Čo robiť, ak som zistila, že ma švagriná všade a stále ohovára?
Švagrinú mám už pár rokov, nikdy sme neboli veľké kamarátky, ale snažili sme sa spolu vychádzať. Zistila som, že ma všade ohovára, hlavne u svokrovcov, príbuzných a známych. Poraďte, čo robiť, ako si to s ňou vyriešiť, aby dala pokoj. S manželičkom sa chceme sústrediť na naše vytúžené bábo a nie na takéto hlúposti. Ďakujem.
tak fajn to mas este dobre ,ja uz nekomunikujem ani so svojrovcami ani svagrovcami ,a vyriesila som to odchodom do zahranicia a mam svaty pokoj.
Neter z muzovej strany dako zistila a povytlacala konverzacie na fejsbuku a padla ,ukazala svokrovcom a to uplne staci do konca zivota.
Skoncila som s nimi pre vzdy,narusili nase rodinne vztahy nech si naseru .Ja ich nepotrebujem.
Dokonca svagrina uz je ex bo jej zachutili mladí vtáci ked chodila strihavat od baraku k baraku,no myslim ze skor sa nechavala ona kefovat ako zakaznici strihat 😀 ...
Bez rozumu no co dodat .
My sa milujeme s mojim a oni nech sa na Sk pozabijaju 😀 bo stale rype ta ex do svojho byvaleho ,mojho muza brata 😀 ,psychicky narusena je a ja mam z toho len zabavu 😀 tralalala lalaláá
Nič, z osobných skúseností so švagrinou /teraz už bývalou/ viem, že s tým väčšinou nič nenarobíš, jedným uchom dnu - druhým von, vôbec si to nevšímaj, nemá to zmyseľ, hlavne ak si už s ňou skúsila pozitívnu zmenu, jednoducho nestojí ti to za to, chráň si svoju rodinku, to je najdôležitejšie 🙂
Nevsimat si ju=) ak su hlupi uveria jej reciam. Moja svagrina po mne opakuje=) kupim v nexte vo vypredaji nieco malym musi aj ona svojej dcere kupit ale za plnu sumu nech vidim=) kupim v sekaci musi aj ona na druhy den utekat=) a tak uz teraz sa ma pytala kde som kupila veci pre malu a neter aby boli rovnake=) tak som zvedava kedy si spravi vylet z petrzalky do ruzinova:D
Moj švagriná je panovačná, roky som bola ticho, znášala prešlapy aj manželovu neveru s dosledkom a platením alimentov. V ich rodine sa to zrejma dedí a synkovia sa potatili.Toto všetko som sa dozvedela neskor jeho mlaší brat je preborník.Roky sme chodili gratulovali vlačili malé deti po snehu a mreze . Manžel mal 30 ,35,40,45.50,55, ani pohladnica ani telefon. Keď tam príddeme tak dáva najavo ako keby som bola vzduch je mladšia o 8 rokov. Ani toto by ma nejako nerozčúlilo ale začala plniť vyhrážky že sa budu stretávať len bratia a sestričky bez nevestičiek, pravdaže ich manželia tam budú. Manžel bol po vážnej chorobe a ona mala okrúhle výročie tak si spomenula aj na brata, vlaste prišla pod okno pre peniaze a išla oslavovať tomto už poviem bez chrbtovej kosti. Deti jej išli z domu tak si vyhliadla brata a snaží sa nám diktovať čo máme a čo nemáme . Stará sa do deti že majú doma hotel, lebo ona ostala vo veľkom baráku sama tak sa nudí a dáva najavo že ona je prvá a ja druhá. Poraďte čo robiť , mám to v sebe nahromadené a zle by to dopadlo.Ja som mala vlaste odpovedať na otázku ale som rozčúlená lebo u nás je horuco po utajenej návšteve manžela, ktorá má následky a švagrinná radosť čo sposobuje.
Všetky jej tu radíte nevšímať sito a podobne. Čo ak som človek na tak emočnej úrovni, že z toho ťažko večer zaspávam aj keď cez deň si viem racionálne poviem a uvedomím že to nemá zmysel a že mám naviac a na všetkých kašlem, ale vnútri to nechce prestať? mám ísť k psychológovi?proste moja povaha to hlboko vnútri nechce nechať tak?poradíte mi?!
vobec by som sa s nou nebavila a rovno na nu podala trestne oznamenie za ohovaranie a poskodzovanie dobreho mena. inak sa na takychto ludi neda. nema vyznam sa s nimi bavit, upozornovat ich. skor ci neskor to zacnu robit opat. takze jedina cesta vedie cez urady,policiu.
rodina - nerodina, bohuzial. akonahle ta niekto za tvojim chrbtom a bez tvojej pritomnosti pravidelne ohovara. bavi sa na tvoj ucet a zosmiesnuje,ponizuje treba konat.
ahojte mamicky chcem sa s vami podelit o radu. Mam taky isty problem svagrinu som vychadzala v pohode az posledne dva tyzdne sa na mna pohnevala a zacala ma ohovarat a to len kvoli tomu ze mam jej muza byvalu v priatelov na facebooku ale jaa ju nemam kvoli tomu ze chcem ale maju so svokrom niejake problemy tak to riesia cez facebook a prave cez moj. A teraz si ma aj vymazala z priatelov neozyva sa. Inac moj brasko dlhuje mojmu muzovi a aj muzovemu bratovi koruny ale este studuje a teraz chodi na brigadu tak im to vrati ale ona by len rozkazoavgt chcela tak teraz sa ku mne neozvyaa....Minule som bola so synom u svokry a ona na mna ze co tu BOZE robis ked toto svokra pocula tak na nu kricala ale to nepomohalo a aje mmy to luto sa s nou s vlastnou rodinou hnevat ale manzel my povedal ze RAZ TO NA KAZDEHO PRIDE. Co by ste mamicky robily na mojom mieste. DAKUJEM ZA KAZDU RADU
Poriešiš to ako si sama povedala. Sústreďte sa na bábo a nie na keci švagrinej. Ohováranie si treba zaslúžiť, nie je zadarmo.
Tebe to robi švagriná, to, že ťa ohovára....mňa ohovárala a ohovára vlastná sestra, a aj som to riešila, ja i manžel...boli sme najhorší v rodine, lebo som jej povedala svoje a nedala si od nej kydať na hlavu, zneužívať sa, a tak ďalej...a verdikt? Nie sme v kontakte už viac ako 4 roky, nekomunikujeme spolu. Všade vyhlasuje, že som pre ňu mŕtva, ohovára ma naďalej...snažila som sa to vyriešiť, dať naše vzťahy dokopy (rodičov z toho bolí srdce), no, nedalo sa s ňou komunikovať (urážky, nadávky...) Takže stále spolu nekomunikujeme, ja si žijem svoj vlastný život, a ona svoj plný zloby, ohovárania a nenávisti voči mne ☹
nie za vsetkym hladaj zavist. konfrontaciu mozes skusit, ale pochybujem, ze pomoze. Ak si so zvyskom rodiny vychadzas, neries ju. bud na nu stale mila, spravaj sa normalne. Ak zacnes konfrontaciu alebo utoky, moze to zhorsit aj tvoje vztahy so zvyskom rodiny. Ja viem, ze sa to tazko povie, ale proste musis si to v hlave tak nastavit. Co ty vies kolko ludi ta ohovara ani o tom netusis, neries, je strata casu, ludia si vzdy nieco najdu.
tak sa tým nezaťažuj
Preco nepisete aj o svagroch.

ja osobne by som nerobila vobec nic, jednoducho si ju nevsimaj a nech si hovori, co chce. Jednoducho sa sustred na dolezitejsie veci v zivote ako riesit svagrinu. Takymto ludom nech povies a urobis cokolvek, nic to nepomoze. A na druhej strane, ludia si casom o nej urobia usudok sami a budu ju brat za hlupanu, nie je totiz normalne, aby stale ohovarala - je to neprirodzene a je to len a len jej vyzitka inteligencie.