icon

Čo s nevychovaným psom v dome?

betka1712
4. okt 2019

Ahojte, chcela by som vašu radu,alebo čo by ste robili vy, takže s manželom sme sa pred polrokom vzali všetko je fajn, manžel ma už asi 7 rokov psíka yorkshira v dome, keď som sa sem nastahovala pes spal s nami v posteli, nie som nejak proti psom ale myslím si, že nejaké pravidlá by snáď mali byť, pes v noci strašne steka, na každého komára čo preletí okolo neho, vôbec som sa nevedela vyspať. Trvalo niekoľko týždňov až som manzela presvedčila že pes do postele nepatrí...kúpil mu pelech a pes spal v obývačke, do spálne prístup nemal. Veľakrát sa stalo že som prišla domov z práce a našla na posteli psie 💩 alebo boli paplony ovracane...tak pes ostal v obývačke...avšak teraz o pár týždňov čakáme do rodiny prírastok, synček sa pravdepodobne narodi už tento mesiac a riešime ďalšiu dilemu...manžel sa psa zastava, ale ja už nemám trpezlivost, áno je v obývačke ale nič sa nezmenilo, koľkokrát som našla okakanu sedacku, stoličky, alebo to pustil priamo na dlážku aj keď ho 5 krát púšťam von, je to strašne o nervy ked clovek úprace a toľko čo odložim mop ,môžem zmyvat zas....hádali sme sa preto s manželom lebo on s tým nehodla robiť nič...Strašne sa hanbím ked pride návšteva pozvem ich dnu a na sedacke je s prepáčením hovno...A keďže budeme mať bábätko, treba dbať na čo najlepšiu hygienu, alebo neviem nebudem môcť dať syna do obývačky...ako deti chytajú všetko, náhodou vojde do psej mlacky olizne si rucku, ja mám z toho normálne depku...neviem ako ďalej...manžel psa miluje ...Ale tu nieje žiadna hygiena neviem ako ďalej...on sa psíka vkuse zastava ale takto to nemôže byť donekonecna....poraďte prosím

ktochytavzite
25. okt 2019

@mtnns no nvm ci by ju za par rokov tiez nedal utratit;) asi stareho psa len tak nenaucis nesrat a nestat jam sa mu zapaci a yorksir je hlupy pes,ved som pisala ze pani od kt som kupovala tu nasu yorksirku vravela,ze kej pes obstava byt stale a zvykla si na to.Nasa tiez ,ked ju nikto nevidel sla mocit na schody v dome.A ti bola naucena chodit von sa vymocit.Takze evidentne tvoja rada dost na prt.

ktochytavzite
25. okt 2019

@abbey1 Ak nevies odpovedat,tak radsej sleduj kto a kde nedal ciarku a bodku.

abbey1
25. okt 2019

@ktochytavzite Ty si nevieš dohľadať? Stačí Google použiť a dozvieš sa, čo za zmeny a prečo prišli v 2015 a ako to tam stále funguje. Tebe však stačí ako ukazovateľ hospodársky rast a psie mäso v ponuke.

mtnns
25. okt 2019

@ktochytavzite pre sprosteho každý sprostý že áno?

maciatkolulu
25. okt 2019

@ktochytavzite načo si kupovala s prostého yorka???? Keď nemáš vzťah k zvieratám? A je na prd, lebo prdis😂😂😂😂a neprtis😂😂😂

0silvia0
25. okt 2019

@ktochytavzite no to uz je aka diagnoza, ked si niekto lajkuje svoje prispevky 😱

maciatkolulu
25. okt 2019

@0silvia0 to fakt?

0silvia0
25. okt 2019

@maciatkolulu prispevok 18:12🤭
Zaujimalo ma, kto taku hovadinu lajkol a tu hla, sama autorka prispevku😵

ktochytavzite
26. okt 2019

@maciatkolulu uz si dokotkodakala?

moonlight1210
26. okt 2019

@ktochytavzite aky pes, taky pan. Ocividne ťa vasa yorksirica v tom obcuravani bytu napodobnuje.
Skuste sa to obe naucit aspon na dvore, ok?

maciatkolulu
26. okt 2019

@ktochytavzite prosím? Nerozumiem

bubinka_20
26. okt 2019

Autorka ma mesiac do porodu, zjavne ma rizikove tehotenstvo...retardovane psisko za 7 rokov nepochopilo, ze vnutri nema s.at (pripadne to robi schvalne ako pomstu) a vy od nej chcete, aby ho to za mesiac naucila, ked ma dovolene minimum pohybu? A ked ho to nenauci, co ho urcite nenauci, tak potom co? Pride z porodnice s novorodencom a najde cely dom poobsierany, kedze jej chlap je dement, co psa pusti hocikam? A babatko bude vyrastat medzi vykalmi, pretoze prve tyzdne bude autorka rada, ze vobec existuje...a nedajboze, aby psisku ruplo v bedni este viac, ked zisti, ze v dome je babo... chcela by som vidiet aspon jednu, JEDNU z vas, ktora by toto strpela. Psisko patri chlapovi, ktory este po nej hulaka a so psom nerobi absolutne nic? A ona je tu za najvacsiu pi.u, lebo psa neznasa?
@betka1712 chlap by dostal ultimatum...bud pes alebo ty s babatkom...ak by stale nebol ochotny ani prstom pohnut v tejto zalezitosti, balila by som kufre a isla k rodicom...sorry, krute, ale netrpela by som to...nie s babatkom....Aj ked som za to, aby deti vyrastali so zvieratami, ale toto je na hlavu

ktochytavzite
27. okt 2019

@bubinka_20 napis to tym vyssie ,oni su take humanne,oni by za takeho osa aj zivot dali;)

maciatkolulu
27. okt 2019

@bubinka_20 ja som nezachytil, že ma nejaké vážne zdravotné problémy, na PN sú dnes skoro všetky, pes sa tak správa zaručene dlhšie a nie len posledný mesiac. Pochybujem, že autorka nechodí na prechádzky, alebo nemôže častejšie otvárať dvere ako 5x. Chlap je dement, supeeeer si autorka vybrala 😂😂😂😂a chce baliť kufre k mamicke😂😂😂😂super🤔také dospelé a inteligentné chovanie. Kruté? Voči komu. Myslím, že chlapovi a psovi sa ulavi😂ako pardon, ale opäť píšem, keď sa k niekomu už sackujem, tak sa musím aj trochu prispôsobiť. Rovnako ako keď by sa muž sťahoval k žene. Pes sa odsťahoval zo spálne. Co by som napríklad ja nedovolila. Naš spi s nami a spal aj s novorodencom... Cuduj sa svete, dieťa je zdravé a dokonca netrpí všetkými into celého sveta. Pes vycíti nevraživosť. Robí naschvál a navyše opäť a dokola, psa treba venčiť, aj sa mu venovať, prišla ona do rodiny, kde boli pes a muž, takže trochu snahy vyvinúť a svet by mala krajší a nie sa k mamičke pakovat😂😂😂.

maciatkolulu
27. okt 2019

@ktochytavzite nie nedala, ale kebyže sa ja k niekomu sťahujem, tak sa musím aj trochu prisposobit, to ma logiku. Snažiť sa vychádzať so všetkými clenmi🤔

bubinka_20
27. okt 2019

@maciatkolulu nuz, treba lepsie citat, autorka to pisala, ze lekar jej zakazal namahat sa...a taktiez hned v uvodnom prispevku pisala, ze pes celu noc v posteli bliakal na kazdu somarinu a sral do postele...uz ta vidim, ako by si v takej posteli nechala spat novorodenca 🤣 ty mas mozno svojho psa odmalicka a vychovala si si ho, ale ona uz prisla do hotovej (nechutnej a humusackej) domacnosti so starym psom, ktory sa zjavne uz nenauci ani prd makovy a celkom urcite nie od nej, ked ju vobec nerespektuje...a muzicek s tym odmieta cokolvek robit...ja by som sem novorodenca nedoniesla, ani keby ma chlap prosil na kolenach...a nie, celkom urcite by som sa neprisposobovala vecne dosratemu a dogrcanemu psovi, ale zase ja by som sa z takejto domacnosti odpratala uz davno, keby som videla chlapovu ochotu a este by som to musela upratovat...no tudle

maciatkolulu
27. okt 2019

@bubinka_20 nuž, asi si s ním nemala robiť dieta

ktochytavzite
27. okt 2019

@maciatkolulu to je co za stupidna rada zasa?asi si s nim nemala robit dieta?Co tak psa vyhodit????

aceris
27. okt 2019

@ktochytavzite vedela do coho ide...pes tam bol skor...ked jej vadil, tak o tom bolo treba hovorit skor s muzom a pripadne si s nim vobec nezacinat zakladat rodinu. Pokial toho psa miluje a bude sa ho musiet zbavit kvoli rodine, tak to zostane uz navzdy v nom a nezmieri sa s tym celkom a moze jej to vnutorne ci podvedome vycitat do konca zivota...z toho budu nezhody v partnerskom vztahu aj za uplne blbosti hadky atd atd. Autorka stale nenapisala, kedy zacal pes ocikavat dom...vobec to nemuselo byt pres spolocnym suzitim... Moj muz napriklad nikdy nemal rad psov a pre mna boli celym mojim svetom. Preto pred spolocnym zivotom som sa ho aj milionkrat opytala, ci si je vedomy, ze bude cely zivot zdielat domacnost aj so psom, ze sa nikdy nevzdam zivota po boku psa a pokial co I len maly kusok v nom sa s tym nevie zmierit, tak jednoducho spolu nebudeme. Rozhodol sa, psov zacal nielen akceptovat ale aj milovat.

maciatkolulu
27. okt 2019

@aceris presne si to vystihla...

maciatkolulu
27. okt 2019

@ktochytavzite niekto sa k niekomu na sťahuje a ma mu vyhodiť psa?

bubinka_20
27. okt 2019

@maciatkolulu nemusia ho vyhadzovat, to by som ja sama ani neziadala...ale ten chlap nie je ochotny nic robit, aj ked sa mu ma za mesiac narodit dieta!! To ti pride uplne v poriadku? Ak to ten pes predtym nerobil, je jasne, ze to zacal robit zo ziarlivosti a to potom silno pochybujem, ze s nim autorka nieco zmoze...ale kedze chlapovi to vobec neprekaza a este po svojej tehotnej zene huci, odhadujem, ze pes to robil uz aj predtym a on to mal u zadku, tak ako aj teraz...chlapec by si mal usporiadat priority, ci chce nechat vyrastat malicke babatko v takychto podmienkach...ak ano, pre mna by to bol jasny signal k tomu, aby som sa dekovala kade lahsie...ale suhlasim s tebou v tom, ze naozaj nemala vztah posuvat dalej, ked videla, co je to za domacnost alebo to mali riesit uz davno

laila22
27. okt 2019

@maciatkolulu nie ma žiť s nim v hovnach. Pohodicka 🙂

ktochytavzite
27. okt 2019

@maciatkolulu ale ved ty si dalsia humusacka co spus so psom plus novorodenca das spat k psovi,to tak ako tu jedna pisala kedysi ludia zili spolu v izbach aj so zvermi ,ale odvtedy ludstvo pokrocilo

aceris
27. okt 2019

@ktochytavzite spat so psom nie je humus...je vela studii co dokazuju, ze to prospieva obom...k novorodencovi by som ho spat nedala, ani k malemu dietatu z hladiska bezpecnosti..mohlo by nechtiac psa kopnut, stuchnut a bolo by zle....no preco by nemohol mat pelech v tej miestnosti ako clovek? Preco ho vyhodit za dvere? Kludne moze mat svoj kutik v rovnakej miestnosti...a pokial je ustekany, tak to ti veru nepomoze ani ked ho das za dvere, aj tak ti dieta zobudi...opat sa vraciame k tomu, ze psa treba trenovat a ucit. Odkedy sme prisli z porodnice, pes spaval stale s nami v izbe...pelech mal vedla postielky, kde spaval aj pred narodenim dietata. Jeden jediny raz mi maleho nezobudil aj ked zvykol dovtedy obcas stekat ak zacul niekoho vonku...zrazu celu noc nestekol ani raz...dokonca ked maly moc plakal, tak sam sa odstahoval do obyvacky...no vzdy ked bol klud, vratil sa...uplne odbocujes od temy co sa zakladatelka pytala...a na co? Mas potrebu sa hadat? Vobec neriesis podstatu, co chcela zakladatelka ale len sa dotahujes pre blbosti...kazdy mame iny nazor...Je to v uplnom poriadku. Ak chce zakladatelka dobry vztah s muzom, musi s nim diskutovat, zistit preco sa dostali do takehoto stavu. A nie hned tlacit "zbav sa ho". Ich vztah by to len narusilo. Toto nema byt jej rozhodnutie ale spolocne. Vztah je aj o ustupkoch a podporovani sa. Nenapisala ci sa nikdy psovi nevenoval, tak nesud hned chlapa. Ak si nebola v takej situacii, nikdy to nepochopis. Ako som pisala vyssie ja psov zboznujem a nechcem zit bez psa, ale tiez sme mali obdobie, kedy ma muz neskutocne zdeptal a prestalla som sa starat a vadila mi pritomnost vlastneho psa...no pochopila som preco, mali sme velmi vela diskusii a hadok, az som to zmenila k povodnemu. Nebola som stastna, stale som bola v depresii a to len preto, ze bol neprimerany tlak na mna z jeho strany!

maciatkolulu
27. okt 2019

@ktochytavzite prosím? Ty si strašne nešťastný človek podľa mňa.... Skus to riešiť nejako.

ktochytavzite
27. okt 2019

@aceris tak@maciatkolulu pisala ze jej pes spal s novorodencom,co je dost nehygienicke a aj nebezpecne,okrem toho psovi moze kedykolvek rupnut a moze aj svojmu panovi ublizit.

ktochytavzite
27. okt 2019

@aceris a k dalsej ja som napisala zaklafatelke co by mohla skusit,napr psa odstranit,to je moj nazor a zacto zecsa tu tieto 4harpie do mna obuki nrmozem.Kazdy sactu moze vyjadrit a nemyslim si ze tvoja rada i ked celkom rozumna by bola ucinna.

maciatkolulu
27. okt 2019

@ktochytavzite nespal doslova, vyskočil k nemu keď som bola na WC, opatrne lezal pri nohách, bol to jeden z najkrajších pohľadov, ktorý som videla, pes-dieťa. Inak spával dole pri posteli.

aceris
27. okt 2019

@ktochytavzite nuz tvoj nazor...ak ho "odstrani" ako pises...a nebude to dohoda oboch a jeho suhlas, mozu sa rovno rozviest a vystahovat sa aj s malym ;)