Čo s manželom?
Ahojte. S mužom sme spolu už pár rokov a máme 2 malé deti . V poslednom čase ( cca polrok) sa dosť zmenil a ja už neviem, čo robiť . V práci je každý deň na 16tkach , aspoň to tvrdí . Naposledy, keď som tam volala mi povedali, že je už dávno doma, no doma nebol a prišiel domov večer ako z práce a dokonca tvrdil, že tam bol ... Neviem kedy klame a kedy hovorí pravdu . Popri práci začal chodiť do solárka - všimla som si to len preto , lebo mal biele záhyby pod pazuchami a extrémne zhnedol .. dokonca mi oznámil , že bude chodiť aj do posilovne , potom povedal , že už tam chodí a mňa sa pýtať nebude . Ja neviem kde je , s kým je , čo robí .. Vraj mne sa spovedať nebude .. Už som ho vyhodila z postele. Úplne ma ignoruje a vysmieva sa mi, že sa mám dať liečiť . Ak pýtam peniaze , mám si zarobiť , on nemá ... Ako na neho ? Ja už chytám strašné nervy . Som agresor a on ma provokuje a všetko otáča proti mne .. Ako si praješ, ako ty chceš , ako povieš ... pripadám si ako na psychiatrii , každý rozhovor s ním je trest . Domov chodí len spať , na wc a daj mi prať ... Mám si zistiť kde bol , on sa bude spovedať Bohu ... je toto normálne ? Povedala som mu , že proste zamknem jeden pekný večer a pôjde tam , kde bol ... on je schopný to stočiť proti mne a proste deťom povedať , že mama mi nedovolí . Tohto muža som si nebrala . Stále v ruke mobil , začal si nakupovať oblečenie , drahé tenisky a ja som už mimo a neviem, čo mám čakať. Na 75% som presvedčená , že si niekoho našiel . Inak si to neviem vysvetliť ... a teraz proste čo robiť . Heslá neviem, všetko si pomenil a mobil nepustí z ruky ani v noci . Ani sa ma nechytí - vraj ja som si to priala, tak mi plní želanie . Som k.o. Myšlienky ma burcujú , nervy mám v kýbli a bojím sa, že ho inzultujem a zas sa všetko otočí proti mne . Dokonca nepočúva vlastných rodičov , je dospelý , nech sa nestarajú ... Robí si čo chce , ako slobodný . Obrúčku nenosí absolútne. Nechcem rozbiť rodinu , keď neviem, čo za tým je . Nechce sa mi veriť , že by rozbil rodinu , lebo skrátka tohoto chlapa ja nepoznám, ktorým teraz je .... Ćo by ste robili ? Je tu niekto , kto má podobnú skúsenosť ? Ale porozmýšľajte prosím , nie hneď vyhoď ho ... pokiaľ to neuvidím, neprečítam si , alebo skrátka nebudem mať dôkaz , nechcem byť tá , čo to celé rozbije , keď vlastne nevidím do toho ... len si myslím .
@pozitivnaenergia Toto presne potrebujem . Sama pre seba . Pre svoj pokoj skrátka . Vinila by som sa za domnienky , za namýšľanie atď ... že možno správanie by zmenil , ale proste ak je to iná , tak skrátka to je tunel na konci už .
Nesuhlasim s niektorými komentármi, nie je to také lahke, nechat niekoho po tolkych rokoch s dvoma malými detmi, nie je to lahke rozhodnutie. Nesuhlasim ani s tym, ze sa ho drží ako kliesť, je to otec a živitel rodiny, tu uz ide bokom také správanie, ze jaj mam pocit, ze ma podvadza tak vymenim zámok...a maximalne chapem autorku, potrebuje dôkaz. Aj ja som taka... kym to nemam pred očami, neverim tomu na 100%. áno, na 80% má inú známosť, a teraz este z teba robí psychopatku a stíhačku. Ja by som ho prenasledovala, poznam sa a keby som mala dôkaz, pekne by ho cakali doma papiere, obručka a hned by mi mohol odovzdať kluce, popakovane caky paky by som mu drbla na ulicu. Chapem ta, ze chces byt obozretna a asi aj sama pre seba potrebujes tu istotu, kedze mas 2 male deti, ze si nevyhodila ich otca, len tak pre nic za nic. Takze za mna, do toho. Chod si za tým, načap ho, urob si bodku, zasluzis si ju. Najhorsie je ta neistota, ta dokaze cloveka zožrať. Chod si za tým. drzim ti palce a vela sil. Neboj, deti budu ok, ty budes ok a život pojde dalej. Ste obaja mladí, a nie ste prví ani poslední.
@simonanaa Podla mna nie je podtstane co za tym je, ci frajerka, alebo zly vplyv nejakych kamosov, alebo osobnostna kriza, alebo ta len nejako vydiera.
Podstatne je, ze sa sprava ako chuj. Aj ja som z rozvedenej rodiny a moj muz sa tiez neskutocne zmenil, velmi podobne ako tvoj. Preto ma tiez trapi, ze som svoj vztah na nejaky sposob nezvladla, ale nie je to moja chyba, hoci nie som dokonala. Ale nedovolim, aby ma niekto trestal. Ja s muzom stale som, pretoze ked som si to spocitala zlava sprava, je to v tejto chvili najrozumnejsie riesenie. Ja este stale od neho peniaze dostavam. kebyze je ten moj doma len vecer na prespatie a opratie, tak bud som uz rozvedena, alebo ok, nech si chodi k nam domov, ale uz si teda perie sam - proste uz nic necakaj, nekomunikuje, ber ho, ako podnajopmnika, ktory si riesi vlastny zivot. A nesnaz sa viac to zvratit, ved vidis, ze ked nechce tak nechce, nedokazes viac pre to urobit.
@snazilka_bio_mamka Presne ! Ak ho budem mať , neodpustím mu to . Lebo viem, že sa to zopakuje. Jeho matka bola taká istá . Od chlapa ku chlapovi a mala sa ako v bavlnke. Už som mu povedala , že to má v génoch a tak isto dopadne ako ona . On bol malý a ona mala doma chlapa . Jej muž to prekusol len kvôli synovi a ona si aj tak našla ´dalšieho ... čiže ja viem, že to urobí zas ak to robí aj teraz . Už som povedala , nebude cesty späť ..smial sa, či môže dopadnúť horšie ako ja ... doteraz tú odpoveď nechápem , ale tak sama pre seba skrátka potrebujem 100% vedieť , nie 80..
Vieš čo....aj môj muž niekoho mal. A tiež som na to prisla...A potom už nezapieral...sám nevedel ako z toho von a pracovali sme na rozvode už.
A poviem ti jedno. Chlap v 99% nepodvedie pokiaľ má doma pocit naplnenia, docenenia a ze je potrebný. Mne chvíľu trvalo kým som prišla na to čo robím zle.
Poradím ti. Prv než začneš čokoľvek riešiť a robiť zle sebe aj jemu - precitaj si knihu 5 jazykov lásky.
Ja som svoje manželstvo zachránila a jeho "milenke" som dodnes vďačná, že bola tým impulzom vďaka ktorému sme sa spamätali a začali na sebe pracovať. Vesmír sa nám za to po 15 ročnej "neplodnosti" dokonca odmenil nádherným dieťaťom.
Držím ti palce
@simonanaa Mozno ta takto provokuje umylsene, aby si sa spravala ako trafena. Az sa budete rozvadzat, tak to cele popise na sude, ako si ho stihala, aka si ziarliva, ze sa s tebou uz neda dlhsie zit, nedajboze to aj deti potvrdia, ze ano mamina stale kricala, tatino bol ten kludas a pohodak.
@simonanaa nie pre seba. Budes to potrebovat na sud. Teraz je to vsetko v hypotetickej rovine. Ale ked nebudes mat dokaz vsetko sa otoci proti tebe. Viem o com hovorim. Ja som vedela ze muz ma frajerku a zatvarala som predtym oci lebo ved nemozem dovolit aby sa mi rozpadla rodina. Nakoniec to samozrejme prasklo a ja som ostala ta ktora ho chudacika obvinila a on nikdy nikoho nemal :( ozaj nepustaj sa do toho bez dokazov.
Podla mna toto je krasna ukazka krizy stredneho veku👌🏻
@simonanaa toto presne som zazivala ja 2 roky vkuse,ignoracia, zlo len zlo,a prenasala som to na deti. Jedneho dna som sa zobudila,muzovi som zbalila veci,odstahoval sa k mamicke uz je tomu rok,ja som zacala zit,paradit sa s detmi po vyletoch chodit,on riesil s inou,nato som prisla,a dodnes som mu neodpustila,on chodi k nam,snazi sa sem tam,ale ja uz ho nelubim,rozvadzat sa nechcem este som na rd.ked nastupim do prace budem to riesit,on snahu vratit sa k nam moc nema,a ja s detmi som si uz zvykla a mam sa lepsie ako predtym .
@pozitivnaenergia sudy nezaujimaju dokazy nevery, sudcovi je to suma fuk ci mas alebo nie dokazy nevery. Nevera ako taka nie je dovod na rozvedenie manzelstva. Dovod je to, ze si ju ti dvaja nevedia odpositi a nechcu na vztahu pracovat, neziju intimne atd.
@makova333 ano nezaujima, ale muzi to radi vytahuju ze zeny im ublizuju a lubi zatlkat.
@simonanaa on má fb?? nevies si pozriet koho má v priateloch aspon? neviem.. jedine ti ostava počkat ho po práci a sledovať kam ide z bezpečnej vzdialenosti, najlepšie taxikom alebo popros nejakeho znameho alebo kamosku. Toto je maximalne tyranie, poznam to. Ked budes mat istotu, bude to boliet, ale slubujem ti ze sa ti aj ulaví a velmi.
ja nechapem, naco potrebujes dokaz, ze ta podvadza? uz to, ako sa k tebe sprava ti nestaci? este keby ta zacal mlatit, tak si to nechas, lebo nemas dokaz, ze ta podvadza? ty nechces rozbit rodinu, lebo sama si si zazila traumu, ale neuvedomujes si, ze ten, kto rozbija rodinu, je tvoj manzel? ako sa k tebe chova a ako ta ponizuje svojimi komentarmi? dakujem pekne za to, ze sa ti smeje do ksichtu a pyta sa, ci moze dopadnut horsie ako ty. WTF? ved to je akoby ti strelil facku, nici ta psychicky, co to nevidis?
prestala by som sa starat donho a onho a pomaly riesila ako to ukoncit, ale ako tu tak citam, tak ty si len upata na to, ze musis zistit, ci niekoho ma. mozno nema nikoho, len mu zasibalo a ma krizu, ze je mlady a vlastne si nic neuzil, tak to teraz dobieha.
@hejyou Lenže , ak má inú , ja to nestrpím . Neprenesiem sa cez to . Buchne to celé vo mne . Na deťoch to nedám znať, nekričím pred nimi , netušia čo sa deje . Vlastne ja sa s ním bavím ,en večer, keď príde a deti už spia .. Prakticky sa bavím sama so sebou , lebo on sa mi len smeje , nech sa dám vyšetriť . Môj otec sa správal presne takto .. ja sama som ho načapala s nejakou ... vtedy sa to vo mne zlomilo a skrátka nemám otca. No bola som už veľká ..my máme škôlkárky a veľmi sa ich to celé dotkne ... a z toho je mi smutno , že to proste dopustil .
@simonanaa ano chapem ze nechodil ale raz moze kazdy zacat a prave aj to ma napadlo ci po robote nechodi uz ozaj do posilky a na to solarko a Tebe zatial povedal ze chodit bude. Mozno v praci su nejaky metrosexualkovia co sa predvadzaju alebo ho len chytila ozaj kriza a chodi hore nosom . Akurat by sa nemal k Tebe spravat ako k hovnu
@snazilka_bio_mamka Nie, on ma má zablokovanú na FB . A všetko má len pre priateľov .. toto doteraz nechápem , ale tak on má na všetko nejakú odpoveď ..výhovorku storočia Ak poviem, každá iná by ťa pratala, tak sa smial , že to isto .. nevie kde to tak funguje, že muž dáva výplatu , alebo proste odpovie, kde bol
@simonanaa a doteraz (čiže predtým posledným polrokom) ste mali ideálne a harmonické manželstvo? nebolo to náhodou tak, že on bol ťuťko a ty si ho potrebovala dirigovať? lebo mi to nejak nepasuje. chlap ak je spokojný a všetko klape ako má, nepokazí si pekný vzťah takou hlúposťou... zrejme u vás boli nejaké veci naštrbené a do toho mu niekto prekrížil cestu a bolo vymaľované.... mňa by napríklad zaujímalo, či on nemal pocit, že už nemá inú možnosť? že skrátka sa doma necíti už dlhodobo dobre? že to jednoducho neklape?
@simonanaa Ak to tak naozaj citis, ze potrebujes to vidiet, tak to urcite neries tym, ze nanho tlacis aby sa priznal. Ta sledovacka ti ukaze kde je, ale ak nepoznas okolnosti, tak nezistis, ci je u frajerky, v posilke, v solarku, na pive, alebo co. Ved popros niekoho aby ti poobede 2-3 dni postrazil deti, naklusaj pred jeho pracu v case, ked by mal koncit a cakaj. Uvidis, kam ide, kam vlezie, s kym ide. A ked to budes vediet, prosim ta, nekonfrontuj ho a nerob sceny, naco? Fakt nic nezmenis, on sa nezahanbi a nesklopi usi. Naopak. Urob to len pre seba teda.
No vidis, uz pises, ze sa neovladnes. Vies, ja ta chapem, ako sa citis, asi potrebuejs este cas sa s tym zmierit, nechces sa na niekoho obratit kto ti s tym pomoze? Psycholigicka?
@ivik4 Nie sú .. všetko starí chlapi . A on končí večer o 10tej . Do posilky a solárka má možnosť chodiť len ráno , alebo potom poobede, keď tvrdí , že je v práci a nie je tam . Po práci nie , lebo to má 10min cesty domov a chodí tak . Akurát včera mu to záhadne tvrralo 20minút
Jasne ze ta podvadza,o tom nema zmysel pochybovat.Ak sa vsak sprava az takto,tak to je extrem aky je hrdina,bezohladny a drzy.Neverim ze sa v nom pohne svedomie,sla by som nanho natvrdo.Cusala by som,cakala a konala zaroven.To znamena ano zaobstarala by som si nepriestrelne 100%dokazy a ak na to mas ano nasla sledovacku a mala podla moznosti aj fotky,nech ich v pripade pitreby moze vidiet ktokolvek.Tu nejde o hrdost!Tu ide o tvoju rodinu a dalsiu buducnost,tie fotky ti mozu este v stave najvacsej nudze velmi pomoct.Navstivila by som centrum pravnej pomoci,zistila na co vsetko mam narok v pripade rozchodu,pripravila sa a predlozila mu to vsetko ako hotovu vec aj s vyskou vyzivneho.Toto jedine s nim pohne.Evidentne si pan mysli ze ma navrch a ty budes drzat hubu a suchat nohami.Musis mu ukazat ze nie si ziadna sliepka.Ukazes mu kolko ti bude platit,uvidime ci ufinancuje milenku aj vyzivne,a moze sa odstahovat k milenke.Jedine ak budes rovnaka brzohladna svina ako on iba to nim podla mna otrasie.Podla mna je to uz u Vas uz tak vyhrotene ze to mas hop alebo trop.Treba ho "chytit pod hrk a pritlacit k muru"aby sa spamatal.
@simonanaa ja sa ti cudujem, ze to s nim este zvladas. Ja by som po mesiaci bola už asi na dne a ty toto trpis uz pol roka. No a uz citam, ze ty si ho dirigovala a nedala si mu spravnu starostlivost a pozornost :D prd makovy.. chlap toto urobi, akonahle sa mu naskytne prilezitost a to moze byt najstastnejsi chlap pod slnkom. SU proste takí. a teba nema medzi priatelmi? ja mam jeden fakeovy nick ked chces pridam si ho :D ale neviem ci ho potvrdi lebo je taky no... vseliaky
@lilitela Toto nemyslis vazne ?!🤦♀️🤦♀️🤦♀️

@kakawah Mobil má na kód a nepustí ho ani v noci .. nedostanem sa tam a viem, že by to asi vyriešilo všetko .. Heslá som vedela, lebo raz mi jedno dal a mal ho na všetko , no nelozila som na to . Skúsila som to teraz a zmenil to polroka dozadu asi ... Dokonca ak chcem , aby mi ho požičal na baterku v mobile - drží ho on, ani mi ho nedá do ruky .