Ahojte, ked sa vam narodilo dieta, nestalo sa vam nahodou, ze niektori clen rodiny (nie z rovnakej domacnosti) komunikuje s tym dietatom prehnane infantilne? Tak, ze po navsteve vas z toho boli hlava a celkovo sa necitite dobre? Na poziadanie, aby sa kontroloval sa urazi a dalsiu navstevu sa to aj tak opakuje. Zaujima ma, ci je viac takych ludi a ako ste to pripadne vyriesili?
Popracujte doma na svojom duševnom zdraví a nerozhodí vás taka hlúposť.
@personality presne to som chcela napísať. Budem hádať. Ide o svokru? 🤣
Skôr sa mi zdá, že tú osobu nemáš rada, preto takto reaguješ. K mojim deťom sa po narodení správali infantilne asi všetci, ktorí chodili na návštevy. Nikdy som to neriešila, proste sa tešili z bábätka.
Vyriesit sa to da jednoducho nechodit na navstevy alebo znizit to ma minimum. Inac ja infaltivne spravanie k detom tiez nemam rada ale ani ma nikdy z toho nebolela hlava 🤣
@sili82 Ano, tu osobu nemam rada kvoli jej spravaniu k dietatu. Nikto iny sa tak k dietatu nesprava. Vsetci robia bezne ,,ťuťu-muťu,, ako sa s detmi robi. Ale tato osoba ako nepricetna a nonstop v kuse. Neviem to vyriesit.
@nynia Ano, k tomu to zial smeruje. Ale skusala som este, ci sa nenajde menej razantne riesenie.
Ja to nenávidím tiež. Dcéra má už dva roky a stále sa nájde niekto kto to robí. Vždy upozorňujem že sa dá s ňou rozprávať aj normálne
@natall113 Pomoze to?
Ked ukazes ze ti to vadí, nezbavis sa toho nikdy. Zacni si z toho pred nou robit srandu, rovnakym stylom rozpravat aj s nou. Az jej ked to zacne vadit, potom je sanca ze prestane.
Po prečítaní x príspevkov na tomto fóre si dovolím tvrdiť, že toto nie je problém. Pokiaľ vy budete hovoriť normálne dieťaťu tých pár divných slov nijak neublíži a časom bude opravovať aj samo. Je to len vizitka toho človeka.
Nechajte iných nech si budujú vztah k dieťaťu aky chcú. Vy robte co vy pokladáme za správne. Čím skôr si dieťa zvykne, ze vzťahy sú rôzne a ludia su rôzni, tým skôr sa dokáže samé prispôsobiť druhým. Takéto trvanie na "spravnej" výchove, naučí dieta len žiť vo svojej bubline ludi, nebude vedieť fungovať s inými ľuďmi. Nebojte sa dieta nie je hlúpe, ono pozná rozdiely.
S odstupom času je to úplne zbytočný problém, dieťa za chvíľu vyrastie a už sa svokra s ním tak nebude rozprávať. Aj u nás to tak kedysi bolo, ale úplne som na to zabudla, len si mi to teraz pripomenula. Bola by som rada, že sa svokra zaujíma o vnúča. Prejde to samo, prídu iné problémy..
A čo však to nemáš doma deň čo deň. Nech si komunikuje ako chce. Ja mám nevlastnú mamu a tá keď príde je taká hlučná a furt dobiedza do dieťaťa, že mám hlavu ako vzducholoď z nej ale však nechodí často tak nech sa vyšantí.
Áno, mala som skúsenosť a nie len s jedným členom 😅. Zakaždým som na to upozornila, spýtala sa, či je dotyčná osoba v poriadku, keď rozpráva ako s rečovou vadou
@jaond19 Skusim.
@777januska777 Okrem dieta ide aj o zvysnych dospelych. Nepotrebujem mat po takychto stretnutiach bolesti hlavy.
@ibrunova V akom veku to u vas preslo?
@3petka Ako casto to zazivas?
@denkabemommy To by tiez stalo za skusenie. Nebrali to osoby ako urazku?
Riešila by som to tak, že by som riešila seba. Je úplne normálne že sa niektorí ľudia správajú k dieťaťu, ako ty píšeš, infantilne, ale nevidím v tom absolútne problém a už vôbec nie dôvod aby ma z toho bolela hlava a necítila som sa dobre.
@belasy_motylik Das postup?
Postup na čo? Ako riešiť seba?
Tak dva krát do mesiaca. Niekedy aj častejšie ale to sme mi u nich.
Vypi si pohár vína alebo čo a nebudeš nad tým rozmýšľať až ťa bolí hlava. Vždy si povedz, že môže byť horšie ako infantilne reči.
Nikdy nemôžeš zmeniť iných, ale len seba a svoj postoj. Ty si už dopredu nastavená na to, ze ti ubližuje a držíš sa toho. S tym pracuj, časom to nebudeš ani vnímať. Mna napriklad vytáča, keď muž chrape a teraz co s tým? Jednoducho musím pracovať na sebe a svojom probléme.
@autorka brali to ako urážku, ale keď oni dávajú derešpekt mne, tak aj ja im. Ako sa urazili, tak sa “odrazili” 😅 pri druhom dieťati to už ani neskúšali..
Autorka popracuj na tolerantnosti k tomu, ze kazdy je iny. Cize pokora. A ak to nedas sama, kludne lieky na ukludnenie.
Mozno pracovat na sebe? Lebo toto je bezne, rovnako ako Tvoj pristup mozu oni vidiet uplne inak. Hlavne si neznic vztahy kvoli par hodinam s navstevou rodiny. Dieta vyrastie, prestanu s tym, ale Ty budes naveky ta nasty bitch.
@denkabemommy Dakujem
Všetci si vieme domyslieť toho “člena rodiny”… 😀