatel pracuje v zahranici a uz sedem rokov slubuje ze nasetrime a pojdeme do svojho, lenze nemame nasetrene nic, peniaze, ktore by sme mohli usetrit vzdy preflaka. Ja zatial nepracujem som sama doma s detmi. Uz teraz viem ze zivot nemame najlepsie zariadeny a velmi ma to stve, mrzi… ale co ma v poslednej dobe najviac mrzi je to, ako sa nam rodina zacala otacat chrbtom. Stane sa ze nam nevyjde do vyplaty a potrebujeme si poziciat na zakladne veci.. stravu.. Ked som naposledy volala tete automaticky ma odmietla a zlozila mi. Ja neviem.. viem ze kazdy ma vela svojho ale necakala som toto od rodiny.. je mi z toho dost smutno a neviem najst taku silu nieco zmenit ist do prace a nieco zarobit, ked aj vidim aky je priatel.. a potom musim niektore veci tahat sama, zobrat peniaze a uz fakt nevladzem.. Priatel sa mi casom odcudzil. Uz to nie je ta zalubenost, niekedy mi aj vynada.. Ale sama s tromi detmi… ja neviem co robit😞

Strana
z3
pribinak
6. mar 2022

Asi nastal Čas pracovať

bosorka2302
6. mar 2022

toto som riesila u exmanzela, tiez len sluby a preflakal peniaze. Moj problem skoncil v momente ked som ho opustila a spoliehala sa vylucne na seba.

stanulienkat
6. mar 2022

Postav dom, zasad strom a splod syna. Stara mudrost. Ma to nieco do seba. V 25 rokoch mat 3 deti, muz bohviekde, bez penazi a byvania. Trebalo z opacneho konca zacat. Asi to pribuznym ide uz na nervy to poziciavanie. Ani sa im necudujem.

eeffka
6. mar 2022

Zbavila sa takeho cloveka, isla k rodine poprosila o pomoc, nasla si pracu a riesila vyzivne.
Ci co si cakala, ze zasa ti pozicaju?

cyberk
6. mar 2022

no to je tak, ked si miesto kariery rodila deti na pase s holou ritou a este s takym trulom, co nevie ani setrit peniaze a same sluby... aj mne by liezlo na nervy keby odomna furt niekto zobre peniaze lebo nepremyslal skor... do kedy sa chces spoliehat na rodinu a pozicane peniaze? to nie je spravna cesta.. mala si sa hecnut skor a makat na sebe namiesto toho sa chces spoliehat mesiac, co mesiac na ostatnych, ze sa zlutuju.... a este sa nedajboze najhnevat na nich, ked ta nechcu uz dalej sponzorovat...och
takze neviem... mas na vyber.. dalej roztahovat nohy a spravit si 4te dieta alebo sup do prace aby sa tvoje deti, ked vyrastu nemuseli za teba a tvoje rozhodnutia hanbit.

0silvia0
6. mar 2022

Snad si si nepredstavovala, ze rodine bude vyhovovat najblizsich 20 rokov dotovat mladu rodinu. Kolko zarobi manzel a kde pracuje?

majah212
6. mar 2022

Manžela hanba nefacka, on si pracuje, preflaka peniaze a ty si musis požičiavať aby si mala ty a deti? Jasne manželovi je sveta žiť, je v riti, nemusí sa starať o deti, ide si do prace, preflaka peniaze a tak si žije ďalej. Žiaľ, takto rodina nefunguje a vôbec nespĺňa základne funkcie rodiny. Jasne že to rodinu otravuje, keď vy to neriešite. Manžel nech sa vráti domov pracovať a ty nástup do prace a starajte sa obaja o rodinu. (Predpokladám však i keby sa muž vráti tak sa rozídete, pretože neviete fungovať ako rodina spoločne)

marryen
6. mar 2022

Bývate u starých rodičov, to znamená že nemáte hypotéku. Manžel pracuje v zahraničí a aj tak nevychádzate? Na vlastné bývanie nemáte šancu našetriť, to by sme museli zarábať obaja nadštandardne. Ak už teraz nevychádzate, tak to bude veľký problém.
Viem že je to ťažké pri troch deťoch, ale zamestnať sa je priorita. Neviem aké veľké sú. Rodine praskli nervy..ono raz dva krát požičajú, ale nedá sa to takto neustále. Hlavne sa porozprávaj o tom s manželom. Určite aj Vo vašej komunikácii je problém.

heleninamama
6. mar 2022

Ak chlap pracuje v zahraničí, bývate v cudzom dome - čiže neplatíte hypotéku, Ty máš ešte rodičák a prídavky na tri deti a nevychádza Vám ani na jedlo, niekde bude chyba a ty ju buď nepoznáš, alebo vedome tajíš - priateľ je gambler, alkoholik, narkoman, mate dlhy, exekúcie... Lebo niekde Vaše peniaze odchádzajú. A neverím, že ich prejete.
Prepáč, ale tiež by som Ti zložila telefón. Navždy.

ckocka
6. mar 2022

To nie je odmietnutie pomoci v ťažkej situácii, to je odmietnutie živiť nezodpovedných dospelých ludí.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
6. mar 2022

Predpokladám ze si ešte v živote nerobila, od 18tjy iba rodis deti. Bývate u dedka a babky - pochybujem ze ti vam nepomáhajú... rodine sa nečudujem, co voláš inak tete? Kde mas matku, otca, svokru, svokra? Tvoj muz je kde? Koľko zarobi?
Ako ti tu baby uz napísali, vy ani nie ste rodina, daj si pozor, aby sa ti z toho zahraničia aj vrátil... na tvojom mieste sa dohodnem so starkymi, ze idem do prace aby ti aspoň strážili deti (nepises ake su velke), manželovi dam ultimátum, kolko peňazí mi bude dávať a začnem za správať konecne zodpovedne. Aký zivot chces pre svoje deti????

qetka
6. mar 2022

@lienka.7 a to predpokladam, ze majitelia domu su rodicia jej tety. Ta musi byt cela nadsena, ze jej neter s detmi byva u jej rodicov, predpokladam, ze im nic neplatia a este si od nej poziciava. 🤦‍♀️
Urobit si 3 deti zvladnu, ale do roboty ist, to nie…

diewcatqoo
6. mar 2022

Ze co by som robila na tvojom mieste... hanbila by som sa. Hanbila by som sa zobrat peniaze od vzdialenejsich pribuznych a pisat niekde, ze toto som teda od rodiny necakala.
A riesila by som co najskor vyzivne na deti od otca roka a sla by som do prace. Co ine ti ostava v takejto situacii?

elizabet173
6. mar 2022

to myslíš vážne, alebo je toto vymyslená téma na vyprovokovanie vášní? Rodíš deti ako na páse mužovi, ktorý prefláka peniaze, ktoré zarobí v zahraničí a ešte si musíte požičiavať? Tiež by som ti zložila telefón. Čo tak ísť pracovať? Čo tak vybaviť si výživné na deti, aby priateľ všetko nerozflákal? Ak je toto fakt pravda, tak si odvážna žena, bez pracovných návykov, bez ušetrených financií, bez vlastného bývania robiť si jedno dieťa za druhým s nezodpovedným partnerom a do dnešnej doby 👍

karhu
6. mar 2022

"neviem najst taku silu nieco zmenit ist do prace a nieco zarobit"😅
..tak si pockaj na hlad, mozno ta potom dvihne ist pracovat🙈
tvoj zivot, tvoje deti, tvoja zodpovednost, pohni zadnicou

loginexistuje
6. mar 2022

Dohodnut sa so starymi rodicmi a chodievaj upratovat alebo jiekam na nocne za pas do fabriky potrebujes uzivit svoje deti a nie zobrat ako pises
To ze teta ti nepomoze je ok chce aby si sa sama postavila na vlastne nohy a ak si si poziciavala of vsetkych a nevracala nemozes sa jej cudovat

autor
6. mar 2022

Bohuzial to vymyslene nie je. Deti mame tri, najstarsi ma 7, najmladsia bude mat 2 roky. Bola som velmi hlupa, ked som si s nim zacala. Naivne mlade dievca ked som otehotnela tak mi sluboval hory doly a nijak nic z toho. A mate pravdu nemozeme si stale poziciavat. Chvilu som brigadovala ale to bolo naozaj len chvilu lebo deti boli casto chore a musela som odtat s nimi doma.
Priatel nevie hodpodarit jednoducho.. to by bolo na dlhe pisanie a este viac by ste ma tu odsudili. Ja toto zmenit chcem len keby aspon vidim ze aj on.. hned by to slo lepsie.. milion krat som mu hovorila, ale on je stale rovnaky. Rodicov nemam, takze tych o pomoc poziadat nemozem.

viestta
Odpoveď bola odstránená
bibina32
6. mar 2022

Tak ak nevie narábať s peniazmi nech ti pošle všetky. Daj mu nejaké peniaze na jeho výdavky. Ostatné si rozdeľ na potraviny a iné výdavky. A hlavne sa snaž niečo odložiť. Ak priateľ nebude súhlasiť, rozísť sa s ním a požiadať o výživné. A hľadať aspoň nejakú brigádu a dieťa skúsiť dať do škôlky. Niekde deti berú aj 2,5 ročné.

pragmaticka
6. mar 2022

Treba sa naučiť hospodáriť. Keď priateľ pracuje v zahraničí, donesie domov určite peknú výplatu. Ak veľa preflaka, treba ho postaviť pred ultimátum a výplatu zobrať na svoj účet!! Každý mesiac si požičiavať - otras!!! Aj muž, ze sa nehanbí!!

pauli_s
6. mar 2022

Mám 26 rokov, vlastný byt, vlastné auto, dobrú prácu a okrem hypotéky už žiadne ďalšie zbytočne pôžičky a zodpovedného chlapa, čo tiež skvele zarába ale dieťa som si dovolila začať chcieť až potom čo som všetko toto dosiahla. Urobiť si deti a ešte k tomu 3 do takéhoto prostredia, no chúdence deti.

stanulienkat
6. mar 2022

To ti kolko rokov sluboval hory doly? Ze ste stihli 3 deti? A nestihli ste sa ani zobrat? Niekolko rokov si sa nechala chlacholit a medzitym ste sa mnozili? Normalna zena by po 1 dierati spozornela, ze z partnera nic nebude. V tvojom veku je vacsina rozumnych bab este bez deti. Ako si si ustlala... treba ist do roboty.

evkamotka
6. mar 2022

Ze ta hanba nefcka. Tiez by som ti zlozila. Od priatela vyzivne na tri deti, ty do práce. Do 3r budes dostavat rodicovsku, to ciastocne pokryje jasle. Konas hlupo, ked si myslis, se sa priatel zmeni

sense
6. mar 2022

Takže už pri prvom dieťati nebol ideálny ani zodpovedný partner, tak treba lo urobiť ešte ďalšie 2 deti..... Teraz pekne na súd žiadať o výživné a ty hľadať robotu a hlavne nerobiť ďalšie dieťa, pretože nie ak chlap nuw je zodfpivedni pri prvom, druhom, treťom dieťati, nebude zázrakom ani pri štvrtom. A rodina je aby si pomohla ale nie aby sa nechala využívať a zrejme už majú toho dosť...

marca12
6. mar 2022

Zarazilo ma,ze si poziciavas od rodiny a nepride ti to trapne a este sa ides pozastavovat nadtym,ze sa ti otocili chrbtom? Ze ta hanba nefackuje. Narobite si deti a ocakavate,ze rodina je povinna vam pomahat? Uplne zle mas nastavenu mysel.
Zriadila by som si ucet a vyplatu nech ti posiela muz,nech si necha len tolko penazi,kolko realne potrebuje. Zvysok poplat ucty,rozumne hospodar a nieco si aj odloz na sporiaci ucet. Pokial si hned po vyplate nieco neodlozite,tak nikdy nenasetrite. Ak robi v zahranici,musi mat krasny plat a neexistuje,aby ste nevyzili. A ze ste sa odcudzili a odisla zamilovanost,to je bezne. Zamilovana nebudes cely zivot. O vztah sa musite starat. Mate to tazsie,ked je on prec,ale da sa to este zachranit. Ked pojdes do prace,bude aj tebe po psychickej stranke lepsie a budete mat aj viacej penazi.

jolikaa
6. mar 2022

Sucasna situacia nefunguje,treba to zmenit. Ja by som v prvom rade donutila priatela najst si robotu tu na svk aby bol doma pri detoch a tebe. Potom by som chcela aby vyplata chodila na ucet kde mam ja pristup a na urcite obdobie by som s nim urobila dohodu, ze s financiami budem hospodarit ja a jemu dam akoby vreckove, aby pochopil ake to je a aby som mala prehlad na co mina. A hlavne by som si hladala robotu a to najmladsie dieta sa pokusila dat do jasli/skolky co najskor. Lebo ked priatel zije od vas prec,tak on nema predstavu co je to starat sa o deti a neciti zodpovednost, jemu je tak urcite dobre, ale tebe nie. A ak by na toto nepristupil,tak ako pisala @viestta dat na sud ziadost o vyzivne.

denden77
6. mar 2022

existuje taky paradny vynalez, vola sa antikoncepcia a je dostupna v X formach.. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

anna12399
6. mar 2022

Pomali nemáš čo dať do úst ale máš 3 deti, čo je v tejto dobe luxus .

Strana
z3