Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?
Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent
To, že máte spoločnú hypotéku ešte neznamená, že partnerka aj naozaj vlastní polovicu nehnuteľnosti. Tak ako to je? Je polovičnou vlastníčkou domu, kde žijete? Toto je pomerne častý problém partnerov, ktorí sa z nejakých príčin nevzali a teda nemajú BSM. Ženy zvyčajne v takýchto vzťahoch ťahajú za výrazne kratší koniec. Je mnoho prípadov, kedy sa vzťahy po desiatich, dvadsiatich rokoch rozpadli a žena skončila doslova s holou r**ou na ulici a nemala nárok na nič. Takže domnievam sa, že sa necíti bezpečne vo vašom vzťahu a robí si zadné dvierka keby sa niečo stalo.
fuha...sikovna😂 tak keby som za 4,5 roka neutratila ani cent, mala by som tiez tolko, sa jej opytaj kam ta v lete pozyva na dovolenku
Povod penazi moze byt rozny, aj dar od rodicov.
Este by bolo dobre vediet, co autor mysle tym " malu sumu, ktoru doplni pridavkami" a ci ma nejake davky, kedze je doma s dietatao, lebo je casto chore ale nespomina diagnozu, takze nevieme aky a ci vobec nejaky prijem ma. A tiez otazka, co tu uz bola, je spoluvlastnickou nehnutelnosti?
Rychlým prepoctom by musela mesacne odložit viac než 500 Eur, aby si toto nasporila sama. Takže zrejme to bude dar či výhra, a tieto peniaze nepodliehaju BSM. Alebo si ich nejak zarobila.
Vy ale ani nie ste manželia, takže v podstate teba do toho nič nie je, kolko penazi má na účte. To, že všetko platíš ty, je tvoja blbost. Ja by som ju prinutila do práce. Alebo by som aspoň chcela presne vediet, na co idu moje peniaze. To je to, co by ste mali riesit. A tiez zmenit stav a vziat sa.
Ak nie ste manželia a hovoria iba o priateľke, tak ide iba o jej peniaze a teba nemusia zaujímať. To čo.clobek nadobudne pred manželstvom, darom, dedičstvom je len čisto jeho
Kto je vlastníkom domu? Prečo sa jej na to neopytas? Peniaze mohla zdediť, dostať darom, vyhrat. Ja by som sa pýtala hneď, ak by som ja naozaj všetko financovala
No a??? My tiež nie sme manželia a tiež si takto odkladám a nevesiam partnerovi na muž, koľko mám našetrené. Áno, sú to také zadné vrátka, človek nikdy nevie čo sa stane ...
neviem ci to je normalne. minimalne by nemala dovod ti klamat.. divne.
Prehodnotila by som na tvojom mieste financovanie spoločného života.
Je polovičnou vlastníckou domu toto vsetko mame ošetrené .. mala prídavky a materskú zo zahraničia ale to už dávno nedostáva materskú tuším pól roka len ..
Rodičom práveže musela pomôcť par stovkámi
Tak su rozne cesty ako sa dostat k peniazom, napriklad mozno nieco predala, co si ani netusil, ze ma. Alebo ma bohateho milenca 😅.. kazdopadne pre mna je to zaklad mat nejaku financnu rezervu aj vo vztahu.
Takže ty financuješ všetko a ona si odkladala z RD a možno aj z tvojích peňazí...čo na tom nechápeš? má tvoju kartu, využíva ju bežne, nekontroluješ kde míňa, tak si odkladala asi aj z tvojich 😀
Šikovná 🤣
A nie, pre mňa to normálne nie je, ja by som sa nenechala živit partnerom a zo svojich neminula ani cent a nedokázala by som partnerovi klamať...
Ale tak každý žije taký život, aký mu vyhovuje.
Zrejme citala rady na MK, kde je pomaly v kazdom druhom prispevku odporucanie, ze zena si ma odkladat bokom, keby daco, aby neodisla s holou ritou, igelitkou v ruke a pod., tak posluchla.
A preco si si ju nevzal za zenu vlastne? 🙂
No ja neviem, ako by dokazala bez prijmu odkladat 500€ mesacne
Ako tu niektore utocite, ze ho oklamalavo financiach a v inych temach zase nadavate prispievatelkam, ze ake su sproste, ked sa chlap zamiloval do inej a ona odisla s holym zadkom z domacnosti.
Ona ma dieta, jej ostane na krku, ked chlap opusti rodinu, ja jej to kvitujem a kedze nie ste manzelia, autora je nic do tych penazi.
Jedine by som osetrila to, ze pol na pol naklady na byvanie, jeden ucet, na ktory kazdy mesiac pride od obidvoch polovicka nakladov na dom a z toho platit plyn, elektriku, vodu, hypoteku podla toho, kto ju bral, alebo v akom.je pomere.
To ze je doma este neznamena, ze autor nema navarene, upratane, vyprane a postarane o domacnost a zahradu, na toto vacsina zabuda, ze sice zena nerobi, ale doma si urcite sunky nevala.
Aspon tuto cast autor nejako nespomina a nespomina ani, ci jeho peniaze rozhadzuje na kadernikov, nechtiky, oblecenim preplnene satniky, alebo len nakupuje do domacnosti stravu, drogeriu a stara sa o dieta.
Tak pokiaľ nemá príjem iba prídavky asi nemôže toľko odkladať každý mesiac. Na druhej strane píšeš ze ma tvoju kartu a používa ju.. Ale myslím ze by si si nevšimol ze mimo výdavkov na hypotéku, stravu, oblečenie, drogériu by ti ešte zmizlo z účtu cca 500€ na jej sporenie? Nemyslím..
Možno OnlyFans😀 no kazdopadne si sa dozvedel, že ma tajomstva alebo ta systematicky oberá o peniaze…
@mandzula ešte tu dostávajú rady, alebo zdieľajú svoje skúsenosti kúpiť dieťaťu mužovou kartou drahú bundu a potom ju vrátiť v obchode a vypýtať si hotovosť, veď muž nezistí čo má dieťa oblečené
autor zapisujete si výdaje/bločky do aplikácie, je ich viacero kde len nasnímaš QR kód z bločku a spolu prejdite rodinný rozpočet kde koľko na čo míňate a ako ho budete spoločne financovať, na čom budete šetriť
Ved to pekne vychadza. Kazdy mesiac odlozila pridavky, aj rodicak. Super, ani neviete, kolko penazi mate ☺️ bud rad, ze mas taku sporovlivu zenu
Treba si sadnut a otvorene sa porozpravat, domnienky inych tu z fora nepovedu k nicomu. Taketo zatajovanie v partnerstve asi nie je celkom OK, ale moze to mat svoje vysvetlenie.
Tak ty si odsackovany v zahraničí, po práci žiadne povinnosti ona sama na krku domácnosť, chore dieťa ani zamestnat sa nemoze a ešte vyskakujes ze si nasetrila? Keby si bol doma a staral sa s ňou tak vieš aj o peniazoch na co sa minu ,lebo by ste hospodarili spolu.Ty môžeš byť rád že odklada a ze to nerozflakala
Mne na tom nepride nic zvlastne. Bola by blba, ak by si nesporila. Aj keby ste boli manzelia, to nezarucuje, ze s nou zostanes navzdy. Denne tu na MK zeny vypisuju, ako prisli o vsetko.
pre mna by bola frajerka,keby si nasetrila zo svojich ale takto z manzelovych odkladat nie nic vynimocne...sedi doma, stara sa o deti, domacnost tak odklada ved jej netreba tolko toho na prezitie oblecenie, kozmetiku a pod

Tak keď nemusela nic platiť, tak si nasporila. Nie je fér že o tom nevieš, je to dosť peňazí nie pár stovák. Asi si chce nechať zadné vrátka ak by ste sa náhodou rozišli. Možno vyhrala a zatajila to kto vie musíš sa s ňou o tom porozprávať. Za mňa to nie je fér takto tajiť peniaze, keď ty všetko platis.