Čo robiť s hlučnými susedmi?
Dobrý den, nakoľko si sami už nevieme rady skúsim to na tomto fóre. Žijeme v mensej bytovke -4 podlažnej. Na najvyššom poschodí mame susedov ktorý rušia obyvateľov viacerých bytov. A to najmä vo večerných hodinách. Susedia majú jedno dieťa. Po 22:00 hodine počujeme dupot detsky plac vreskot kúpanie mycku pracku a rozhovory. Rušenie nočného kľudu hlasnou hudbou alebo niečím podobným sa nestáva. O 21:30 bezne počujeme vysavac. Susedov sme upozornili niekoľko x, viem o ďalšej susede ktorá sa im vyhrážala políciou. Chcela by som sa poradit aký další postup voliť. Resp aké možnosti ešte mame ako vlastníci bytov nachádzajúcich sa pod danými susedmi? Ďakujem vážim si Vás cas
@viestta Tak tiež som čítala toho veľa na internete, u mňa top bolo sťažnosť na nejakú staršiu susedu, čo už má asi nejaké dýchacie problémy a často kašle.
Vďaka Bohu za našich susedov 🙏 pri našej živej dcére by sme už boli na všetkých možných, nemožných inštitúciách riešení. Našťastie ku všetkým chodia na návštevy vnúčatá a vtedy sa môžu pretekať, kto je hlučnejší. Autorka predpokladám, že ty nemáš s deťmi žiadnu skúsenosť. I keď zapnutá umývačka? To ti tiež neslúži ku cti.
@marsmykkok a potom dalsia debata, pachy z varenia. Susedia prazia rezne, varia kapustu... Alebo, a to som fakt zasla ked som pocula dve v autobuse co preberali, ze suseda pouziva smradlavu avivaz a ked susi pradlo na balkone tak paninku slo z toho zadusit 🙄
Toto určite nie je ani na policajtov ani na sociálku pokiaľ denne nerobia hluk po 22.00 tak nič nerobia že pustia mycku,alebo povysavaju nie nič hrozne a vermi sú deti čo neulozis ani po 22.00 proste treba im len povedať či by nemohli niektoré aktivity robiť skôr
Napísala som jasne po 22:00. Čiže do cca 23:30. A áno počujeme pracku rozhovor detsky aj dospelý a ten dupot.
toto nie sú decibely, ktoré rušia nočný kľud.
mate moznost byt vdacni, ze nerobia divoke nocne party a ze nemaju tie deti 2 ci 3 :D
aj moji su niekedy hore po 10tej, a aj ked sa snazim aby po takom case boli uz v klude, nie vzdy to vychadza :D
Bezne ked kupujes umyvacku, povie ti aj predavac, ze si mozes nastavit odlozeny start a umyvacka sa ti zapne vecer a rano prides a mas umyte, takze aj vyrobcovia rataju s tym, ze sa presne takto tento spotrebic pouziva. Jeho hluk nie je nijako vyrazny. Ze pocujes detsky plac - aj plac tvojho dietata sa rz bude ozyvat (ked ho budes mat) a mozno aj ovela viac, dlhsie a aj v noci. Staci, ak tvoje dieta bude mavat koliky. A co spravis potom? Vystrelis ho na mesiac, alebo ho pojdes od desiatej do druhej v noci, kym bude plakat, kocikovat za mesto do pola, aby ta susedia nahodou neudali na policii? Rozmyslaj trochu. Susedia maju male dieta (a mozno budu mat aj dalsie v buducnosti) a tu situaciu zazijes aj sama na sebe. Ako chces, aby sa potom susedia k tebe a tvojmu dietatu spravali? Pretoze ak druhemu robis dusno, rataj s tym, ze ti to kvalitne oplatia. Vysavac mozu susedia zapnut aj o druhejv noci, ked musia dietatu odsat sople. Tvojou najlepsou moznostou, ak mas problem s detmi, ludmi a notmalnym ruchom (neopisujes nic vynimocne) je odstahovat sa niekde na lazy, velmi daleko od ludi. Druhou najlepsou moznostou je naucit sa vychadzat so susedmi, byt chapava, mila a ustretova a ocakavat, ze rovnako mileho, chapaveho a ustretoveho jednania sa dockas, ked budes mat male deti ty.
my máme podobného suseda ako si ty. fakt by ste si rozumeli. všetko mu vadí. raz ma stretol takú riadne vytocenu. ze suseda nemohli by ste dohovoriť deťom. veľmi vás je počuť. (bola som si toho vedomá lebo mali naraz kiahne a boli sme zatvorení v byte asi 3 týždne)
tak som sa naňho krásne usmiala a povedala ze dohovorím a ak to nepomôže predám náš byt cigánskej rodine a potom uvidi čoho sú ľudia schopní. od vtedy ma viac neupozornil 🤷♀️
Bud rada ze neponocuju tvoje deti a ze to nie si ty kto musi prat a vysavat po 22..
Zeba mat za susedu tak ti profilakticky plestim raz tyzdenne. Aby si mala dovod na tu policiu. A za socialku by si ani nechci predstavit, co by som s tebou dorobila - sudne.
Uz ta napadlo, ze ta vadna si vlastne ty? Bezdetna furia, ktora chce mat po 22:00 hrobove ticho v bytovke??
Nehraj formu a kup si dom, na samote u lesa kde lisky dobru noc davaju. Tam budes mat tisko ale pozor na vtakov, bo aj ti stebocu.
Takychto psychopatov sme mali susedov pod nami.
Vyhrazali, ziapali ze sa az maly strhaval. Volala som na 4 urady, detailne opisala situaciu bez ptifarbovania. Stata bytovka, palacove stropy, ked suseda nad nami chodi po byte, mam pocit akoby kracala kusok odo mna. Ze maly bohuzial o 5tej vstaval od 2 rokov a nie vzdy usedel na gauci, ze pri xy krat " nebez a chod pomaly" to neriesil... Za to cez obed 2-3 hodiny spal a od 18:00 bol uz v posteli a celu noc predpal bez pipnutia ci zaplakania! Ale im vadilo ze cely den chodime po byte a podobne.
Na 3 urady som volala, jedna pani uplne vytocena, ze nech ani nedkusa ta suseda jej volat, inak jej tak vynada do telefonu ze az. Na kazdom urade mi povedali, ze susedia maju smolu. Su to deti hlavne male a tie sa nedaju vzdy napominat a mnohe sa zlepsi vekom, co sedi. Susedia dostali " do drzky" od uradov. Pravnik, s ktorym sme to riesili to vysmial, ze to ani po sudcu nedojde, keby mila suseda mala tuto ambiciu.
Je to absurdne ako sa chovate. Chiddte byvat do lesa, pretoze dnes chvala bohu moze byt deti aj pocut a nie len vidiet!
@svetlonos
A este dodam, pochopili ze so svojou debilitou nemaju sancu a odstahovali sa. Konecne sa tu aj tie dalsie dve rodiny s detmi zacali usmievat a rodicia prestali krycat na deti za kazde hlasnejsie slovo!
A tiez by som vam dopriala susedov riadnych asocialov, aby ste sa vobec bali ist z bytu. Konecne by ste mozno pochopili, ake zlate su deti ktore pocut aj po 22:00. A taky vysavac ci pracka by bol hotovy Mozart oproti ozratemu, zenu a deti bijucemu chlapovi.
Och, vdaka Bohu za nasicj susedov!
Ktori sa nikdy nestazovali ani pri 2 zivych chlapcoch a prezili aj nocny des, ked nam maly kazdu noc pol hodinu vrieskal na celu bytovku a neslo ho utisit, nech sme robili cokolvek!
@nikolka1986
nezabudaj, ze ti co byvaju hore maju "navrch" a nie su padnuti na hlavu. Uz si sa zobudila naspadnutu 5kg bednicku s kockami? Alebo klopajuce kladivkovo 6:00? Taki ludia ako ty by mali mat povinne preplateneho psychiatra celozivotne. Pretoze podla toho, co by si bola schopna robit, si nie normalna. A este jedna taka malickost. Pokial ide o deti, ani by si sa nenezdala a strasne skaredo by si mohla na tie svoje exempore doplatit. Taky nasrany otecko dokaze vselico.
Urob si dieťa a potom pochopíš !!
Nechcela by som ťa mať za susedu.
Nevieš čo je to rušenie nočného kľudu .
Príď k nam a potom uvidíš s plačom budeš utekať akých máme susedov na poschodí (bitky, alkohol, striedanie chlapov a ver príde polícia dá upozornenie a odíde nič nezmôže )
Momentálne aj mne ide mycka mala by si zavolať na mňa políciu .
A pobavila ma, že ty usudzujes, že rušia aj iných 😂🤣
@svetlonos aj ja ako nasratá dokážem hocičo a partner tiež

Ty musis byt dobre uderena ... Nemam slov... Niekto sa mi nepaci tak vyuzijem jeho slabinu, tam, kde to zaboli najviac ze? Co cakas, ze socialka su psy, ktore nahuckas na dakoho kto ti neni po chuti 🙂 pridu, ak das podnet a garantujem ti, ze dieta im len preto, ze im nespi podla tvojich predstav, nezoberu.
Socialni pracovnici nie su strasiak ani nastroj pomsty voci susedom 🙂
Jednoducho sa presťahujte do domu. Toto čo spomínate je daň z žitia v byte. Alebo sa možno postačí niečím zamestnať a nesustredit sa tak veľmi na susedov.
Nad nami žije gitarista ktorý trénuje vždy keď mi deti na obed spia, nikdy ma nenapadlo mať zato naňho ťažké srdce ani keď hrá o 21.00 a deti tak isto spia. Niekedy sa zobudia inokedy nie. Hold moja smola nebudem mu trieskať aby sa mi prispôsobil 🤦🏻♀️
a to su este aj deti, ktore sice nocny klud nerusia, ale zato vstavaju skoro😁 syn mal obdobie (no ako skoro kazde dieta), vecer v podstate aj dobre zaspal, ale budicek pravidelne nadranom medzi 3:00 a 4:00 🤣🤷🏼♀️
a co s tym akoze chces urobit? no nic
Vždy keď je tu téma o neprispôsobivých susedoch, tak sa tu vyroja matky s rovnakou skúsenosťou. Veľké hrdinky, ktoré posielajú mužov na staré tetky, prípadne ich samé v.....ú. Nie každý so sebou nechá tak zametať a prečo by mal? Nenechá si predsa dodrbkať zdravie kvôli cudziemu decku. Každý by sa mal s právať v byte normálne, či rodina s deťmi alebo bez nich ! Všetko čo môžete vy, môže urobiť v omnoho väčšom merítku aj človek bez detí.
@nikolka1986 Ano, ale si na mamickovom fóre, tak čo čakáš? Každá z nás si presla obdobiami rastu zubov, nočných desov, chorob, niektoré máme deti zas nočné sovy, ktoré nechcu zaspat o osmej a myslim, že každá by už rada mala vecer o osmej uspaté deti, klud a čas sa venovat sebe a manželovi, takze preto aj mame pochopenie. Ja som riešila s kamarátkou niečo podobne, keď sa prišla suseda pod nami stazovat, a to sa snažím byt ohladuplna a syn má povolene hrat sa s autíčkami len na posteli, aby jej nahodou netrieskal nad hlavou. Kamoska je bezdetna, ale vravela mi, že ona chodi spat o deviatej, dá si stuple do usi a nemá problem, že nechape, prečo to aj ini ľudia v bytovke nerobia a má pravdu.
@nikolka1986 vies co je na tom najlepsie? mam takych susedov, co mi vyklopkavali na steny a radiator, ked sa syn obcas zobudil priskoro, alebo mal vacsi zachvat placu, alebo som musela odsavat sople o 2:00.. suseda bola v tom case tehotna, vo vyssom stadiu a tesne potom aj porodila…
teraz jej dieta v tom istom veku ako vtedy moje dieta - robi uplne rovnaky hluk, rovnako krici, rovnako dupe, a aj ona obcas zapina pracku hold no neskoro, ked sa neskoro vecer dieta pocika, poblinka,.. nenechas to smrdiet vo vani do rana, a zas nedeje sa to kazdy den, ale obcas ano… a trieskam jej na radiator jak ona mne? nie, lebo ja to na rozdiel od nej uz viem pochopit, a raz sa aj ona ocitne v pozicii, ze uz bude chapat zas dalsiu matku s malym dietatom… snad
Mne už asi mali odobrať dieťa 🤦♀️ momentálne je už od 00:30 hore ,keďže je chorá a zaspala o 17:30 .Zobudila sa vyspatá ..mám ju teraz poviazat a olepit jej ústa ,aby náhodou nedošla sociálka ? Celý týždeň teraz spávala dvakrát cez deň ,tak večer chodia aká okolo 23:00..mať susedu akonty ,už tu klope pani zo sociálky .
A to si predstav, mám kamarátku ,ktorej mala má kolíky a bežné plače do 3:00 rána ...môžeš mi veriť @autorka ,že matka je z toho nešťastná oveľa viac ako susedia ,lebo sa nevyspala už ani nevie kedy .
Ja osobne by som teraz tiež oveľa radšej ležala vo svojej posteli a spala ale hold ..deti nie sú na baterky a niekedy sa veci skrátka nedajú ovplyvniť .Jasné ,že sa snažím minimalizovať hluk ,ale tabletky na spanie jej nedám len aby bolo ticho a mali aj susedia dušu na pokoji 🤷🏻♀️
@nikolka1986 nas maly sice vecer spal uz o osmej, ale vstaval skoro rano, v lete kludne o stvrtej. Co sme s nim mali robit? Priviazat o postel? Tak vstal napapal sa a hral sa, obcas mu nieco spadlo, obcas zaplakal, obcas pobehol. Chapem, ze to nemusi byt prijemne pre susedov ale co sa da s takym dietatom robit? O tom, ze mal koliky, presli sme si laryngitidami takymi, ze 2x dosla sanitka na hukackach a zobudila vsetkych okolo ani pisat nebudem. Treba si uvedomit, ze je bezny prevadzkovy hluk z domacnosti s detmi na jednej strane a na druhej strane prehnana precitlivelost susedov. Normalni ludia akceptuju, ze toto je zivot v bytovke. So vsetkymi vyhodami aj nevyhodami. Kto toto akceptovet nevie, mal by sa sam nad sebou zamysliet.

@abbey1 ono tych perliciek by sa naslo vela, vratane hlucneho sexu, chrapajuceho suseda, len tak narychlo som napisala co som si spomenula.