icon

Čo s deťmi a domom po rozvode?

jablcko1982
20. jún 2023

Dobrý deň, potrebujem úprimne poradiť. Je to zle... Už sa vzťah zachrániť nedá, po 20tixh rokoch je všetko preč. Manžel odišiel este cez prvú vlnu, odsťahoval sa, zobral si veci a išiel bývať k rodičom na byt. Niekoho mal... Vtedy mal silné reči, že nech si nechám dom, že deti to nejak prežijú mať rozvedenych rodičov a podobne... Po roku a pol sa "vrátil", ale odvtedy to bol teror. Všetko mi vyčíta. A pritom ja som nič neurobila... Iba som ho donútila ma podvádzať, tým aká som... To už je všetko ale jedno. Po tomto 1,5rocnom zlom sne sa rozhodol, že takto to ďalej nejde a chce odísť. Chce si rozdeliť dom a deti do striedavej starostlivosti. Viem, že mnohé z vás by to pochopili, ale ja to neprezijem. Deti sú moje všetko. Ja sa o ne starám, ja všetko riešim, ja som s nimi celé dni, ja ich všade nosím, každý deň krúžky, všetko zariadujem. On to chce zrazu tiež. Ako to bude na súde? Podľa čoho súd určí, ako to bude? Ja nechcem špinavý boj. Ja už iba chcem byť sama s deťmi. A dom? Ak by som tu s deťmi chcela zostať bývať, musím mu vyplatiť polovicu dnešnej ceny domu? Ja nemám nič našetrené, teda niečo málo, mám prácu, ďalšiu vedľajšiu, robím čo môžem. Ja ani nežijem. Všetko robím pre deti a on mi ich chce teraz vziať.

Strana
z3
simona20201309
20. jún 2023

Inak raz tu pisala, už neviem ci to bola právnička, či psychologicka, ale niečo v tom zmysle, ze tie striedavé starostlivosti vôbec nechcú schvaľovať. Väčšina sudcov je proti tu, dokonca aj kolízie opatrovnicky to neodporúčajú, takže nemaj obavy, myslím, že budú na tvojej strane. Dokonca pisala aj o tom, že sa uvažuje striedavo starostlivosť zrušiť, pretože má veľmi negatívny vplyv na vývoj deti.

jablcko1982
autor
20. jún 2023

@simona20201309 áno, to som nenapísala, ale tiež nesúhlasím s takýmto presúvaním deti, potom nikdy nikde nebudú mať domov. Toto nie je normálne. Ja mu samozrejme chcem dopriať čas a deťmi, ale striedavka je podla mňa peklo pre deti..

mk22
20. jún 2023

@simona20201309 píše ze chce byť sama s deťmi.. To je co presne?
Striedavka je svojím spôsobom pomoc.. So všetkým čo sa deti týka.. Choroby škola, krúžky všetko.
Ale autorka chce mať deti pre seba, chce byť sama!
A radšej bude ťahať všetko úplne sama ako ten 1.5r co opísala..
A prečo by mala?
Co by iné za to dali aby sa otec zapájal, podieľal riešil..
Precitaj si jej úvodný príspevok.
Ona a deti.. Otec by bolo fajn keby sa vyparil.

rorino
20. jún 2023

@kvetinka75 áno presne tak,prečo by otcovia ktorí majú záujem o vlastné deti mali o ne prísť,lebo matka si povie,že nechce,treba ku každému jednému páru individuálny pristup

dadis
20. jún 2023

@jablcko1982 Tu ziadny tvoj suhlas so stahovanim nebude potrebny. Stahovanie je pre deti ovela mensia trauma nez nikdy nekonciaci konflikt medzi rodicmi. Tak sa daj do kludu, pokojne mu deti do striedania daj a uvidis. Ak to pre deti nebude dobre, daju ti vediet (vid moje deti).

katka0123
20. jún 2023

@fliacik absulutne s tehou suhlasim. Autorka, toto si vytlac, zaloz. Palec hore!

jablcko1982
autor
20. jún 2023

@elizabet173 máš úplnú pravdu...

jablcko1982
autor
20. jún 2023

@simona20201309 moje slová, moje pocity 🥺

miamaria
20. jún 2023

@jablcko1982 Aj tak ta svojim sposobom obdivujem, mne keby sa vratil muz po 1,5 roku ineho zivota, nevydrzala by som ani tyzden, aby nebola ziadost o rozvod na stole

beata_k
20. jún 2023

@mk22 Ty uz nic nepis, prosim ta.

jablcko1982
autor
20. jún 2023

@fliacik nerozumiem, ako si to urobila, ale píšeš, akoby sme sa poznali. Je mi tak ťažko. Ja som chcela iba rodinu. Už kto urobil aké chyby, to je všetko teraz už jedno. Mám po 40tke a pocit, že toto sa nedá prežiť. Pre deti robím a robila som prvé posledné. Moje deti sú šikovné, športovci, múdre, výchovane, vždy čisté, slušne. Deti ma milujú a iba oni mi ostali, keď on odišiel. Menšie si to už ale ani nepamätá. Robila som scény, buchala dverami, tak veľmi si to vyčítam. Nevedela som to inak spracovať. Bojím sa, že deti si budú pamätať už len toto obdobie, keď bol doma a hádali sme sa. Bojím sa, že si budú myslieť, že ocko odišiel kvôli mne. Všetko sa posralo. Všetko je preč. Nemysliteľné, že toto sa stalo mne.

zuza265
20. jún 2023

Autorka je z teba citit nekonecnu zufalost, hnev, smutok… vsetko. Na sude, kde ide o urcenie starostlivosti, sa prihliada najma na to co je dobre pre deti. Tu ide z casti o teba a otca deti ale ide hlavne o deti. A o ich dobro by malo ist kazdemu. Vies je ich otec, je otcom tak ako byt vie. Deti maju nanho absolutne pravo rovnako ako na teba. Teraz ak by doslo k striedavke (vacsinou je to len ked byvaju blizko seba a deti normalne mozu dochadzat do tej istej skolky/skoly atd), tak on ma moznost byt plnohodnotnym otcom. Mnohi chlapi su pohodlni a vedia ze vsetko zariadi zena a oni su na zabavu. Ale neznamena to, ze to do buducna nedokaze♥️ a bodaj by dokazal a bol by uzasnym otcom. Ty by si nebola rada, aby boli deti stastne a spokojne? Nepoviem keby je fetak, opilec, gembler…

dadis
20. jún 2023

@jablcko1982 Nic si nevycitaj. Rozvody su pre deti vzdy tazke, len maloktory rozvod je ukazkovo kludny. Si dobra mama, ale musis dat priestor aj otcovi, detom to len prospeje. Aj tebe, ked budes mat viac priestoru pre svoj zivot. 40 rokov je nic, sama som v tomto veku nasla lasku.

mk22
20. jún 2023

@beata_k sorry, nabudúce ti vopred napíšem o povolenie reagovať 🖐️

@jablcko1982 pozri, cítit z teba hnev, sklamanie, strach..
Nikto ti deti neberie, po rozvode sa o deti zvyčajne stále starajú obaja rodicia.
Nepíšeš ci si podala návrh, či muž.. Ci už máte termín.

Ja ti nebudem písať ze ako sa zachoval a co urobil.. To je medzi vami a preto sa rozvádzate. Ktovie prečo odišiel.. Každý minca má dve strany.
Ja som ti iba napísala ze otec ma rovnake povinnosti a práva na deti ako ty.. A keď prejaví záujem o striedavu tak to proste prešetria, jeho, teba, vás, deti..
Aby si na súde nebola sklamaná a prekvapená z toho co ti povedia, ved ženy na MK hovorili úplne niečo iné.
Taka je realita.
A možno je tvoj muž ďalší z tých co sa vyhrážajú a príde k striedavej a on zisti ze radšej si ich bude bravat každý druhý víkend.
Dopredu sa nestresuj, rieš za pochodu keď sa to bude diať.
Nájdi si právnicku nech ta zastupuje predloz je to co si tu napísala, prečo nesúhlasis so striedavou a uvidíš.
Držím palce 🍀

simca06022011
20. jún 2023

@jablcko1982 autorka chápem tam, musíš to nechať na súd a nájsť si dobrého právnika. Deti sú malé, všetky deti svojich rodičov zbožňujú ( česť výnimkám ) a ja by som veľmi poukazovali na to, ze sa o deti nestara, nestaral, všetko riešiš ty a so striedačku by som tiež nesúhlasila. Môžeš dúfať, že sa ti to podarí, pripraviť sa na tonze nemusí. Ale poviem ti, mam v rodine takého otecka. Vysudil striedavku, mama to zvláda a už sa rehole, lebo on to nezvláda. Deti mu vadia, deti ho otravujú, nemôže si behať kam chce kedy chce s kým chce, musí sa starať keď sú u neho :D čakáme kedy sa na to vykasle a bude zobronit o zmenu a ja tej žene fandím, aj keď ten chlap je moja rodina :D
Kým mal nejakú frajerku s detmi nepotreboval žiť... zrazu sa hrá na otecka. On sa odstrihol sám a teraz robí žene peklo zo života. Deti sú samozrejme mamine všetko. Každej mamy. Malo žien je ktoré nechajú deti a idú si behať za chlapmi, vôbec sa nedá porovnávať matka s otcom. Jasne sú páry kde aj otec je starostlivý a nerozumejú si, rozidu sa, a o deti sa obaja starajú ale to tento prípad nie je.
Vôbec nie si hystericka. Veľa mam by za deti aj "vrazdilo", ja by som svoju babu tiez len tak nedala..

yellow28
20. jún 2023

@jablcko1982 nechcela som reagovať, ale musím...lebo nemôžem čítať tieto názory, že striedavka je pre deti peklo...máme v striedavke mužovu dcéru od jej 8 rokov, teraz bude mať 14... Vlastne odkedy sme sa zoznámili s mužom a malá mala 5 rokov, tak to viac menej bola striedavka, rozdiel bol v jednom dni...keď navrhol striedavku, tak mamička povolala celú armádu odusevnelych rodinných príslušníkov, ktorí manipulovali malú, vrátane mamičky, že striedavka je to najhoršie pre dieťa...bojoval skoro rok po súdoch, absolvoval rôzne znalecké posudky nariadené mamickou...našťastie sudkyňa bola veľmi rozumná žena, ktora mala s malou niekoľko rozhovorov a sama uznala, že ťa manipulácia tam je a dieťa chce byť aj s otcom...keď sa striedavka nakoniec schválila so skúšobnou dobou na rok, tak zrazu sa vášne ukludnili, nikto už nič neriešil....mamička si veľmi rýchlo zvykla na striedavku, lebo mala čas pre seba a dieťa je maximálne spokojné s týmto režimom doteraz....u nás išlo skôr o status matky (lebo veď ja som najviac a neprežila by som striedavku), opakujem sa, že dlhé roky jej to zrazu vyhovuje a ich dcére tiež...naopak moj ex (otec mojej dcéry), ktorému som dala neobmedzený styk, si dcéru zobral asi tak 3x v živote, lebo nová žena bola na nervy, že sa dcéra podobá na nás dvoch a stále sa bála, žeby ex mohol ešte prechovávat nejake city ku mne...takže vzťah mojej dcéry s otcom úplne krachol a trpí tým dodnes ...dopadlo to tak, že ex je 3 roky po smrti a jeho úžasná vtedajšia žena už dávno zije s novým frajerom...záver celého je, že VZDY IDE O DETI!!! Čo chcú a kde chcú byť oni... nie, to čo chceme a myslíme si, že je najlepšie pre ne....

zuza265
20. jún 2023

@yellow28 ♥️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kattrin5
20. jún 2023

@jablcko1982 bola som v podobnej situcii a momentalne mame striedavu a je to uplne uzasne, vobec to nieje peklo! Najprv ked bola Savannah mensia bola len so mnou, teraz cca od kedy ma 8 rokov( posledne 2 roky) mame striedavu a je to uplne super! Savannah sa vzdy tesi ku otcovi, ma tam brata, psika, otec je k nej dobry, nevidim dovod preco nie striedavu, ved deti uz su pomerne velke. Moj ex byva 10 minut od nas a Savannah si na to zvykla, vobec nemyslim Ze ma z toho nejaku traumu, casto sa tam pyta aj mimo urceneho casu, alebo sa casto len tak u nich zastavime ked Ideme okolo. Ja zasa ked viem ze Savannah je u otca idem do fitka, vecer s babami na kavu a som happy😋. Pozeraj sa na to pozitivne, deti maju otca ktoreho maju radi a chce byt s nimi, nemas sa na co stazovat! Vobec to nebude zle! Lepsie pre deti je mat 2 stastne domovy ako jeden nestastny!

zuzanka.zuzu
20. jún 2023

@fairyy "tohto chlapa to prejde hned po prvych OCR co vydu na nho" jooooj ale takto to nikdy nebude 😉 takýto hajzli chcú len zdravé deti a len na zábavu 😀 on na žiadnu OČR nepôjde. a vieš čo je najhoršie? že matka sa obetuje a ona pôjde 😒 aj keď to nebude "jej" týždeň (však čo iné jej aj zostáva). plus autorka mi vôbec ale že vôbec nepríde ako niekto, kto by mužovi aj tak to choré dieťa strčil. ona bude ešte rada, že je s ním navyše...

evuska32
21. jún 2023

@a_adamcova tlieskam 👏 vystihla si to presne a na 100% s tebou súhlasím 👌

fairyy
21. jún 2023

@zuzanka.zuzu s tymto uplne suhlasim co si napisala, ze autorka mu deti chore ani neda, cize asi mas pravdu, teda nie asi, ale urcite mas pravdu, ze ich bude mat len na zabavu pri sebe... avsak ak by si autorka zobrala k srdcu to co jej tu niektore piseme, a to ze nech tu striedavku skusi predsalen a nech ju aj dodrziava este kludne skor nez pride sud a rozvod ...teraz nech si to skusia.... a ja si myslim, ze on cuvne (len autorka si musi pripravit balik vreckoviek, aj viac balikov) ...ja som mala naozaj velmi podobny postoj ako autorka pred rozvodom a samy plac a strach, ze pridem o dieta a vyhrazky ako mi ju vezme, ked nebude striedavka... a striedavku nakoniec odklepli na sude...a hadajte s kym je moje dieta? 😀😀 asi tak rok tam chodila...ani raz tam nechcela spat ... kupovat si ju chcel kupovat playstationami telkou nintendom trampolinu jej kupil no proste vsetko jej skupil a ona tam aj tak nechce byt a doma, z toho co ma tam, nic nema .... a vzdy, ale vzdy ked sa trebalo realne starat ist do skolky/skoly...byt na ocr...ucit sa... atd vzdy tie dni zrazu nemohol ... az ich bolo tolko tych dni, ze sa vidia raz za cas...

nikaeli
21. jún 2023

@jablcko1982 ja ti rozumiem, zažila som si niečo podobné.. tiež na súde nariekal, ako mu bude (vtedy 7-ročná dcéra) strašne chýbať a ako veľmi by chcel striedavku, avšak nemá prácu (nemal ju dva roky), ja ho vyhadzujem z bytu (ktorý kúpili moji rodičia), tak kde by s ňou vlastne mohol byť a za čo? ešte si odomňa žiadal výživné na seba (!) Súhlasila som s rodičovskou dohodou, že za ňou môže prísť kedykoľvek po predchádzajúcej dohode. Prešlo 9 rokov a hádaj čo? nie že nemáme striedavku, on za ňou nechodil ani cez víkendy, nie to ešte v iný deň a už vôbec nie cez prázdniny, či sviatky. Neboj sa, skús sa upokojiť, spíš si, ako to bolo v uplynulom čase a porozprávaj o tom na pojednávaní.

Strana
z3