Čo mám robiť?
Je tu vela podobnych pribehov, ako ten moj. Neviem, preco to sem pisem, asi len preto, ze to potrebujem niekomu vyrozpravat. Mam 33, zila som poslednych 5 rokov v UK, nasla som si tam priatela, mame spolu dieta (teraz ma 15 mes.). Po 2 rocnom vztahu som usla z Uk na SK, pretoze sme sa s priatelom nezhodli, vztah smeroval k rozchodu, a este ku vsetkemu mi nechcel dat pas maleho a povedal, ze v zivote uz nezoberiem nasho syna na SVK. Neviem, co planoval, alebo ci vobec nieco planoval, ale je lepsie ked mam maleho ja, ako keby ho uniesol on mne. PS / moj ex je cernoch a chcel ist na dovolenku do Afriky pozriet svojho otca, ale neviem, ci chcel zobrat aj nasho syna alebo nie, pretoze mi nechcel dat ten pas a rodny list, zlakla som sa a odisla na SVK. Teraz mi je ho luto. Luto mi je aj mojho syna, ze neni s otcom a opacne. Nemozem povedat, zeby bol super otec, staral sa o maleho asi 30 min denne, ale aj tak si myslim, ze by nemali byt tak daleko od seba. Lenze ja ked sa tam teraz vratim, tak co mozem cakat? Uz teraz aj ked to doteraz neplanoval tak teraz uz urcite nad tym rozmyslal.
Ja si doma pracu neviem najst, som zadlzena az po usi, ani len na brigadu ma nikde nechcu. V uk by mi nebolo po financnej stranke zle, len by som tam bola sama, sama s malym, pracovat do tych 4 rokov veku dietata by sa mi nedalo, pretoze skolky su tam drahe. Je to vsetko o ..... neviem, co robit? Ostat tu / mame na krku, ktora nas zivi a maleho aj sati, pretoze ja mam 220 e matersku s rodinnymi a pozicku platim 250. .......Co myslite? Neviem, co robit?
@karamatka
ale vy predsa ste neboli (ty a tvoj priatel) rodina!! Ty si si vzala uver na frajera... Vzivote by som do takych zavaznych rozhodnuti nesla s priatelom..moze to s nim vyjst, ludia sa vezmu, stane sa z nich rodina...ale velmi vela takych vztahov aj zanika, ked ludia zistia, ze k sebe nepasuju a preto bude lepsie, ze nebudu mat ziadne spolocne zavazky.. Takto len ty si sa chytila.
Urcite vsak nevracaj sa k cloveku, co sa ti vyhraza unosom vlastneho dietatka. To je pre mna sadisticky clovek.... aby sa niekto matke vyhrazal takymi vecami...
@karamatka tak už som to pochopila, keď máš sľub partnera, tak potom je to OK.....Preboha!!! Plánovali ste bábo a to, že ti klesne príjem a máš pôžičku ako hrom vás nenapadlo?! Radšej už nekomentujem, lebo ťa nechcem uraziť a čo je núdza o peniaze teda bohužiaľ viem, aj to, čo je mať dve zamestnania a ešte si popri nich po večeroch privyrábať. Ale aby som si zobrala úver na základe toho, že mi partner dá sľub....
@karamatka a ešte niečo, keď si spolu s partnerom, tak rodina NIE STE, to by si bola s manželom. Vtedy by boli dlhy spoločné, teraz ich máš na krku ty. Ty si sa snažila uvažovať ako rodina, ako uvažoval tvoj partner? Ako podvodník!!!! A keď si zarábala veľmi dobre, bola hádam rozumnejšie odložiť na horšie časy a pre plánované dieťa, ako zobrať úver ako delo na priateľove dlhy....takže opäť sa v tom strácam.
@karamatka prepáč, nebolo to cieľom mojich riadkov, chcela som ti len otvoriť oči, lebo uvažovať v tvojej súčasnej situácii o návrate k tomu somárovi....ten papier - čo sa veľa ľudí oháňa tým, že nič neznamená - znamená dosť veľa. Rodina ste boli len v tvojom ponímaní, tvoj partner bez štipky zodpovednosti na rodinu nemyslel absolútne. A rodina nerodina, keď si si ty brala úver, akým dielom prispel do rodiny on, či iba dlhmi?
@karamatka dievča zlaté, urob čiaru, kraviny robíme všetci, aj keď niektorí menšie, niektorí väčšie. Tvojou prioritou je teraz získať akýkoľvek príjem. Vieš jazyk, daj si inzerát do novín, že doučuješ angličtinu - to môžeš aj popri dieťati a hľadaj stále zamestnanie a malému škôlku.
@mamavera mali sme to naplanovane pekne, len sa stalo nepredvidane, a on zostal doma bez prace tesne pred podpisanim zmluvy na novy dom. Dom sme nekupili, on mal zakaz chodit do prace, pokial sa to nevysetri, po urcitej dobe zacal chodit na brigady, ale to nam nestacilo. Prenajom, ucty a jedlo nas dali do dlzob.
Ja si uvedomujem, ze som sprosta, len zatial to nevidim, zatial ma boli, ze som otehotnela po 30tke, vsetko bolo pekne nalanovane, babo, dom, pekny zivot, uz dokonca aj robotu som mala od tohto septembra na polovicny uvazok, pre stat / praca az do dochodku ako sa vravi / a zrazu je vsetko fuc a ja nemam nic. Len dlhy na krku, sudy, bojim sa, ze exekuciu na mamin dom, bo koli tomu uveru som zalozila mamin dom. Ja viem, mam dve zdrave ruky / da sa vsetko do poriadku, len to chce cas. Chcela som vediet reakcie dievcat a zien, a vsetky su v tom istom zmysle. Tak dufam, ze som spravila dobre a treba to len dobojovat.
Dakujem
@karamatka a to ti mama dovolila založiť jej dom?! No mne by dala po papuli, keby som prišla s takým návrhom. Napriek tomu, že mi rodičia pomohli aj finančne, keď sme stavali, keby som prišla s tým, že si chcem zobrať úver a založiť ich dom, tak by sa spýtala, na koho bude dom písaný, keď si beriem úver iba ja, či sa nebojím ísť do takého risku s človekom, ktorého poznám tak krátko, prečo neručím banke domom, na ktorý úver beriem, ako to je možné, že ani jeden z nás nemá žiadne peniaze, napriek tomu, že už nemáme dvadsať, prečo plánujeme rodinu, keď nemáme žiadne zázemie. Možno toto chýbalo tebe. Láska k dieťaťu sa totiž neprejavuje len tým, že mu vo všetkom vždy vyhoviem, ale aj v tom, že mu poviem negatívny názor na vec, ktorú robí. Ty musíš okamžite začať pracovať, inak bude ešte horšie a skončíte pod mostom , ako som písala, využi to, že vieš jazyk, neviem, aké máš vzdelanie, ale vždy sa niečo dá nájsť aj v tejto ťažkej dobe. Budeš roky pykať za to, že si v zamilovanosti nestála aspoň jednou nohou na zemi, ale už to nevrátiš späť, tvoje dieťa bude mať každý mesiac ,menej o to, čo jeho mama dala na dlhy jeho otca...
@zeriempizzu v uk je to tak, ze ta suspenduju a ty nemozes chodit do prace. Po istych vysetrovacich krokoch a po predbeznom vypocuti vsetkych svedkov si davas navrh na sud, ci mozes zacat pracovat, na polovicny alebo ciastocny uvazok.
ma to diery, pretoze sa mi neda opisat cely moj zivot sem na totok forum.
@sense Ale ostala som s nim, bo som ho lubila, .... po druhy krat som s nim ostala, lebo maly, po treti krat som s nim ostala lebo som sa bala odist, a po 4 krat som uz odisla, ale to uz viete, ale keby nezobral malemu pas a rodny list, zas by som mu prepacila a ...... ved vidite co som zac. Ale uz poslucham mamu a rodinu / lepsim sa
@karamatka tak co spravil ten tvoj priatel ze ho suspendovali? Nikoho len tak pre nic za nic nesuspenduju.
Ake navrhy na sud? Musel spravit nieco velmi vazne! Lebo navrh na sud po ukonceni suspension vobec nie je bezny postup.
Zda sa ze otec tvojho syna je pekny kvietok... Skoda ze si to nevidela predtym ako si s nim lahla do postele...
Vies ako sa vravi - ako si ustelies, tak budes spat.
Co mas robit? Najdi si pracu. Inu moznost asi teraz nemas.
@karamatka a preco si od neho neodisla uz vtedy....ved ste chceli kupovat dom kupa sa neuskutocnila uver nebol pouzity na dom , tak si ho mala vratit banke...ako nehnevaj sa ale proste taketo zmyslanie nechapem...
...ale neskoro plakat nad rozliatym mliekom,...za pat rokov v anglicku musis vediet slusne anglictinu tak ako uz bolo radene inzerat do novin a doucat anglictinu a to mozes robit bud popri malom al. ked ma zrovna mama taku smenu ze ti moze maleho postrazit...
...dalsia moznost, dieta do skolky/jasli a ty do prace....
@zeriempizzu on robi vo vazenskej nemocnici a povedal mi, aj zapisnice som citala, ze ho napadli vezni / teda pacienti, skoncil aj v nemocnici na 5 dni
Ja chapem a podporujem ludi ktorym sa zruti zivot po nejakej tragedii ci chorobe. Kadeco sa stava a v takychto situaciach treba pomahat. Ale nemam sucit s ludmi co najprv konaju a tak az je zle rozmyslaju. Si dospela a zodpovedna? Tak sa staraj. Ze ti rozum zatienilo ked si bola s "priatelom" a konala si hlupo? To je uz len tvoja slobodna vola a mozes si za svoju situaciu sama.
Treba trosku rozmyslat rozumom, na to ho mame.
Ak som tvrda, prepac, ale nechapem ako si mohla byt tak - hlupa!
@karamatka co?!
Popravde, robis si z nas prdel co? Neverim ti.
Ak ta niekto napadne v praci za to ta este nesuspenduju.
Vymyslene.
@zeriempizzu nerobim
@karamatka
v ziadnom pripade so ziadnym priatelom (ci budicim, ci akym) nechod do zavaznych zivotnych rozhodnuti, aj napr. branim si uveru na svoje meno. V sukromi mozete sa hrat na rodinu, ale po pravnej stranke ste dvaja samostatny ludia, dve samostatne jednotky. Ked bude problem s dlhom, ako aj teraz mas, si v malere ty... on ti totiz nie je nicim bez ohladu ako ho nazyvas... Moze vyhlasit jedine to, ze ti urobil dieta, byval s tebou, ale nikdy nic s tebou ine nemal....
Nakolko s nim mas dieta.... do akej miery ho vobec poznas? Pozna ho tvoja rodina na slovensku? bol tu? pocula si nazory na neho od svojich blizkych ludi, od svojej rodiny, od svojich priatelov,..?
@mima4 Na ten uver, to uz je neskoro. Nie nikdy nebol tu, moja mama ho videla 3 krat, ked sa nam narodil syn, potom asi po roku a potom zas asi po mesiaci. Mama nevie po anglicky, len min. zaklady, tak sa s nim nemohla ani velmo rozpravat, ale povedala, ze ked u nas bola prvy krat sa jej zdal ok ale, ze teraz sa zmenil, ze ked ostali sami doma, tak sa jej ani nepozrel do oci, ze sa jej tazko pozdravil....
Stretla som jeho kamaratov, oni hovorili, ze je streleny a dobry na zabavu, typ bavica.
Ja som myslela, ze je rodinny typ a zistila som, ze pred kamaratmi aj pred jeho sestrami hra divadlo, vie dobre klamat, nema s tym problem. Ja ked mam klamat tak 3 hodiny dopredu ma boli zaludok ako to povedat a on to sypal z rukava ako nic.
no teraz uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom,ja by som asi tiez dom zalozila pre dceru,ked sa uz toto stalo,to aj chapem. Spravila Si chybu a bude to asi dost narocne najblizsi rok. Hlavne sa nevracaj do UK a k nemu, ono ja som tym vyzivnym myslela hlavne to,aby Ta on nezacal riesit po sudoch,nakoniec dosiahne to,ze mu dieta odklepnu tam a ked dojde na to,tak si to dieta necha vziat socialkou. Osobne si myslim,ze ak je to ten typ,co nema problem klamat blizkym a kamosom jedna radost,tak mu nemozes verit,ze keby nieco aj povedal,tak to dodrzi. Take osobnosti nemaju asi stipku svedomia a klamu si podla toho,ako im to vyhovuje. Davaj si pozor,urcite sa z toho dostanes,len to chce cas.
Ahoj, nechcem sa ta dotknut, ale skus trosku prehodnotit svoj zivot v UK.
Ja tu v UK zijem uz vyse 9 rokov a vekom som ti podobna. Viem, aki su tu ludia, ako sa tu tazko nadvazuju priatelstva a partnerstva, ale aj keby som bola velmi zufala, tak s cernochom z afriky by som na rande v ziadnom pripade nesla.
Neviem, ci ti uz niekto povedal, ale oni ked vidia belocha, tak vidia peniaze, benefit a status s tym spojene. Nepoznm cernoacha, a to ich poznam vela, co by mu slovo vernost nieco hovorila, teraz cest vynimkam. O pozvaniach na rande a flirtovani mozem knihu pisat.
S tou pozickou a kupou domu, stratou zamestnatnia, hmmm, podla mna ta pekne oklamal.
Nemala si z UK utekat, mala si sa s priatelom oficialne rozist, bola by si slobodna matka a mala by si pravo na socialny byt. Nakolko mas male dieta, bola by si v emergency kategorii a byt by si do par dni zostala. Medzi tym by si si vybavila zverenie starostlivosti o dieta a pas a doklady by si mala. Ak by si vyjadrila svoj starch o unas dietata, tak by ti tiez vysli v ustrety. Samozrejme by si dostavala aj benefit, aby si mala z coho zit a postavit sa na nohy, a nakoniec aj najst part time job, nemusim ti hovorit, ze tu vychadzaju v ustrety mamickam a otckom, co chcu robit menej hodim.
Takto si odisla z uk pretoze si mala zly pocit, poprela si prava a potreby svojho dietata a jeho otca.
A teraz k tomu co mas robit. Zacni sa spoliehat iba sama na seba, predtym si bol zavesena na chlapovi, ktory ta mal za handru, teraz si na matke, ktora musi zivit teba a tvoje dieta. Tvoja mama nemusi odist z roboty, aby si ty mohla ist do tvojej. Urob si certifikaty na anglictinu, pretoze dlhe roky v uk negarantuju, ze ju vies na profesionalnej a spisovnej urovni a od toho sa odraz.
Neviem, preco si svoju matku zatiahla do svojich dlhov, teraz by si iba vyhlasila bankrot. Ja mam kupeny byt v Londyne, platim tu hypoteku a nikdy odo mna nikto nechcel rucitela.
Prajem ti vsetko dobre, daj sa dokopy, prestan ospravedlnovat svojho byvaleho, on nema zaujem o teba a vasho syna. On na teba uz davno zabudol a na syna si spomenie tak za 5 rokov, ked bude potrebovat predlzit viza. A na alimenty zabudni, nepoznam cierneho, co by dobrovolne a v plnej vyske prispieval na zivot svojej byvalej partnerky.
Na zaver chcem podotknut, nie , nie som rasista, iba sa ucim na chybach druhych.
A este, originalne som oslo1, len mi nejdu pridavat prispevky.

@sense ked ste spolu s partnerom, tak rozmyslas ako rodina, uvazujes, co je lepsie pre rodinu. splacat jeden velky alebo viac poziciek