icon

Čo robiť s 88 ročnou matkou, ktorá mi robí zle?

adam
1. jún 2022

Opatrujem matku, súrodenci ju proti mne huckajú a mama mi robí zle. Mám ukončiť opatrovanie?

zirafienka
2. jún 2022

Ja by som ju zverila do opatery súrodencom. A aký maj súrodenci na to dôvod?

matullienka
2. jún 2022

Tak si treba sadnúť si súrodencami a povedať, že keď je to takto tak s opatrovanim končíš od zajtra a nech sa o matku starajú oni

0silvia0
2. jún 2022

@adam mama mi robi zle... z jednej vety chces poradit? Ako zle? Je moznost, ze sa chce o nu starat niekto iny? Ty si uz na dochodku ci pracujes? Lebo pri 88 rocnej mame mozes mat pokojne aj 70 rokov🤷‍♀️

nwnw
2. jún 2022

@adam podla toho ako zle. Niekedy je lepsie klapky na oci aj uši. Ona uz ma vazne zlozity vek

patka_673
2. jún 2022

asi by bol ok zistit ze o co tam vlastne ide a ked teda chcu byt surodenci takymto sposobom " na koni" tak nech sa paci.

mandzula
2. jún 2022

Ak sa chces nieco naozaj relevantne dozvediet, musis dat viac informacii.

ddaassuullaa
2. jún 2022

Nemoze to "mama mi robi" pramenit z demencie? U nas v rodine to tak bolo, naozaj neslo o cielene zaskodnictvo ale o demenciu. Postihnuta osoba v zlych chvilach nicila vybavenie domacnosti, v noci pre nespavost rozsvecovala cely dom, pustala nahlas hudbu, utekala von, vyzliekala sa, robila potrebu kde jej napadlo a pod

jana_eyre_2
2. jún 2022

Tak so starým človekom je to už ozaj ťažké, to asi nie je o robení zle naschvál, ale to už pramení z demencie.. proste v tom veku už mozog nefunguje tak ako kedysi a z toho vznikajú konflikty.. ale to je len domyslanie keďže si vpodstate nič nenapísal.. ale ak vieš zabezpečiť iné opatrovanie a už sa to nedá zvládať, tak je určite lepšie ukončiť opatrovanie a oddýchnuť si.. na psychiku je staranie sa o starého človeka s demenciou veľmi ťažké.. ja som s podobným človekom vyrastala, hoci môj otec tým nerpel pre starobu ale kvôli mozgovej porážke..

babababka
2. jún 2022

Podľa mňa, 88 ročný človek,ktorý pracoval a staral sa o rodinu, má nárok robiť zle.V jej veku je ľahko ovplyvniteľná.Treba si sadnúť so súrodencami,ich rodinami a s nimi to riešiť.

janinah
2. jún 2022

Napíš viac info.88 r pani už musí mať zmenenú psychiku a možno sa dá pomôcť liekmi

macikovaiveta
2. jún 2022

@adam a čo tak zariadenie kde sa o ňu postarajú aj po psychickej stránke

luciab28
2. jún 2022
janickacrazy
2. jún 2022

@adam tak nech súrodenci platia opatrovateľku, ked huckajú mamu proti tebe, čo ti závidia ten biedny opatrovateľský príspevok či ako?