Čo hovoríte na takého muža?
Ahojte, chcela by som vedieť názor žien na muža, ktorý prehnane všetko upratuje, ide sa zblázniť keď niečo spadne na nový koberec a pod. K tomu sa často uráža a nedá sa mu takmer nič povedať lebo sa naštve, pohada, urazí a odíde. Do toho mi už 3. deň opakuje ako zle stojím, že mám pri takom státí veľké brucho. Som naozaj štíhla. Vyhovori sa, že on nepovedal že som tučná len, že keď sa tak postavím mam väčšie brucho ako on (nemožné). A furt sa všetko snaží otočiť proti mne a keď sa náhodou urazim tak ako by len na to čakal. Hneď je jeho reakcia taká, že aha zase si sa urazila a povie, že okay môžeme mať tichú domácnosť a celý šťastný sa ide hrať na 3 hodiny na pc. Sme mladí, bývame spolu 4. mesiac, milujem ho ale nepripadá mi jeho správanie úplne okay. Ja mám 21 on 25. Ja tiež niesom bezchybná ale neviem no.
Preboha utekaj
@alexa99 čím skôr to s ním ukončí, tým lepšie. Nečítala som rady ostatných žien. Prežila som si vzťah s takýmto človekom. Najprv som bola tá naj po všetkých stránkach a postupne sa to menilo. Všetko bolo zlé, čo som spravila, ani mrkvu som nestruhala správnym spôsobom.... Ešte aj ako tehotnej mi povedal, akože zo srandy, že ako môžem s takým bruchom chodiť. Prádlo, ktoré som vyvesala, prevesil..... Bolo by to na dlho, čo všetko som zle robila. Aj u psychológa sme boli a zaver asi taky, ze bud to všetko budem brat jedn uchom dnu a druhým von alebo to ukončiť, lebo on nie je schopný si pripustiť, že to, inak, nerovná sa zle. V skutočnosti zwkomplexovany si potreboval dvíhať ego ponižovanim mňa.
@alexa99
Ahoj,si zlata ze ho milujes.To je nic.Je to docasne spravanie.On robi hluposti.Ty si mudrejsia takze si to jeho spravanie musis zobrat pod kontrolu.Je to trosku narocne.Ale da sa to.Asi sa takto sprava od rana do vecera.Oznam mu jednou vetou ze jeho spravanie je absolutne nepripustne.BODKA.Nic viac nehovor.Tema sa skoncila.(Inak by doslo k hadke)Od vtedy mu nedaj priestor aby sa s tebou hadal,uberal vam cas a zdravie a radost svojimi pripomienkami,a o tom ako ta ma zmenit.Cize cvic sa v tom ze od teraz si zijes svoje.Relax,praca,hudba...atd.Reaguj len na to co je normalne.Musi si ta jednoducho ziskat.Naozaj,pravdivo.Vsetko musi byt platne a dobre.Vesele a stastne.Takze ho neopustaj.Daj mu cas aby sa pri tebe zmenil.Budes prekvapena ako rychlo sa bude menit.Zrazu zacne aj reagovat.Mozes byt pri tom mila,pekna,napomocna.Ale ja vacsinou mojmu muzovi odpoviem jednou vetou a pri druhej uz vidim ze hovori z cesty takze prirodzene vstavam odchadzam k inej cinnosti a k tej teme sa uz nikdy nevraciam ani na nu nereagujem iba ak by sa ma opytal ako CLOVEK.😄tym nevznika ziadna hadka.Zrazu je priestir na ine.Dnes sme sa napriklad po celom dni aj ked sme stale spolu doma stretli az neskoro vecer ked deti zaspali,pri nasej maxi tv s youtube aj to som nahodou prepla ze toto je 50CENT??A on ze heej ukazem ti starky koncert s Eminemom.A to bolo taka mila chvila s nim.No hmmm..coskoro s nim budem mat aj 1000 takych len cakam na jednu sekundu kedy pride ten moment a osvieti ho jeho rozum.Vtedy pride za mnou.Ospravedlni sa ze aky bol...a vsetko pojde kraasne tak ako ma ist.
@alexa99 utekaj bude to horšie a horšie lebo časom by ta j.blo z neho!
@esti58 viem, že to myslíš dobre, ale toto je rada úplne "zlá" dat mu čas, aby sa zmenil? A má si ju získať? 25 ročný chlap sa už nezmení, veľmi ideálne si to predstavuješ. Môžeš namietať, že je to inak a možno je ten chlap iný, ale ja vychádzam len z toho, co písala autorka (inak ani sa nedá, kedze ona je autorka). Presne pre to, že ženy šialene tolerujú a akceptujú, dávajú čas, aby "sa zmenil" a myslia si, že ho zmenia, sú tu milióny príspevkov od nešťastných a udeptanych žien,ktoré podobne "neopúšťali a dávali furu času" urobili si dve tri deti, a teraz žijú s tyranom.Zrejme si nemala skúsenosť s manipulátor om, alebo možno máš hrosiu kožu, teda ti to nevadí, neviem, to nemyslím zle. Ale keďže autorka tu píše zrejme jej to vadí. Po 4 mesiacoch spoločného života by mali byť v siedmom nebi, nie vyčítať si smietku na koberci, a vypucene brucho.
A jediná rada, aká je ísť preč, ruky preč, utekať od toho. Lebo to bude len a len horšie
Skúsim to ešte... Viem viaceré mi poviete že už mi nie je pomoci keď mu stále dávam "šancu" ale zvolila som stratégiu že sa s ním od posledného komentára môjho brucha jednoducho nebavím. Dnes idem ku psychologičke (už som tam chodila aj v minulosti), porozprávam sa s ňou. Ideálne ďalšia návšteva psychologičky bude aj s priateľom, porozprávame sa dôkladne a ak sa nič nepohne tak potom je čas to ukončiť. Tiež nemám božiu trpezlivosť na jeho rozmaznanost, urážanie sa a zhadzovanie viny na mňa. Keďže pri nezhode vždy uteká k počítaču hrať hry tak možno má naozaj málo osobného priestoru. Neviem dozviem sa to možno od neho u psychologičky aj keď mi vždy tvrdí že má svoj priestor. Každopádne ho prestávam od teraz obskakovať ako soplave dieťa.
Keď mu chceš dať šancu daj, len už by toto mal byť pre teba varovný signál, že toto by mala byť posledná kvapka 😉
Ste mladý ale ak ti jeho správanie nevyhovuje co sa ani nečudujem urči si pravidlá a priority a ak sa nebude chcieť zmeniť papa alebo chceš takého celý život???
Uz by ma tam nebolo 😅 je to čisté psycho taký človek 😱
@alexa99 to ze sa s nim nebavis nie je v tomto pripade cesta, on to vidi a hodi na to, ze si oduta, vztahovacna, blba, on svoju chybu vobec nevidi a nepochopi. Ja by som komentovala, vysvetlovala, konfrontovala, chcela riesenia, pozadovala spolocne vydriet zmeny, dohodnut kompromisy, prejavila by som snahu na ustupky ( ale aby smerovali s cielu, len on o tom nevedel, ale bol ochotny urobit co pozadujem ja). A zadefinovat treba jasne a jednoznacne, kde je hranica, co je cez, co je uz prilis a nepripustne pre oboch. Ujasnit si, co sa obojstanne uz netoleruje, co sa musi zmenit a s cim ten druhy uz nedokaze zit. Pracovat na tom, ak to nepojde, tak zial rozchod. Toto musi vediet. Uz ako sa zariadi a co pre to panko urobi, tak sa bude mat a tak to skonci. Ty chces na vztahu pracovat a pokracovat, je na tahu on. Toto si preberte. Inak to cenu nema. Kde je vola, tam je aj cesta. On sa asi takto ,,zmenil,, v poslednom case, pochybujem, ze by si si vedome domov nastahovala takehoto vola. Popremyslaj, co sa stalo, kedy, ako, kde je asi problem a chyba. Ak to tak bolo vzdy, tak inak nebude, nedrz sa zubami nechtami, neskonci to dobre. Toto by som povedala mojej dcere, je v tvojom veku. Drzim palce.
Pozri, je to tvoje rozhodnutie. A tvoj život. Osobne ale rovno vravím, že ak po 4 mesiacoch už nie sú spokojná a šťastná vo vzťahu, a chceš hľadať pomoc u psychológa, tak proste tam"nieco nehrá "Si mladá, 21 rokov, to nie je vek, že už by si zostala sama do smrti, tak musíš byť s nejakým trulom. Ty nie si ani povinná ho pre vychovať, ani nič podobné. Môžeš hľadať odbornú pomoc, a dávať milión šancí, ale ako omnoho staršia a aj skúsenejšia ti vravím, že toto lepšie nebude.
@alexa99 ty si este nepochopila, ze to robi zamerne? Schvalne ta kritizuje, buzeruje a ked sa ozves, tak sa urazi a ma od teba svaty pokoj. Ma zabezpecene byvanie, full servis, sex, druhu taku naivnu by hladal tazko. Ta sanca ma taky zmysel ako pre eskimaka chladnicka. Iba stracas cas so somarom
@alexa99 Ahoj, dobre Ti uz napisala Jaskolka a ine baby. Ked sa dopytujes ohladom buducnosti, napisem Ti, ako takto konci 100 zo 100 pripadov.
Teraz si mlada, stihla, bezdetna a financne nezavisla. Mas vela casu na jeho obskakovanie a zveladovanie vasho pribytku.
Si v podstate idealna zena z pohladu muza. Aaa on neustale nieco vycita. Depta. Buzeruje.
O 10 rokov budes starsia, mozno s ovisnutym bruchom, mozno so striami, mozno so zlym drzanim tela v doslesku tehotenstva. Budes unavena, aj pri najlepsom dietati na svete. Predstav si, ze budes odplienkovavat a kazdych 5 minut bides utierat mlacky. Do toho zapackanymi rukami od kremu na ritku zacape dieta polovicu bytu. Nedajboze Ta najde sediet za libkou a jest 3x zohriaty obed. Obvini Ta, ze si lemra leniva, ako mozes mat taky bordeln ked si cely den doma a nemas nic ine na praci.
Bude Ti vytykat, ze si nikto, lebo nezarabas. Nebude Ti prispievat na chod domacnosti a ani na deti. Z rodicaku zapaltis vsetko a neostane Ti ani cent. Budes ho prosit o kazde euro a on bude gulat ocami, ako to, ze nevyjdes z 380 eur. Bude mat stihomam, ze sa flakas a kupujes si na seba.
Bude Ti vycitat, ze sa dost nevenujes detom a mozno padne prva facka, druha a pride prvy kopanec do brucha pred detmi. Mozno kopne aj dieta, ked ruckou od vyzivy chyti sedacku.
Chces tento scenar? Naozaj toto chces urobit vasim buducim detom? Sebe?
Nie je to fikcia ani sceny z nejakeho beckoveho psychothrilleru. Je to subor osudov, ktore riesim v praxi. Vsetky na jedno kopyto. Bez happy endu. Bez nadeje, ze sa muz zmeni. Teda pardon oprava. Zmeni sa. K horsiemu. Exponencialne k horsiemu.
Psycholog mu nepomoze. Jedina moznost je rozist sa a popracovat na sebe samej. Psycholog, mozno aj psychiater (to zvazi psycholog, nie je to hanba).
Kym tam pojdes, vrat sa do minulosti a hladaj toxiclu osobu v Tvojom detstve. Kto Ta deptal? Kto sa Ti podchvilou vysmieval alebo Ta zhadzoval? Aka bola Tvoja mama? Otec? Si z kompletnej rodiny? Nebola si najstarsim surodencom a nehadzali na Teba vinu za to, co spravili mladsi? Ak si z nekompletnej rodiny, neupla sa Tcoja mama na Teba ako na nahradu za otca? Nebola si siknovana ucitelkou alebo spoluziakmi? Nedeptala Ta najlepsia kamoska?
Tu hladaj odpovede na Tvoju vztahovu submisivitu a labilitu v postoji (= podlizovanie sa niekomu, kto Ta psychicky tyra).
Prepac za tvrdsie slova, ale citala som celu diskusiu a po 5 stranach vkuse nastojis na svojom naivnom postoji a nenechas si poradit ani od bab, co su psychologicky ani od bab, co su pedagogicky a pravnicky. Tak som Ti to musela napisat ako odvornu radu takto polopate :(
@alexa99 Moja mama si po smrti otca našla takého bastarda, ako máš ty doma. V jej vlastnom byte ju provokoval, schválne vytáčal a potom urazene odchádzal do vinárne, ešte s rečami akože nechápavými že "čo čo ja". ... a pritom som sa s nim raz tak zrazila vo výťahu - ako výťah zastavoval videla som ho ako sa víťazoslávne usmieval na chodbe sám pre seba. Tak to bude robiť aj ten tvoj špinavec - ty vytočená, ponížená, dourážaná a on - už spokojný vo svete hier - už mu dáš pokoj. Nám stihol rozvrátiť vzťahy s mamou. Jeho exmanželka skončila ako alkoholička a prežil ju aj moju mamu. Takí budú žiť aj 100rokov keďže cucali energiu zo svojich polovičiek. Spamätaj sa.... bude horšie.... ale tebe, nie jemu,.
@zuzanapjat Výborne napísané. Len aby tie ženy otvorili oči a nášli v sebe silu to riešiť.
@katkati je to veľmi smutné a hlavne to, že pre zamilovanosť to ide ešte skúšať. Tak ok, niektoré ženy potrebujú tým prejsť aby druhý výber bol lepší, poučiť sa a ísť ďalej... len nech preboha nemá s ním dieťa. To si to dieťa nezaslúži!

@danieli Ja som 8 hodín denne s pannou v práci ale ta je úplný opak. Neuprimnaá , naoko láskavá ale v podstate úplne chladná a neempatická.