Čo robiť, keď manžel šetrí na nesprávnych miestach?
Píšem sem lebo sa asi potrebujem trošku posťažovať a možno získať aj nejaký iný pohľad na našu situaciu. Som na materskej, máme s mužom 2 ročného syna. Manžel zarába vysoko nadpriemerne, ale vyrastal v chudobných pomeroch a stále má také zmýšľanie, že keď on bol malý, tak nemal skoro žiadne hračky a aspoň si teraz dokáže vážiť veci. Stále len šetrí lebo jeho cieľ je mať čím skôr splatenu hypotéku a synovi doteraz kúpil len jednu malú hračku.Všetko ostatné som mu kúpila ja- hračky, knižky, kočík, postieľku, stolík a stol, darčeky na sviatky atď. Podľa neho je všetko, čo kúpim synovi zbytočne. Pritom hračky, ktoré mu kupujem sú edukatívne, žiadne hlúposti. Podľa neho som mu zbytočne kúpila aj lego alebo kocky, pritom to sú hračky, ktore majú asi všetky deti a nemohla som vediet, že syna to moc baviť nebude. Teraz som mu kúpila knižky o nočníku, či ho nemotivuju sa odplienkovat a aj na to mi povedal, že mi peniaze nedá lebo ich miniem na ďalšie nepotrebné hračky. Som z toho frustrovaná, minula som si už všetky úspory, od muža nedostávam ani cent. Najhoršie je, že syn ma aj tak radšej manžela, ako mňa a muž mi to stále vyhadzuje na oči, že on nepotrebuje synovi dávať žiadne hlúposti a aj tak ho má syn radšej. Samozrejme, som rada, že syncek má tak rád svojho otca, ale to, že mi to takto manžel vyhadzuje na oči, ma ničí. Pretože synovi sa naozaj naplno venujem, som na neho aj oveľa menej prísna, manžel mu za každú hlúposť hneď dá po zadku...Manžel nechce chodiť ani na žiadne výlety, stále sme len doma a okolo bytovky, jeho výhovorka je, že aj tak je ešte maly a nebude si to pamätať, nechce pochopiť, ze ide o zážitky, ktoré syna formujú. Ešte aj autosedačku máme v smere jazdy z druhej ruky, pritom by sme si mohli kľudne dovoliť novú a bezpečnú, ale aj to je podľa muža zbytočne kupovať novú, keď mozeme podedit z rodiny. Čo by ste robili? On sa vždy vie sám pred sebou za všetko ospravedlniť a zbytočne mu môžem nejaké veci vyhadzovať do očí lebo on sa nad tým aj tak nezamysli lebo v jeho očiach on koná najsprávnejšie...
Z príspevku nie je jasné, čo platíš ty a čo on.
Ty platiš z rodičáku čo?
Výlety. A hračky?
Ak iba to, tak to by stačiť malo, nie?
Či?
Tak máš šťastie, že si aspoň manželka, možno pri rozvode dostanes polku jeho majetku.
Neverim, ze sa z tvojho chlapa stal takyto lakomec po narodeni dietata. Urcite sa k tebe choval rovnako aj vtedy, ked ste rodinu este nemali, takze prepac, ale mas co si si vybrala, s tymto si predsa musela ratat 🤷...
@koniarova
@pribinak aha a aký je problém s tým,že prevedie peniaze na jej účet? To je problém? Ja to ako problém nevidím. Príde výplata,pošle peniaze,nestačí materská,pošle peniaze,aký je rozdiel,keď vojdú do obchodu a nakúpi manžel zo svojej karty,účtu? Musí mať zákonite prístup k nemu aj druhý partner,zaujímavé ? Akože ja chápem,že ženy sú svatice a žiadna nezdrhla za iným,žiadna neobtiahla chlapa,ale zase robiť nesvoj právne za to,že manžel pošle manželke peniaze na účet. V Rakúsku nám.nie je,čo zarobí chlap, je jeho,čo žena, je jej a teraz čo? 🤣 Každá rakusanka je týraná,lebo chlap jej nedá prístup k účtu ,myslím,ze
@paulinarm to vyhovuje a fungujú v pohode.
na koho je napisane byvanie na ktore sa plati hypoteka?
@maciatkolulu rozdiel je ten, že ja nemusím prosikat muža aby previedol peniaze, ani vysvetľovať čo idem kúpiť s obhajovať každý minuty cent
Ale mam prístup k jeho úctu a použijem peniaze na čo treba
Toto je ZÁSADNÝ ROZDIEL a ak ho nevidíš, tak potom nie je o com
@lenkakravcova plati rehabilitacie, pomocky a speci stravu lebo dieta ma problemy
rento chlap je hajzel kasle na syna a zenu nejde s nimi akonrodina ani na vylet, podporuje svoju rodinu z ktorej pochadza tam cpe peniaze a synovi vezme darovanu x detmi pouzivanu autosedacku z druhej ruky
@pribinak a niekto píše,že prosika? Ja som to nezachytila. Príde výplata,pošle 1000na ucet bodka. Nevidím žiadnu drámu. Je absolútne normálne mať svoj účet na svoje meno a hotovo. Nedávať nikomu prístup. Keď už,tak jeden spoločný. Ale opakujem,nevidím nič zle na to,keď muž pošle manželke peniaze na jej ucet🤷
@maciatkolulu autorka piise že je frustrovaná….zo znamená ďaleko od slova spokojná či šťastná, nemá prachy a ak niečo chce asi to nefunguje že povie a on posle
Fakt to nevidíš? Tak mi už ani nepis
Ja mám pocit, že títo debilovia padajú zo stromu rovno ženským na hlavu, hodia ich do kómy a než sa ony preberú, sú z nich manželky🙄 Inak si tento jav neviem vysvetliť... Fakt nie.
Ja som na materskej, platím z nej všetko okolo bytu, čiže vodu, elektriku l, hypo aj spravcovsku a polovička mi posiela každý mesiac pevnú sumu. Malému kupujeme hračky obaja, rovnako aj oblečenie aj keď toho má kvantum podedene, hlavne keď bol bábo tak som mala 90% veci od iných. Sú veci na ktorých nesetrime, ako je sedačka ale napríklad postieľku komplet som našla za 70 eur. Kočiar sme mali nový a teraz dostane novú sedačku. Ale na tu sme odkladali. Malý ma svoj účet kde mu chodí príspevok na dieťa ci co to je tých 60 aur. Plus peniaze keď dostane na sviatok nejaký a mame doma sporkasu kde mu dávame peniaze len tak. Ma rôzne hračky ale nemá ich kvantum, lebo ma porozdelovane a meníme mu ich, lebo ho omrzia. Ale keď mu poviem ze potrebujem viac nema problém mi poslať alebo dat. Ani ja ani on sme nemali bohatých rodičov, mame sporenia ale synovi doprajeme ale nie kvantum toho. Hračky ktoré vieme ze sa s nimi zahrá. Robíme zoznam a dávame ho rodine co kúpiť aby nemal niečo dvojmo alebo čo by nám zbytočne niekde ležalo. Ty nepíšeš co všetko platíš ale keď máš rodicak len na seba a neplatis žiadne výdavky spojené s veľkým nákupom a bývaním, nie je to tak zle. A my chodíme aj na výlety. Pretože aj tak spoznáva svet to dieťa a zisťuje kde sa má ako správať. Malý vie ze v reštaurácii sa nekrici, nebeha na to je park. Vie ze zvieratiek sa môže dotknúť len keď mu to niekto dovolí, rovnako aj psíka von keď sme. Ide nie len oňho ale aj o nás aby sme niekam šli ako rodina. Aby sme aj my boli s priateľom spolu. Chodíme raz do mesiaca na rande vo dvojici. On ostáva sám na víkend s malým. A chrust aj nám ide za otcom ale to je obdobie. Jeho zase vymení ta deda. A dedo mu nedáva hračky ale púšťa mu kukuckove hodiny. Ak by mne partner hovoril a robil to co tebe ten tvoj, bol by z neho bývali.
Žiadala by som výživné na seba s dieťa ..ak má problém finančne vás podporovať.
Už sme sa tu viaceré pýtali, čo platí ona v domácnosti a co on. Pise vždy len o sebe, že nemôže, že manžel nedá.
@tiezjedna pre veľmi veľa žien je jediným zmyslom života mať chlapa, preto berú hocičo.
a potom sa tu podaktoré silno zavzdusnovali nad nedávnou témou či si niektoré šetria peniaze aj pomimo pre pripad nudze….tu je presne ten príklad toho
@kristinka92 krásna ironická poznámka, a toľko pravdivá 😉 ale nezabúdaj, že tu sa polka komentujúcich vyjadrí, že oni vedia koho si zobrali atď …
Ja sa len opýtam, prečo stáli rehabilitácie TEBA veľa peňazí? Veď preboha to ma platiť manžel! Stačilo že ty si to odseres s malym a ešte máš aj cvakat,??? To čo je za červíka tvoj muz…
a uplne prve co urob prestan s nim intimne zit posledne co potrebujes je s takym hnupom cakat dalsie dieta
A ked ste spolu randili, tak ako to vyzeralo? Zaplatil kavu, obed, veceru, kino, vylet? Alebo ste si kazdy platili za seba? Ako to vyzeralo pred dietatom?
@malasandrika neodpustila som si….ešte keď sa im tam právnička vyjadrila, ktorá to ma ako dennú prax, tak nieee, ony vedia koho si brali 🙌🏼len trochu pozabudli že to iste si predtým hovorili tie iste ženy,ktoré skončili na dne a veľmi nepríjemne prekvapene…a potom len keby keby…
@vyrovnanaosoba v podstate to máme podelené, ale keďže muž nikdy nekúpi 80% veci do domácnosti/ stravu, ktoré mu kázem kúpiť, tak aj za to dávam viac peňazí ja. Do roka som synovi kupovala komplet všetko a vybavenie plus speciálnu stravu...od roka začal kupovať aspoň plienky. Ale pointa môjho príspevku bola, že podľa neho je všetko pre syna zbytočne a nepotrebné a stále sa skrz to hádame. Kašlem na to, že som nebola už roky u kaderníčky, kozmeticky atď.na seba už neminam skoro nič. Aj teraz sme sa pohádali, lebo syn už má ošarpanu detskú podložku a chcem mu teda kúpiť koberec a aj s tým má problém. Keby na to nemal financie, tak nič nepoviem, ale problém je v Tom, že on ich má, ale mne nedá lebo vraj ich zase miniem na sprostosti a sám to tiež nekúpi. Pritom syn sa reálne naozaj so všetkým hra lebo tých hračiek vôbec nemá veľa. A keď som mu povedala, nech mi teda dá na kopu veci, ktoré sú podľa neho zbytočne kúpené a syn sa s nimi nehrá, tak sa len vyhovára, že on nemá energiu na také hlúposti...miesto toho, aby aspoň trochu ocenil, že mu všetko vyberám ja a aj kupujem, tak ma vždy len sprdne a nezafinancuje ani potrebné veci, ako napr.spominany koberec...
No neviem, či toto má nejaké riešenie. Môžeš pritvrdiť, môžeš sa chcieť rozviesť, proste musí vedieť, že takto nie a chceš to vážne riešiť, pretože tento, ak sa nezmení nie je teda žiadna výhra.
Nech sa s nimi zadrhne.Setrit na vlastnom dieťati a matku považovať za darmozracku čo minie všetky peniaze.Tak nech to kúpi sám, aby mu neubudlo.Caka ta ťažký život s lakomcom by som nevedela žiť obhajovat si každý nákup.
On sa nikdy nezmeni. Kolegyna s takym chodi uz 7 rokov a az teraz podvolil ist na dovolenku do madarska, ani k moru nechce ist ze naco. Vyrastal velmi velmi skromne a teraz zaraba nadpriemerne a tiez ma problem pustit nieco navyse aj ked on aspon normalne prispieva na domacnost.
Uprimne naco ti je takyto muz? Aspon ze otec je ako tak dobry ze sa venuje ale to nestaci, maly potrebuje oblecko atd.
A ja napr nesuhlasim ze ked su deti male naco chodit na vylety, ze si nebudu pamatat, to ano,, ale rodicia si budu a ked su nato peniaze o to vacsi dovod zbierat zazitky.
Ja by som asi zacala sklonovat rozvod a uvidis. Za mna je sanca ze sa zmeni minimalna a teda zit s takymto egoistom by som nechcela

Nemá prisup k tvojmu úctu ….vsak tam nič nemáš