icon

Čo s manželom?

simonanaa
26. máj 2021

Ahojte. S mužom sme spolu už pár rokov a máme 2 malé deti . V poslednom čase ( cca polrok) sa dosť zmenil a ja už neviem, čo robiť . V práci je každý deň na 16tkach , aspoň to tvrdí . Naposledy, keď som tam volala mi povedali, že je už dávno doma, no doma nebol a prišiel domov večer ako z práce a dokonca tvrdil, že tam bol ... Neviem kedy klame a kedy hovorí pravdu . Popri práci začal chodiť do solárka - všimla som si to len preto , lebo mal biele záhyby pod pazuchami a extrémne zhnedol .. dokonca mi oznámil , že bude chodiť aj do posilovne , potom povedal , že už tam chodí a mňa sa pýtať nebude . Ja neviem kde je , s kým je , čo robí .. Vraj mne sa spovedať nebude .. Už som ho vyhodila z postele. Úplne ma ignoruje a vysmieva sa mi, že sa mám dať liečiť . Ak pýtam peniaze , mám si zarobiť , on nemá ... Ako na neho ? Ja už chytám strašné nervy . Som agresor a on ma provokuje a všetko otáča proti mne .. Ako si praješ, ako ty chceš , ako povieš ... pripadám si ako na psychiatrii , každý rozhovor s ním je trest . Domov chodí len spať , na wc a daj mi prať ... Mám si zistiť kde bol , on sa bude spovedať Bohu ... je toto normálne ? Povedala som mu , že proste zamknem jeden pekný večer a pôjde tam , kde bol ... on je schopný to stočiť proti mne a proste deťom povedať , že mama mi nedovolí . Tohto muža som si nebrala . Stále v ruke mobil , začal si nakupovať oblečenie , drahé tenisky a ja som už mimo a neviem, čo mám čakať. Na 75% som presvedčená , že si niekoho našiel . Inak si to neviem vysvetliť ... a teraz proste čo robiť . Heslá neviem, všetko si pomenil a mobil nepustí z ruky ani v noci . Ani sa ma nechytí - vraj ja som si to priala, tak mi plní želanie . Som k.o. Myšlienky ma burcujú , nervy mám v kýbli a bojím sa, že ho inzultujem a zas sa všetko otočí proti mne . Dokonca nepočúva vlastných rodičov , je dospelý , nech sa nestarajú ... Robí si čo chce , ako slobodný . Obrúčku nenosí absolútne. Nechcem rozbiť rodinu , keď neviem, čo za tým je . Nechce sa mi veriť , že by rozbil rodinu , lebo skrátka tohoto chlapa ja nepoznám, ktorým teraz je .... Ćo by ste robili ? Je tu niekto , kto má podobnú skúsenosť ? Ale porozmýšľajte prosím , nie hneď vyhoď ho ... pokiaľ to neuvidím, neprečítam si , alebo skrátka nebudem mať dôkaz , nechcem byť tá , čo to celé rozbije , keď vlastne nevidím do toho ... len si myslím .

panelacikova
26. máj 2021

@makova333 presne si to vystihla.... tvoj príspevok o 8:20... Mne to pripadá tak, že ona ho možno celý život uháňala a jeho to prestalo baviť a navyše si niekoho našiel a jej dal patrične najavo, že ju má hlboko v paži... no nemôžem si pomôcť, ale ideálny manžel (ak bol predtým bezproblémový), ak aj zahne, tak takto sa k žene nespráva. tu ide akoby čisto o nejakú jeho pomstu voči nej

lilitela
26. máj 2021

@simonanaa Ako mne sa naozaj zda byt cudne, ze riesis, kde bol tych zahadnych 10 minut, nebudes ty prehanane ziarliva?

simonanaa
autor
26. máj 2021

@panelacikova Nie, to vôbec . Nikdy som ho nedirigovala, on si to nenechá ani keď sme boli frajeri .. Skôr ja som bola tá učušaná vždy a on vyskakoval na mňa . Nekontrolovala som, nestíhala som ho , verila som mu , proste nebola som žiadna uvrieskaná kača. Smeje sa mi , že som doma a nejdem do roboty. Pracujem z domu popri materskej , zarobím do 500 každý mesiac ... On to tak nevníma , 8hodín musím niekde za pásom stáť, lebo aj on chodí.

lilitela
26. máj 2021

@maminkadeticiek Co mas na mysli?

simonanaa
autor
26. máj 2021

@lilitela Absolútne . Nikdy som nebola. Ale teraz už striehnem na všetko, lebo sa to skladá ako puzzle každým týždňom . Nikdy som nič také neriešila ... ale už to začína byť stále viac divnejšie celé

komplikovana
26. máj 2021

@simonanaa Tak mi este napadlo, pri nazve tvojej temy, ze co s manzelom. Ja si myslim, ze nic. Ak clovek nieco raz nechce urobit, tak to neurobi. Musis zmenit svoj postoj k nemu. Uz podla toho co pises, citit zufalstvo, pises, ze pocitujes agresiu, pomaly ta to zvnutra nici. Viem, co je to za pocit. Preto si musis tu zmenu nastavit v hlave. Si ochotna akceptovat to, ze sa k tebe sprava ako k handre, vysmieva sa ti do tvare. Toto clovek, ktory miluje nerobi.

lilitela
26. máj 2021

@simonanaa Ano, je to mozne, si proste v prdeli s nervami

panelacikova
26. máj 2021

@ivik4
@lilitela inak on keď sa jej smeje do ksichtu, zrejme sebavedomo, je fakt dosť možné, že nikoho nemá, ale chce sa jej zbaviť, tak ju vyslovene provokuje, aby ona rachla ako balón. napokon urobí ona zo seba tú hlúpu a on z toho naozaj vyjde ako chudák, ktorý si chcel len zacvičiť. nejde mi nejak dokopy milenecký vzťah a jeho sebavedomé správanie. alebo je potom do tej novej zamilovaný a je mu úplne jedno, že to rachne. a z nej robí hlúpu hus, lebo ona zo seba hlúpu hus necháva robiť. nemá ani štipku dôstojnosti, aby ho s gráciou vysťahovala za dvere... ale bude pátrať, bude sa šťúrať a riešiť... ja sa jej čudujem...

lolita555
26. máj 2021

Ja som asi divná,, ale!!!je teraz jedno či má milenku či nie,ale tebe toto Vyhovuje?takýto život?aby sa k tebe takto spraval,žiadny sex,takéto reči,naplula by mu do tváre.to už ťa milenka by pre mna bola len ďalší krok na odchod.chlapom občas prepne ,keď majú napuchnuté gate,nevidia nič iné,je jedno ako komu ublížia.a neviem aké lepšie signály chces mať,je tam milenka,milenec,hazard.nenechaj takto so sebou zametať,máj uctu,rob mu to isté,nepýtaj sa nič,ignoruj ho,choď von s babami ak sa ti dá.uvidis za pár dní aký to bude mať smer,ale takto sa žiť neda

simonanaa
autor
26. máj 2021

@panelacikova Nie, neuháňala. Nikdy ! Prisahám na deti . Nekontrolovala som ho , nezisťovala kedy príde , keď bol aj na zápase aj po ňom niekde s chlapmi . Proste dôvera úplná . Ale teraz sú skrátka náznaky , ktoré so mnou extra mávajú . Nesondovala som ho , nebola som žiadna stíhačka . Nemala som dôvod.

trema
26. máj 2021

Aj keby nemal milenku, nebola by som s takym chlapom, co mi neodpovie, smeje sa mi do ksichtu, hra na city detom, aby som bola najhorsia, ignoruje ma, zosmiesnuje ma..

panelacikova
26. máj 2021

@simonanaa necháp to v zlom, len mi to nejde do hlavy. a aký bol teda predtým? všetko klapalo?

maminkadeticiek
26. máj 2021

Inak este ti poviem ze presne toto spravanie co popisujes sme mali par mesiacov dozadu u kamaratov.Uz dlho mala zena podozrenie.Panko bol zrazu minimalne doma,zdrava strava,chudol,nove oblecenie,ze jeho to doma nebavi,furt hadky,zaheslovany mobil...no nevera na prvu,len neboli dokazy a on samozrejme zatlkal zatlkal a ju urazal ze je nenormalna a podozrievava psychopatka.Zenska uz bola psychicky na dne z neho navyse 3 deti,trvalo to uz velmi dlho. Az kym si raz ten mobil nezabudol zamknut...nuz a potom to uz lietalo.Zena dostala take nervy ze z neho v tom amoku doslova takmer dusu vymlatila,dobila ho.Cuduj sa svete tento reset panovi tak pomohol ze odvtedy je ako pena.Spamatal sa,travi cas doma,robi vela okolo domu,zveladuje a investuje prachy do domu,pomaha s detmi...Samozrejme na ich manzelstve a dovere to zanechalo velku stopu,ale ostali spolu a priznava ze svojim sposobom im tento hrozny zazitok v manzelstve pomohol a a po dlhych a tazkych rozhovoroch priznala ze aj ona robila chyby.Takze konce mozu byt rozne,nemusia sa manzelia vzdy rozist.

henrikir
26. máj 2021

no neviem ale za takymto spravanim hladaj inu zene, viem krute ale je to dost mozne :/

panelacikova
26. máj 2021

@simonanaa v tom prípade mi nejde do hlavy tvoje súčasné správanie. mala si muža, ktorého si milovala a verila si mu na 100%. zrazu sa zmenil. chápem, šok. začneš byť podozrievavá, začneš "špehovať".... za mňa čudné. vžila som sa do takej situácie a jediné, čoho by som bola schopná, by bolo, žeby som sa buď narovinu a v kľude porozprávala alebo by som to nechala tak a riešila by som rozvod (za predpokladu, žeby sa ku mne správal tak, ako tvoj k tebe). ja by som neriešila, či niekoho má a kto to je a ako vyzerá a odkiaľ je a prečo sú spolu. mala by som v riti. jednoducho nechcela by som už žiť s človekom, ktorý by sa ku mne správal ako k smradľavej handre

panelacikova
26. máj 2021

@maminkadeticiek no tak toto snáď nie 😀 😀

maminkadeticiek
26. máj 2021

@lilitela No toto: "co ked ona robi sceny zbytocne a jedine kde je problem, ze by sa jej nemal smiat ale povedat je, ze vies co, zacal som sa o seba trochu starat, citim sa nejaky zanedbany a nenaplneny."

Neverim ze bybsi to mohla mysliet vazne.

maminkadeticiek
26. máj 2021

@panelacikova Nuz ...😁 Nikdy nevieme co nam zivot prinesie.Maju aj trochu moj obdiv za to ako tuto tazku situaciu nakoniec ustali.Ako to dopadne ukaze cas,ale ostali spolu.

78787878
26. máj 2021

@simonanaa Trochu Ti rozumiem. Potrebuješ vyčerpať všetky možnosti, aby si sa pohla iným smerom, inak by si mala v budúcnosti výčitky svedomia. Sú také typy. Jeho taktika je možno taká, že z manželstva chce odísť, ale nechce to urobiť on sám. Zvaliť vinu na Teba a bude sa mu zdať, že má pri rozvode lepšiu vyjednávaciu pozíciu. Pred deťmi a tretími osobami.

panelacikova
26. máj 2021

@maminkadeticiek no ja by som takého nechcela... veď to musí byť nejaký ťuťko 😀 akože, neverím, že tá žena je naozaj šťastná. a že on je šťastný. akurát sú spolu, možno deti, možno zotrvačnosť, zvyk... ale láska a šťastie - tých tam veľa nebude 🙂

tncka
26. máj 2021

@simonanaa aj keby nemal milenku taketo spravanie by som mu netolerovala. Popremyslala som dobre a vysledok je ze by som sa zbalila a odisla.

martinuska
26. máj 2021

Je to cele divne no, ale chlapi su divni obcas. A keby si si ty zacala kupovat pekne nove veci, topanky na opatku, saty, ist ku kadernicke, urob si nechty. Alebo chod parkrat aj ty do solarka alebo behat. A navrhni mu ze mozete ist spolu do sauny, solarka, fitka. Ze sa aj ty chces zacat o seba starat. Zahesluj telefon aj sebe.
Alebo nakup, navar len pre seba a deti, a povedz ze šetriš na nove prsia. Ked ti nechce dat peniaze, tak nech si nakupi sam.

bagre
26. máj 2021

Prečo mu perieš? Keď on okrem iného nie je povinný sa ti spovedať z toho kde bol... nie povinný nie je, ale k normálnemu vzťahu patrí normálna komunikácia. A tá jeho má od toho ďaleko - ani štipka úcty k tebe ako k človeku. A ako reaguješ ty, no ťažko teraz už reagovať normálne keď je to takto. A ako to bolo predtým vieš len ty. Peniaze si máš zarobiť? On nepatrí do rodiny? Nemá deti?
Podľa mňa milenku má, a má pocit že je na koni - všetko môže, patrí mu celý svet... proste svet gombička a ty mu zavadziaš. Akurát to potrebuje zahrať tak, že ty si na vine a kľudne to použije aj keď príde na deti. Lebo on potrebuje vyzerať ako ten pekný a dobrý.
Ťažko radiť. Aj keby si mohla nejakým dielom za to, že má milenku, nijako ho to neoprávňuje aby sa choval ako ch.j voči tebe. Doteraz ste spolu fungovali pod jednou strechou, si matka jeho detí a nie nejaká handra.

dievcacitajucelist
26. máj 2021

@simonanaa tak nehnevaj sa oň sa ti smeje do ksichtu a ty sa s ním snažíš rozprávať??? Veď mu "sprav zrkadlo" on ta ignoruje...tak aj ty...on na teba serie tak aj ty na neho....maj sebauctu

dadis
26. máj 2021

@simonanaa Neviem si predstavit, takyto vztah este obnovit. Je to obycajny chudak...ze do solarka 😀😀, normalne si ma pobavila. Normalne by som sa na neho vysrala a poziadala o rozvod a vyzivne. Akoze nechces rozbijat rodinu...ved toto nie je rodina, co popisujes. Samej ti bude lepsie, ver mi. Moj sa spraval tiez ako chuj, ked si nasiel milenku.

maminkadeticiek
26. máj 2021

@panelacikova Tazko sa vyjadrit a ja sa snazim vyhybat posudzovaniu.Ak su oni spokojni naco to hodnotit,chapes...Vies ako sa hovori-Zariekaneho najviac.Netreba sudit.Co je lepsie?Rozvod,tahanice,alebo sadnut si rozobrat to,vytrvat spolu...?Mozeme si o tom mysliet co chceme,je to ich zivot a ak su spokojni je to ich vec.

panelacikova
26. máj 2021

@maminkadeticiek jasné, ja chápem. ale je to v každom prípade také divné. ona ho zmláti ako žito a on zrazu skrotne, sklopí uši, opustí milenku a ostáva so svojou sekerkou 😀 ale ako píšeš, je to ich vec, samozrejme...

annamalaga
26. máj 2021

Radšej už ostaňme sama s deťmi . Máš sa stále takto trápiť. Zarobiť si vieš. Len či v prípade rozvodu máte kde ísť ? Ak máš aj toto poriesene , zbytočne sa namáhať a strácať cas s chlapom, ktorí o vás nestojí.

maminkadeticiek
26. máj 2021

@panelacikova Nemyslim si ze sa tak rozhodol preto.To by bolo strasne kratkozrake to takto vidiet.Ja ju poznam dobre a vobec ju nevnimam ako sekeru.Ona dostala prepin po tom ako ju strasne dlho osocoval ako sibnutu paranoidnu psychopatku a ked si precitala co si precitala tak uz bola tak na nervy ze dostal vsetkym co jej prislo pod ruku.A on s nou neostal kvoli tomu.Podla mna skor prisiel zlom a moment kedy sa mu skutocne zatriasla rodina,zivot,manzelstvo pod nohami a musel spravit rozhodnutie a uvedomil si vo spravil.Vznikol tak priestor aby si konecne narovinu vypovedali co sa dialo,preco,co kto spravil zle,vsetko si vykricat,vyjasnit a to vie byt ocistujuci moment.

lilitela
26. máj 2021

@simonanaa No a ked si to casovo spocitas... nevychadza to? Rano vstane, nahodi sa, ide do solarka, potom do posilky, to su uz podla mna 2-3 hodky, mozno s nejakym chlapom da nejaky pokec pri kave, ved tam urcite cvici aj niekto iny. Potom ide robit shopping, obed a nabehne do prace.