icon

Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?

1. jan 2025

Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent

bielasovicka
1. jan 2025

Ani sa nečudujem, že je len partnerka, a nie manželka, keď je takto vychcana. A ty autor, prestaň jej dávať všetky svoje peniaze a plat len polovicu na všetko co platíte doma. Povedz jej, že peniaze má, tak polku všetkého nech pekne platí.

sasa1310
1. jan 2025

@zuzanockamt jasne, že nefér. Nechala sa živiť celý čas, aby ona mala

bielasovicka
1. jan 2025

Robí sa chuderkou ze nemá peniaze, a pritom má 30000?🤦🏼‍♀️

autor
1. jan 2025

Do svadby sa nechce partnerke… syn nemá žiadnu diagnózu len nevydrzi viac ako 3 dni v skolke chodí na pól dňa a čakáme na vyber mandlí keďže je kvôli ním stále chorý

julinka2406
1. jan 2025

@klementinka58 👍👍

julinka2406
1. jan 2025

@bielasovicka 👍👍

slaviivals
1. jan 2025

Potom to trochu vyzera ako back up plan 😅 kedy sa idete o tom rozpravat? Som zvedava, ako sa obhaji ☺️

rude_baby
1. jan 2025

@slaviivals prečo back Up plán? Chlapec robí vonku, ak sa mu nedajbože stane ťažký, alebo fatálny úraz, potom bude jeho partnerka robiť zbierky cez donio na liečbu a platbu hypo?

mizoko
1. jan 2025

Popravde? Žena ktorá je na materskej alebo RD a teda nepracuje a je vyslovene v tej dobe zavisla na mužovi ťahá za kratší koniec. Ja ju úplne chápem že si odložila peniaze bokom. Rozumná žena. Vždy sa môže prihodiť niečo nečakané a takto neostane bez peňazí a bude sa môcť postarať o seba a dieťa. Nebuď taký sebe stredný,pozri sa na to z pohľadu ženy ktorá naozaj je v danej dobe závislá na mužovi kt si zatiaľ môže budovať kariéru a zarábať a žene dáva vyslovene že vreckové. Tebe by ako bolo keby je to obrátené? Chlapi fakt sa trošku zamyslite nad sebou.

slaviivals
1. jan 2025

@rude_baby keby chcela svadbu, nemusela by nic zbierat

rude_baby
1. jan 2025

@slaviivals aha, lebo tie zbierky robia vždy len single ľudia, že? 😅

sasa1310
1. jan 2025

@mizoko len je trošku rozdiel ušetriť si a niečo aj minúť zo svojho ako míňať len z jeho peňazí

ibatanecnica
1. jan 2025

@mandzula a dobre spravila.

slaviivals
1. jan 2025

@rude_baby je mi to podozrive. V manzelstve je podla mna normalne, ked jeden odklada, druhy plati, rozpravaju sa o tom a maju to spolocne. Tu je zvlastne, ze su to 2 ludia, ktori tiez nejako spolocne hospodaria, ale zena odklada potajomky pre seba? Pre rodinu? Preco nechce svadbu?

maranco
1. jan 2025

@mizoko to je v poriadku odkladať si peniaze čo dostane od štátu na starostlivosť o dieťa pre seba bokom ak o tom vedia obaja a sa tak spoločne dohodli

ale nie je v poriadku robiť to tajne, tváriť sa že nič nemám nech výdavky platí muž, poslať ho do zahraničia a prácu si nehľadať
to naruší dôveru a zbytočné myšlienky čo tajné sa ešte deje

zmrzlinka2021
1. jan 2025

@maranco nevieme aký majú vzťah. A hlavne ak on už funguje samostatne, tak drvivá väčšina takých vzťahov proste je len zo zvyku alebo pre peniaze.

mizoko
1. jan 2025

@sasa1310 a o ale keď sa žena stará o domácnosť a o dieťa a nemá vlastny príjem tak všetko čo sa financií týka je jednoducho na Tom mužovi. Tak to je. Ale mužovi je v tej dobe umožnené stále si budovať kariéru a posúvať sa pracovné pričom žena stagnuje. Muž má doma full servis a to je práca jeho ženy. Má postarané o spoločné dieťa čo je tiež prácou ženy takže mi príde v poriadku že finančné to ťahá on. Ak to tak nechce tak musí zabezpečiť starostlivosť o dieťa aby žena mohla ísť do práce ale to tiež chvíľu potrvá kým sa zabehne. Jednoducho obdobie tehotenstva a materstva je pre ženu kritické a náročné čo sa týka samostatnosti. Ale ak zarábajú obaja tak samozrejme že sa finančne majú na chodbe domácnosti podieľať obaja. A tak isto na upratovaní a starostlivosti o dieťa

ivik111
1. jan 2025

Šikovnica šikovná😉👌👌prepáč za iróniu,ale teším sa na rozuzlenie🙃tiež som mala prídavky+materskú zo zahraničia,všetko išlo na chod spoločnej domácnosti...rok som bola bez príjmu,kvôli synovej chorobnosti,mala som partnerovu kartu,bloky som odkladala,mesačne mal výdavky na papieri(keby chcel vedieť).Polovica názorov tu bude,že myslela na svoju budúcnosť pre prípad potreby ,ja som tá druhá polovica iného názoru....😃ako si fajn človek,že všetko financuješ zo svojho platu,ale trochu obozretnosti do budúcna neuškodí...

autor
1. jan 2025

Partnerka po svadbe nikdy netúžila, po zistení že čakáme dieťa vypukol covid potom mala komplikovane tehotenstvo a dieťa nám pri pôrode skoro .. nechcem to ani napísať… potom náročný rok. Partnerka pribrala necítila sa aktraktivna. Teraz už je všetko ako tak v normále stara sa o seba ale vidím že je vycerpana.. nechcel som sposobat ešte starosti s financiami keďže to vychádza všetko z môjho platu. Cítim sa ale oklamany.. že asi tak zle sa mat nemohla ako tvrdila

mizoko
1. jan 2025

@maranco pokiaľ si pamätám tak pán písal že priateľka je doma so synom kvôli zlému zdravotnému stavu. Tak ako má ísť do práce keď sa stará o dieťa? A ako vieš že ho niekto do zahraničia posielal? Možno chcel ísť sám,možno tam pracoval ešte kým sa poznali. Nevieme všetko len kuse informácie. A koľko si myslíš že je príspevok na dieťa? Fakt si myslíš že z toho dokáže niečo odložiť? Lebo suma o ktorej pán píše je príliš vysoká na to aby si to odložila za takú krátku dobu z biedneho RD alebo materskej. Možno to bol naozaj dar a do toho on nemá čo vstupovať. Možno to bola aj podmienka daru,aby to bolo len pre ňu a dieťa. Nie sú manželia takže rozísť sa je jednoduchšie ako pri manželstve. Ale ako píšem,máme veľmi málo informácií na akékoľvek sudy

sense
1. jan 2025

No a už si sa s ňou o Tom rozprával? Či len občas hodis komentár na MK len aby reč nestála

mizoko
1. jan 2025

@slaviivals nie sú manzelia

margotka17
1. jan 2025

@mojemenonikto presne to iste ma napadlo. A určite chce mať aj pre rodinu v prípade núdze rezervu, čo ak by priateľ stratil prácu? Takto by mali z čoho fungovať na určitú dobu. V dnešnej dobe je to od nej pekne, že nerozflaka všetko na somariny. A ak už si mladý pán myslí, že z jeho účtu sa hospodári a z jej nie, veď je jedno, na ktorom ta železná rezerva je nie? Veď ste partneri, či ...?

zuzanockamt
1. jan 2025

@mizoko 533,30 je biedny peniaz na dieťa od štátu? Toto mohla odkladať, keďže všetko jej platil otec dieťaťa. Plus má polovicu nehnuteľnosti bez akýchkoľvek výdavkov.

maranco
1. jan 2025

@mizoko to všetko je v poriadku ak o tom obaja vedia, ale ak to tají a klame že nemá peniaze to nie je v poriadku

autor skús nadhodiť tému, žeby si chcel byť viac s rodinou a našiel si prácu v blízkosti aby ste mohli byť spolu, že sa uskromníte vo výdavkoch, ale budete spolu ako rodina, lebo tento váš vzťah na diaľku nie je dobrý
uvidíš či jej záleží na tebe alebo na tvojich peniazoch

trgypadl
1. jan 2025

Na ako dlho chodis prec,?

margotka17
1. jan 2025

@earlgrey ona má choré dieťa, preto je doma. Nedala sa dobrovolne zivit partnerom.

brrunetkaa
1. jan 2025

Nechceš sa cítiť oklmany ale ja by som sa tak cítila. Partnerka je doma a ani nemusí byt a chúďatko nasporených 30K. Normálne nech ide do prace a nech sa podieľa na financovaní domácnosti pol na pol. Resp na tvojom mieste by som si odkladala výplatu pekne k sebe lebo ak opustí ona teba, tak budeš nahratý s financiami ty…. Mne by svietila kontrolka lebo ak to sporí pre rodinu, tak logicky by to mali obaja vedieť a nie, ze partner o tom nema ani tušenia.

zuzanockamt
1. jan 2025

@margotka17 Dieťa nemá dg. Ide o bežné skôlkarske choroby, ktoré sme si prežili, prežívame aj my. Jednu brutalitu som si prežila so starším, druhú prežívam teraz ( november - december trikrát chorý, dve OČR + dieťa má dg., čo bude od januára netuším, no po týždni v MŠ očakávam ďalšiu očr)

ukgirls
1. jan 2025

a ty mas nieco nasetrene? normalne si s nou sadni povedz na co si prisiel a dohodni sa s nou ,ze zacne platit neaku cas vydavkov kedze aj ty si chces teda odlozit na horsie casy a nie vsetko minat na nu ... a uvidis ci este stale bude partnerka