Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?
Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent
Nemusela ani sporit, zabezpecila si max. Matersku, po RD dala vypoved, nechala si preplatit dovolenku a potom dostavala max. podporu. Aj takto to mohlo byt, Vsak sa jej opytaj.
Máte nasporené, chudobou netrpíte, tak sa môžeš vrátiť zo zahraničia, pracovať na Slovensku a viac sa venovať rodine, popracovať na vzťahoch aby ti syn nepovedal, že ocko nemusí prísť domov, stačí keď pošle darčeky.
Mňa by zaujímali reakcie, keby to bolo naopak 🤔🧐 To by tu bolo aký je to "vychcanec" a rozchody by tu lietali jedna radosť. Aké zvláštne vnímanie reality 🤔
@zuzanockamt zvlastne je vsak aj to, ze ked tu zena place, ze ju muz po RD vymenil a vysmatil, nadava sa jej do blbych hlupan, ze si neodkladala bokom, ved musela vediet, ze ked nezaraba, ma len tu igelitku a holu rit. A, aha, ked si odklada, tak je vychcanec ona. Tak potom ako?
No je to celkom vychcane ak si pani odkladá všetky prídavky a neviem čo a žije sa len z partnerovych peňazí…. Asi by som zmenila financovanie domácnosti.
Tak sa má dobre,tak odkladá,to že o tom nevies je na pováženie,prečo to tak robí.Kedze nie je manželka,tak si možno necháva zadné dvierka,aby neostala s holou ritou ak by sa niečo medzi vami pokazilo....
@mandzula Rozumná a šikovná žena sa vie zabezpečiť svojimi peniazmi.
Nie, neni to normálne, ale veľakrát tu ženy obhajujú bočné konta, za mňa nemysliteľné, že si ma niekto robiť mimo peniaze či už v manželstve alebo ináč.
S priateľkou by som zvážil budúci život, neviem, či by som jej ešte dôverovala...
@zuzanockamt jasne, teoreticke zvasty, najma ked ma zena na krku male, vecne chore dieta. Porodme si deti, notebooky otvarajme uz v porodnici a potom koncime vycerpane na psychiatriach. Ale nevadi, hlavne je, ze sme ukazali, ake sme hrdinky, ze sme si vsetko zabezpecili samy. Plus naco si zenu vziat, staci priatelka a potom nech taha, keby daco, ved ja jej nie som nic dlzny.
@klementinka58 a prečo nie?Frajerka je aj takto,veď podľa mnohých tu,rodina sú aj keď nie sú zosobášení a peniaze majú byť spoločné Takže je frajerka,lebo ich nepreflakala,ale odkladala.Naco a prečo to je druhá vec,to vie len ona😏
@zuzanockamt Možno ani nie,ale to by chlap musel byť doma s dieťaťom o všetko sa starať a nič neplatíte a žena by musela zo zahraničia nosiť balík,z ktorého sa dá odkladať.
Ved si sa mal pozriet na vypis, ze z akeho prijmu. Ak nasetrila z rodicaku a materskej, tak super. Normalne sa jej spytaj.
A prečo ešte nie je manželka? Tam je za mňa prvotný problém jej šetrenia bokom
@mandzula Na finančné zabezpečenie treba myslieť dávno pred plodením a deti rodiť do manželstva. Ale nejdem sa tu rozpisovať, každý má iný názor a inú situáciu. No nepáčilo by sa mi, keby som pracovala v zahraničí, ďaleko od rodiny a z účtu by mi niekto tajne odlieval bokom.
@mandzula ale na ňu je napisana nehnutelnost, maju to pol na pol, v tomto bol ferovy. Cize len tak ju nevyhodi. Fer od nej by bolo porozpravat sa s nim a vysvetlit mu ok budem si odkladat, nie sme zobratí, ak by sa nieco stalo, budem mat z coho zit( to nemusi byt len rozchod, aj jeho umrtie, nedostane nic)
Ine by bolo, ak by bola nehnutelnost len jeho.
Zena musi vzdy mysliet aj na zadne vratka. Hlavne v dnesnej dobe. Pozri,co sa deje okolo same nevery,rozvody. Ale zase nie setrit na ukor muza. Ze ty budes vsetko platit a ona kralovsky setrit. Ktovie,ci nezaraba inak napr. Onlyfans alebo podobne prasaciny.
@hellwant nehnutelnost je jedna vec, peniaze, ktore mas k dispozicii hned, druha. A este dodam, ze kedze nevieme presne, ako to bolo, autor je skupy na slovo, ja pani v zasade neobhajujem, skor poukazujem na ten dvojaky meter, ktory sa tu uplatnuje - ked si zena nesetri, je blba, ked si setri, je blba, zavisi od toho, kto sa prave pyta.
Prosim vas opatrne so slovami typu Only fans, bohaty milenec, fakt nepozname ich vztah a vzbudzovat ziarlivost u niekoho, pri kom neviete, ci je nervak, ci kludas, ci si nepovie ano potvrdili mi to aj ine zeny a pôjde za nou, zacnu sa hadat a nastrbi im to vztah. Slova vedia byt zle. 😔
@mandzula Nemyslel som, ze ju obhajujes. To som pochopil. 🙂 Druha vec peniaze su, ale aj ona je vlastnicka, cize ked nic nedava nato, co vlastni tak povedat mu môze, ze ma. Ona ho tiez môze opustit a este ziadat vyplatu z nehnutelnosti, plus nic neplatila dovtedy a odniest si dalsie desattisice. 😬. Autor by to veru mal osvetlit, ci dala nieco pri kupe nehnutelnosti, ci iba on to tahal. Zlate manzelstvo 😅
@hellwant tu vsak treba brat do uvahy fakt, ze to nie je o tom, ze by zena pracovat nechcela, proste nemoze, lebo dieta - ich spolocne - je chore, je s nim cele dni sama doma, kedze chlap pracuje v zahranici a k beznemu praktickemu chodu domacnosti teda pochopitelne prispievat nemoze, ak neplati kucharku, upratovacku... Ale fakt je zbytocne teoretizovat, lebo k dalsim informaciam sme sa nedostali.
@sidicek nemyslím si,že starať sa o jedno dieťa a domácnosť je až tak veľká starosť a veda.Ked priateľ pracuje v zahraničí tak asi nebýva doma každý deň.A určite nemajú vážne choré dieťa,určite len bežné choroby.A možno sa jej nechce ani do práce chodiť.Ked nechodí do práce tak sa stará o domácnosť a svoje dieta.Mne by sa teda tiež vôbec nepáčilo,keby si partner takto odkladá a míňa len moje peniaze.A ešte to tají pred partnerom.Preco mu to nepovie?
No je to riadne prefíkaná líška.Tak partner platí všetko zo svojho,hypotéku na ich spoločný dom a iné veci.A ona si odkladá svoje peniaze.A keby sa náhodou rozišli bude mať polovicu z domu na ktorý pravdepodobne neprispela nič.
Tvoja priateľka sa nezachovala pekne a môžu tu ženy písať, že sa to stará o dieťa a domácnosť. Zase, ty si väčšinu času preč, tak nech sa tu ženy netvária, že ona sa ide zodrať, ale zase tu stále, keď napíše chlap, tak ho "zderú z kože". Takže ja na tvojom mieste, by som začala s tým, že je na čase, aby začala prispievať na domácnosť, nakoľko dom je vás oboch. Že ty to už nedávaš, alebo proste niečo. A syn je chorý vážne, alebo sú to iba bežné detské choroby?
@zuzanockamt presne tak. Aj keď je otázne či tie peniaze nedostala od niekoho z rodiny, nezdedila alebo nemala ich dávno predtým.
@sasa1310 Áno, to nevieme, málo informácií. Ale ak si ulievala z jeho účtu, tak je to nefér voči nemu.
Otázke je čo s tým ďalej mieniš robiť.Zena šetrí z tvojich peňazí na svoj súkromný účet.to je fakt.Ze ich raz matka tvojho dieťaťa použije pre seba a vaše dieťa je druhý fakt.Z môjho pohľadu máte vo vzťahu pár chýb.Prva je.ze si si matku svojho dieťaťa nezobral za manželku.Druha.ze sedí doma pri dieťati s bežnými detskými chorobami.ktore má 9 z 10 škôlkarov.Nepises o vážnejšej dg.Tretia.ze robíš v zahraničí a rodina aj vzťah tým trpí.Myslim.ze je načase porozmýšľať čo s tým.

Nie ste manzelia, vsetko si platil, tak si odkladala peniaze. To, ze je dom na vas oboch a platus hypoteku iba ty, to ste si hadam dohodli dopredu. Pocitat vies, nie? Tak by ta nemala prekvapit suma na jej ucte. Mozno brala ako samozrejmost, ze vies kolko tam ma, ked vsetko platis ty.