icon

Čo mám odpísať susedke?

6. okt 2022

Ahojte. Rýchla rada 😁 boli sme na huby, nazbierali sme košík, väčšinu sme nakrajái na sušenie, dala som dozicku aj do mrazaka a večer bude praženica. Zvýšilo sa mi asi 20hub, ponúkla som ich susede č.1 už očistené, či si nechce nasušiť alebo na prazenicu. Že jej sa s tym nechce babrať, je to veľa roboty a smradu zo susenia. Ja že Oki, ponúknem druhej, druha suseda to rada zobrala,že si nasuší na kapustnicu. Pred chvilou mi prišla správa od susedky č.1, že či mám nasušené huby, že ona by radšej už nasušené chcela 🤭 čo mám odpsiat, som zaskočená 😁 nechcem byt za lakomu, ani za skúpu, ale veď som jej dnes nukala zadarmo huby, aby si nasušila, a povedala, že sa jej s tým nechce babrať, je s tým robota a smrad. Za iných okolnosti by som neváhala a dala. Čo diplomaticky odpísať?

veronicka88
6. okt 2022

"Huby čo som ti ponukala sú už darované tak ako sme ich nazbierali. Ostatné máme pre nás tak akurát na spotrebu. "

linda144
6. okt 2022

Však jej napíš že hej, že máš a sušené jej predáš 🤣🤣🤣

petamich
6. okt 2022

nic by som nevysvetlovala, "mrzi ma to Zuzka ale nasusene nazvys nemame, pekny den Peta"

autor
6. okt 2022

Dobre ľudia, ďakujem za rady😁 popravde som z toho ostala v šoku, lebo mne by nenapadlo od susedy, ktorá mi núka marhule pýtať už hotovy kompót… muž povedal, že mám odpísať, že nám sa akurát sušia… a nerozvíjať tému ďalej. Aj som tak odpísala a mám od nej len prečítané… 😁 takze pohoda, nedranka odomňa nič, asi len vyskúšala, či nedám.

@0silvia0 Dakujem, človek sa učí cely život, snad si to budem pamätať. 😊

petamich
6. okt 2022

odpises, nam sa susia a napise o par dni 😂 inak vyborna analogia to s tym kompotom, presne to akoby som susede ponukala knedlu a ona si neprosi a potom mi napise, ze ona by uz radsej aj so svieckovou

gertrudaosem
6. okt 2022

Povedala by som, že už tie huby čo som jej ponúkala, nemám... A nabudúce ak by mi ešte ostalo, môžem jej dať. Ešte by som podotkla že mám s tým veľa roboty a preto ak, tak ponúknem iba na sušenie a nie hotové, a pripomenula jej že určite to chape. Alebo predám ak kúpi.

oli18
6. okt 2022

Povedz, ze predas. Ja kupujem za 10 € 10 dkg.

viestta
6. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl niekto bude klamať ako malé decko v škôlke, niekto vie povedať pravdu bez okolkov a slušne. Niekto pravdu vezme v pohode, niekto nie. Ale vymýšľať traposne výhovorky, len aby som ostala pred ssedou "chrumkavá"? Niekto nikdy mentalne nedospeje. 🙄

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
solange7
6. okt 2022

Ta je dobre drza. 😀

viestta
6. okt 2022

@zoro9836 a normálny človek takého vyjebabranca slusne pošle hneď z kraja do múky. Nebude sa znižovať na jeho trapnu uroven trápnymi výhovorkami.

derdia
6. okt 2022

Ja som si vsimla u ludi, ze pouzivaju bezne tie iste dristy, ktore v skutocnosti znamenaju nie.
Napr. Jasne vidime sa nabuduce, jasme, uz si dame tu kavu, jasne taaak rada by som isla, ale nemozem...atd.
Takze a pravdou a uprimnostou nepochodis, a ona asi najmudrejsia nebude ked ai pyta tvoje nasusene hriby... Boze moj.
Ked sa snou nechces hadat x rokov napis jej, ze "MOJA TAK RADA BY SOM TI DALA, ALE MUZ POROZDAVAL TOLKO, ZE MI LEDVA OSTALO DO VIANOCNEJ KAPUSTNICE.VIES CHLAPI🤦‍♀️
Mas vybavene...

derdia
6. okt 2022

@viestta vies ano je to pravda. Ale potom sa nebudes bavit s nikym lebo velmi vela percent ludi na slovensku je bohuzial presne takyto typ.

viestta
6. okt 2022

@derdia ale to, že sa so mnou taky clovek nebude baviť, to mi vôbec vadiť nebude. A po pravde, po takejto skúsenosti by som sa ja sama prestala s takým človekom baviť viac ako je bezpodmienečne nutné.

drakaria
6. okt 2022

Tá je nejaká nepríčetná 😅 čo si nikdy ...ešte čo by nechcela hviezda nech si kúpi...kto zaváha nežere

momoftwo
6. okt 2022

Asta to uz aki su drzi, vypocitavi a nevychovani niektori ludia, to je sen. Nemam slov😂

tykat
6. okt 2022

Ze nemam, nasusila som len co spotrebujeme, ostatne som rozdala nech si nasusia.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
nurielka
6. okt 2022

Keď si jej napísala, že sa vám sušia tak len vydrz. Keď je taký charakter tak sa ti určite ešte ozve.😅

saxana000
6. okt 2022

Ze sedem decovy pohar hribov je tak za 1 kosik a 5 hodin chodenia po hore a dalsie 2 hodiny cistenia a krajania.za 30 eur v pohode predam za pohar.aj to este malo podla mna.lebo benzin na cestu aj susicka zere elektriku...

eeffka
6. okt 2022

Jesisi to je krava 🤣🤣🤣 ja som si pred 3dnami bola od suaedy pozicat susicku bo sme mali vela a moja nebola dost. Dala som jjej za hrst cerstvych dubakov tesili sa ako male deti.
Sami malo mame. Bodka.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
6. okt 2022

@viestta hlavne, že ty si vyspelá za nás všetkých a máš dovolím si povedať cely deň čas rozdávať všetku múdrosť sveta na MK 😋My zvyšok, čo sa chceme poradiť alebo si prečítať, čo si mysli nezainteresovaný človek možme ostať mentálne mimo, mame teba!!! Ďakujeme ❤️

viestta
6. okt 2022

Ja nie som nezainteresovany človek? Ja som napísala co si o niektorých radách myslím a aj ako by som to riešila ja. Ak si očakávala len geniálne a originálne výhovorky, tak nemôžem poslúžiť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
andrea78
6. okt 2022

Uz nemam, nechcela si ich, darovala som ich inde.

filipka250
6. okt 2022

Panabeka, ta je ale drza!

heidi4
6. okt 2022

@adri266 Formulacia "na huby" vyjadruje SMER = chodit, behat, jazdit, ist,... na huby.
Kdezto "na hubach" vyjadruje stav bytia, vyjadrenie miesta, KDE = na hubach.
To mas ako ist domov vs byt doma, nie ist dom (ok, v zahoractine to pouzivame 🤭) a byt domov.
To iste ako vyjadrenie miesta: "Som VONKU, nie von." A smeru "Idem VON, nie vonku."
Proste zavisi to od toho, ci sa pytas Kam (ides)? alebo Kde (si)? T.j. ci je prave vyjadrovany smer alebo miesto.
Takze ano, chodit na huby a byt na hubach je spravne. 🙂

cucoryedka
6. okt 2022

Odpisala by som susedke c.1 pravdu, ze ked ich ona nechcela, ze si ich ponukla susedke c.2 (aby sa nahodou susedka c. 2 nepreriekla) , pretoze si nemala uz miesto na susenie, a ze nasusene mas na vlastnu spotrebu, a nemas nazvys. A ked pojdes opat na huby a zadari sa, vies jej opat ponuknut ale len cerstve. Hold pravda, citlivo, ale s rozumom. 😉 Takuto odpoved aj susedka c. 1 musi prijat. 😊

heidi4
6. okt 2022

@heidi4 *ist DOMA, nie ist dom som chcela napisat, pardon. 🙂