Čo robiť, keď manžel kradne peniaze?
Ahojte, idem sa vyplakať. Mám doma zlodeja a neviem čo mám robiť 😭 dnes sa to prevalilo a ja som v hroznom šoku, ani nespím… nenašla som žiadne slová, keď mi to hovoril a to je u mňa veľmi zlé znamenie. Vôbec neviem ako to spracovať, ako sa ďalej správať, ako fungovať…
Kradol niekoľko rokov systematicky po malých čiastkach hotovosť z práce. Vyšplhalo sa to na sumu, ktorá nás teraz možno zruinuje 😭 vraj aby sme sa mali lepšie… 😭
Ja ani neviem čo od vás dievčatá chcem… asi len prázdnu diskusiu a podeliť sa s niekým o moju bolesť 😭
@doriiis vieš koľko zamestnávateľov na Slovensku dáva výplatnú pásku v inej sume a zvyšok vypláca na ruku? Hádaj kvôli čomu.
Predpokladám,že muž prijde o prácu, ak nie aj trestne oznamenie,ked je to suma vysoká. Bohužiaľ nič iné nepomôže ako to okamžite vyplatit, aj keby mate spotrebny uver zobrať. Ty do prace, muž doma s podporou a deťmi a potom sa prestriedate a on bude musieť ťahať víkendy v Kauflande ci inde v sklade,kým sa to splati. Teraz s tým noc neurobis a ľudia robia chyby a niekedy veľmi sproste a neuvazene.
Dobre zvaz co urobis, moze vas to stat manzelstvo ci roky zivota. Treba si to velmi velmi dobre zvazit. 1. Ci dokazes zit so zlodejom. Ak si premyslis ze ano, ze je to inak dobry muz a dobry otec, tak to skus prekusnut a zvladnut to bez vycitania, hysterie a nejakych takych ze “prevezmem kasu” a podobne. Nezdegraduj ho, uz je zdegradovany sam. Premyslite si ako tu sumu postupne vratit (aka to je suma za tie roky?) Proste si utiahnete opasok.
Neviem co by som urobila ja, neviem. Ale ak by som s nim chcela zostat, kazdopadne by som nerobila hysteriu a sla na to konstruktivne. V zmysle ake mas riesenia, vymyslime ako to vratit, splatkovy kalendar atd., nebudem sa k tomu uz nikdy vratis ak mi prisahas ze sa take nieco uz nikdy nezopakuje.
A za dalsie, zisti ci nahodou negembluje, aby ak nebude mat kde kradnut nepregemblil vas majetok. Lebo ak, neverim ze by sa s tym priznal, zlodej a gembler, to by si asi neustala.
@mamamasama a vies kolko zamestnancom na takomto vyplacani trva a ziada to? len aby mali o par eur navyse?
Bohuzial, toto je slovenským športom. Kamarat má firmu a tiež prišiel na to u viacerych, že ho okrádali (nevyfakturovali zákazky a peniaze si nechali), dalsi má zas restiku, kde tupé čašníčky zas uctovali opitým zákazníkom viac alkoholu, ako skonzumovali a tiež si to nechavali. A ešte si pamatam na pripad Maminy z prace. Tam pracovali všetko kamaratky spolu u ďalšej kamaratky a jedna bola obchodacka a predavala tovar na čierno a tržbu si nechávala. Keďže sa robila inventúra hala bala, prišlo sa na to až po rokoch. Ziaden to však neriešil políciou, len upozornením/vyhadzovom, takze je možné, že to ešte v rámci možnosti dopadne dobre.
@mamamasama ....nekomentujem radšej.Ani jednu stranu.
Všeobecne ( vidím to aj tu) majú podľa mňa niektorí veľmi laxny prístup k svojim financiám a financiám domácnosti.🤷🏻♀️
No moja skúsenosť- nie celkom osobná, skús si nejakým spôsobom preveriť, či nemá aj iné dlhy okrem práce, či nepobral nejaké úvery potajomky a také..
@mamina7070 nemôžem ísť do práce, máme malinké bábätko. A moje pracovné miesto bolo zrušené, takže po materskej budem hľadať niečo nové.
@colsami nechcem písať presnú sumu, nikdy nevieš, kto si pospájané dve a dve. Ale je to suma nad 10tis.
@ukgirls zatiaľ mu dali možnosť pracovať. Neviem či kým to splatí alebo aj potom. No on nechce, chce hľadať niečo nové, ale aspoň nezostaneme bez príjmu. Ja neviem čo s ním ja som to vôbec ešte nespracovala 😭 políciu nekontaktovali.
Musíš sama uznať, že takého zamestnávateľa už nenájde. Nevolali políciu a ešte si ho chcú nechať, klobúk dole pre nimi.
Koľko ma malinké bábätko ? Aspoň brigádu keby si si našla na striedačku s ním. Teda pokiaľ nekojíš. A vy dvaja síce spolu nebudete často ale to je v tomto prípade najmenší problém.
Nie si jediná,je mi to úprimne ľúto. Budete si musieť utiahnuť opasky a riadne. A od januára znova, kvôli tomu čo nás všetkých čaká. Pokiaľ chces s mužom ostať,budeš musieť zabudnúť na 3rocnu "dovolenku"
Manzel nech pekne stiahne chvost a je rád, že to neriešia cez políciu a nevykopli ho. To posledné, čo teraz chýba je, aby zostal bez príjmu. A nech si hľadá brigádu navyše. Ja viem, že si v šoku. Ale dostanete sa z toho. Len nech chlap nerobí ďalšie blbosti.
hladat nieco nove nie je idealne riesenie nech tam ostane kym to nesplati, plus nech si najde brigadu
sadnite si urobte si plan setrenia
ty vies prispiet aspon tak ze uplne uskrtis nepotrebne vydavky vratane vyletov darcekov oblecenia atd atd varit jednoduche jedla a vsetko odkladat a splacat dlh
plus ak ma dieta viac ako 6 mesiacov tak na striedacku s nim brigady, upratovanie, vykladat tovar, zobrat si dalsie dieta do opatery
Popravde? Ja by som to nerozdychala a aj by sa mi taky clovek zhnusil. Ale teraz spat k vasej realite. Pride aj o pracu? Ak nie tak moze hladat este brigadu a ty ak nemas mesacne deti, tiez do prace a pomoct to co najskor vratit kedze ste ich minali spolu.
@doriiis za to ze nekontrolujem mužovi účet, tak mame laxny prístup k financiám? Alebo len dôverujem v jeho finančnú gramotnost a nemusím ho kontrolovať ako malé decko, keď aj tak sa na väčších výdavkoch dohadujeme spoločne?
inak iste by som ja chodila brigadovat, a lietala s vyplazenym jazykom, aby som splatila jeho dlhy, ktore nakradol... :DDD taku nehrali. nech si najde, jednu pracu na noc, jednu na vikend... bolo by mi to fuk. maximalne aby mne a detom ostalo na nejake veci, a nemusle aosm chodit po zobrani, by som riesila pracu asap.
Fakt si začni riešiť právnika. A zruste si BSM. V záujme ochrany majetku. Pretože, je pravdepodobné, že má fakt napoziciavane. Moja kamarátka mala muža gemblera. A prišla na to tak, že im chodili im búchať kadejaké pochybné indivíduá. On ale prehral 260tis, ktoré museli splácať obaja. Prepísali všetko na rodičov, stali sa bezdomovcami a výšku splátky im exekútor určili podľa príjmu. V zamestnaní sa dohodli na plate na čierno. Takto splácaju doživotne ale aspoň im ostal pekný životný štandard, keďže splatku od exe majú nízku. Dedičstvo nebude žiadne, keďže nič nevlastnia. Takže, ich smrťou sa to skončí.
@paty277 no policiu nevolali, lebo sam zamestnavatel odrbava na odvodoch a vyplaca cast mzdy ludom na ruku, takze velmi dobre vie preco policiu nevolal
Mňa by zaujímalo, ako toľko dní, týždne, mesiace??? Kradol, keď si to nikto nevšimol a ani ty? Nenosil vyplatne pásky? Nevedela si, koľko zarába? Kde upravuje, že sa dalo kradnúť? Zamestnávateľ je mimo asi tiež, keď to neriešil hneď. Ú nás v práci 3x po sebe chýbalo 10e a hneď sme vedeli, kde je problém. 🤔
@milanemila skore nema jasne dokazy, toto je na dlhe tahanice.. riesili sme taketo financne kradeze, aj s pravnikmi uz v praxi. nakoniec to skoncilo dohodou o vyplateni, nik to nehnal na trestne oznamenia a sudy.
To, ze nevolali policiu je sanca a tiez, ze asi kompletne uctovnictvo nebude mat firma uplne ok, ale tvoj manzel by nemal vyskakovat … ak byvate v malom meste aj bez policie sa moze niekto z firmy postarat, aby si ziadnu pracu nenasiel a pripadne mu moze niekto dat aj poriadny vyprask … potom mu neostane nic ine ako vypadnut niekam dalej alebo do zahranicia, kde ho nikto nepozna. Ak je pravda, ze ste tie peniaze spotrebovali na rodinu, je sa treba zamysliet, kde ubrat. Darceky, vylety, vsetko, co nie je pre zivot nevyhnutne stopnut. S pracou sa prestriedajte … nemusis sediet 3 roky doma ale hladat na par hodin nieco, pretoze ak kradol, tak tam ani rezerva nie je … niekde ste ustrelili Vase vydavky
@simca06022011 uznavam, zrejme to je jedno s druhym
@olimuc nemaju preco uctovnictvo riesit policajti...
Skuste si vziat pozicku a sumu splatit jednorazovo. Budete mat sice dlh voci banke, ale cisty jasny dlh, ktory budete splacat. Nie kradez.
Ak to vrati oficialnou cestou, teda zamestnavatel spise doklad, aky je zisteny dlh a podpise prevziatie jeho vyplatenia, ani zamestnavatel ho nebude moct do buducna vydierat nahlasenim trestneho cinu (to len pre krytie sa, aby ste neostali zranitelni. Teraz je to nejak, o par mesiacov moze byt atmosfera a postoj zamestnavatela k tomu iny).
Dalsia vec je muzov navyk.
Ci sa poucil (teraz isto nachvilu ano, lebo ma stres a strach), alebo sa k tomu po case vrati, lebo to bola najlahsia cesta ako prist k peniazom. A este sa bude klasicky utesovat, ze vsak len tentoraz, a potom to hned vrati. Odobrovat si to v duchu na sto sposobov, preco to “musi” zobrat, lebo to potrebuje pre take a onake “vyssie ciele”.
Takze by sa oplatilo, aby suhladil, ze sa u vas budu kontrolovat financie formou zapisu prijmov (zdokladovanych, odkial su) a vydavkov. Ci sa to mesacne kryje, alebo idete do minusu, a predsa si nepotrebujete pozicat (stale peniaze mate).
Teda zas sa ukazuje, ze muz ma peniaze odniekial nepriznane.

@doriiis a co ti pomoze vyplatna paska? Ved to, co vzal, mu neprislo na ucet. Proste mal v penazenke, ked bolo treba, tak zaplatil a male ciastky sa v dennom kolobehu lahko "stratia".