icon

Čo mám robiť?

simci25
26. feb 2016

Ahojte !Rada by som Vas poprosila o Vas nazor.. som zufala.. S manzelom sme spolu 13rokov. 9r.manzeliaVelmi sa lubime.milujeme. Mame dve dcerky .. Po narodeni druhej dcerky(Januar) to asi zacalo. . Menej casu na seba .. on v praci ja doma s detmi .. V oktobri mi svagrinin byvaly napisal na fb.vraj si mam davat pozor na muzovu kolegynu .. sa nieco vo firme sepka. Spytala som sa ho na kolegynu . Vtedy bola aj svagrina s nami v aute a zasmiali sa tomu obaja. Ze on nam chce zle . Viac som sa k tomu nevracala .. Nemala som dovod manzelovi neverit. Jeho spravanie sa vsak zmenilo .ked som sa ho opytala ,ze kde prevolal sto minut do inej sieti (vzdy sme si davali pozorna minuty). Vraj s kolegom .ked nieco nevedel. (On ma inu siet.to viem). Potom bol na rybach a nezdvihal mi mobil . Povedal.ze mu nemame volat... uz som zacala byt paranoidna a domyslat si ... Vo fakture (dalsi mesiac)mal odoslanych 176 sprav na inu siet ... No s kolegom si asi tolko sprav nenapise..vsak?!.(uz som nieco tusila) Tak som si chcela pozicat mobil (samozrejme nepozical)celu noc som rozmyslala co urobim. Spytala som sa ho ci sa chce rozviest ? Ci ma inu . Vraj nie . Nema nikoho . Nikdy mu nerobilo problem dat mi mobil a zrazu mi ho neda(moje podozrenie stuplo).Prosila som ho .aby zavolal na to cislo .Nezavola .povedal mi. Myslela som.ze sa zblaznim... Vyziadala som si elekt.vypis, podrobny a tam bolo to cislo ,jej.!!! Zavolala som mu do prace a povedala .ze uz nemusi klamat .viem.vsetko. Povedal mi.ze mi to doma vysvetli . Vraj si len pisu ..ako kamarati . Bal sa mi to povedat .. . Ale mne to nestacilo . Ja som jeho kolegynu zavolala na kavu .prisla . Povedala mi.ze oni sa nesyretavaju .iba v praci.ze su len kolegovia ..si pisu co doma.o dcerke nasej .kt.ma diabetes .. a tak ... MNE SA NECHCE TOMU VERIT . JA NEVIEM .CO MAM ROBIT . TOLKE PONIZENIE. TAKU BOLEST CO CITIM.ZUFALSTVO. Chcela som to riesit .tolko nezodpovedanych otazok mam . On nechce . Vraj sa ho pytam stale to iste.. . Co robit? Vsetko to riesim sama . Nikomu som sa nezdoverila.. Tak Vas prosim.poradte mi. Moj manzel mi vycita .vraj ho neobimam. Nevenujem.sa mu.. . Nedavam mu sama od seba pusu.. asi je to pravda .. priznavam. A teraz mi to dava on pocitit.. .Dakujem.ze som sa mohla vyrozpravat. Rada si precitam Vase nazory..

lila69
10. mar 2016

@simci25 ja som sledovala tvoj pribeh od zaciatku a bola som zvedava po pravde ako to bude pokracovat a dufala som, ze to bude len nejaky omyl, alebo nedorozumenie ktore si vydiskutujete. Ale asi sa to ubera inym smerom, zial ☹
Nuz, mas asi dve moznosti:
1.opovedz si sama sebe na otazku, ci by si bola schopna toto vsetko hodit za hlavu, zabudnut a fungovat s nim ako rodina dalej
2. spytaj sa jeho ci chce rodinu zachranit, a ak ano, co je pre to ochotny urobit (zmena prace, okamzite prerusenie kontaktov s jeho slecnou) atd.
Ak s nim uz nechces zit, alebo on nema zaujem o vasu rodinu zabojovat, uvazuj cisto racionalne: zacni si pisat vydavky ktore mas na deti, co ta kolko stoji, oblecenie, lieky, strava..., ono sa ti to zijde ci uz pri sude, alebo pri konfrontacii s manzelom, zhromazdi si vypisy z vasich uctov, pripadne dajake doklady o jeho prijmoch...
A samozrejme ho upovedom, ze sice o manzelku prichadza, ale deti mu zostavaju, tak aby aj jeho nova mlada dama s tym ratala, ze bude kazdy druhy vikend chodit okolo dvoch cudzich malych deti, robit im program, upratovat po nich. Nech si nemysli, ze jeho starostlivost konci poslanim par eur vyzivneho na tvoj ucet.
Bud silna, pracuj na sebe, najdi si pre seba nejaky relax, je jedno ci to bude dobra kniha, sport, masaz, kava s kamosokou, proste chvilu len pre seba, deti nech strazi manzel, sak su jeho. A ono sa to casom vsetko utrasie a ty to zvladnes. 😉

sopkape
10. mar 2016

@martina27777 nie som stastna...lebo moje 4 poklady aj ked maju vsetko hmotne nemaju svoju rodinu svojho ocka a maminku spolu...aj ked si najdem svoju osudovu lasku ktora na mna podla vsetkych naokolo este caka co moje deti?aj ony budu take stastne z noveho ocka?nie nebudu... akurat som momentalne v stave nerutim sa a robim najlepsie ako viem v danej situacii hoci sa mi dnesna doba, kde je nirmalne si deti pohadzovat zlava doprava ved lepsie ako nefukcny vztah nepaci. Nikdy som s nikym inym nebola iba s mojim muzom poznam ho polovicu svojho zivota a ozaj som myslela, ze my dvaja budeme vynimka...tiez bol dokonaly pre mna vsetko fungovalo, komunikacia, sex...az prisla facka a z ruzoveho sna idete na dno....asi tolko, len uz mi nejde ,,urvat srdce,,ked si berie deti ze idu sami a snazim sa zo vsetkych sil ustat priatelsku komunikaciu kvoli detom. Moj muz ma lubi teda podla neho no niekedy ani laska ku stastiu nestaci...sme taki rozdielni on miluje volnost a ja som total rodinny tip tak ako takato konstelacia moze fungovat?Vzdy by jeden v takom vztahu trpel... je to smutne a hrozne ked su tam deti a vysvetlujete im,ze ocko uz nebude s nami byvat...vidite ako bojuju v sebe s potrebou byt s ockom a pritom vam nechcu ublizit chcu byt aj s vami toto neprajem nikomu.

sopkape
10. mar 2016

@celasapremenim mne vo chvili ked som bola na dne pomahala takato predstava mozno je smiesna mozno trapna no mne to pomohlo aby som sa nesla zavesit na prvy kriacik...4 deti 5,3 a 6m dvojky dieta 3. velmi chore, dlhy... skus rozmyslat v takej situacii racionalne...vtedy som myslela len na to...jasne ze casom sa mi stal ten clovek ukradnuty a je mi jedno ci klaci ci nie...ale vo chvili ked som sa sla zosaliet mi to pomohlo a uvedomila som si svoje hodnoty.

1erika3
10. mar 2016
Používateľ 1erika3 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1erika3.

hlavne je si uvedomit svoje hodnoty!

sopkape
10. mar 2016

@simci25 a este ak mas super kamosku ci maminu alebo tu rozoberaj to stale a hovor o tom ked ta to pochyti len to nedus v sebe! Nic si z rad nemusis zobrat len ako to budes analyzovat pred kamoskou zanalyzujes to aj v sebe a najdes riesenia sama...

hipuska
13. mar 2016

@simci25 ahoj, necitala som to cele, ale ja som si presla tiez niecim. Pred 3 rokmi. Tiez si pisal s jednou kolegynou. Zevraj o detoch ( videla som ich konverzaciu a o detoch to teda nebolo). Ked som na to prisla, najviac ho trapilo, ze prisiel o najlepsiu karatku, vobec nie o to, ze ma zranil. Asi po tyzdni mu doslo, ze nieco ako psychicka nevera existuje. Ale moj manzel pisanie s nou ukoncil, zmenil pracu, ospravedlnil sa. Potom este o mesiac asi 3 sms vymenil-vraj pracovne. No a u si s ňou viac nepise, povedal ze ma lubi, ze to bola chyba.

Ale ja napriek tomu mu uz nedokazem doverovat, moje sebavedomie islo dole. Hoci sa nitka zviazala, uzlik ostal. Vtedy ked sa to stalo, sme tiez prechadzali tazkym obdobim, ja po 3 porode, unavena, deti male. On problemy v praci, potreboval oporu a nasiel inde.

U teba to preslo aj k fyzickemu zblizeniu ci? Kebyze moj manzel s tym neprestane, tiez som uz rozvedena, pre mna to bola urcite skusenost aj ked negativna, otriasľo to celym mojim zivotom a presvedcenim..

marca12
13. mar 2016

@simci25 vôbec si nezlyhala!!!! Taketo problemy ma dovolim si tvrdit,ze kazdy par. Ale ked mal taky pocit,mal sa ti zdoverit a nie riesit to s mladou kolegynou,co pitchu vie,co je zivot,vztah,rodina a problemy

simci25
autor
14. mar 2016

Ahojte . . Tak .pockam si do leta a bude sa konat .zatial si zariadim veci. Ziadost napisana...

mircalla
14. mar 2016

@sopkape obdivujem ta - ale vies co, vsetko sa meni a vyvija - ono aj v tom osobnom zivote sa vsetko moze zmenit v tvoj prospech. kazdopadne napriek vsetkemu, mozes byt na seba hrda a to je dost

gabriellka
14. mar 2016

@simci25 no a ako sa zatvaril v ten den ked prisiel z prace? Aj nieco vysvetloval? A co svokrovci?

simci25
autor
14. mar 2016

@gabriellka ked prisiel domov v ten vecer . Cakali ho svokrovci. Aj ja .. Meskal .. opytali sa ho .co sa deje ..ze co si od toho slubuje .. Povedal im .ze nic sa nedeje .ze kur.u nema a ani nic nebolo .. Tak som mu ja povedalapreco ju viezol v aute .ci ju je.b.v. . (Nie . Vraj ho poprosila .aby ju z mesta zobral.ci mi to mal povedat ? Tak ja .ze sa rozvadzame a odchadzam s detmi .. Vecer som plakala .sama v kuchyni ...najviac ako sa mi dalo..pomohlo mi aj to.. rano som zaniesla dceru do skoly a s malou som isla prec z domu .. nemohla som byt doma . Volala mi .ze kde som a prisiel za mnou (bola som na obede s malou) . Ja mu hovorim.ze co mi chce povedat . On .ze lubi svoju manzelku a deti a urobil chybu .za ktoru musi niest nasledky ... ale ja uz som tozhodnuta.

gabriellka
14. mar 2016

@simci25 konečene prvá vec z ktorej mám pocit že ho to mrzí. ved uvidíš ako sa to celé vyvrbí... a momentálne komunikujete?

simci25
autor
14. mar 2016

@gabriellka Mrzi.. mozno mrzi .ale viac neurobi .. a komunikujeme.. kedze nechcem .aby starsia dcera. mi vycitala.ze som zla na Ocka.. Chcem .nech skonci skolu bez problemov . Mam obavy ako bude zvladat rozvod rodicov... uvidime.mozno lepsie ako si myslim ..

mysicka36
14. mar 2016

@simci25 A ty sama cítiš čo? Že ju pretiahol a mrzí ho, že si mu na to prišla? Alebo si im to prekazila ešte pred tým a teraz nevie čo má robiť? Mne je tak lúto keď sa takto rozpadne rodina s dvomi deťmi. ☹

simci25
autor
14. mar 2016

@mysicka36 ja si myslim.ze ju nepretiahol a nemal s nou nic . Zalubil sa do nej alebo sa mu paci ako s nim ta mlada picuska naraba..lichoti .ako ho chapem ..Viete .co mi povedal.este na druhy den..?? BAL SOM SA PRIST DOMOV.MYSLEL SOM SI .ZE BUDEM MAT VECI VYHADZANE NA ULICI ..

simci25
autor
14. mar 2016

A rozhodla som sa dat malu do jasli a ja pojdem do prace a zmenim pracu ... mam chut si urobit zbrojak .. a vie o tom aj on a opytal sa .ze ci ho od.e..m . Som mu povedala.ze ja uz sa neponizim uz viac a TY .mi za to nestojis

moonshine1
14. mar 2016
Používateľ moonshine1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moonshine1.

@simci25 dobre si mu povedala!!! 🙂

simci25
autor
14. mar 2016

@moonshine1 najskor rozmyslam a.potom konam . Dakujem

simci25
autor
14. mar 2016

Este mam jedno neplanovanw stretnutie s mladou zabou . Aby nezabudla.. 😉

mysicka36
14. mar 2016

@simci25 to bude pre teba najlepšie ak pôjdeš do práce. Prídeš na iné myšlienky.

mysicka36
14. mar 2016

@simci25 mladú nechaj tak. Tebe to nijako situáciu nezlepší a naozaj si z teba budú uťahovať.
Teraz je na rade tvoj muž aby ťa buď odprosil, alebo ak už nemáš záujem aby ti pri rozvode a delení majetku vyšiel v ústrety aby deti netrpeli.

sherynkamalinka
14. mar 2016

@simci25 zbytocne to nevyhrocuj...mladej daj pokoj.jediny kto ma za to niest kriz je tvoj muz

girlie_konik
14. mar 2016

@simci25 Uhm, ja neviem.. asi so mnou nebude suhlasit ani autorka ani ostatne, ale ak ma naozaj pocit, ze ju nepretiahol a ani k inemu nedoslo, pride mi rozvod az smiesny. Samozrejme, psychicka nevera a to, ze sa asi zalubil do inej, je mozno este horsi ako nejaka jednorazovka, ale manzelstvo ma byt v dobrom aj v zlom. Ak by sa muz uprimne ospravedlnil a snazil by sa skutocne svoju chybu napravit, zvazila by som mu dat sancu. Mate dve deti, daj im moznost vyrastat v uplnej rodine a skus tento problem riesit, nie buchnut dverami a este byt na seba pysna, ako si to super vyriesila.

Ja som to zatial neriesila, ale poznam to od seba - s priatelom sme spolu 9 rokov a raz, dvakrat sa mi uz stalo, ze ma niekto iny ocaril.. ja som ale bola "mudrejsia" ako tvoj muz, riesila som si to sama v sebe a uvedomovala som si, ze toto sa proste moze stat a je len na mne, co s tym urobim. Tak som si to odtrpela sama so sebou a ked to preslo, tak som si vzdy povedala ze chvalabohu, ved toto by mi za to vobec nestalo a som spokojna tak, ako som. Ak by mi na to priatel prisiel, boli by sme v prdeli a pritom ja som len potrebovala trochu casu si to sama spracovat.

Skus nad tym porozmyslat 😉

majulino
14. mar 2016

@girlie_konik priprav sa na ukrizovanie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maxiva
14. mar 2016

@simci25 strasne mi je luto,co prezivas ☹ verim,ze si nasrata na cely svet.myslim,ze si uz spravila scenu poriadnu a zasluzili si ju obaja.ale uz nechod za tou zabou,nezhadzuj sa prosim.myslim,ze si skvela zena.a tvojmu muzovi to skor,ci neskor docvakne.dalsie sceny uz budu na skodu.skor tvojho muza naserie ignoracia a lahostajnost.on si mysli,ze ma u teba sancu.a takto to bude skusat na obe strany.

petra3312
14. mar 2016

@simci25 s nou nic neries, uz si jej svoje povedala...s manzelom si sadni a porozpravaj, najlepsie by bolo o samote, keby si sa vytocila, aby deti neboli svedkami hadok..., popros svokrovcov nech ich vezmu na par hodin na prechadzku.

girlie_konik
14. mar 2016

@majulino kludne, ja to tu az tak neprezivam 😉

womankc
14. mar 2016

@girlie_konik ja si myslím, že je to docela triezvy názor . U zakladateľkinho muža je ale problém ten, že on je presvedčený o tom, že žiadna chyba nie je a to že išiel za zakladateľkou je si myslím skôr práca jeho rodičov a myslím si aj , že s tou druhou pani stihol dačo viac poriešiť ........ Osobne si ale myslím, že predsa by sa mala s odstupom času skúsiť rodinu udržať ...... Hovorí sa , že hoď kameňom, kto si bez viny

mysicka36
14. mar 2016

@girlie_konik pekne píšeš, ale to by manžel musel niečo podniknúť na tú záchranu. Ja som to zažila tiež ale slabý odvar. Len pomáhal mladej niečo okolo auta a prepisu značiek. A mne povedal že s kamarát ho poprosil. 😎 ale ja som na to prišla, doma spravila trochu krik. Manžel sám mladej vysvetlil, že sa to nehodí a pomáhal jej už len radami, nie odvozom... A doma ma patrične nejakú dobu odprosoval 😀

simcin manžel sa zachoval skôr tak, že ho to síce mrzí ale skôr to že nemohol byť aj vlk sýty a koza celá. Chcel rodinu tak ako bola a malé tajomstvo s kolegyňou. Pritom dosť klamal... Ja za seba neviem, či by som chcela zachraňovať. Naozaj by sa musel véééééééélmi snažiť aby som uverila.

simci25
autor
14. mar 2016

@girlie_konik ak by to ospravedlnenie myslel uprimne a snazil by sa svoju chybu napravit .... Presne !!! Ospravedlnil sa raz a snahu nevidim.. Nechcem aby sa plazil alebo mi utieral zadok .. chcela som vediet .ze mu zalezi na mne .. ale to .zena vyciti ..a ja citim.ze on uz nie... Takze ja mozem za rozpad nasej rodiny ... hmmm. Aj to je nazor.