icon

Čo by ste si mysleli o správaní manžela?

bbeellaa
13. jún 2016

Ahojte,
nechcela som zakladat otazku, aby ste mohli pridavat viac prispevkov. No skor to sedi na otazku. Co si myslite o spravani sa, mojho manzela? Sme spolu vyse 13 rokov, mame spolu aj deti. Spolocne radosti, ale aj starosti. No mna by zaujimal Vas nazor na to, ako sa on voci mne sprava. Ja som doma, a robim vsetko co sa tyka domacich prac a deti. Manzel pracuje, pomoc velmi staba, sem tam je kvoli tomu hadka. Ale ok, som doma, takze porobim co treba. Obskakujem od rana celu rodinu. No v tom nevidim problem.
Problem, alebo skor otazka na Vas je, ci je normalne, ze moj muz pre mna nic neurobi. Cez vikend si pospi, rada by som aj ja, poviem mu to, ale on proste nevstane, ze zabudol, nezobudil sa... Povie, ze pojde s mnou k lekarovi, no nejde, lebo zaspal. Opyta sa, ci nieco nepotrebujem z obchodu, poviem co by som chcela, a on prve co vkroci do dveri, krici, prepac, zabudol som Ti to kupit. Poviem, ze travime spolu malo casu, tocime sa len kolo deti, tak prislubi, ze ked bude mat volno, tak mi venuje cas. No ale nevenuje, robi si svoje veci 🙄 . Ked som bola chora, vzdy sa naslo nieco, preco si nemoze zobrat volno a postarat sa o deti, ale ked je chory on, volno si vzdy vybavi. No a kopec inych malickosti, ako to on vola. Lenze pre mna ako zenu to nie su malickosti, su to pre mna dolezite veci, a ked mi raz nieco slubi, tak by mohol aspon nieco dodrzat. No statistika je u mna taka, ze neurobil ani jednu jedinu vec, o ktoru som ho ziadala. Ja si uvedomujem, ze su niekedy dni, ze clovek zabudne, ale vzdy a za kazdym? A este mi drzo povie, ked uz nevladzem, vsetko mu poviem, ze takym spravanim sa mu vzdialujem. Ako by ste reagovali vy? Zda sa Vam to, ze je to ok, len ja riesim malickosti?

yasmeena
13. jún 2016

no ja neviem..z toho opisu mam dojem,ze to robi naschval...ak ta lubi,tuli sa k tebe aj bez sexu-tak ako ta moze ignorovat?..a pri tom pc si si ista co robi?...takzvane malickosti vytvaraju nas cely den a postupne cely zivot...ja som sa tiez naucila,ze nikto v skutocnosti neoceni,ked sa pre neho aj zoderies...zacni sa venovat viac sebe...

janinah
13. jún 2016

Pravdou je,že muž je hlavou rodiny,ale žena je krkom,ktorý tou hlavou krúti 😉 Tak krúť inak...nevenuje sa tebe a deťom? nájdi víkend pobyt na zľavách a choďte,tam nebude pc ani robota len ty a deti a budete spolu chtiac-nechtiac....zabudne nákup? napíš mu lístok a nech si zvykne,že sobotný nákup je jeho úloha ,ak nenakúpi,tak jete chleba s maslom....nekúpi ti darček na narodky? no lebo nepoznáš ženskú diplomaciu,ak týžden predtým začneš ospevovať kabelku preesne v tom jednom obchode v prvej poličke hore,tak ti ju nekúpi len čistý blbec,a že ten darček nechceš,je zas blbosť tvoja,veď si ho zaslúžiš,tak čo riešiš...ale rátaj s tým,že jeho zmena bude veelmi pomalá a len mierna,po 13tich rokoch stereotupu z neho domácu gazdinku neurobíš,nemaj veľké nároky...byť ja na tvojom mieste,tak mi asi šibne,si sociálne izolovaná,na tvojom mieste idem do roboty,hoc na pár hodín niekde,ale idem....a financie ako máte? odpovedz sebe,mne netreba,len aby si na dôchodok neostala chudobná,lebo však si celý život nerobila,tak ťa chlap nebude živiť do smrti....A ak od muža niečo chceš,tak povedať to priamo najlepšie aspoň 5x,napísať,pripomenúť mobilom..a potom pochváliť,hoc to nebolo urobené dokonale....tvoja najväčšia chyba je,že si zabudla byť "slabou" ženou,ukázala si,že dokážeš všetko,tak rob....nik však nemladne,takže semtam uber,však tu hlava zabolí,tu ženské dni ťa položia do postele,tam koleno zahapruje....takže rozum do hrsti + ženskú diplomaciu a pôjde to

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@natalym, moji rodicia vela kricali a hadali sa. Preto ja taka nechcem byt, a nebudem. To za damu mal byt vtip 😀 . Nechodim doma vymalovana a v steklickach, ale ja nebudem dospelemu cloveku rozkazovat, ako jeho matka.

natalym
13. jún 2016

@bbeellaa No ja som to tak pochopila. Že občas treba dobre nakričať, lebo slabo počuje. Bože u nás po hádke aká pohoda. 😀

macatink82
13. jún 2016

@bbeellaa ach ziena. Je mi luto, co prezivas. Davat rady k tomu ako po 13 rokoch? To je tak smutne. A klast si vinu, zato ze si bola emancipovana? Nic v zlom, ale ja si emancipovanost predstavujem trochu inak ako behanie okolo domacnosti a deti na 100 % a manzel si existuje osve. Takze nie, nie je to tvoja vina, ze to takto je a on cista lalia, lebo vsak si chudatenko tak zvykol a je uplne nesvojpravny, ked zablika v hlavicke tvoje meno. To naozaj neboli signaly, predtym nez ste mali deti a manzelstvo?
A co tvoja svokra? Ako sa chova ku synovi? Lebo aj ked bol viac menej samostatny, z tych dymovych oblacikov sa da co to vycitat. I ked ... zalubeny clovek. Poznam to.
Kazdopadne ty potrebujes oporu, aby si mozno casom dospela k urcitym krokom. Zacat mozes s psychologom, ale dolezite bude, ci budes mat oporu rodiny, priatelov. Lebo inak si v zacarovanom kruhu.
Pripadne posli na preskolenie niektorej echt emancipovanej zienke tu. Ak by sa mne dostal do ruk, tak by mal nocne mory do konca zivota 😀

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@yasmeena, budem sa snazit, venovat sa viac sebe, dakujem 🙂 .

@janinah, necitala si celu diskusiu, ja nie som socialne izolovana, a len s detmi. Mam cas, aj pre seba, aj som chodila do prace, aj medzi ludi... Setrim si na dochodok, a mam aj papier zo socialnej, ze dochodkove za mna plati stat, aspon pokym su deticky male 🙂 . Ano to mas pravdu, zabudla som byt slabou zenou 😔 .

Mna len trosku zaraza, ze ked sa zena a matka stara, ze v ociach inych mamiciek a zien, je ako chudera, ktora je izolovana od vonkajsieho sveta, a ze je uple mimo....
To, ze sa snazim byt dokonalou matkou a stazim sa byt aj zenou, neznamena, ze je chyba vo mne. Viacere to tu pisete. Vas nenapadlo, ze keby ste nemali tolke stastie, a zamilovali by ste sa do cloveka, ktory vam slubi aj modre z neba, a potom skutel utek, lebo problemy pridu az s detmi, a este ked nemaju dopriate zdravie. To, ze som som s detmi doma, neznamena, ze nemam prehlad, ze nemam znamych, s ktorymi by som sa stretla, a pokecala? Opak je vsak pravdou. Ja som tu riesila uplne nieco ine, to co ste vy asi nepochopili. Tu nejde o to, ze potrebujem vypadnut do spolocnosti, ze nemam ludi kolo seba, ktorych mam rada, a s ktorymi sa stretavam. Tu islo o to, ze som pisala o tom, ako sa ku mne sprava manzel. Nie k detom, k praci, k domacim pracam, ale ku mne 😔 .

veronicka88
13. jún 2016

Nechcem nič na narodeniny....nekúpi...je zlý...nechcem nič lebo siburobim sama...ok,nechce zapnem si telku...pôjdem sama do obchodu aj tak nekúpia čo treba...ok,mám volno,fajne aj deti vzala...netreba mi nič,ja od teba nič nechcem...chcem len pozornosť(=väčšina čo chlap vo vzťahu dáva žene keď jej dáva pocítiť že je pre nho dôležitá)...ok nechce nič a ja neviem čo je to pozornosť....mám volno....hm...ja ti neviem...cakas niečo a prolitom mu hovoris ze nechces nič....

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@macatink82, problemy neprisli po 13 rokoch, kedze mame male deti. Predtym to bol spokojny zivot. Ja som pracovala, muz tiez, robila som sice vsetko, no nevadilo mi to, ako som pisala predtym z urcitych dovodov 😔 .
Svokra bola ta, ktora deti rozmaznana, vsetko urobila za nich, a pre nich. Ja takto deti nemienim vychovavat, ale nemienim, ani vychovavat muza. Nech ide na prevychovu niekde inde. Presne tak, potrebovala som oporu, i ked neziadala som o tom, lebo viackrat mi nebolo ukazene, ze ju nedostanem.

janinah
13. jún 2016

@bbeellaa manžel /aj každý/ sa k nám správa presne tak ako my dovolíme,aby sa k nám správal....
áno,ja som všetko nečítala,ale ty zas čítaj,čo ti píšeme,lebo máš aj rady ako zmeniť jeho správanie k tebe....káva s kamoškou nie je tvoje chodenie do roboty,však načo by ti pomáhal,ak si len doma a ešte aj kamošky stiháš....ale ak by si robila /nedá sa ani na pár hodín?/ tak by so vyznelo- aha,musím jej pomôcť,však aj ona chodí do roboty....

veronicka88
13. jún 2016

@bbeellaa mne nebolo dopriate zdravie...nebudem s môcť pol roka ak nie viac starať o maleho....min.rok vo februári sme mali s muž megakrizu...lebonskutek útek akonpises....nikto to doma nemá dokonale ale ty máš ocividne jede problém...nevies ktorou cestou na svojho muža ist....nevies sa dostať k tomu aby ste spolu komunikovali a počúvali sa...dostali ste sa do fázy kedy je už všetko zbytočné pre oboch...a kym jeden z vás doma netresne pastou po stole ani to ok nebude a rutie sa k rozchodu...lebo povedz mi..ako dlho vydržia že ti nedokáže že ťa má rád....????

jana_eyre
13. jún 2016

@bbeellaa este jedno ma napadlo.. moj muz je flegmatik, maximalne sa raz za cas urazi, alebo si z mojich nervov urobi srandu.. ja som cholerik - neviem drzat jazyk za zubami.. vybuchol voci mne asi len dva krat za 11rokov nasho vztahu - vies aky ucinok to namna malo? uvedomila som si ze som to prehnala a naozaj som sa posnazila zmenit pristup v urcitych veciach a aj sa mi to podarilo..

/viem ze z opisu nas dvoch to vyzera dost desne, ja ako cholericky despota, co len komanduje a on flegmaticky lenivec co pocuva - ale nie je to tak, len opisujem ako vyzeraju nase spory, ktore nie su take caste.. su to proste nase povahy/

pisem to len preto, lebo uz niekolko krat si zopakovala ako kludne reagujes, ako kludne ziadas - ako dama a on vybuchuje.. jednoducho ak nepomahaju rozhovory a nic sa nemeni, budes musiet nastavit zrkadlo, prekvapit ho reakciou.. ale to je len moj nazor, samozrejme rob ako uznas za vhodne, ale reagovat za kazdych okolnosti a vzdy nadvecou moze naozaj na druheho cloveka posobit, ze vlastne nemas ziaden problem, navyse ak svoje prosby podavas kludnym milym hlasom..

a ja nemam pocit, ze by som sa k svojmu muzovi chovala ako matka - jednoducho, pohar pretecie a on si po mojom vybuchu uvedomi, ze nieco prehnal az prilis zanedbal.. tak ako som si uvedomila, ze som prehnala ja, ked vybuchol.. ja by som damou byt nikdy nechcela..

a mimochodom - emancipacia neznamena urobit si vsetko sama, ale zit slobodne, byt zrovnopravneny.. a podla toho co pises, nie si ani jedno, len kludne a ticho trpis jeho ignoraciu - de facto je nad tebou..

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@veronicka88 , precitaj si celu diskusiu. To, ze je zena setrna, kupi si, co potrebuje, a jej najvacsie stastie je pozorny manzel, to neznamena, ze je to zle. Ani raz som nenapisala, ze je zly, preto treba citat, nie len tak pisat 😝 . To, ze som sebestacna, a dobrotiva, ze chcem pomoct, a na oplatku caka to iste, tiez nie je od veci 😝 . To, ze nechcem od muza nic, nie je z nicoho, ale ako som pisala, treba precitat, mozno aj pozorne, a nie len odsudit 😔 .

mircalla
13. jún 2016

@bbeellaa ja taka nechcem byt a nebudem...tu nejde o hadanie.ale ja si myslim,ze @veronicka88 to vystihla.ty nevies byt dosledna a dat najavo,co chces.slovami mozno ano,ale skutky to opat popru.opat urobis sama,opat ides lekarovi sama atd. Tvoj manzel zjavne patri k ludom,co maju velmi malu empatiu.povedz jasne,co chces,bud dosledna,aby si to dosiahla.byt tvrdy a razny,neznamena sa hadat.makkota a dobrota ziadna asertivnost mu zjavne vyhovuju...

mircalla
13. jún 2016

@bbeellaa a este jeden nazor,neuraz sa - takyto chlap by.mi desne ale fakt desne siel na nervy.z pohodlnosti a zbabelosti da slub a potom,ze zabudol...jasna nenapadna manipulacia.to uz je mi viac sympaticke neurobit nic a nic neslubovat.mna by z neho asi porazilo,a to mam doma tiez exemplar,ale toto co robi sa mi zda az vyslovene detinske

veronicka88
13. jún 2016

@bbeellaa ja čítam,všetko od začiatku a ty píšeš dookola to isté...a nesudim ta,to by som si nikdy nedovolila!mam toho za svoj 27rocny život dosť odzite ver mi....nato aby som netusila druhých....ty dookola píšeš že nič nechces ale pritom chces...dokola píšeš že je dobrý ale vlastne nerobí doma nič len chodi do roboty....a ja som ti niečo pisala na to že si setfna?ja som sa ti k tvojej situácii a k tomu že sa o seba starať nevyjadrila...ja sa tiež starám aj o seba aj chodim vonku ale aj brigadujem,robim niečo so sebou a doma máme pravidlá....všetci traja...nie je také zeby sa muž postavil od obeda a nespratal ASPON za sebou do mycky,neexistuje také som unavený teraz maleho nevezmeme idem spať....neexistuje cez vikend y vyspavat do 9-10 ak tak v sobotu jeden a v nedeľu druhy!to čo ja robím pre môjho muža robí aj on pre mňa...nie preto že musíme ale preto že sa rešpektujeme ako rovnocenné osoby s potrebami...to tvoj muž nerobí....a chybou je že si myslíš že si emancipovana...nie nie si...prepac za úprimnosť...to je môj skromný názor,dostala si tu x-rad...ale ozaj ti dobre radím kym nebuchnete doma po stole(metaforocky)nepojde to dobrým smerom...nesudim ta a ani tí tvoju situáciu nezavidim...ja len viem čo je to hrnúť sa nejakou cestou ktorá nemá cieľ a riešenie....museli sme to vyriešiť rázne a každý zvlášť...a tak sme zistili čo pre seba znamename...to platilo u nas ale čo platí u vas?ozaj netusim...lebo raz napises tak a potom tak...sama si povedala že sa cítiš ako slúžka...a tým si si odpovedala...len pripomínam...nenavazam sa a nesudim ta...skôr mi je ľúto že nevieš "kam z konopi"... Drzim palce....

jeennyv
13. jún 2016

@bbeellaa zena, ked chodi do prace robi v praci aj doma, muz vylozi nohy a malokedy pomoze, ked chodi do prace, lebo robi... podla mna je chyba brat to tak, ze ked je niekto doma, tak moze aj umret od roboty, lebo nechodi do prace a druhy chodi domov na jak na vylety....jednoducho povedz, nech spravi toto tamto nech pomoze, pokym to on nespravi tak to nebude nech je to cokolvek..proste nech je to co i len umytie riadu alebo take male drobnosti...prosto musis razne povedat, iak sa nic nezmeni alebo mu jasne demonstruj, ze aj ty odrobis doma len tych osem hodin alebo kolko robi on a potom tiez volno...ak to nie je nejaky chrapun, tak mu to vsetko dojde...

mircalla
13. jún 2016

@bbeellaa nie je zly,ale neplni sluby,je lenivy,nepomaha,vybuchuje,nema empatiu,v podstate si zo mna robi sluzku a ja by som povedala aj,ze sa casto vyhovara...skusme teraz tie dobre stranky

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@janinah, ja nechapem tvoju zatrpknutost voci mne 🙄 . Necitala si vobec pozorne, ani poriadne, ja som do prace chodila, a nie s kamosom na kavu... Si si nepomylila temu???

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@veronicka88, tak chapes krizu, super. Nie ja do stola buchat nebudem. Sme dospeli, a hadam sa budeme podla toho spravat, ked nie, pojdeme od seba.

macatink82
13. jún 2016

@bbeellaa ja ta chapem a naozaj s tebou sucitim. A budes to mat tazke, lebo zvyk je zelezna kosela a nevies, ci bude isty vysledok. To, co platilo a vyslo u inej zeny, ze chlap pochopil, vcitil sa, urobil pod navodom na pouzitie... neznamena, ze to vyjde u teba. Preto jedine, co je mojou radou, je, ze musis ostat pri sebe. To, co je pre teba dolezite a zo dna na den si vybudovat silne hranice. Nie pomsta, nie prevychova, nie tvrdohlavost. Ale ty sama, preto aby si dobre fungovala vo svojom vnutri a aj pre vase deti. Ano, mozes prestat robit to a to, alebo mozes nasledovat nieco podobne ako nacrtla moonlight. Ak to nebude fungovat, tak nie je tvojou povinnostou ani kvoli detom trpiet a zomriet v spasonosnom ocakavani, ze sa ti dobro vrati.
Mas sa vobec o koho opriet? Lebo pride mi to, ze doteraz si sa opierala sama o seba. Co je tiez dolezite vediet a mozes byt nato hrda. Ale myslim, niekoho, kto ta trebars objime, pripadne pomoze hoci s drobnostou.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@mircalla, dospela? Ked sa ponukne, ze s tebou pojde??? Ja nic nechcem, on povie, ze pojde, a ja mam byt dospela?

janinah
13. jún 2016

@bbeellaa prosím? zatrpknutosť? no,nerozumieme si,maj sa dobre....

mircalla
13. jún 2016

@bbeellaa ja som nieco spomenula,ze mas byt dospela? Asi si chcela oznacit niekoho ineho

mircalla
13. jún 2016

@bbeellaa nuz z tvojich poslednych prispevkov mi je jasne,ze manzel si hra dokola svoju ja som zabudol pesnicku a ty aj tak chces veci riesit svojim starym stylom,ktory nikdy nefungoval napriek dobre mienenym radam

veronicka88
13. jún 2016

@bbeellaa prosím,nadychni sa vydychni,kocky ti tu nechcú zle...ani jedna od začiatku...nikto si ťa nedôvera,nekritizuje,len sa snažíme preluskat kam až problém siaha(chvela si radu)...a áno keď sme sa s muzom rozhodovaoici ostat alebo nie spolu vtedy okolo mňa x-ludi povedalo...chlap si ma doma urobiť poriadok....a s týmto ja na 7% súhlasím...na 30% viem že sú vztaglhy kde takýto poriadok urobí žena....realita?áno...a ver mi v takom prípade sa buď vybuchne alebo ozaj trepne pastou do stola...a to neznaci že sme nedospeli...to snaci že máme toho dosť a chceme to riešiť...tvoj muz kludny a príjemný hlas NIKDY nebude počúvať a eda nepočúva teba...jemu je to jedno on je spokojný...eba to štve...tu si asi náradie s urobenim ťažného kroku....inak v tom nevidim zmysel...ostanes tak ako si a musis sa s tym zmieriť...

mircalla
13. jún 2016

@bbeellaa ty asi nechapes pojmu emancipovana zena,pretoze presne to nie si. Ty si submisivna zena.styl urobim si vsetko sama a on nic nema s emancipaciou nic

bbeellaa
autor
13. jún 2016

Dievcata, ja sa nechcem hadat, ani presadzovat svoju pravdu, ani nic podobne. Napisala som len preto, lebo som si chcela precitat, ako by ste to vy brali. Dakujem, za kazdy jeden prispvevok. Mozno som niekoho oznacila zle, prepacte, nechcela som. Len ma proste boli, ze ja robim to co robim, chcela som najst rady a diskusiu, co robim mozno zle, co by som mohla zlepsit, a v poslednych stranach som si nasla, ze som chudera, ktora ma ist do prace, lebo len sedim doma a nic nerobim, preto je moj muz taky, aky je. Nemienim sa opakovat, prepacte, je dost vela hodin, aspon na mna. Nasla som si aj prispevky, ktore ma potesili, a ktore mi pootvorili oci. Dakujem.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@veronicka88, viem, ze ani jedna z Vas mi nechce zle. Dakujem za prispevky.

veronicka88
13. jún 2016

@bbeellaa nie si chudera!iba je načase zmeniť to čo si si sama napísala že si si nastavila zle...premyslieť si to a pomalicky začni...on si nájsť c nevsimne.... Ja neverím že ťa nemá rád to som ti napísala len mu to tak vyhovuje;)btw aj ja som doma...čaká ma operacia a ešte asi pol roka budem...kvôli sebe...nezhadzuj samu seba...a stoj si za tým conod neho chces...;)drzim palce...dobru noc

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@veronicka88, drzim Ti palce, nech to vsetko dopadne dobre. Budem musiet premyslat, a asi opatrne, zbrkle rozhonutia ja nerobim. Dakujem, a taktiez zelam dobru noc.