Čo robiť, keď manžel po hádke ignoruje?
Ahojte, velmi prosim o rady, povzbudenie ci nazor na nasu situaciu.
S mm sme spolu 13 rokov z toho 3 svoji a deti nemame. Pozname sa dlho a ja viem, ze toto je jeho bezna reakcia na konflikty ale aj tak mi to vzdy velmi ublizi. Proste ma ignoruje. Nevola, nepise z prace ako zvycajne, doma na mna neprehovori, obchadzame sa ako cudzi. Ja som sa vzdy doprosovala chcela to riesit a radsej nech sa pohadame nez toto ale tentokrat som si povedala ze proste staci a ignorujem ho aj ja ale ze uplne. Neviem ci ho to prekvapilo alebo je rad ale na mojej strane proste uz mam v hlave ze sa bude chciet odstahovat, rozviezt.. isto mi poviete ze naco mi je taky chlap a niekedy sa to aj sama seba pytam ale ja asi neviem byt sama proste a zahodit tolke roky kvoli zas uplnej hluposti...co keby on toto povedal mne za covon sa nastval tak by aj tak na mna bolo zle ze prehanam a hrotim a neviem co.
A ja mam pocit ze vzdy je konflikt pre to ze on nevie zvladnut svoje emocie a je strasne jesitny. Najnovsie ho teda obmedzujem lebo sa mi zda ze vela pije aj ked podstata je zlozitejsia ale pre predstavu.
Co by ste mi poradili ako postupovat dalej?
@pribinak nebudem! To ma preslo tu po tomto velmi rychlo... 🙈 ze zas by aom mu len nabila zbran ze zas je on ten co vyhral a ja sa doprosujem
@0silvia0 joj len ci toto vydrzim 🙈 ale uz som rozmyslala, ze niekam pojdem a este si dam na instagram fotky... aj keby len na prechadzku
sestra zila s takym sialencom 10 rokov, nastastie nemali deti ani nic. Pokial drzala usta a krok a bolo ako on chce tak bol klud. Mne sa on hned nezdal, napriklad prisli na navstevu k nam doniesol si film, zapol a vsetci sme museli ticho pozerat. To som hned vedela, ze je sialeny. AZ casom ho ona opustila, ked ju v noci zacal budit, nedal jej spat, kvoli nejakym blbostiam , riesil co povedala komu pred mesiacom, a v noci okolo druhej do rana, aj ked odisla do inej izby buchal, nedal jej spat, potom riesit ze kolko inych zien on ma a kazda ho chce. Proste sialenec. Tiez ju trestal tichom, no casom,ked si ona na ticho zvykla, zacal tieto excesy so spankom a zenami. Ked prisla ku mne na navstevu nonstop musela byt na telefone, bala sa mu polozit. Potom to uz nevydrzala a opustila ho. Bola 4 roky sama, chodila na terapie a teraz ma normalny vztah. Len sama povedala, ze jej chyba ten adrenalin, ze normalny vztah ju nudi. Nastastie si to vie rozumovo obhajit ze jej zmyslanie o vztahu s adrenalinom nie je ok
Jej ex je stale sam, neustale sa stahuje, meni zamestnania, inak vyzera velmi pohladny muz no vnutorne psycho
@klementinka58 fu, tak to je silny pribeh. Ja som ai teda tiez neraz vypocula, ako on mal prilezitost ale neprijal ju akoby som mu mala tlieskat ze je verny v monogamnom manzelstve... samozrejme keby som sa nahnevala tak hrotim a prehanam a robim z neho debila... a ja som to nevidela... ja rozmyslam, ci mame vobec sancu normalne fungovat... on si mysli, ze lepsieho nenajdem, lebo za mna plati, navari, uprace... ale zas ja ked niekwdy citam aj taketo pripady ako pises sa zamyslam, ci by som nesla z blata do kaluze... ze asi kazdy chlap je magor... vidim vo svojom okoli baby po 30 co by chceli rodiny a nevedia najst normalneho partnera... ale nechcem ho obhajovat, lebo vidim fakt sama, ze on neni ok ale vela som sposobila aj ja, ze som mu to dovolila... ci neni neskoro teraz na nejake hranice uz
Vie, že ti to ubližuje a napriek tomu ti to robí. Čiže vedomí teror. Akonáhle toto na teba prestane platiť, tak možno nastane zmena. Otázne je, či v tom čase ešte budeš o neho stáť. 🙂) Iné by mu nechali papierik že ozvi sa keď ťa to prejde a šli mimo bytu,
kazdy chlap nie je magor, len treba hladat a neobhajovat sa tym, ze ved kazdy nieco ma , sama sa stavias do roly obete a to nie je dobre. Lebo vacsinou vyrovnana zena si povie, ze ma sa tak rada, ze radsej bude sama ako toto znasat.
ak je manipulator tak hranice mu nevytyci nikto, on si vzdy pojde svoje. To naozaj zalezi do akej miery je manipulator, ci ma len jemne crty odkukane z rodiny alebo je to tazka porucha
Jemne crty obrusis ale je to beh na dlhe lakte a stoji to kopec usilia aj tak to nikdy nebude skvele, ale ak je silny manipulator tam neurobis nic.
mne uz napriklad pride sialene klepat rezne rukou,alebo si dat pohar vina vzdy po praci, ved kde si naleje? v praci? alebo ide sam do podniku? preco by chodil sam do podniku? nebeha za nejakymi zenami a potom na tebe vidi tolko chyb? ...mne by skor toto vrtalo hlavou
@zuzanapjat Odišla by som bez nejakého papierika.
@klementinka58 presne preto som bez chlapa cez 10 rokov... akoze dobre, boli tam nejake pokusy o vztah, ale proste prva red flag - a utekam, mam sa proste rada a naozaj radsej sama, ako s magorom....
autorka, tiez som vpadla do manipulacie ani som nevedela ako.... a este rok po rozchode som ostavala v soku ze co vsetko nebolo moje vlastne rozhodnutie...
@klementinka58 Po práci, keď príde domov.
@h2 doma si nalieva? omg
@klementinka58 a tak pohar vina po praci ja chapem.... teda nie kazdy den zase, ale napriklad mama je sestricka, uz ma takmer 70 a stale pracuje, a proste pride po 12tke uplne grogy a to ak pride ku mne jej proste nalejem deci cerveneho a hotovo....
ale denne, a 3-4 pohare, je uz davno cez ciaru, ved to je flasa vina kazdy den.....
@klementinka58 Ale prosím ťa, veď na koníku je každú chvíľu fotka pohára vína, ktorý si večer nalejú ženy. A vždy má kopec lajkov. 😅
Prečo sa obviňujes že veľa za to aký je, môžeš ty?? Ty si čítaš po sebe,.co píšeš? A zamyslas sa vôbec nad tým? Naozaj ta presvedčil, že bez neho nezmozes nič a ešte si aj závislá na tom, aby s tebou udržiaval akú takú komunikáciu inak upadas a si ako paralyzovana.
Obviňovať sa, ze veľký podiel na tom, aký teraz je, máš ty je zas choré z tvojej strany.
A ospravedlňovať to cele tým, ze každý chlap je magor som mlada žena a mam uuuzasneho manžela roky rokuce. Som v zdravom pevnom vzťahu a necítim sa vôbec ako jediná na svete
@h2 tak pri detoch este chapem 🙂
taketo typy magorov, zvyknu aj podvadzat takze do buducna by som s tym pocitala, ze sa to moze stat. A tym ze raz je uzasny a raz si ta nevsima len buduje tvoju zavislost na nom, vsetko robia cielene. a ta zavislost u teba je uz zjavna na nom
3-4 poháre vína po práci, hmmm tak pozerať na pripitý ksicht nie je nič po čom by túžila normálna žena. A veci ktoré si opísala sú skutočne banality, on ťa vedome terorizuje. V podstate mu vadíš. Preto reaguje na všetko prehnane. Jediné čo ho baví je, keď ťa môže takto trestať. Choď za psychologičkou, pomôže ti. Uvidíš, že tvoj pohár trpezlivosti sa preleje keď sa ti postupne otvoria oči a že už to nebudeš tolerovať. On ti podkopal sebavedomie. Myslíš si, že lepšieho nenájdeš a že jeho chce pomaly každá a že ti robí službu že je ti vôbec verný a že je s tebou. Pozrieš sa na toto všetko o pár rokov a budeš si klepať na čelo !!! Pracuj na vnútornom odstrihnutí sa a začni žiť.
Koľko máš rokov?
@pribinak 30 za chvilu
Tak to máš dosť času aby si sa poobzerala po niekom kto nevykazuje takéto patologické správanie
Dosť času aby si di našla niekoho pri kom budeš šťastná a nebudeš musieť riešiť že ten druhy tá psychicky týra a v podstate tá emočne zabíja
Dosť času nirmalne žiť !
Nájdi si psychologickú a začni pracovať na odchode
Držím palce 🍀🍀🍀🍀🍀
Dievcata, poviem vam, ze cakala som teda nejaky rady a podporu ale ze toto nastane som ai nemyslela. Ja viem ze vyzniem ako trapka ale cim viac vas citam, tym viac sa mi vybavuje a to co ja som sem pisala dnes je fakt spicka ladovca zrejme. Je mi jasne ze ani vy neviete 100% posudit z toho prakticky mala co som napisala ale nahlodali ste ma riadne teda.
Hlavne ma sere, ze ja som to ozaj nevidela.. mna by popravde nenapadlo, ze by toto robil nejak naschval a cielene ale evidentne mu to vyslo. Fakt som v tom, ze proste pri rozvode by mi to bolo luto strasne tie roky a energia co som do toho dala a ze by som si len tazko nasla dalsieho/ineho/lepsieho partnera lebo mam hento tamto a som taka a mam diagnozu neurologicku a kto by ma chcel atd. Ale nerozmyslala som tak, ze to nemusi byt pravda a myslim ai to lebo on to tak zaonacil aby som si to myslela. Mne fakt teraz bezi v hlave pomaly cely nas vztah a vsetko co sa stalo, co povedal, ako ja som reagovala... a ja medovolim aby sa to zopakovalo... ani ma nehne mu volat alebo ho vever cakat a prosit o rozhovor... dnes pekne si spravim babsky vecer sama so sebou, mam vybraty film, jedlo, pedikuru si spravim a bude mi dobre nebudem sa nim zaoberat.
Ale riesit to musim. Najradsej by som mu dala ochutnat jeho medicinu nejako...
Skús si ešte prečítať článok, psychologička rieši takýchto ľudí. Tiež to doma riešime, môj manžel je takýto typ. https://www.postoj.sk/140516/clovek-ktory-uteka...
@pribinak fu, no aj toto co pises... ja atale ze uz mam vela rokov na to budovat nieco od zaciatku ci vztah ci majetok ci cokolvek... ci seba 🙈 dakujem za podporu, normalne sa mi chce plakat dojatim, ako mi cudzie anonymne zeny tolko pomahaju a radia tu
@klementinka58 áno maximálne bolo ohľadom organizácie kolo dcery
Jasne ze tebou manipuluje a je to ista forma agresie, tyrania. Nepodlizuj sa mu, nevolaj, papieriky nemechavaj. Ukaz mu zrkadlo, bude velmi prekvapeny, ked aj z tvojej strany pride cisty ignor. Chod von, zabavaj sa, nedaj mu nic vediet, nic mu nevar, nepripravuj. Nehovoriac o tom ze tvoj muz je cisty alkoholik. 3-4 pohare vina je flasa vina kazdy den. Chapes? On je alkoholik jak vysity. Prosim ta nerob si s takym clovekom deti. Neboj sa ze by naznacil rozvod, to on vie presne na aku strunu ti zahrat. Zacni sa osamostatnovat vnutorne aj naozaj, zacni si setrit, odkladat, a uz nikdy viac nebud na chlapovi zavisla.
@beruska.jk idem rovno na to, dakujem

Nevolaj mu, tymto mu ukazujes svoju slabost a zavislost na nom. Chce byt ticho? Bude mat ticho az ho to bude mrziet.