Čo robiť, keď muž chce dve deti?
Možno to niekomu príde zvláštne, ale ja som asi odkakživa nastavená tak, že jedno a dosť, jedine čo by som predychala su dvojičky, ale určite by som nechcela dve deti. Neviem si to predstaviť, nechcem si to predstaviť a dosť ma mrzí, že mame na to iný názor. Ani jeden nechceme ustúpiť, takže som zvedavá ako to s nami dopadne….
No ani ja som moc nechcela 2, ale je dobre keď má súrodenca a nebude jedináčik maznáčik
No ešte nemáš ani to jedno, tak aby sa ti vôbec to podarilo v dnešnej dobe, však. A to ako si to naplánuješ tiež nie je úplne spoľahlivé. Moja kamarátka mala teliesko a otehotnela aj tak a prišla na to až vo štvrtom mesiaci. A lieky tiež nie sú stopercentne spoľahlivé. My máme deti štyri a sme neskutočne šťastný a spokojný a nepotrebujeme byť k tomu ani milionári. Chodíme na dovolenky, výlety, deti majú krúžky a všetko čo chcú a potrebujú. Keď obaja rodičia pracujú tak sa to normálne dá. Keď vychovaš jedno vychovaš aj ďalšie. A ako moja mama povedala keď vychováš tri zvládneš aj štvrté 🙂. Nesmieš brat sú úvahy iba peniaze ale aj lásku a šťastie.
Keď chceš jedno maj jedno, ale rátaj s tým, že naň môžeš ostať aj sama ak sa muž rozhodne mat druhé dieťa s inou.
Mam jedno dieta a tiez druhe neplanujem. Ja som z 5 deti. Rodicia zomreli a sme rozhadana cela rodina. Mam dve sestry jedna ma 2 deti a druha ma 3 deti aj ked z toho uz dve su dospele a viem ako sa financne trapia. Ja s jednym dietatom som im roky pomahala financne. Samozrejme ako deti sme nechodili na dovolenky lebo by to bolo financne nakladne ale viac ako za dovolenky som vdacna svojim rodicom ze sme mali stastne detstvo. Nikdy sme nezazili hadku nasich rodicov. Vsetko si riesili v klude bez kriku mimo nas. Teraz ale viem ze stale je doba horsia a som vdacna za to moje jedine zdrave dieta ktore chcem zabezpecit a dopriat aj jemu aj sebe lebo to ze mas surodenca neznamena ze neostanes v zivote sam.
Dve deti neznamená, že sa žena stane už len matkou. To máš nejako zvláštne spojené. Keď má dieťa súrodenca parťáka na hranie, nemusíš mu vkuse robiť animátorku ty ako rodič. Okrem toho aj potom v živote niekoho má. Máš zlé vzťahy so súrodencami alebo si jedináčik? Píšeš, že nemáš deti, takže, úprimne, nemáš predstavu čo to je a aké to je. S mužom ste si mali takéto veci povedať, než si ťa vzal, aby zistil, že chceš veci inak, ako on. Dvaja by mali mať podobné predstavy v týchto veciach, či?
@nerko je to asi tým že som jedináčik. Tieto aspekty ja nie som schopná vidieť a c živote mi nič nechýbalo. Manžel je jedináčik tiež
@lenkakravcova ja nie som karieristka 😂 bože ty tiež dávaš dobre perly. Okej, nie som typická žena. Asi by som sa mala genderovo preidentifikovať keďže chcem len jedno dieťa…. OMG
@nelka93 tak isto môžem rátať s tým, že ostanem sama na sve, vieš ako
@lauricka on chcel dlho jedno, to len posledný rok zmenil názor
velmi sa ruhas a nemas stipku pokory.....aby si mala aspon to jedno zdrave....nemam rada taketo silacke reci, ako keby si bola panom vesmiru😢😢😢
Podla mňa si radšej zaobstarajte nejaké zviera.
@gelifil ale ja nerátam život cez peniaze. Myslím si, že som bola vychovaná v priemernej rodine nemali sme na rozhadzovanie ale nič mi nechýbalo. Premýšľať nad finančnou stránkou veci je podľa mňa racionálne. Čo mám myslieť najprv cez p***u a potom vyplakávať, že nemám peniaze na základne veci? Ak si si kupovala byt/dom dávnejšie, tak netušíš čo to je platiť 900€ hypotéku. Chápem, ale to je momentálne fakt ktorý sa deje. A keď sa mi niečo stane? Nemôžem premýšľať len nad láskou a ťuťuli muťuli a potom otravovať rodičov aby živili moje deti. Fakt neviem čo je take nepochopiteľne na tom, že dve deti su nákladnejšie ako jedno a ten fakt nezmení ani neviem aká veľká láska
@aurora33 prečo?😂😂😂
@petra7825 presne toto zažívam, moja kamoška pochovala minulú sobotu svoju 8.rocnu dcérku, ktorá mala akútnu leukémiu, nebolo pomoci 😢
Mala dve dcérky, menšia nechápala co sa deje a kde ma sestričku, hrozne co len pomyslieť! Clovek nevie ako sa môže živit zvrtnut a mozes si ho plánovať koľko len chceš
Pretoze taký pes ťa bude stáť menej ako dieťa 🙂
@autor si evidentne ten racionalnejsi typ zeny, ja tiez, takze tvojmu rozmyslaniu absolutne rozumiem. Dieta som chcela, aj ho mam, ale vzdy som bola presvedcena, ze bude len jedno a nikdy, ani len na sekundu, som nazor nezmenila. Dokonca ani vo vztahu s dalsim partnerom, teraz uz manzelom, s ktorym sme sa hned na zaciatku dohodli, ze dalsie dieta nebude, on dokonca nema ziadne. S tymi peniazmi a casom mas uplnu pravdu - nech investuju ti, ktori po viacerych detoch tuzia - ci taki, ktori na to maju, alebo taki, co sa vedia uskromnit.
Obavala by som sa vsak rozneho nastavenia teba a patrnera. Ano, mozno nakoniec sam uprimme uzna, ze jedno je dost. Ale co ked nie? Zmieri sa s tym alebo bude na teba tlacit a budete nespokojni obaja?
Dcerinej p.ucitelke zomrel v aprili jediny malolety syn. Viem, ze nemohli mat viac deti aj ked chceli. Nie je dna kedy by som nepomyslela na jej bol a slzy z pohrebu kedy plakala ze je tak prazdno v ich dome...
Podobne sa stalo aj znamym. Zomrel im ich jediny, vtedy 29 r syn...nestihli ani vnuca.
Nie, nikdy nevieme ake plany s nami ma nas zivot. Netreba mysliet na najhorsie a privolavat si to, ale mat oba jedno dieta, je z mojho pohladu strasny strach. Ci sa mu nic nestane...hoci nechtiac sa rodicia viac upinaju na to jedno dieta, maju vacsiu potrebu ho vhranit a mat pri sebe. Plne suhlasim s pani vyssie, kt.spominala tu slobodu...moj muz je jedinacik. Ma uz iba otca a su ma seba naozaj velmi naviazani.
Nikto ti nepovie spravny pocet deti, to uvidite sami ako sa to u vas vyvinie a co vam bude dopriate. Peniaze su dolezite a potrebne ale nie su univerzalnym meradlom stastia, radosti, lasky a spokojnosti v zivote. Hlavne si treba uvedomit, ze clovej mieni a pan Boh meni. A ked si nie veriaca pretav si to do beznej ludskej revi - nikdy nehovor hop kym nepreskocis. To ze nieco chceme, neznamená, ze to tak aj bude a niekedy nestaci aj ked sa postavime nahlavu....
Drzim prsty aby sa zadarilo zdrave babatko
zivot sa može tak zahrat, že nebude ani jedno..to su take veci hm..
Ešte takto Ti napíšem. Deti netreba dlho odkladať. Ja som tiež taká bola. Toto treba, tamto… Jasne treba niekde bývať, mať prácu… Mám vyše 40, doma dve malé školáčky a veru niekedy im nestíham. A večerom som úplne k.o. Nemuselo to tak byť, keby som materstvo neposúvala. Mám v partii kamarátky, ktorým sa otehotnieť nepodarilo, nedonosili, alebo už nemajú energiu na druhé, aj keď finančne sú za vodou. Uvidíš ako to bude u Vás, až keď budeš mama.
Veď najprv si spravte jedno a potom sa uvidí, nechápem čo riešite, keď nie je ešte ani jedno. Aspoň sa zhodnete v tom že chcete byť rodičmi. Možno nakoniec ty budeš sama chcieť druhé alebo tvoj muž už nebude chcieť druhé... A nechcem nič zlé predikovať ale v dnešnej dobe má veľa párov problém splodiť aj to jedno. Takže sa zamerajte najprv na to.
@aurora33 ty si úplne mimo.
Preco? Ved tu kalkulujes od samého začiatku, tak som poradila lacnejšiu variantu.
@karolinakr to samozrejme môže, život sa môže zahrať aj tak, že sa zajtra pošmyknem, porežem a vykrvácam, alebo dostanem krvácanie do mozgu…. A teraz mám kvôli tomu meniť svoje pláne alebo radšej žiadne nemať? To je zase taká úvaha. Keď nebudem môcť mať vlastne, bude adoptované a keď sa nepodarí ani to, tak sa nič nedeje, nebola by som ani prvá ani posledna. Možnost mat dieťa je privilégium a nie právo
@nerko mame v plane to zacat riešiť nejak tento rok. Potrebovala som samozrejme vyštudovať a ísť z nájmu do vlastného aby sme začali riešiť rodinu. Mame kde bývať, kde pracovať, takže je na to ideálne doba
@nerko tiež by som bola najradšej keby mám dieťa v 20ke…. Ale to by som si musela asi hľadať bohatého muža ktorému by nevadilo, že som nevyštudovaná s holým zadkom
@aurora33 tak si narodím 4 deti, potom tu budem vyplakávať, že im nemám čo položiť na tanier. Ty si nikdy nepremýšľala o peniazoch? Len rozhadzuješ bez rozmyslu? Pri dnešných cenách ledva niečo odložíme keď sme sami dvaja…+pes. Dieťa je ďalší výdavok či si to chceš priznať alebo nie. A niekto, kto si tento aspekt neuvedomí, nie je schopný myslieť dopredu je jednoducho nezodpovedný. A môže milovať tie deti koľko chce, bez peňazí sa nikomu nežije dobre.
A to samozrejme nemyslím nejaké veľké bohatstvo. Ale pohodlne nakúpiť základné veci bez toho aby som musela pred každou kalkulovať a počítať koľko mi do ďalšej výplaty zostane. Žila som tak par rokov, ale už by som to neurobila ani sebe, nie to ešte deťom.
A písala som niekde že si máš narobiť 4 deti a potom vyplakávať? Nie.
Autorka kasli na to
Uvazujes racionalne a triezvo, je super ze tieto debaty preberate s partnerom uz pred detmi, rovnako ako som to spravila ja . Toto su zakladne otazky do zivota
Dristy o presmradenych jedinacikoch sa uz nedaju citat, tiez som jedinacik a mala som toho v zivote ovela menej ako mali moji kamosi z pocetnych rodin a nikdy som nebola rozmaznavana. Surodenec mi rovnako nechybal lebo som mala kamaratov . Synov otec je zo 4 deti a tiez je spokojny ze ma 1 dieta. Nas syn surodenca nepytal nikdy tiez. Toto je samozrejme individualne .
A ak ma niekto na sklonku zivota ostat sam, proste ostane ci ma 1,2 alebo 5 deti. Staci si zapnut tv ,tie relacie kde starsi ludia placu ako sa na nich ich deti vykaslali. Alebo otvorit MK a citat tu tyzdenne 3 temy o tom ako sa surodenci skrz majetok poskriepili natrvalo.
Samostatna kapitola je veta : kde sa najedia 4ja,naje sa aj piaty a podobne. Akoby sa kazdemu dalsiemu dietatu neplatila strava,oblecenie,cestovne,skolne atd

My sme si to teda s mužom vydiskutovali ešte pred svadbou a našťastie sme sa spoločne a jednoznačne dohodli na jednom. A keďže sme si to naplánovali a mali pod kontrolou, narodili sa nám dvojčatá. A je to to najlepšie, čo sa mohlo stať. Som rada, že sa majú navzájom. Život si prosto niekedy ide svoje...Ja by som ale asi s mužom, ktorý má odlišné potreby v tomto smere, nemohla byť...Hmm...Ale ktovie, čo by bolo keby.