icon

Čo robiť, keď svokra nechce odísť?

25. máj 2024

Počujete baby mne je už do smiechu ale tak cez slzy. Pred mesiacom ku nam z ničoho nič prikvitla svokra bez ohlásenia. Že sa pohadali so svokrom. Tak som si povedala ok, stáva sa. Čakala som že po pár dňoch ju to prejde a vráti sa domov. Ale ona nič. Ani náznakom nespomína že by sa vrátila. Môj muž sa jej hanbí opýtať kedy sa chce vrátiť a mňa poprosil aby som to nerobila, lebo by sa blbo cítil. Čo by ste robili na mojom mieste? 😁

evaachesa
25. máj 2024

Tak si dajte nejakú hranicu ..ja neviem, po roku sa jej už opýta? 😅

cacianka
25. máj 2024

Dcéra by si mohla urobiť žúrku v obývačke.
Lebo pomôcť rodičom je ok, ale predsa to má nejaké pravidlá, prisťahovalec sa snaží trochu pomôcť, zapojiť sa do domácnosti, napr.nakupit, upratať, navariť, oprať a nie že sa nechá obsluhovať zdutá huba. Aj to vysedávanie v obývačke narúša extrémne súkromie, keď sa ona ani nesnaží kooperovať s domácimi.

autor
25. máj 2024

@syslik81 nemám..akože mne by nevadilo.keby aj dlhšie tu bola len keby povedala že ako dlho...aj keď povie že bude tu pol roka tak viem že Vianoce budú opäť super v našej trojici a nejako to zvládnem...

autor
25. máj 2024

@evaachesa ja dúfam že snáď aj skôr

sasa1310
25. máj 2024

@opica_skorica však tak mnohí aj bývajú. Ja v tom rozdiel nevidím, či idú mladí k rodičom bývať alebo rodič k mladým bývať. Ja by som ani jedno nerozdýchala. Ale tak ako je to pre mnohých normálne, tak nech je to normálne potom z oboch strán rovnako 🙂

opica_skorica
25. máj 2024

@sasa1310 ved totok.
Zakladom dobrych vztahov je vzdy dobra komunikacia. Na nej nech popracuju a bude ok.

dari226
25. máj 2024

Ked jej zoberies ovladacku od tv alebo baterky od tv nenapadne? Alebo rovno antenu odpojit mozno sa zacne nudit a zacne rozmyslat. A mozno sa zacat spravat tak aby sa necitila dobre a radsej odide.

pokemonkaa
25. máj 2024

Má to riešenie. Treba si to vklude vyrozprávať. Sadnúť si spolu, otvoriť vínko a opýtať sa svokry, ako si predstavuje budúcnosť, aby ste sa aj vy vedeli zariadiť. Jemne načrtnúť, ako vnímate toto vaše spoločné žitie, v čom to má výhody, ale treba poukázať aj na nevýhody. Nebáť sa otvorene a úprimne diskutovať. Nekričať po sebe, ale vklude. Každý nech si povie svoj názor, ako toto vaše spolunažívanie cítite. (Narúša to váš zabehnutý rodinný život, ovplyvňuje chod vašej domácnosti...)
Mne by osobne vadilo bývanie s rodičmi. Je to super, ak prídu. Niekoľkodňová návšteva, to áno, ale takto...

alickapusinka
25. máj 2024

Ak by bola u vás celý rok manžel by mlčal aj TY neblázni.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
januska12323
25. máj 2024

Fakt nechápem aký problém sa opýtať čo ďalej. Celá rodina trpí lebo nikto nemá dosť rozumu na úplne jednoduchú otázku.

ns994
25. máj 2024

A muzovi sa to paci ? Ze tam je ?

4stanka4
25. máj 2024

Muž je asi jedináčik však? ze ak by mal súrodencov tak cez nich to poriesit ze aby svokre dohovorili ze nech už ide od vás domov nech vás tam už neotravuje. Toto by bolo schodne riešenie keď nechceš aby to muž riešil...a keď nemá súrodencov tak keď sa nechce/nemôžeš ozvať tak hold to len trpieť.

katkaseiner
25. máj 2024

Ja ti neviem...ak sa ty nemas opytat...puberta sa nemoze opytat 😉 Ja by som moju 11ku urcite zapojila...aspon zistit co jej fičí v hlave

komplikovana
25. máj 2024

dospely chlap sa boji povedat vlastnej matke. Pocuvaj mami, keby, ze chcem ostat s vami byvat, tak sa nezenim a nezaobstaram si vlastne byvanie. Coho sa boji, ze ho mama prestane mat rada? Na ukor vlastnej rodiny? Asi je nacase dospiet.

lejllamt
25. máj 2024

Máte deti? 🤔 nechajte jej ich tak na týždeň a vy choďte na wellness alebo na dovču 😁 ....možno si to rozmyslí ....

dskjhfdlkdjhl
25. máj 2024

Takze chlap by sa blbo citil, keby si sa jej opytala a to nevadi, ze sa blbo citis Ty, ked sa on nevie opytat? Mate to nejako divne doma zorganizovane.

autor
25. máj 2024

@ns994 už mu je to dlho ale je mu trápne jej niečo povedat

ysseba
25. máj 2024

Píšeš, že chodíš do práce aj keď by si mala mať HO. Nooo, tak od pondelka pekne opäť nabehni na HO. Dobre jej je u vás keď má v podstate celý dom/byt pre seba, keď ty si v práci, dcéra v škole a muž tiež v práci? (aj keby bol doma, to je iné, je to jej syn). Daj jej telku tichšie, lebo sa potrebuješ sústrediť na prácu. Pracuješ v obývačke? Keď nie, ak pracovne aspoň telefonuj (alebo sa tvár) v obývačke a "ospravedlň" sa jej, ale že to je tvoj zlozvyk, že keď telefonuješ musíš chodiť po byte. Popros ju, či by nemohla ísť na hodinu do izby, že máš dôležitý call. Je to na figu, že sa s ňou neporozprávate normálne a musíš kuť pikle 😖 Alebo sa porozprávaj s mužom, že už je vážne na čase porozprávať sa s mamou...

autor
25. máj 2024

@4stanka4 áno jedináčik trafila si správne 😏

autor
25. máj 2024

@katkaseiner dcéru mi nenapadlo do toho zatiahnuť ..ale teraz keď nad tým uvažujem ..nie zlý nápad

autor
25. máj 2024

@komplikovana práveže my sme od nich 350 km daleko a vidíme sa tak trikrát do roka na predĺžený víkend keď za nimi skončíme on nie je na ňu naviazaný .táto situácia nás skrátka zaskočila

autor
25. máj 2024

@lejllamt moja pubertacka by zdrhla z.domu to nebudem riskovať 😁

autor
25. máj 2024

@dskjhfdlkdjhl hej ale zas keď ja si predstavím že.moja mama by takto došla tiež by mi to bolo asi blbé ..ja ho aj chápem

ns994
Autor odpoveď zmazal
autor
25. máj 2024

@ysseba áno v obývačke mám home.office.preto som sa presunula do kancelárie ..tiež nie zlý nápad máš

komplikovana
25. máj 2024

Tak preco je mu to blbe? Obaja ako deti. Svokra, lebo namiesto toho aby riesila vlastne manzelstvo tak bude nicit synove. A syn sa sprava ako keby mal 10 rokov. Ste dospeli, tak rieste ako dospeli. Sadnite za stol a vylozte karty. Mami mame vas radi, ale si myslime, ze by bolo nacase, keby ste si poriesili problemy, pretoze zasahuju uz do nasho zivota. Ake mate teda plany?

autor
25. máj 2024

@ns994 áno chápeš to dobre a ja som sa ho pýtala že či.ju tu chce nafurt a on že jediné keby bola na nás odkázaná a to nie je, ona je normálne čiperná zdravá samostatná nemá.este ani 60

minenkak
25. máj 2024

Ak to tebe vadí tak sa ozvi,že sa muž nechce to už je jeho vec,je to aj tvoj domov

ns994
25. máj 2024

No ved prave. Preto sa musite ozvat. Akoze hlava mi neberie toto. Lebo na jej mieste by mi bolo trapne. Ale zas niektorym nedojde. Preto jej to normalne povedzte. Nema vam byt co trapne .