icon

Čo robiť, ak som ostala s dieťaťom sama?

5. apr 2020

Baby tie ktoré ste ostali samé s dieťaťom ktoré ešte nechodí do škôlky ako ste to poriesili finančne ? A hlavne tie ktoré ste nemohli ísť k rodičom, proste ste si museli poradiť samé. Prosím pisat len tie čo máte reálne skúsenosť s týmto a boli ste v tejto situácii.

fokuska
5. apr 2020

A inak nevies nic robit? Nemas ziadnu kvalifikaciu, ziadne skusenosti, znalosti, jazyky?

Ako pisem, co ja poznam, tak tie co nieco vedeli, tak sa aj mali do akej prace vratit. Tie co nie, tak si vyberali medzi tym ci budu bez prace a za chvilu bez byvania alebo zoberu cokolvek a nejako sa budu pretlkat...

autor
5. apr 2020

@natalienka12 no do lidla ma ale nezobrali prišiel mi mail od nich že ďakujú ale neberú ma 🙈 ale to je asi jediný obchod kde sa dalo tak lepšie zarobiť

autor
5. apr 2020

@fokuska no pracovne skúsenosti nemám keďže som študovala, viem plynule anglicky a nemecky ale to akosi neviem v ničom využiť ak nerátam preklady článkov kde ma nikdy nevybrali a aj tak by to nebola dlhodobá práca

janickacrazy
5. apr 2020

ved možeš učiť súkromne, ked vieš jazyky, to ťa nenapadlo?

autor
5. apr 2020

@janickacrazy A to by asi nešlo keďže mám doma malé dieťa... a nie nenapadlo 🤦🏽‍♀️

autor
5. apr 2020

Bez tej blbej poznámky “to ta nenapadlo” by to nešlo ? Asi tu píšem preto že chcem radu od druhých mamičiek ako si tým prešli... bože moj

fokuska
5. apr 2020

No ale kombinacia AJ+NJ je velmi ziadana. Ja som vdaka tomu v IT firme, vypracovala som sa a som spokojna.

Odkial si? Mozes skusit aj jazykovky, teraz robia vyucby cez skype. Alebo v okoli medzi narodne firmy.

autor
5. apr 2020

@fokuska áno skúšala som a dokonca cez známosť ale neuspela som lebo nechcú takého človeka čo nemá prax a nikde nerobil čo sa týka tých firiem
A cez skype no veľmi si to neviem predstaviť lebo dieťa by mi to asi nedovolilo že ja si sedím za PC učím druhé deti a jej sa nevenujem... vieš ako to myslím že by si mala vyžadovala pozornosť, aby sa to zas neobrátilo proti mne že dieťa mne nechce niečo dovoliť 😅

natalienka12
5. apr 2020

AUTOR: a na akej úrovni vieš cudzie jazyky? Vieš, dnes si to pomaly každý napíše do životopisu a keď na pohovore niekto začne v cudzom jazyku, tak uchádzač ani necekne. Vyštudovala si VŠ či len strednú? Aj od toho to závisí.

autor
5. apr 2020

@natalienka12 na úrovni C1
Mám strednú bilingválny gympel a vysokú bc na práve

simca06022011
5. apr 2020

Minimálna s hmotnou zodpovednosťou je takmer 700eur napríklad. Ak chceš, ponukjane platy pri voľných miestach sú uvedené... Tak si zisti. Takto to zisťovať cez diskusiu je čisto "spekulovanie" bez reálnych dat... Ale poznám XY žien co tak žijú a vyziju...

autor
5. apr 2020

@simca06022011 nie nikde nepíšem že chcem vedieť platy... myslím že v úvode som napísala jasne nech sa mi ozvú mamy ktoré ostali samé s dieťaťom ktoré ešte nechodí do škôlky... iba ich príbeh aby napísali ako to ony zvládli možno ako take nakopnutie povzbudenie ja neviem... tak to je super že poznáš toľko žien 👏🏻

epicuromixit
5. apr 2020

Kamarátka s B1 v angličtine BEZ SKÚSENOSTÍ ma super flek v IT firme BEZ KONEXII, pracuje 3 dni do týždňa. Výhovorky, výhovorky, výhovorky 🤷‍♀️

autor
5. apr 2020

@epicuromixit 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️Áno výhovorky výhovorky výhovorky

autor
5. apr 2020

@epicuromixit dáš mi kontakt na tu firmu ?

janickacrazy
5. apr 2020

myslela som samozrejme potom, ked ti dieťa bude chodiť do jaslí, nie teraz, ale nevadí

autor
5. apr 2020

@janickacrazy vidíš, TO MA NENAPADLO

epicuromixit
5. apr 2020

Keď sa presťahujes do Košíc, budeš mat zabezpečené bývanie a prestaneš byť ustipačna ku každej jednej žene, ktorá ti chce svojou radou pomôcť, tak ti kontakt dám.

autor
5. apr 2020

@epicuromixit no sťahovať do ke určite nie.. ja niesom k nikomu uštipačna, keď mi ten kontakt nedáš,no čo svet sa nezrúti, tak si ho nechaj 🤭 už vážne tu treba so všetkými jednať ako v rukavičkách ? Nebud taká precitlivelá
Podľa mna žiadny kontakt ani nemáš len si tu chcela byt za múdru

epicuromixit
5. apr 2020

Venuj radšej čas svojmu dieťaťu. Ja si idem liečiť svoje precitlivene srdce. 👍

autor
5. apr 2020

@epicuromixit moje dieťa už spi ✌🏻 Okej chod lebo už sa to uberá iným smerom asi si si potrebovala rypnut

deniska2706
5. apr 2020

Ahoj. Ja som práve v takej situácii. Bývam s malým sama v byte , sama platím nájom aj všetko . Žijeme z rodičaku a z výživného 100e . Onedlho nás čaká súd. Dúfam že na súde schvalia vyssie vyzivne , tych 100e je len dočasne .Malý ide od septembra do škôlky a mne v novembri bude končiť rodičak takže už tiež rozmýšľam nad nejakou prácou. Zatiaľ to takto zvládame. Mám blízko rodičov, tam môžeme ísť kedykoľvek napríklad sa najesť .

autor
5. apr 2020

@deniska2706 tak to ti potom super vychádza 🙂 ak sa smiem spýtať tak koľko platíš za byt ?

jajko22
5. apr 2020

@epicuromixit naco jej pises take blbosti ze ina zena ma super plat v super firme a robi tri dni, ako si pomohla? Nijako. Ustipacna si skor Ty. Otras zenská

deniska2706
5. apr 2020

Platili sme viac ale keď som majiteľovi vysvetlila aká nastala situácia , že sa rozvadzame a manžel sa sťahuje takže to zostáva na mne , tak mi o trošičku znížil nájom aby mi aspoň takto pomohol a teraz platím 280e. +plienky , jedlo , benzin, hygiena... A každý mesiac ledva čakám na rodičak, nič si neviem ušetriť. Ale v podstate si nesťažujem. Len som zvedavá čo bude keď malý pôjde do škôlky a ja do práce.

jajko22
5. apr 2020

@deniska2706 fu a to Ti ale pomahajú rodicia, nie?

autor
5. apr 2020

@deniska2706 juj tak to máš super cenu 🙂 tu ani 1 izbak za toľko nenájdem 😏 no jasne to sa podľa mna ani nedá ušetriť niečo z toho 😏 držte sa 🙂

jajko22
5. apr 2020

U nas v leviciach a v okoli 200 euro dvojizbove najomne byty mestske a dedinske.
A byvaju tam taky co ani nemaju narok. Do ineho mesta nechces ist kde je lacnejsie?

deniska2706
5. apr 2020

@jajko22 vieš čo nepýtam od nich , maximálne si k nim niečo prihodim do košika keď sme na nákupe a oni to zaplatia , minulý mesiac sa stalo že mi ocino natankoval. Ale žiadne také že od nich dostávam finančnú pomoc aby som to nejak utiahla. Nechcem im visieť na krku . Napr teraz už nemám ani cent , ale chvalabohu Som si spravila veľký nákup takže viem že do rodičaku to zvládneme. A keby náhodou, vždy sa môžeme ísť najesť k našim.
Máme 2 izbák obývačka a spalňa, zariadenie je moje čo mi tu nechal muž. U nás je problém nájsť byt na prenájom, takže zatial si toto držím kedze som sa aj s majiteľom dohodla na nižšom nájme a mám to kúsok k rodičom tak mi to zatiaľ takto vyhovuje . Uvidíme keď malý pôjde do škôlky a ja do práce.

deniska2706
5. apr 2020

Ďakujem aj vy sa držte 🙂