Čo s nevychovaným psom v dome?
Ahojte, chcela by som vašu radu,alebo čo by ste robili vy, takže s manželom sme sa pred polrokom vzali všetko je fajn, manžel ma už asi 7 rokov psíka yorkshira v dome, keď som sa sem nastahovala pes spal s nami v posteli, nie som nejak proti psom ale myslím si, že nejaké pravidlá by snáď mali byť, pes v noci strašne steka, na každého komára čo preletí okolo neho, vôbec som sa nevedela vyspať. Trvalo niekoľko týždňov až som manzela presvedčila že pes do postele nepatrí...kúpil mu pelech a pes spal v obývačke, do spálne prístup nemal. Veľakrát sa stalo že som prišla domov z práce a našla na posteli psie 💩 alebo boli paplony ovracane...tak pes ostal v obývačke...avšak teraz o pár týždňov čakáme do rodiny prírastok, synček sa pravdepodobne narodi už tento mesiac a riešime ďalšiu dilemu...manžel sa psa zastava, ale ja už nemám trpezlivost, áno je v obývačke ale nič sa nezmenilo, koľkokrát som našla okakanu sedacku, stoličky, alebo to pustil priamo na dlážku aj keď ho 5 krát púšťam von, je to strašne o nervy ked clovek úprace a toľko čo odložim mop ,môžem zmyvat zas....hádali sme sa preto s manželom lebo on s tým nehodla robiť nič...Strašne sa hanbím ked pride návšteva pozvem ich dnu a na sedacke je s prepáčením hovno...A keďže budeme mať bábätko, treba dbať na čo najlepšiu hygienu, alebo neviem nebudem môcť dať syna do obývačky...ako deti chytajú všetko, náhodou vojde do psej mlacky olizne si rucku, ja mám z toho normálne depku...neviem ako ďalej...manžel psa miluje ...Ale tu nieje žiadna hygiena neviem ako ďalej...on sa psíka vkuse zastava ale takto to nemôže byť donekonecna....poraďte prosím
@ktochytavzite Vidno ze nevies absolutne nic o psoch a uz toboz nie o vycviku. A tusim tam aj trosku pokryvkava empatia medzi ludmi. Mas vlastnu pravdu, zijes vo svojej bubline a nepripustas, ze by si nemusela mat vo vsetkom pravdu. A stale melies svoje a necitas co pisem!!!! Nema vyznam ziadna debata.... snad ma autorka dostatok rozumu a neposerie to muzovi, dietatu aj sebe!
@ktochytavzite pokial spravili co predpokladam, ze spal cely cas so psom a autorku to budilo, tak ho vyrazila zo dna na den za dvere...nebol tam ziaden prechod naucenie na pelech, nasledne presunutie do obyvacky atd...tak sa necudujem, ze sa tak zacal spravat...dospely pes ma rozum trojrocneho dietata. Mas pocit ze ak budes s dietatom do troch rokov spavat v posteli a potom zo dna na den ho das do vlastnej izby, zamknes si dvere na spalni, prestanes sa mu venovat, tak s dietatom nezacne byt daky problem????
@betka1712 Mas to tazke, riesit taketo veci pred porodom...co by som skusila ja na vasom mieste je obratit sa na trenera psov, aby vam ho pomohol vychovat. Je pravda ze s 8 rocnym psom to pojde horsie, ale za skusku to podla mna stoji. Mam niekolko kamaratov ktori maju doma yorkshira, a vsetci su poslusni a vychovani, takze sa to da 😊 Drzim palce ;)
@ktochytavzite Citala si vobec diskusiu? Zakladatelka pise ze muz ma psa rad, asi tazko sa ho teda bude chciet zbavit. To jej radis aby to urobila za jeho chrbtom? Co si myslis ako bude ich vztah potom vyzerat, ked mu odprace psa proti jeho voli?
@aceris uz len ty si empaticka,ked prises s myslienkou rozchodu kvoli psovi.Nemusi mi vysvetlovat,ze tobten chudak ma tazke,ked ho zo dna vyrazili za dvere,to nieje dovod sratia na gauc,moze byt len rad ze ostal pred dverami spalne.A urcite stareho osa toto uz neodnaucis,aj jed to robi z trucu,v tejto rodine lutujem len to dieta,ak si psa donaci nechaju.
@stanzi jasne dalsia psomilka s radami typu obtatit sa na trebers a nahodou psychologa pre psa neporqdis kse zohnat?
@aceris a btw,ty tiez melies len svoje a mas svoju pravdu.Kde si tolerantna?ide ssi len to svoje preucit psa ak nie tak rozchod,pes je chudak,atd atd,skus sa na to pozriet ah tak,ze nie kazdy miluje osov az za hrob a nema problem neprisposobiveho psa darovat.
@ktochytavzite citala si vobec autorku? "Manzel psa miluje"
@ktochytavzite 😀 Ja psa ani len nemam, ani nechcem 😀 A preboha aspon si pozri svoje prispevky pred odoslanim, neda sa to citat.
@aceris Mas pravdu, neda sa. Ja som jej napisala to iste, na co som dostala akurat tak odpoved ze som psomilka 😀 Logika nula bodov.
@ktochytavzite Tebe by som nezverila ani plyšáka, nieto ešte živú a cítiacu bytosť :(
@aceris ved sa idmiluje,ked sa mu narodi dieta a bude sa musiet valat v hovnach a grcaniciach.
@duracellko byvam u svokry ktorá chodí do práce aj víkendy robi vkuse 15ky .. príde z práce a ma 4 psoch .. bil,civava, maltezak a teraz má male šteniatko yorksira..oki 2 kocurov v dome . Ona pride z práce a iba ich krmi a rozmaznava.. vôbec nie je prisna neuci ich na nič všetkých troch pustí von len yorkisra nie... vonku všade blato prídu úplne špinavý a rovno jej do postele .. povedzte mi je toto normálne? Ja sa nečudujem ani tej pani čo tu písala že je na nervy z toho lebo jej manžel príde určite z práce a nestará sa o psa .. každý vidí len ako pes vyzerá aky zlatý alle nikto nevidí co je za tým.. moja svokra si zmyslela mat psov aj mačky ale tomu sa treba venovať dennodenne.. ja mam rada zvieratá ale prečo sa musím ja starať o jej ? Prečo mam ja ich vychovávať? Keď ona to ma na haku a ich len rozmaznava? Človek ktorý chce psa nech sa stara nech sa mu venuje nech ho učí. A nie to nechat na druhom cloveku... to je akoby teraz porodim dieťa a prenecham to svokre nech sa stara nie ?? .... tiež ma to hnevá že sa vencia kade tade a ešte po 4 psoch.. takže nie je umenie si brat psy do domu a prenechať to niekomu ale nech sa stara pán ktorý chce psa! ...
@horalka1986 Čo prosim ??? Pes ma tiež určite hranice a keď niečo vyvedie treba ho učiť pravidlá.. Čo ma a čo nemá.. pes nema byt vodcom pána ale pán! Tak si to vy citlivé psickarky uvedomte ! Lebo zažívam vela nevychovanych psov.. ľudia to beru ako za svojho miláčika ale dať psa von nie je len o venceni.. keď pes sa špini doma Tak nie je umenie to len utriet a všetko v pohode... treba ho upozorniť co zle spravil a za trest ho dať na pár sekúnd von Alebo .. iba za dvere do chodby stačí.. pochopte ze tie najmensie plemená sa ťažko vedia rýchlo všetko naučiť trvá to dlhšie takže tomu sa treba len venovať a venovať... u mna väčšie plemená su najbystrejsie a chytrejsie..
@nikola0202 a preco označujes mna? 🤔

@aceris a este k teme za to ze pes je druzne zviera nemoze sa zavriet do budy,ci ako?A u hospodarskych zvierat to akoze schvalujes?To je tiez dvojaky meter.