icon

Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?

1. jan 2025

Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent

mandzula
1. jan 2025

@sima234 ved jasne, ja tu v zasade dotycnu neobhajujem, no zaroven jej trochu aj rozumiem, ze mysli na zalozny plan. Dostali sme prilis malo informacii na to, aby doslo k nejakemu spravodlivemu sudu. Mozno staci, ze citi vzhladom na pracu chlapa v zahranici nejake odcudzenie, ma nejake podozrenie, potom si precita kona, ako nema byt blba a ma si setrit bokom a uz to ide.

slaviivals
1. jan 2025

@dunajranger ja som potom superzena, ked toto vsetko zvladam popri praci 💪🏻

mandarinka555
1. jan 2025

@mirola Keby mala bohatého milenca a trtkala by s ním za prachy, tak by toho mala našetreného oveľa viac, nie?

slaviivals
1. jan 2025

@mizoko ale tu je to uplne o inom. Jeho zena vsetko plati s jeho kartou. Cize neminie zo spominanych prispevkov nic. To sa podla mna neda nazvat inak, ako vydrziavanie. Tiez bola na materskej a rodicaku. 2x. Napriek tomu som vsetko, co som potrebovala, kupovala zo svojich penazi - z prispevkov statu.

sima234
1. jan 2025

@mandzula ja chápem, že počas trvania RD platí väčšinu chlap. Ale aby ona míňala jeho peniaze, keďže má jeho kartu a svoje si šetrila, tak príde mi to vypočítavé z jej strany. Veľa žien si za príspevky štátu platí aspoň svoje potreby, prípadne niečo kúpi dieťaťu. Ale podľa našetrenej sumy ona zo svojich peňazí neminula absolútne nič.

mandzula
1. jan 2025

@sima234 ved ani netvrdim, ze je to fer. Netusime, co vsetko za tym je, vychadzame len z toho mala, co vieme od autora, pani by nam mozno dala svoj pohlad na vec.

jankasmejka
1. jan 2025

Čiže, ak to správne chápem.... dom je na polovičku, hypotéku a ostatné výdavky platíš ty, partnerka má kartu k účtu, a dokázala za 7,5 roka "našetriť" 30 000 euro? Takže tie "dámy", ktoré tu schvaľujú, že ona sa stará o ich choré dieťa, domácnosť a pod. a je v poriadku, že si ulieva peniaze bokom, tak za to má tu polovičku domu, na ktorú vôbec neprispieva splátkou hypotéky ani ostatnými výdavkami domácnosti, keďže všetko ide z tvojho účtu a platu. Takže potom si kľudne peniaze ulieva. A nepredpokladám, že by dedila, alebo vyhrala.

ali12377
1. jan 2025

tak ked si odkladala kazdy mesiac komplet matersku zo zahranicia plus komplet rodicovsky prispevok a na zivobytie pouziva tvoju kartu, mozno nejaku 100vku za mesiac si vybrala a dala na svoj ucet, tak nie je to nerealne, aby si nasetrila peknu sumu pomalicky na svoj ucet,, tu hyputeku platite spolocne? ci ona ani tam neprispieva?

lienka.7
1. jan 2025

@ali12377 neplati ona nič, lebo chuderka nemá prijem. Sa stavím, ze jej vyhovuje byt doma a ze priateľ všetko platí. Vsak naco by sa teda hrnula do prace.
V tomto prípade by som jej dala platit polovicu výdavkov, nie aby si ona setrila a doslova žila na jeho úkor.

mizoko
1. jan 2025

@slaviivals ak to to tak vyhovovalo je to ok. Ale opäť poviem že tam je chyba v komunikácii. Takže na vine sú obaja. A kým si to nevysvetlia zbytočne tu bude chlapík vyplakavat ako ho žena údajne obabrala. Nech si to rieši s ňou a nevysvetľuje nám. Či je tu snáď aj jeho partnerka? Dosť blbé dozvedieť sa niečo také z MK 🤣🤣🤣

mizoko
1. jan 2025

@lienka.7 hej,hej. Lebo ju osobne poznáš a vieš úplne presne aká je a ako zmysla 😅 ty si riadne zatrpknuta podľa príspevkov 🙂 ja neobhajujem ju ani jeho. Ale on sa tu prišiel vyplakať namiesto toho aby sa bavil s partnerkou. Tak to si môže zatlieskat,normálne to vyriesil

123profil321
1. jan 2025

@jankasmejka nehnuteľnosť majú na polovicu a za 4,5 roka - ku zvyšku sa nevyjadrujem, len som mala potrebu ťa opraviť. Nuž, blbo si to vykomunikovali. Mňa by hanba fackovala...

zmrzlinka2021
1. jan 2025

@lienka.7 nech sa jej frajer vráti domov a je plnohodnotným rodičom a ona tiež môže nastúpiť do práce.

mandarinka555
1. jan 2025

@tyriss Lebo autor je strašne naivný...veď ona okráda aj jeho.

brrunetkaa
1. jan 2025

@ibatanecnica však postarať sama o seba môže ale štýlom, že miname len partnerove peniaze a ja všetko moje šetrím nie je bez dohody ok podľa mna

ibatanecnica
1. jan 2025

@brrunetkaa on v podstate zije v zahranici. Ktozvie ako to medzi nimi je. Ci sa nieco aj neudialo. Mozno nieco zistila a tak sa zariaduje

autor
1. jan 2025

V zahranici sme pracovali spolu tak sme sa aj spoznali.. ja chodievam domov väčšinou piatok sobota nedeľa niekedy len víkend občas som prec dlhšie.Samozrejme doma mame všetko porobené cez víkend si potrebujem nachystat veci oprat pobaliť to všetko robí partnerka. Rodinu mame na východnom Slovensku čiže babky nepomáhaju. Partnerka rodila v zahranici tu však dostávala materskú len 3 alebo 4 mesiace to som odvtedy už aj zabudol. Preto som samozrejme platil hypo aj všetko okolo ja. Partnerka platí kaderníka nechty kozmetiku pre seba aj oblečenie z jej peňazí má to naozaj v platbách.. našetrené mala naozaj ale teda ozaj veľkú sumu ma v tom kryptoucte krivka tak isto sedí s tým obdobím ktoré tvrdila že sa jej zhodnotilo. Veľmi sme sa už o tom nebavili samozrejme mi tvrdila že ak by sa niečo stalo tie peniaze by použila na rodinu

hellwant
1. jan 2025

Vidis, trebalo s ňou sa porozpravat v klude. A nebolo by tu tolko polemik. 😀

slaviivals
1. jan 2025

@mizoko ja by som to tu uz urcite prelustrovala, byt nou 🤣 on zjavne nema pred nou tajnosti, ked sa jej priznal este aj s touto diskusiou 😅

dunajranger
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
1. jan 2025

@dunajranger Nič neušetrí, ak je ženou v domácnosti. Pretože tie práce pri pracujúcich ženách predsa nevykonáva u nich doma upratovačka, kuchárka, opatrovateľka. Vykonáva ich buď tá pracujúca žena, alebo ich vykonávajú spoločne s mužom. Takže ešte domácnosť ukracuje o jeden príjem.

dunajranger
1. jan 2025

@slaviivals Toto nie je súťaž. Mne je skôr ľúto, že sa od žien v dnešnej dobe očakáva, že budú nie len kuchárky, upratovačky a opatrovateľky, ale že budú ešte aj chodiť do práce a platiť zo všetkého polovicu. To už nie je chod domácnosti na štýl - 50 50, ale 70 30. A v tomto prípade, ženy sú tie ktoré musia dávať 70.

sima234
1. jan 2025

@dunajranger ja to chápem, ale 90% žien nemá upratovačku, ani kuchárku a sú buď na RD, alebo popri všetkom chodia do práce a podieľajú sa aj na financiách chodu domácnosti.

dunajranger
1. jan 2025

@zuzanockamt A ak obaja budú celý deň v práci, kto sa bude zatiaľ starať o ich dieťa?

slaviivals
1. jan 2025

@dunajranger ja som zena, je mi jedno, co sa odo mna ocakava. S manzelom mame financie tak, ako nam to obom vyhovuje, bez tajnosti. Mne skratka pride extrem, ze si necha vsetko platit (az teda na par osobnych zalezitosti). Ale mozno som ja ta divna, ze som detom vsetko platila z prispevkov a neodkladala ich cele 😅

dunajranger
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
1. jan 2025

@dunajranger Bežne sú obaja rodičia v zamestnaní a dieťa v jasliach/MŠ/ZŠ. Ak je choré berú si dovolenku, NV, OČR alebo HO.

sima234
1. jan 2025

@dunajranger nie je však správne šetriť svoje peniaze na úkor financií svojho partnera.

01zuzka01
1. jan 2025

A čo ako? Však nech si odkladá. Ty ju raz opustis a ona ostane s holou ritou? Ty jej pomôžeš potom? Dnes sa každý musí spoliehať sám na seba čo na tom nechápeš? Skôr by som ju pochválila, že je šikovná 😃 a bála sa ti to povedať lebo možno čakala presne takú reakciu, že začneš hulákať že či není dôvera vo vašom vzťahu.

joannita
1. jan 2025

Ano je to normalne. Tiez som si setrila sama pocas manzelstva (mali sme oddelene BSM) a dobre som urobila!