Čo by ste robili vy?
Pracujem ako opatrovatelka v zahranici a mam kamaratku, tiez opatrovatelku, ktora mi vyrozpravala svoj problem v aute cestou sem, bola dost sklesla, tak ma zaujima vas nazor na takuto vec. Pracuje v zahranici uz dlhsiu dobu a ma dve deti, dceru, ma asi 9 rokov a syna 14 rocneho. Kym je ona tu, o deti sa stara manzel.Obcas mu pomaha jej, alebo jeho mama. Vsimla si, ze syn dlhsiu dobu prejavuje voci otcovi vzdor a doslova odpor, aj k nej je neprijemny, vlastne ku kazdemu, ked sa ho pytala, co mu je, povedal, ze nic a ze je hlupa zena. Urazilo ju to a zaskocilo, preco jej tak hovori, nakoniec z neho vyslo, ze ona ani nevie, co sa doma deje, ked tu nie je. ale nechcel nic viac povedat, ze si to necha na neskor, ze raz tym niekomu vytrie usta...tak sa kamaratka porozpravala s dcerou, ze co sa deje a dcera jej povedala, ze pred nejakym casom sa rano pocas vikendu zobudila a sla na WC, na chodbe si vsimla zenske zabky, sla do kuchyne, ktora susedi so spalnou, na stole boli polozene dva baliky cigariet a dva zapalovace a nejaka malicka tasticka damska, ako penazenka, alebo malicka kabelka, nakukla cez klucovu dierku a v posteli videla otca s inou zenou..hned sla za starsim bratom a povedala mu to, ten sa siel tiez pozriet do chodby na topanky, ale uz nakukovat nesiel, bal sa, ze sa zobudia. Potom uz nevedia nic, lebo ked sa manzel zobudil, oni boli zavreti v izbe, takze nic nevideli, co sa dialo, len odrazu uz topanky v chodbe neboli a on sa spraval akoby nic. Kamaratka si spoenula, ze si pamata, ze po jej prichode zistila, ze z krabicky v nocnom stoliku zmizol jeden prezervativ, co tam bol pohodeny, boli pohdene tri a nasla len dva tak manzel ze sa snazil ho akoze hladat a potom povedal, ze urcite uz jeden minuli, len si ona nepamata presne, ze kolko ich bolo...teraz jej vsetko dalo zmysel. Nevedela co ma robit, ci mu to povedat, ze to vie, alebo byt ticho. Ja si myslim, ze by mu to mala povedat, nech vie, ze tato vec neostala nepovsimnuta, ze taketo veci sa predsa nerobia. Manzel si rad vypije, takze je mozne, ze sa s danou osobou nasiel v posteli pod vplyvom alkoholu, co by aj vysvetlovalo, preco ona nevypadla skor, nez sa rozvidinie, proste asi zaspali. Co by ste vy robili?
@mamulka211 jednoznacne by som to povedala manzelovi, nech vie, že to je verejne tajomstvo. Deti tým neskutocne trpia. Tiež by som hodila rec s detmi a zvazila dalsie kroky....
Spominala aj, ze isty cas sa jej v ustach zacali tvorit afty, take vodnate pluzgieriky, co sa jej do teraz nikdy nerobili, tiez jej zistila obvodna lekarka bakterialny zapal mocovych ciest, moj nazor je, ze to kludne moze mat suvis s jeho promiskuitou, problem je v tom, ze tu zenu videla udajne len dcera, syn videl len tie topanky v chodbe a odchadzat ju nepocul, ani nevidel nikto, mohla odist aj uplne potichu, samozrejme. A tiez to musi byt hajzel zena, ked ide spat domov k niekomu, co ma doma deti, o nom sa ani nevyjadrujem.
@mamulka211 no ved takych zien je vela, co sa zavesia na muza. Ale zas na druhej strane asi ani on nie je ktovie aky svatec. A problem by som nevidela v tom, že ju nikto nevidel. Jednoducho tam bola a hotovo. Zas nie sme na policii ,aby musela mat dokazy. Jednoducho mu povedatm že o tom vie a hotovo.Otazne je, co chce ta kamaratka robit potom, ci sa chce rozviest, alebo to nejako ustat. Ale ked pracuje v zahranici, tak sa to zrejme bude opakovat.
@mamulka211 v prvom rade by som sla na kompletnu prehliadku. Nech dakuje Bohu, ze tam chybal kondom, aj ked ktovie, ako sa sprava manzel v inych situaciach, ci kondomy pouziva vzdy 🙄
V druhom rade by som hodila rec s detmi. Su sice velke,a le ked pises, ze si rad vypije, tak by som uvazovala o zmene mojho zamestnania a o navrate domov. Viem, nie je to lahke, ale snad si uz nieco zarobila.
No a v tretom rade by som sa zacala pripravovat na rozvod. uz len to, ze si rad vypiije o niecom hovori, a toto by bola ta posledna kvapka. Doniest si domov k***u, to musel byt aky ozraty 😠 😠 😠
Uff, veru tak...najskôr kompletná prehliadka svoja - na všetky choroby, vrátane HIV (dá sa to aj anonymne...) a hneď pohovor s deťmi... a potom opatrne s manželom.
Nerozvádzala by som sa...ale riešiť sa to musí..
u mňa by skončil....ak sa dotýkal takej onej,tak na mňa by už v živote nesiahol....a že to videli aj deti je vrchol.....
Manžela navrhujem nakopať 2 krát do zadku a 1 krát do predku. Asi by som porozmýšľala či prídem - sa vrátim domov ku deťom, alebo odídem spolu s deťmi do zahraničia.
@bonaqa2013 :ja opacne dvakrat do predku a raz do zadku
😀
Ja by som ho kopla do hlavy.
@mamulka211 ja by som ani nebola opatrná. proste by som povedala, čo videla dcera, syn a nech ide kae tae. a ešte treba aj dr, na pohlavné choroby. kokšo, jasné že je nevernýýýý
Milujem vety typu..ja by som sa okamžite rozviedla...a išla na prehliadku....baby prestaňte...veď to je to najjednoduchšie podať žiadosť o rozvod...problémy treba riešiť...evidentne tu je problém v chýbajúcom sexe...medzi mužmi a ženami je veľký rozdiel...žena sa potrebuje v partnerskom vzťahu rozprávať, muž sexovať...nezastávam si mužov...ja by som riešila návrat domov, ináč manželstvo nemá budúcnosť...veľmi zlé je to, že deti videli, že otec matku podvádza...tu by som žiadala o radu detského psychológa...a záleží len na kamarátke ako túto situáciu ustojí...či odpustí alebo nie...zahodiť pekné roky života, zničiť deťom domov pre jedno...teda dúfam jedno zlyhanie nemá zmysel
vidím, že samé hrdinky, čo by všetko zobrali do vlastných rúk... 😕 no to iste. väčšinou to skončí tak, že žena je úplne v pr*eli, činančne, emocionálne, na pokraji síl... späť k otázke - v prvom rade všetky zdravotné testy, potom reč s deťmi, potom reč s manželom, potom so všetkými (tento bude najťažší, preto až posledný - syn nebude chcieť takto "trapošiť"). s robotou to bude ťažké.... deti zobrať so sebou a zostávať tam by sa nedalo? lebo mama im odchádza na týždňovky, s otcom budú rozvedení, takže u koho budú žiť?
kriste 😨 akoze podviest pochopim,ale doniest si do vlastnej spalne nejaku cundru,v ktorej spim s manzelkou?toto chce poriadnu guraz.znamej sa stalo nieco podobne.prisla necakane domov a nasla chlapa v posteli so svojou najlepsou kamoskou.okamzite sa rozviedla.a byt na mieste tvojej kamosky,spravim to iste.toto by som ja nedokazala predychat.chudiatko ona chodi zarabat a zivit rodinu a on si zatial vodi domov stetky.a chudence deti,musia byt z toho poriadne zmatene a nahnevane
@desore problemy treba riesit,ale ja som to zazila na vlastnej kozi.mne sa ex tak sprotivil,ze rozchod bolo jedine riesenie.este ked som vedela,ze chrapal s jednou,ok.ale ked som sa dozvedela o druhej no mal panko velke stastie,ze nebol nablizku,lebo by som urcite gule rozkopala.mam nejaku hrdost.s nevernikom by som neostala a cudujem sa zenam,ktore sa nechaju takto ponizovat
V prvom rade by som si najskor zistila či to je skutočne pravda,a až potom vyvodzovala závery,nie takto bez dokazu.Videla som jeden film,už neviem ako sa volal,ale bolo to asi tak že muž prišiel skor domov a videl cez klúčovu dierku vo svojej posteli akože svoju ženu s milencom.Samozrejme "horúca hlava" v tej chvíli a hned to chcel riešit radikálne,neskor vysvitlo že prišla manželkina sestra skor ako mala a sexovali spolu s manželom v ich spálni.Takže v prvom rade zistit čo najviac v danej veci a potom sa k tomu adekvátne postavit.Inak priatelka by mala zvážit prácu niekde bližšie doma hlavne kvoli detom,sú v takom veku /pubertálnom/ked ju dost potrebujú,hlavne dievča,ale aj chlapec samozrejme.Ja si to neviem predstavit že by som syna nevidela dva týždne,odkedy sa narodil neopustila som ho na jeden jediný den a to už má dvanást rokov/aj na dovolenky chodíme všetci spolu/.Potrebuje ma či ked príde zo školy,či sa len tak porozprávat v posteli,a či len tak objat a zdvoverit sa so svojimi detskými radostkami a boliestkami...
@panidia Ono je to tazke dievcata, ten jej zazrak totiz to pracuje ako pracuje, keby nie je penazi z Rakuska, tak by nevyzili, hypoteka, pozicky...je mi jej luto, lebo naozaj sa snazi a on je fakt drbnuty clovek, asi by jej naozaj bolo bez neho lepsie, len treba poriesit deti, s nou ist nemozu, ako by chodili do skoly a babky sice pomozu, ale nemozu tam byt stale, jedna je chora a druha zamestana a byva daleko.
@desore noze napis ako by si to riesila. Mas rodinu,treba vam urcity obnos penazi,lebo hypoteka,lebo deti..tak sa podujmes,ze teda pojdes na tyzdnovky,aby bolo dost penazi. Je ti smutno a chvilami mas aj pocit,ze je to nespravodlive,ved peniaze by mal zarabat chlap. Ale kasles na to,ved ked treba,tak treba. A do toho najdes chlapa ako sa ti vala s cudzou zenou vo vasej posteli,vo vasom byte,kde na najom zarabas ty. Skutocne by si si s nim sadla a viedla filozoficke debaty o tom,ako on potrebuje sex a nema ho kazdy den? A co ta zena? Ona nepotrebuje byt doma s detmi? Ona nepotrebuje castejsie sex?
Ked sa jeden z rodicov "obetuje" a s batohom buchat ide do sveta aby rodina mala peniaze,mam v sebe elementarnu slusnost,a nepodrazam partnera takymto sposobom.
Ziaden rozhovor. Snad len o tom,ako to ide byt po novom.
@anatalia77 akoze nadherne a fakt trefne napisane, dojimavo ☹
Vzala by som deti vrátila sa k mame aby bolo o deti postarané keď som v práci ( určite by som nenechala deti s otcom čo si rád vypije bála by som sa o nich) ďalej rozvod, BSM vyrovnať dlhy a začala by som odznova.
Kazdy chlap vydrzi aj dva tyzdne bez sexu, to je tak strasne vela? Ak ho potom moze mat dalsie dva tyzdne pravidelne, ale...kamoska spominala, ze on ani nema s nou zaujem o sex, nejako, od kedy robi v zahranici stazuje sa na unavu a vycerpanost z deti a prvy sex po jej prichode domov, neraz je az na druhy, alebo az dalsi den, je to normalne?
@aha1 :vies, jej mama je vazne chora na srdce, ona pomoze, ale mat u seba denno denne deti by asi nezvladla, ma dni, kedy ma take problemy s tlakom, ze ani nevstava z postele, ta zodpovednost by jej stav len zhorsila, ja neviem, snad nejaku opatrovatelku by som hladala, ale neviem, ci by to tak slo..
@aha1 ano toto by bola cesta. Len teda nevieme,ako by sa to dalo v praxi zrealizovat. Nevieme okolnosti okolo rodicov a tak.
Ja ked som sa ocitla v takejto nemilej situacii,/nie uplne/,tak som uvazovala nad tym,ze ubytujem v mojom byte studentku,cez tyzden zadarmo,a ona by sa mi na oplatku postarala o mladsie deti. Vtedy mali 16 a 9. Takze vlastne len dozor. Toto bolo jedno z rieseni,ktore ma napadli.
@mamulka211 co myslis vedela by si kamoska udrzat ten byt,muza vysackovat a najst si vlastne k detom niekoho? Moze to byt aj niekto z blizka,trebars nezamestnana pani,chodila by na tyzdnovky k nej do bytu. Teraz si poviete,ze co ona tym ziska? No tak prestravovala by sa pri detoch,a verte,ze je tam uspora aj co bytu tyka.
Ja som tyzdnovkarka a za cely rok som minula 6 kubikov teplej a 7 kubikov studenej vody v mojom byte.Na elektrike mi vratili 200 eur. Takze ak netecie,tak aspon kvapka.
no kazda tu nadava na chlapa ale vinu ma vtom aj ta kamaradka ide pracovat do zahranicia a deti necha na chlapa to co je za mater ked chodi po zahranici zarabat a dovie co tam aj ta robi to ti urcite nebude vesat na nos, kazdy chlap potrebuje si niekam zasunut, dlhy cas to nevydrzi, taky su chlapi iny nebudu a ani sa necudujem ze to takto riesil dovie po akom case chodi domov .
@ivuska6 ten chlap je tiez rodic ako ona. Ak ty mas neschopneho chlapa,ktoremu nemozes zverit vase deti,tak sa niekde stala chyba.
Kazdy chlap potrebuje zasunut...no zrejme chlapov penis ma fobiu z otvoreneho priestoru,tak s tym uz my zeny vela nenarobime 🙂
@ivuska6 Ty sa citas co pises? Ty si myslis, ze by nejaka zena dobrovolne odisla pracovat do zahranicia, keby ze ma doma normlaneho chlapa, co sa postara o peniaze? ale ked ten jej pracuje len ked sa mu chce, vacsinou na brigady, alebo skratene pracovne uvazky, aj to nie vzdy, tak co mala cakat kym im exekutor pride zobrat byt? Deti potrebuju mater, ako si moja mila pisala, ale aj peniaze, musia z niecoho zit, niekde byvat.
@anatalia77 anatalia: fobiu z otvoreneho priestoru ja sa pocuram z tvojich vyrokov, ale pisem si ho ...:DDD
Ono sa dobre radi z pohodlia obyvacky, ked nie sme nuteni opustit rodnu hrud aby sme lepsom pripade uzivili seba a v horsom potomstvo a rodinu.
A este lepsie sa od problemov uteka.
Kazdy vztah trpi odlukou, jeden to ustoji, dalai nie.
Ja som tiez pred 10 rokmi odisla do UK, nas vztah to neustal. Este si pamatam, ako mi kamoska vtedy hovorila,chod na sk a porozpravajre sa. Hmmm, nesla som. Dnes mam chlapa, co je 10 rokov tiez v UK a vyzretostou sme na jednej urovni.
Co tym ale chcem povedat?
Tvoja kamaratka si musi rozmysliet, ci chce vztah zachranit.
Ak ano, bude sa musiet vzdat prace v rakusku.
Ak nie, deti mu tam necha a poziada ho o diskretnost. Nema vyznam brat deti rodicovi a davat ich dedkovcom, to co je za napad?
Kamoske povedz, nech sa rozhodne sama a ty budes pri nej stat.
Uprimne? Ja by som na jej mieste pekne muzovi povedala ze vie ze ju podviedol. Neviem odkedy je ona vonku ale takety vztahy priznajme si voebc nie su zdrave. Viem podla seba kedze s manzelom sme tiez boli dlhsie od seba z istych dovodov. Ale kvoli robote siel prec on a ja som musela ostat kedze sme mali este malnke deti. No kedze sa nam naskytla moznost tak sme teraz cela rodinu vonku spolu. Ak si chce tvoja znama udrzat rodinu tak treba prehodnotit cele odznova, sadnut s muzom a porozpravat sa. A spolu pohladat riesenie. Bud ona sa vrati domov alebo sa treba pokusit najst si pracu vonku obaja. Ja by som hned nezahadzovala rodinu, ale samozrejme muzovi treba troska vycistit zaludok. Ze zena nie je dva tyzdne doma to mi pride uplne nenormalne zeza taku kratku dobu simuz musi niekho najst. Svedci to o slabom charaktere.
@oslo1 aj tak sa da, ze proste sa rozvedu, on moze ostat tam zit a bude sa starat o deti, moze mat zenske, ked mu tak chybaju, ale podmienka je, nevodit ich domov a bude nieco ako opatrovatelka. Rozvod hlavne kvoli vysporiadaniu BSM, aby este nejake dlhy nenarobil.

Manželovi by som panvicu otrieskala o hlavu a okamžite sa rozviedla,ked ma podvádza ked som mimo domova 😖 v tomto nepoznám lutost ani odpustenie.Brala by som deti a šla preč.