Čo mám robiť?
Ahojte !Rada by som Vas poprosila o Vas nazor.. som zufala.. S manzelom sme spolu 13rokov. 9r.manzeliaVelmi sa lubime.milujeme. Mame dve dcerky .. Po narodeni druhej dcerky(Januar) to asi zacalo. . Menej casu na seba .. on v praci ja doma s detmi .. V oktobri mi svagrinin byvaly napisal na fb.vraj si mam davat pozor na muzovu kolegynu .. sa nieco vo firme sepka. Spytala som sa ho na kolegynu . Vtedy bola aj svagrina s nami v aute a zasmiali sa tomu obaja. Ze on nam chce zle . Viac som sa k tomu nevracala .. Nemala som dovod manzelovi neverit. Jeho spravanie sa vsak zmenilo .ked som sa ho opytala ,ze kde prevolal sto minut do inej sieti (vzdy sme si davali pozorna minuty). Vraj s kolegom .ked nieco nevedel. (On ma inu siet.to viem). Potom bol na rybach a nezdvihal mi mobil . Povedal.ze mu nemame volat... uz som zacala byt paranoidna a domyslat si ... Vo fakture (dalsi mesiac)mal odoslanych 176 sprav na inu siet ... No s kolegom si asi tolko sprav nenapise..vsak?!.(uz som nieco tusila) Tak som si chcela pozicat mobil (samozrejme nepozical)celu noc som rozmyslala co urobim. Spytala som sa ho ci sa chce rozviest ? Ci ma inu . Vraj nie . Nema nikoho . Nikdy mu nerobilo problem dat mi mobil a zrazu mi ho neda(moje podozrenie stuplo).Prosila som ho .aby zavolal na to cislo .Nezavola .povedal mi. Myslela som.ze sa zblaznim... Vyziadala som si elekt.vypis, podrobny a tam bolo to cislo ,jej.!!! Zavolala som mu do prace a povedala .ze uz nemusi klamat .viem.vsetko. Povedal mi.ze mi to doma vysvetli . Vraj si len pisu ..ako kamarati . Bal sa mi to povedat .. . Ale mne to nestacilo . Ja som jeho kolegynu zavolala na kavu .prisla . Povedala mi.ze oni sa nesyretavaju .iba v praci.ze su len kolegovia ..si pisu co doma.o dcerke nasej .kt.ma diabetes .. a tak ... MNE SA NECHCE TOMU VERIT . JA NEVIEM .CO MAM ROBIT . TOLKE PONIZENIE. TAKU BOLEST CO CITIM.ZUFALSTVO. Chcela som to riesit .tolko nezodpovedanych otazok mam . On nechce . Vraj sa ho pytam stale to iste.. . Co robit? Vsetko to riesim sama . Nikomu som sa nezdoverila.. Tak Vas prosim.poradte mi. Moj manzel mi vycita .vraj ho neobimam. Nevenujem.sa mu.. . Nedavam mu sama od seba pusu.. asi je to pravda .. priznavam. A teraz mi to dava on pocitit.. .Dakujem.ze som sa mohla vyrozpravat. Rada si precitam Vase nazory..
@simci25 Rado sa stalo 🙂 , veď sme ženy a mali by sme si pomáhať - najmä na MDŽ 😉 . Určite to zvládneš, aj keď teraz ten pocit nemáš. Chlapi sú nahraditeľní, deti a ty sama ako bytosť určite nie. Ja si na to vždy spomeniem, keď mi je ťažko - že najmä musím mať lásku a úctu sama k sebe a k svojim deťom, až potom riešim, či mi ten chlap za to stojí alebo nie, aby som sa kvôli nemu trápila. Mamkou budeš navždy a so sebou tiež budeš musieť existovať až do smrti 😀 , ale manželstvo/partnerský vzťah trvá len dovtedy, kým si ho obaja vážia a pracujú na ňom.
@celasapremenim to mi teda nestoji . . Ja som tiez rada.ze si tu mozem popisat .precitat .a hlavne dat to von zo seba.. inak by som bola na psychiatrii uz asi pred tyzdnom.. Som vdacna za kazde slovo.ktore napisete. Vazim si takuto podporu.. Dakujem ❤
@celasapremenim Poď si dať aspoň tú virtuálnu 🙂 , ja som si už postavila aspoň vodu na kávu o chvíľočku zalievam. Prajem ti krásne MDŽ 😉 .
@simci25 nie si na dne.
zacries aj hlbsie, napr. ked bude rozvod na spadnutie, alebo po nom (ak ho teda zrealizujes).
ten pocit, ze si uz fakt naozaj neodvratne sama - cakas ho, ale niekedy je to aj tak ako facka.
ale este nehadz flintu do zita. do leta kludne manzel moze svojim spravanim zmenit cele tvoje plany.
niekedy to vyzera fakt zle, cele uz ani nie od 10 k 5, ale od 5 k 0.
a nakoniec sa to ustoji.
a hlavne si poplac, ked sa ti chce a mas prilezitost (si sama). stres, uzkost, hnev - to treba vyplavit.
ked si naozaj za ten rozvod, zacni si riesit modelove situacie, co budes potrebovat, ako to ziskat (byvanie, prijem, citovu podporu, ...). preber si kamosov, u koho mozes skusit hladat pomoc, radu, u koho sa vyplakat.
cloveka to tak trochu upokoji, ked ma aspon nejake vyhliadky, nejde do neznamej krajiny.
@moonlight1210 pripravujem sa aj na moznost .ze bude rozvod. Najhorsie je .ze nikto mi nepomoze . Nemam nikoho na koho sa mozem obratit . Ku komu utiect . . K mamine aj to iba na chvilu.byva.v podnajme. Takze musim hladat roesenie.. plakala som uz vela .. velmi vela. Pomohlo mi pisanie sem... a dost.
@simci, držím ti palčeky! Uvidíš, že to všetko prejde a bude dobre. Najdôležitejšia je teraz asi dcérka. A nedaj sa zničiť pre jedného zadubeného chlapa. Dávaj sa seba pozor, zodpovedáš len za svoje správanie, on je dospelý človek, sám je zodpovedný za všetko čo povie aj čo urobí.
@takyobycajnymuz Pises, aby si simci spravila odstup, popr. navstivila psychologa, aby sa spravne rozhodla. Odbornik - psycholog je tiez len clovek a vidi vec zo svojho uhlu pohladu, alebo rozprava naucene veci. Aj tu si treba dat pozor a nedat sa ovplyvnit a konat podla seba. Nemyslim, ze nase nazory na jej situaciu ju viac ovplyvnia ako nazor psychologa. Niektore tieto zeny rozpravaju pribehy zo zivota. Rozhodnutie bude v kazdom pripade len na nej, jedno, ci s tym bude bojovat sama, nazbiera skusenosti na fore, alebo navstivi psychologa. Psycholog takisto nema patent na dobre rozhodnutia.
@rawmamka som nestihla vobec nic, dnes dve deti aj ja u zubara, zabtemne :D a tym sme odbili vyse pol dna
@celasapremenim Dôverne poznám takéto situácie, ja mám tri deti, manžela, psa, mačku a korytnačku 🙂.
simci25 pre teba 😉
Simi,pokial mas psychiku pod psa,nekonaj neunahlene a nerozvazne,aby si to nahodou neskor neolutovala,pokial mas pocit,ze to sama nezvladnes,kludne navstiv psychologa ci psychiatra,nieje to hanba,skus sa vyhybat stresovym situaciam,zlej a negativnej energie,hlavne nemysli na take veci,ktore ti nerobia dobre na tvou psychiku,snaz sa aj v tom zlom hladat pozitiva,ved nie nadarmo sa vravi,ze vsetko zle je na nieco dobre,dopraj si pobyt na slniecku,kopec cokolady,veci,pri ktorych sa uvolnis a vypnes,ale hlavne aby ti mozog vypol, 🙂
pokial chce tvoj manzel rozvod,nema zmysel bojovat,treba si povedat,ze ani prva ani posledna nebudes,radsej zit v klude,ako v klamstve,neucte,....nezabudaj,ze po burke sa vzdy vycasi 🙂
pokial manzel rozvod nechce,chce zachranit vase manzelstvo ok,no podmienky na zotrvanie vztahu musis urcit ty,a na zaciatok by som urcite poradila manzelsku poradnu,zakazala by som akykolvek kontakt s dotycnou,trebas aj na ukor vymeny pracoviska,no a ten tvoj y sa malale poriadne snazot a mal by ti aj dat patricne najavo,ze naozaj ma snahu a chce vase manzelstvo zachranit,cize triky,ako keby ta nanovo balil,pozvanka na veceru,kyticka,cokoladka,.....
vcera som vlastne nedopisala podstatu tej rodiny,u ktorej je chore dieta,samozrejme kazda choroba nabura chod rodiny,a prave preto sa tieto rodiny stavaju takou skuskou,ci to zvladnu,ako to prijmu a ako sa s novym systemom fungovania vyrovnaju,viacmenej sa stretavam s tym,ze muzi opustia taku rodinu,neviem preco,ci len znovu utekaju pred problemami,naozaj neviem preco utekaju,no podla mna su to slabe povahy,co take nieco dokazu,dobre viem,co je to starat sa o chore dieta,kolko zodpovednosti,povinnosti,obmedzeni,prebdenych noci,kolko pobytov po nemocniciach,kolko musime pretrpiet detskeho placu,nehovoriac o tom,ako sme unavene,ako zaneprazdnene,cize tym padom podaktore manzelske povinnosti idu bokom,mozno to muzi iba zle vnimaju,ze nemame o nich zaujem,ze sa im dostatocne nevenujeme,ze su takpovediac zanedbavany,no pointaje uplne inde,oni vidia iba to,co chcu vidiet,no realitu velmi tazko prijimaju a znasaju 😒
@vlasticka185 dakujem. 😊 Idem si ja dat Margotku 😉 . Dcerka prisla zo skoly(doviezol ju Ocko) .oci slzave .som sa zlakla .co sa jej stalo .. a viete preco plakala .?. ze mna boli hlava .. A ked uz mi zabrali lieky . Hovori mi "Maminka, uz vyzeras dobre ,uz ti nic neni,vsak ?" .
@simci25 deti sú veľmi citlivé a vnímave,ale uz tu je náznak toho, že dieťa vás má veľmi rado a trpí s vami, bolesť prežíva tiež, určite by som sa porozprávala, či naozaj plakalo koli tej vašej ubolenej hlave, alebo sa za tým skrýva aj niečo iné, tak ako vy potrebujete podporu, tak aj deti, nezhody v rodine nikomu napadnú dobre a trpia všetci 🙂 pekný dník prajem
@rawmamka no to ta obdivujem, ja mam tri bez zverinca a teda tie terminy rozne su dost nahusto uz :D vlastne len tak si nelevitujem na tejto materskej ani nahodou :D
@celasapremenim Ja mám pocit, že čím sú deti staršie, tým všetko ide rýchlejšie a povinnosti ako keby pribúdali geometrickým radom 🙂 . A to som si niekedy myslela, že s bábätkom je najviac starostí 😀 . Až keď príde prvé dieťa do puberty, až vtedy rodičia pochopia o čom je rodičovstvo 😀 . Ale to si musí každý zažiť na vlastnej koži 😉 . Ale aj tak by som nikoho z nich nevymenila za nič na svete 😵 .
@rawmamka no mas uplnu pravdu, je to tak, leti to neskutocne......mala uz mi naklada :D:D:D:D neboj, 13 :D ..stredny je v poho a tento spuntik, toho raz zozeriem....co sa tyka tej roboty okolo takejto rodiny, najviac sa mi pacia zname, co su schopne mi pri dvoch malych detoch, druhe rodicovska, povedat, ze ja som uz v pohode predsa, ze oni maju toho ovela viac :D ako ano, som strasne sikovna a vsetko krasne stiham, ale ju by som teda chcela vidiet na mojom mieste ako by bola v takej pohode a ako by to potom vyhodnotila :D:D:D:D lebo ja to porovnat viem, dve male deti som uz tiez mala po sebe
@celasapremenim Ale aj tak už teraz viem, že mi tieto krásne časy, keď je u nás každý boží deň od rána až do večara živo, budú chýbať 😉 . Mne stačí, že všetky naraz odídu na dlhšie niekam (tábory, stanovačky, škola v prírode,....) a už nie som vo svojej koži a prvých pár dní ani neviem čo s toľkým voľným časom 🙂 . Vtedy upratujem a reorganizujem dom ako divá, dávam do poriadku účtovníctvo a triedim fotky 😀 .
@vlasticka185 s dcerkou sa vela rozpravame .kazdy vecer si s nou lahnem a preberame skolu .kamosov.nasu zbierku .. nemame pred sebou ziadne tajomstvo (zatial ) ak neratam problemy s Manzelom .ale zatial ju chranim .aj ked viem.ze ona citi.ze sa nieco deje..
@simci25 Dcere v skratke vysvetli ze sa hadate s tatom pripadne zlahka aj o com... Je dolezite netabuizovat tuto temu ale s dietatom o tom hovorit, aby nezacalo byt uzkostne, pocikavat sa, atd. len preto, ze nechape co sa deje a este jej to aj taja. V duchu hesla, ze akakolvek istota je lepsia ako neistota...
@charity nehadame sa pred nou . Totiz my sa ani nehadame ... len to napatie urcite citit . Ked by som jej aj nieco povedala.vycita to mne. Ze ja som zla.preco Ocka nelubim .mi povie .. Velmi sa bojim ako to bude s nou . Od zistenia diabetesu je ovela viac citliva a na vsetko ..
@simci25 No ja si yslím že to určite nie je len také kamarádske a asi to medzi nimi iskrí aj keď možno nič spolu ešte nemali a len si píšu. Možno mu naozaj chýba trocha viac pozornosti od teba a preto ta hľadá niekde inde. Ako chápem ťa aj ja mám dve male deti doma a naozaj sa musím často premáhať aby som sa venovala mužovi ale premáham sa lebo je moje všetko a nechcem ho stratiť. Cjhlapi sa síce tvária ako drsňáci ale aj oni potrebuju nehu pohladenie a pozornosť ak ju od teba nedostáva tak možno preto si píše s inou. Skús sa s ním uprimne porozpravat uvar mu dobru veceru kú si peknu spodnu bielizen povedz mu že ti chýba a že je pre teba všetkým ak sa ti bude vyhýbať asi už je neskoro. Urob vsetko preto aby si ho nestratila ak ho milujes... samozrejme tym ho nechcem obranovat musi aj on teba chapat ze mas toho naozaj dost v tomto su chlapi strasne nechapavy a ak ta podvadza tak je hlupi... mate dve krasne deti spolu. Nech ti povie pravdu a spolocne sa snazte zachranit manzelstvo kvoli detom ale aj kvoli vam ak sa lubite. Držím palce a hlavne sa treba rozpravat ak viazne komunikácia je to zlee...
Holky moje. Dnes som isla za manzelom auto do prace . Vraj naju schodzu . Prisla som a on neni v praci. Cakam na parkovisku ... to bude sok .ked ma tu uvidi.
Takze sa rozvadzam.
@simci25 uff a co si zistila... no v kazdom pripade je to teraz neprijemne ale my zeny sme silne ... a zvladnes to ...
@loginexistuje stale cakam.este neprisiel.
@simci25 ako to dopadlo??
Stale cakam.

@simci25 nebojkaj sa... Tiez mam dcerku malu, velmi na mna naviazanu. Zvladnes. Uvidis. Bude lepsie.. Len zaklad je "upratat" v sebe... A ujasnit si, co chces.. Je to stráasne tazke.. Ale zvkadnes.. Mas pre koho