Čo robiť, ak som zistila, že ma švagriná všade a stále ohovára?
Švagrinú mám už pár rokov, nikdy sme neboli veľké kamarátky, ale snažili sme sa spolu vychádzať. Zistila som, že ma všade ohovára, hlavne u svokrovcov, príbuzných a známych. Poraďte, čo robiť, ako si to s ňou vyriešiť, aby dala pokoj. S manželičkom sa chceme sústrediť na naše vytúžené bábo a nie na takéto hlúposti. Ďakujem.
Tak toto aj ja poznam a bohuzial tiez si neviem dat rady. Je to veelmi neprijemne a u mna zvlast, pretoze si omotola okolo prsta aj moju kamaratku:( Uz som si stokrat povedala ze s nou ukoncim vsetky kontakty a stale sa neviem odhodlat. Ale dufam ze raz to pride. Ale jedno dodrziavam, zasadne nikomu nevysvetlujem ze ona klame a vymysla si, to nema zmysel. Ved ludia postupne pridu na to aj sami...
ja by som to na tvojom mieste vobec neriesila. sme kazdy iny. nepises ako na jej ohovaracky reaguje tvoje okolie. ako sa ti to vracia? spytaju sa ta ludia, ze ci je to pravda a mas moznost sa branit? ak hej, tak si mozes blahozelat, lebo si mozes odprezentovat svoj nazor a povedat svoju pravdu. a v tom pripade ti zavidim. ak si na tom tak ako ja, ze kazda blbost sa ti vrati uz len ako fakt, o ktorom sa za tvojim chrbtom rozhodlo, a nikto neriesi co je tvoj nazor a ako to vidis ty a ci si v danej veci vinna alebo nevinna, tak potom odporucam dat si od nich pokoj. stretavat sa minimalne a hovorit tiez len to co naozaj musis. neriesit ziadne sukromne temy, nic coho by sa mohla chytit. ci uz ona alebo niekto iny. mimochodom este mi tak napadlo.... hovori sa, ze dcera je stale dcera a nevesta je len nevesta. u nas sa to osvedcilo velmi, ja by som sa hoci mohla aj potrhat snahou a aj tak by to nikam neviedlo. takze namiesto toho sa snazim vyhybat sa rodinnym akciam, lebo po tych obvikle prichadzaju aj u nas problemy. zial su riesene sposobom : svokra to povie mojmu muzovi a dalej ju to nezaujima, hlavne ze si povedala a v jej ociach ostavam ta zla, a aj v ociach dalsich ludi s ktorymi o tom diskutovala. a ja mozem hoci celu noc rozmyslat ze o com dokelu zase potia. mne do oci nic nepovedia... zrejme sa boja, takze je to lespie pre nich poohovarat za chrbtom, zasiat pochybnost do mojho manzela a potom sledovat co sa bude diat. no a samozrejme este ma mozu aj ignorovat 😀 a ja ich mam vsetkych na haku 😝 hovoria si svoje a ja si myslim svoje. a mozu sa pred inymi pretvarovat a ukazovat v tom najlepsom svetle, ze aka sme my ukazkova rodina a pod. ale ja sa len usmievam a myslim si pritom svoje. este dobre ze necitaju moje myslienky. 😝 takze drzim palce. ale ak by ti to malo u zvysku rodiny skor uskodit ako pomoct, tak radsej bud ticho. to jedine je iste. 😉
mna ohovaral moj ex pred jeho sestrou teda mojou svagrinou.. narozpraval vsetko zle ociernoval ma - svagrina si spravila podla neho usudok.. po case zistila, ked som sa snim rozviedla ze opak je pravdou a teraz sme so svvagrinou teda uz z byvalou svagrinou najlepsie kamosky...asi len neriesit ohovaranie a zit si podla svojho, jedine sa zasiat nad tim co povedia druhy...
No baby prosím poraďte mi ak sa dá. Ja mám takýto problém.... Moja budúca švagriná ma ohovára, poučila som sa na tom, že čo som jej povedala dozvedeli sa ľudia, ktorí nemali. To som už ale nejako prežgrela, čert to ber, odvtedy sa s ňou ani poriadne nebavím, len ahoj.....
Teraz sa stala situácia, že zavolala môjmu snúbencovi na mobil. či nepríde k nej domov na parené buchty, ona v tom čase bola sama, doma jej snúbenec je mojho snúbenca brat. a bol momentálne v práci. Môj snúbenec na tie buchty išiel k nej, čím ma poriadne sklamal, nakoľko sám dobre vie,že moju švagrinú mám poriadne v zuboch.
Podla mna to nie je normálne, mňa by to v živote nenapadlo volať mojho budúceho švagra na parené buchty v čase ked som doma sama, Prosím Vás o Váš názor, či som iba ja taká nervozna z tejto zálezitosti a vnimam to akosi choro...... tiez sa mi nepáči, že som sa skutočnosť že moj drahy bol na vynikajúcom obede dozvedela az po dvoch týždňoch.... je mi z toho zle....neviem o co tam ide, ten moj mi tvrdí ze je to uuuplne normálne, ked mu svagrina navari obed a pozve nan...
...ja ale tento názor nezdielam... Prosím Vás o radu. Dakujem vopred za všetky komentáre. 😒
neriesit kto ta pozna vie aka si len zo zavisti niekto nieco take spravi tvar sa pred nou este stastnejsie a pukne zaviskou
Brunettka28 to je velmi blbe. Ja by som svojmu snubencovi netolerovala, keby siel k buducej svagrinej. Urcite by som sa o tom zmienila jej snubencovi, co si on o tom mysli. A mozno by som pozvala jej snubenca na parene buchty, ked budes sama doma. Potom by sa uvidelo, ci je to u nich normalne. Klin sa klinom vyraza, tak sa u nas povrava. 😉
hvwiezdinka tiez by som poradila, ignorovat svagrinej ohovaracky. Byt k nej mila ako keby si o nicom nevedela. Vystiskat ju, ked ju stretnes, rozpravat ako ti chyba a pytat sa jej o rady. Bude sa citit dolezita a urcite s ohovarackami prestane. Ja mam nastastie 3 svagrine v inej krajine, takze sa vidime raz za rok. 😀 ale moja mama ma sprostu svokru (moja stara mater), tiez maminu ohovarala aj ohovara, tak isto mna a moju sestru, ale ludia moju mamu a nas lubia a starej materi reci uz beru jednym uchom dnu a druhym von.
ohováranie je podľa mňa aj istý druh závisti 🙂 aj keď zďaleka nie je čo, ale každý vidí len to, čo chce 🙂 moja rada z vlastnej skúsenosti: NERIEŠIŤ 🙂 ľudia čo ohovárajú si robia sami sebe zle, ale uvedomia si to až keď už bude neskoro....
Uplne chapem vase pocity, ja som isty cas mala tiez peklo... no po 7 rokoch je stav taky,ze s jednou svagrinkou sa uz aj navstevujeme, lebo pochopila,ze zlo vytvarala jej sestra medzi nami, cize moja druha svagrina. Svokor uz tiez pochopil, ze nie som taka za aku ma mal vdaka mojej svagrinej.. a druha svagrina? absolutne ju ignorujem a ignorovat do konca zivota budem, no ona by sa chcela zmierit, porozpravat vraj 🙂 zbytocna snaha, davam tym jasne najavo,ze u mna na rozdiel od ostatnych sladke reci nezaberaju a ze taky clovek ako je ona, si to ani nezasluzi. Kaslite na to kocky, su to vlastne chudinky, co si riesia sebavedomie a ktovie aky problem este 🙂
Ja som jasne dala najavo, co si o tom vsetkom myslim aj vtedy, nechodila som vobec ani k svokrovcom, vydrzala som to v pohode viac ako 5 rokov /potom sa narodil syncek, ale az ked mal 2 roky, videla ho svagrina poprvy krat-aj to nestastnou nahodou/, dala som tym jasne najavo, ze si na rozdiel od nich za slovom stojim... a odpustenie? to uz davno ma, vsak mi je takychto ludi v podstate luto.. Ak poznate svoju cenu, viete co mate robit🙂 Zivot je dost kratky na to, aby sme ho prezili so zakernymi, falosnymi a zubozenymi ludmi, tak sa usmievajte, to nas...tolko ludi okolo vas, ze by ste neverili🙂
baby, a ja som si myslela, ze to len ja mam taku pridr...u svagrinu, ale ako vidim, je nas viac. normalne mi odlahlo, ze nie som jedina 😀
ja sa snazim ignorovat, ono to nie je v prvom rade o ohovarani, ale o inych veciach - o rypani, znevazovani atd a z toho ako som zistila prameni aj ohovaranie pred jej rodinou. no co uz, hovorim si, ja ich mam na haku. ale niekedy to cloveka zamrzi, to je fakt... 😒 snazim sa nekontaktovat s nimi, len nevyhnutny kontakt, ale ani ten mi nerobi dobre 😝
suhlasim s tym nazorom, ze to ignorujte. kazdy normalny clovek, co vas pozna a pozna ju, tak bude vediet, alebo vie, aka je a vsetko co povie, budu ludia brat s rezervovu a neverit tomu a innorovat to. vobec sa s nou nebavte, nic jej nehovorte a nikomu nic nevysvetlujte.
nech inteligencia zvitazi a uvidite, ze blbost sa casom potresta sama. verte mi, ze nieje nic horsie, ako ked vasa svagrina bude mat povest klamarky a chudery u vsetkych naokolo.
Ja si tiez s mojou akoze svagrinou /nie su s muzovim bratom zobraty/ nerozumiem, bavime sa len tak povrchne. Raz som sa neudrzala a napisala jej siahodlhy mail, a vykricala jej, co si o nej myslim... Spravila sa chuderou, povedala to svojmu priatelovi, mojej svokre, ta mala z toho vracacky... Casom dosli na to, ze som mala pravdu, svagor dokonca povedal mojmu muzovi, ze som mala pravdu, presne som ju vystihla... Aj u nich to funguje uz len kvoli dcerke...
ja mam tie iste problemi moja svagrinka mi robi zo zivota peklo stale sa snazi mojej svokre nahovorit len tie zle veci namne a zla vec je taka ze je to jej mama takze drzia spolu som stoho us uplne psichicky mimo neviem co mam stym robit nech som aka som stale som ta zla blba a niesom prenich uplne nic ako len cudzia osoba je to blbi pocit ket manzelova rodina tebou takto pohrduje a vsetko kvoli svagrinke
😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 už tym ľudom načisto hrabe?...nezavidim Vam babky ☹ ☹ nie je to nič príjemné....švarina,svokra všetko na jedno kopyto 😝 ja mám chvalabohu s každym pokoj..............držím Ti palce a prajem pevné nervy 😉
treba ich ignoroat a vobec sa snimi nestretat ved im sa to vrati anikdy nevies kedy ta budu potrebovat a potom im napluj do oci.ja to mam take iste svagriny zo zavysti poslali aj svokru proti mne ale aj ona sama je zavysliva zobrala som im chlapa ktori im vsetko daval a teraz dava mne a to nemozu prezrat stale tarali mojmu muzovi sprostosti ze deti nie su jeho a ze sa kurv.... aze ak si ma nezobere tak mu nasho syna vysudia. ked bol este len ten prvi syn to zme este neboli zobraty.a tak svokra ked zme sa mali brat schovala aj rodny list muzov aby zme sa nezobrali a nebola ani na svadbe .stale hovoila ze sme nedali na inkaso aj ked zme dali a este doteraz nevratila peniaze co si pozicala a stvala syna proti mne ked zme tam byvali teraz byvame sami a je to lepsie sice ohovaraju stale ale ja sa len smejem z muzom na tom este ze drzi somnou a viac ma nic uz nesere .aj ludia vedia co su zac tak vedia kde je pravda aj ked sa im to boja povedat do oci neviem preco
ale to sa neda ignorovat taketo švagriny,a ja mam taku istu švagrinu beštiu q hojdaci konik.A tiež už žvažujem tresne stihahanie podat na nu za ohovaranie.moj pribeh je trochu dlhy a terorizuje ma už 20rokou už raz som podala na nu tresne oznamenie a nepomohlo.Sice bol chvilu klud zacaly sme sa aj spolu bavit a až ma tak oblbla ze som jej vybavila pracu.A teraz zase zacala ohovarat a doslo to k tomu ze asi budem musiet odist s roboty.
toto vsetko je dlllllllllllllllhu debatu, ale ja sa prikladam k nazoru co tu uz bol pisany...usmev na 2 prsty a tvar sa ako hviezda vecne krasna, zamilovana a este aj bohata ktorej sa plnia vsetky sny...byt prijemna ku kazdemu a ver tomu ze vsetci si spocitaju 5+5 a zistia ze kde je pravda a kto tu je drba a kto je ten ohovarany...ja zijem na dedine a tiez sa snazim nad toto povzniest, lebo viem ze zavist a ohovarie je vysledok toho ked je clovek nestastny a nieco ti v zivote zavidi.. tak to neriesim a este si srandu z toho robim 😉 😉 😉
nebojuj ani nic neries- usmev, spokojnost, laska a porozumenie medzi vami, pokoj a vyrovnanost su liekom na taketo povahy, mozno to bude trvat dlhsie, ale nic ju nenaserie viac 😝
Sama si uznala, že to je hlúposť. S mnaželíčkom sa teš na vaše vytúžené bábo. Aj zlá reklama je reklama a je jedno či to je švagriná, či to je suseda, "kamarátka", a nájde sa aj vlastný súrodenec občas, nerieš to, vždy sa ohováralo a aj sa bude.
Ohováranie, klebety a závisť ved to je to čo robí naše Slovensko Slovenskom, ved Slovák Slovákovi aj robotu závidí, či nie???????? A hlavne dnes. 🙂
Nemaľuj čerta na stenu, veď robota je náhodou veľmi žiadaná, najmä pre nás ženy 🙂
Tvoja svagrina pravdepodobne ziarli. Ukaz je ze ma na co. Neries ju, zi si svoj zivot, usmievaj sa, rozdavaj lasku naokolo. To ju bude hnevat este viac ako keby si sa do nej obula 😉 😉
Hm,najlepsie je fakt ignorovat ju...no ale niekedy sa to neda,niekedy to cloveka zaboli 😠 moja svagrina na mna kasle,ani za krstnu nam nechcela ist,lebo jej priatel jej to nedovolil....a ked jej nahodou manzel nieco povie,zacne (akoze)plakat...uz mi tie jej krokodilie slzy starsne vadia,no najhorsie je,ze snazi sa svokrovcov dostat na svoju stranu...a mam pocit,ze sa jej to aj dari...nic nerobi,s nicim nepomoze,vsetko musime zariadit a urobit s manzelom a este sme aj zli 😠 ....posledna kvapka u mna bola,ked na krstinach pred vsetkymi zacala riesit ako som v porodnici plakala,ze som mala straaaaasnu depku,ze som veeelmi citliva 😀 hej,lebo som bola po tazkom porode,kojenie islo velmi tazko a syncek mal este aj zltacku-co znamena,ze stale spinkal a to tiez stazovalo kojenie...atd..ved to poznate...velmi sa ma to dotklo,lebo som si pri nej vyliala srdce a ona zo mna pred vsetkymi urobila chuderu...ja viem,da sa na nase svagrine vykaslat,ale niekedy ich spravanie dost boli 😕
ja svoju neriesim,, a zrusila som ju na fb, odvtedy nemoze robit pletky 😀 a drzi si odstup 🙂
ktosi múdry povedal, že závisť je najvyššia forma uznania.. a ohováranie nie je o ničom inom ako o závisti.. takže si povedz, že svoj život vedieš sakra dobre, keď to niekomu takto vadí.. a s prehľadom ju maj v ... 🙂 veľa šťastia..
presne toto som mala a mam aj ja,,,,, pokusala som sa to riesit,,,ale nakoniec som ostala ja ta krava pred uplne celou rodinou,,a manzelicek sa pridal na ich stranu,,, tak som to prestala riesit,,,, ked nemusim nestretavame sa,,,,, a ked sa stretneme ingnorujem ich,,,, a nech si ohovaraju,,,,,, stale si poviem,,ja mam to najkrajsie, malu dcerku, a oni maju co?? HO...O 🙂 🙂 🙂
abslúúúúúúúúúúúúútne to nerieš. Určite nie je prvá ani posledná, kto Ťa v živote ohovára.
Ty vieš ako čo je a to je najhlavnejšie. 🙂
Niekedy keď veci prestaneš riešiť, vyriešia sa samé.
Pekne sa venujte s mužom jednej druhému, veľa šťastia.
ked si ju budes vsimat, tym viac bude ohovarat, uzivajte si babo a snaz sa s rodinou a znamymi byt za dobre ak ta budu chciet spoznat pridu na to, ze reci jej nie su pravdive, a ak nie, netrap sa, lebo potom nestoja ani za uvahu
V prvom rade Ti poviem, že ak manžel stojí na Tvojej strane a nie na sestrinej, tak to absolútne nemusíš riešiť. Zameraj sa len na Vás dvoch - troch. Horší prípad je, ak manžel nestojí na Tvojej strane a nechce Ťa pochopiť a stále mu vadíš. V takom prípade Ti však aj tak nič neostáva a musíš sa podvoliť, lebo inak máš smolu 🙂
No ja mam podobny problem mi sa hadame len kvoli manzelovej sestre teda mojej svagrinej,nas vztah je asi taky ze sa len pozdravime,ale nebavime sa moc spolu,ale takto mi to vyhovuje,po tolkych veciach co urobila a narozpravala na mna nemam ani zaujem sa s nou moc kamaradickovat....este ze mam super sestricku moju najdrahsiu takze to ze so svagrinou nevychadzam tak ako by a malo mi nevadi...
Keď to inak nepôjde, tak ju uporozni, že ak v tom bude pokračovať, tak ju oznámiš na políciu a bude postihnutá za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu za ohováranie a ak ani to nepomôže, tak napíš oznámenie o priestupku proti občianskemu spolunažívaniu /musia tam byť tvoje nacionále, meno priezvisko dátum narodenia a bydlisko, ďalej podrobne popíš oznamovanú udalosť/ a odovzraj na polícii, kde si necháš na kópiu potvrdiť dátum prijatia oznámenia /zo zákona sú povinný prijať tvoje oznámenie /vec môžeš oznámiť telefonicky, ústne aj písomne/. Do oznámenia napíš aj svedkov, osoby u ktorých ťa ohovárala

Mas viacero moznosti. Prva moznost je, ze ju budes ignorovat. Ale pocitaj s tym, ze ti to moze poskodit - mam na mysli ohovaranie. Druha moznost je konfrontacia z oci do oci kde sa jej opytas preco to robi a povies jej nech s tym prestane. Tretia moznost je, ze si napises na papier vsetky veci, ktore si o sebe pocula a s tym ju budes konfrontovat. Trebars sa jej opytas odkial na to prisla alebo nech ti o tom povie viac, ze aj pre teba je to novinka. Stvrta moznost je, ze ked budete napr. u svokrovcov a bude tam aj ona, tak zaviest temu tak, aby sa dalo pouzit nieco z toho, co na teba povedala a povedat to napr. s ironiou a pozerat sa pri tom na nu. Popripade doplnit toho viac, tazko sa mi dava priklad, lebo neviem ako ta ohovara. Tato posledna moznost by ju mohla uviest do rozpakov a narobit jej hanbu rovno pred vlastnymi rodicmi. Ak by si videla, ze je v rozpakoch, mohla by si toho vytiahnut viac - to. co o tebe nahovorila a poriadne ju tym dorazit 🙂 Mozno by si to ohovaranie nadobro stopla. Neviem aky mas vztah so svokrovcami a ako to jej ohovaranie beru, ale ak dobry tak by si to snad mohla tou stvrtou moznostou vyriesit.