Ako riešiť infantilné správanie rodiny k dieťaťu?

10. apr 2025

Ahojte, ked sa vam narodilo dieta, nestalo sa vam nahodou, ze niektori clen rodiny (nie z rovnakej domacnosti) komunikuje s tym dietatom prehnane infantilne? Tak, ze po navsteve vas z toho boli hlava a celkovo sa necitite dobre? Na poziadanie, aby sa kontroloval sa urazi a dalsiu navstevu sa to aj tak opakuje. Zaujima ma, ci je viac takych ludi a ako ste to pripadne vyriesili?

personality
10. apr 2025

Všetci si vieme domyslieť toho “člena rodiny”… 😀

abbey1
10. apr 2025

Popracujte doma na svojom duševnom zdraví a nerozhodí vás taka hlúposť.

mamamasama
10. apr 2025

@personality presne to som chcela napísať. Budem hádať. Ide o svokru? 🤣

sili82
10. apr 2025

Skôr sa mi zdá, že tú osobu nemáš rada, preto takto reaguješ. K mojim deťom sa po narodení správali infantilne asi všetci, ktorí chodili na návštevy. Nikdy som to neriešila, proste sa tešili z bábätka.

nynia
10. apr 2025

Vyriesit sa to da jednoducho nechodit na navstevy alebo znizit to ma minimum. Inac ja infaltivne spravanie k detom tiez nemam rada ale ani ma nikdy z toho nebolela hlava 🤣

autor
10. apr 2025

@sili82 Ano, tu osobu nemam rada kvoli jej spravaniu k dietatu. Nikto iny sa tak k dietatu nesprava. Vsetci robia bezne ,,ťuťu-muťu,, ako sa s detmi robi. Ale tato osoba ako nepricetna a nonstop v kuse. Neviem to vyriesit.

autor
10. apr 2025

@nynia Ano, k tomu to zial smeruje. Ale skusala som este, ci sa nenajde menej razantne riesenie.

natall113
10. apr 2025

Ja to nenávidím tiež. Dcéra má už dva roky a stále sa nájde niekto kto to robí. Vždy upozorňujem že sa dá s ňou rozprávať aj normálne

autor
10. apr 2025

@natall113 Pomoze to?

jaond19
10. apr 2025

Ked ukazes ze ti to vadí, nezbavis sa toho nikdy. Zacni si z toho pred nou robit srandu, rovnakym stylom rozpravat aj s nou. Az jej ked to zacne vadit, potom je sanca ze prestane.

januska12323
10. apr 2025

Po prečítaní x príspevkov na tomto fóre si dovolím tvrdiť, že toto nie je problém. Pokiaľ vy budete hovoriť normálne dieťaťu tých pár divných slov nijak neublíži a časom bude opravovať aj samo. Je to len vizitka toho človeka.

777januska777
10. apr 2025

Nechajte iných nech si budujú vztah k dieťaťu aky chcú. Vy robte co vy pokladáme za správne. Čím skôr si dieťa zvykne, ze vzťahy sú rôzne a ludia su rôzni, tým skôr sa dokáže samé prispôsobiť druhým. Takéto trvanie na "spravnej" výchove, naučí dieta len žiť vo svojej bubline ludi, nebude vedieť fungovať s inými ľuďmi. Nebojte sa dieta nie je hlúpe, ono pozná rozdiely.

ibrunova
10. apr 2025

S odstupom času je to úplne zbytočný problém, dieťa za chvíľu vyrastie a už sa svokra s ním tak nebude rozprávať. Aj u nás to tak kedysi bolo, ale úplne som na to zabudla, len si mi to teraz pripomenula. Bola by som rada, že sa svokra zaujíma o vnúča. Prejde to samo, prídu iné problémy..

3petka
10. apr 2025

A čo však to nemáš doma deň čo deň. Nech si komunikuje ako chce. Ja mám nevlastnú mamu a tá keď príde je taká hlučná a furt dobiedza do dieťaťa, že mám hlavu ako vzducholoď z nej ale však nechodí často tak nech sa vyšantí.

denkabemommy
10. apr 2025

Áno, mala som skúsenosť a nie len s jedným členom 😅. Zakaždým som na to upozornila, spýtala sa, či je dotyčná osoba v poriadku, keď rozpráva ako s rečovou vadou

autor
10. apr 2025

@jaond19 Skusim.

autor
10. apr 2025

@777januska777 Okrem dieta ide aj o zvysnych dospelych. Nepotrebujem mat po takychto stretnutiach bolesti hlavy.

autor
10. apr 2025

@ibrunova V akom veku to u vas preslo?

autor
10. apr 2025

@3petka Ako casto to zazivas?

autor
10. apr 2025

@denkabemommy To by tiez stalo za skusenie. Nebrali to osoby ako urazku?

belasy_motylik
10. apr 2025

Riešila by som to tak, že by som riešila seba. Je úplne normálne že sa niektorí ľudia správajú k dieťaťu, ako ty píšeš, infantilne, ale nevidím v tom absolútne problém a už vôbec nie dôvod aby ma z toho bolela hlava a necítila som sa dobre.

autor
10. apr 2025

@belasy_motylik Das postup?

belasy_motylik
10. apr 2025

Postup na čo? Ako riešiť seba?

3petka
10. apr 2025

Tak dva krát do mesiaca. Niekedy aj častejšie ale to sme mi u nich.

januska12323
10. apr 2025

Vypi si pohár vína alebo čo a nebudeš nad tým rozmýšľať až ťa bolí hlava. Vždy si povedz, že môže byť horšie ako infantilne reči.

777januska777
10. apr 2025

Nikdy nemôžeš zmeniť iných, ale len seba a svoj postoj. Ty si už dopredu nastavená na to, ze ti ubližuje a držíš sa toho. S tym pracuj, časom to nebudeš ani vnímať. Mna napriklad vytáča, keď muž chrape a teraz co s tým? Jednoducho musím pracovať na sebe a svojom probléme.

denkabemommy
10. apr 2025

@autorka brali to ako urážku, ale keď oni dávajú derešpekt mne, tak aj ja im. Ako sa urazili, tak sa “odrazili” 😅 pri druhom dieťati to už ani neskúšali..

kikush182329
10. apr 2025

Autorka popracuj na tolerantnosti k tomu, ze kazdy je iny. Cize pokora. A ak to nedas sama, kludne lieky na ukludnenie.

kiki68
10. apr 2025

Mozno pracovat na sebe? Lebo toto je bezne, rovnako ako Tvoj pristup mozu oni vidiet uplne inak. Hlavne si neznic vztahy kvoli par hodinam s navstevou rodiny. Dieta vyrastie, prestanu s tym, ale Ty budes naveky ta nasty bitch.

autor
10. apr 2025

@denkabemommy Dakujem